Seluch 10.10.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Witam wszystkich serdecznie. Mam duzy klopot. Jedna z ekip ktora wykonywala czesciowe podpiwniczenie budynku zapomniala o wiencu a dokladnie zamiast wienca puscili dwa prety fi 12 dookola czesci stropu i przewiazali je do belek stropowych a w drugim pomieszczeniu polozyli jeden pret fi 12 dookola storpu i rowniez polaczyli go z belkami stropowymi ale wienca nie zrobili. Niestety nie bylo mnie wtedy w polsce a kolo mial uprawnienia budowlane wiec mu zaufalem. Teraz mam klopot nie wiem co z tym dalej zrobic. Na pozostalej czesci budynku wykonalem juz samodzielnie poprawny wieniec ale nie mam sie jak nawet przewiazac do czesci podpiwniczonej kolesie zalali to wczesniej. Z kuciem kiepsko bo beton twardy. Jesli ktos ma jakis pomysl to prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 10.10.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 zrób dodatkowy wienic nad tym co juz zalany jest no chyba ze maszasz wylany strop nad piwnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 10.10.2005 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Wlasnie wlasnie strop juz wylali nad piwnica i tu jest problem. O calym zajsciu dowiedzialem sie po powrocie.Co z tym zrobic. Kucie bez sensu. Nie mam pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_75 10.10.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Fachowo to napewno nie jest, ale kto kiedyś myślał (lata 80) jak teraz o porządnych wieńcach, podciągach, zbrojonych ławach lub fundamentach, kiedyś taki materiał jak cement, stal to był towar deficytowy i tylko ten kto miał znajomości miał to co mu było potrzebne, kupę domów które nie mają dobrze lub wcale zrobionych wieńców stoi do tej pory i ma się dobrze. Z tego co piszesz trzy strony są z wieńcem a ta jedna ma zatopione dwa druty 12 i jak jeszcze beton z grychy będzie się trzymać. To od niedawna zaczeli cudować z prawem budowlanym i ze wszystkimmi wymogami niestety taka jest Polska rzeczywistość robią tak aby wyrwać kasę i tak cienkiego portfela inwestora, niedługo będziemy trzeba pytać o pozwolenie czy można oddychać. Ale najlepiej nich się wypowie na ten temat ktoś z branży budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 10.10.2005 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.10.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Fachowo to napewno nie jest, ale kto kiedyś myślał (lata 80) jak teraz o porządnych wieńcach, podciągach, zbrojonych ławach lub fundamentach, kiedyś taki materiał jak cement, stal to był towar deficytowy i tylko ten kto miał znajomości miał to co mu było potrzebne, kupę domów które nie mają dobrze lub wcale zrobionych wieńców stoi do tej pory i ma się dobrze. Z tego co piszesz trzy strony są z wieńcem a ta jedna ma zatopione dwa druty 12 i jak jeszcze beton z grychy będzie się trzymać. To od niedawna zaczeli cudować z prawem budowlanym i ze wszystkimmi wymogami niestety taka jest Polska rzeczywistość robią tak aby wyrwać kasę i tak cienkiego portfela inwestora, niedługo będziemy trzeba pytać o pozwolenie czy można oddychać. Ale najlepiej nich się wypowie na ten temat ktoś z branży budowlanej Takich co robia takie knoty powinni eliminować z rynku -ja nie wiem sk.ąd się biorą Ci pseudo budowlańcy chyba z profesji stojak pod budką mieniają na budowlaniec bo ponoć budować każdy potrafi. Sczerze mówiąc jeżeli była umowa to spróbowałbym tą firmę i tego kierownika utopić bo to już mała przesada. Czy będzie się coś dziać to trudno powiedzieć - pownna ta stal ratować sytuacje tylko nie za bardzo wiem w czym ona jest zatopiona - w zaprawie? Tragicznie nie powinno być ale za taką fuszerkę firma powinna wylatywać z rynku. To od niedawna zaczeli cudować z prawem budowlanym i ze wszystkimmi wymogami niestety taka jest Polska rzeczywistość robią tak aby wyrwać kasę i tak cienkiego portfela inwestora, niedługo będziemy trzeba pytać o pozwolenie czy można oddychać. Ale najlepiej nich się wypowie na ten temat ktoś z branży budowlanej Co do tego to się nie zgodzę bo bzdura ewidentna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 11.10.2005 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 niestety umowa byla tylko ustna firma z polecenia z rozmowy wynikalo ze wiedza o co chodzi ... prety sa zalane betonem wieniec, ktory sam zrobilem niestety nie jest polaczony z tymi pretami poniewaz nie moglem skuc betonu mam nadzieje ze sciany nie zaczna pekac i ze chata sie nie rozpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts