wiera 11.03.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Mam pozwolenie na budowę. Kupiłam stal i zamówiłam drewno, steropian i bloczki. Muszę jescze zrobić przyłącza i mogę zaczynać budowę. Majster i geodeta umówiony . jak na razie nieźle. Papiery załatwiałam 5 miesiecy i to według nowych warunków. Na razie ok. Mam nadzieje że dalej też mi tak pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiera 31.03.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Mam pozolwnie na budowę , prawomocne,!!!!! zgłosiłam rozpoczecie robót budowlanychi w sobote ma byc geodeta a wponiedziałek koparka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adalbercik 25.04.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Witam po dluzszej przerwie Budujemy swoja Sosenke i im wiecej jej jest, tym wiecej pytan sie nasuwa. A jest juz prawie strop (po 8 roboczych dniach budowy). 1. Drzwi do pokoju pod schodami maja skos - co to za cudo ? Nie moga sie otworzyc na zewnatrz bo zawadzaja o schody. 2. Przestrzen nad dolna czescia schodów jest niezabudowana - marnotrastwo. 3. Na czym oprzec krokwie koszowe ? Budowniczy skarzy sie, ze nie ma na czym, a musza byc solidnie umocowane. 4. Wymiary lazienki i pomieszczenia gospodarczego /parter/ sa takie, ze w srodku malo co mozna ustawic. Nie da sie niestety z lazienki wyciac ubikacji. 5. Sa drobne bledy w rysunkach - przynajmniej tak mowi nasz majster. 6. No i z powodu podwyzek przekroczylismy juz prawie oszczednosci - makabra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiera 10.05.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Mam wylane ławy fundamentowe i są ok. Inspektor sprawdził. A apropo drzwi to widać że są ze skosem w projekcie, a pod schodami powinna być szafa wnękowa. Jak będe na poziomie zero to moze powiem coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 30.06.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Jak wam idzie budowa sosenki, na jakim jesteście etapie,j a właśnie skonczyłem stan zero, wylewka na gruncie,a za 2 tygodnie powinny ruszyć ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 01.07.2004 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Odswieżam wątek, może ktoś z budujących sosenkę ma czas, aby tu zaglądnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 05.07.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 szkoda, pewnie jesteście zajęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 12.07.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 odświeżam ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ultima 22.07.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Zaczynamy budować naszą "SOSENKĘ" w czerwcu. -zrezygnowaliśmy z oddzielonej ścianą klatki schodowej -przesuneliśmy kominek o 60 cm w głąb salonu ( większa kuchnia) -podnieśliśmy dach o ściankę kolankową (70 cm) -u góry zrobiliśmy dwie sypialnie zamiast trzech i dwie garderoby -garaż będzie z boku domu podobny do garażu w "OLI" Wszystkie zmiany w projekcie robili architekci z Horyzontu. Z pracowni jesteśmy zadowoleni:smile: Pozdrawiam Dyzia Dyzia, ile zapłaciłaś w Horyzoncie za te zmiany??? Ja też przymierzam się do Sosenki, ale ruszam z budową dopiero w przyszlym roku. Mam też kilka pomysłów na zmiany ale inne . Na jakim etapie budowy jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ultima 22.07.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Szukam kogoś kto buduje Sosenkę w okolicach Radomia. Chciałbym - o ile to możliwe - zobaczyć dom (w stanie surowym lub bardziej zaawansowanym) zamim podejmę ostateczną decyzję co do wyboru projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 13.09.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 U nas stan surowy wybudowany, jeśli chcesz zobaczyc to zapraszam ,chociaż to kawałek drogi, powiem tylko że jestesmy zadowoleni z tego co wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 14.09.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Ruszamy z budowa wiosna 2004. Budujemy pod W-wa, przy pomocy jednej ekipy (poznanskiej) "pod klucz", takze zamierzamy sie wprowadzic po 6 miesiacach od dnia rozpoczecia budowy. Jak Wam idzie z budową? Czy istnieje możliwośc podjechania i obejrzenia Waszego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ultima 14.09.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 No wlasnie. Czy mozna obejrzec Sosenke budowana w okolicach W-wy? Mam zaproszenie do Krakowa i planuje sie tam wybrac ale chetnie wybralbym sie najpierw gdzies blizej np. do warszawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wuzet 07.11.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Co jest? Tyle ludzi buduje SOSENKĘ, a jeszcze nikt nie umieścił zdjęcia tego domku. Pochwalcie się tym co już zbudowaliście, fotografujcie wszystko co się da, z zewnątrz, wnętrza, okna, progi, parapety itd... Moja SOSENKA jest jeszcze na papierze, i chętnie obejrzę (zapewnie nie tylko ja) co udało Wam się stworzyć. Pozdrawiam wszystkich Sosenkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 08.11.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Przyłączam się do prośby wuzet, pokażcie zdjęcia Sosenki.Ja co prawda zainteresowana jestem Konwalią z tego samego biura ale to bardzo podobne domy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adalbercik 29.11.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 No wlasnie. Czy mozna obejrzec Sosenke budowana w okolicach W-wy? Mam zaproszenie do Krakowa i planuje sie tam wybrac ale chetnie wybralbym sie najpierw gdzies blizej np. do warszawy... Jesli Serock (albo i za Serockiem) jest blisko Warszawy, to zapraszam Ale - Sosenka ma wady produkcyjne !!! 1. Zbyt niski komin kominkowy - nie ma cugu ! 2. Zle dobrana wysokosc schodow na 1 pietro. Niestety, kazalismy ekipie robic wg projektu - no i mamy zagwozdke. Stan surowy prawie zakryty i zamkniety Adalbercik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 07.01.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 właśnie dziś po dłuuugich poszukiwaniach kupiliśmy Projekt sosenka pracowni Horyzont. Czekam na gratulacje ( ) co? nie czekać ? myślałam, że to już połowa sukcesu... pozdrawiam budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 07.01.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 aha! i jeszcze jedno - jaką Sosenkę wybraliście - bo one się przecież różnią: my wybraliśmy Wersję C z wejściem z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ultima 10.02.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 No wlasnie. Czy mozna obejrzec Sosenke budowana w okolicach W-wy? Mam zaproszenie do Krakowa i planuje sie tam wybrac ale chetnie wybralbym sie najpierw gdzies blizej np. do warszawy... Jesli Serock (albo i za Serockiem) jest blisko Warszawy, to zapraszam Ale - Sosenka ma wady produkcyjne !!! 1. Zbyt niski komin kominkowy - nie ma cugu ! 2. Zle dobrana wysokosc schodow na 1 pietro. Niestety, kazalismy ekipie robic wg projektu - no i mamy zagwozdke. Stan surowy prawie zakryty i zamkniety Adalbercik Adalbercik, czy obecnie istnieje mozliwosc obejrzenia Twojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 09.03.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 wyciagam na wierzch bo czekam na zdjęcia no wklejcie coś!!! przy okazji pozdrawiam budujących i przymierzających się do Sosenki ps a wiosna tuż, tuż i fundamenty będą już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts