basset 10.03.2005 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Ja wybralem Paprotke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 11.03.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 zdjęcie.Potwierdzam wady o których pisał Adalbercik,dodam do tego jeszcze niedostateczne ocieplenie podłogi na gruncie i niestandardowe drzwi zewnętrzne. Kilka zdjęć sosenki znajduje się na stronie horyzontu przy opisie tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 11.03.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 ps. a jak mogę tu zamieścić zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 11.03.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 niestety nie wiem jak zamieścić zdjęcie , ale opis znajdziesz gdzieś przy galerii zdjęć forumowiczów; a najbardziej interesuje mnie wersja C - takiego zdjęcia nie widziałam to taki z wejściem z boku Caleb! - a czy to nie zależy od inwestora jakie ocieplenie podłogi na gruncie zrobi i jaki otwór na drzwi zostawi ??? pozdrowionka, Olinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 11.03.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 tutaj jest cały kurs umieszczania zdjęć: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30921&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 11.03.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Owszem zależy, ale jak zrobisz tak jak w projekcie to będzie problem,a jak dasz 10 cm ocieplenia zamiast 5 to musisz rozwiązaźć nastepne problemy podwyższyć nadproża drzwi wewnętrzych na przykład a jak już to zrobisz i chcesz zmieścić drzwi da małego pokoju na parterze to musiśz podnieść schody, a jak podniesiesz schody i nie chcesz żeby nie były za strome, to musisz powiększyć klatkę schodową kosztem korytarza lub łazienki na piętrze, a tam każdy dentymetr się liczy.Takie przynajmniej ja miałem dylematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 11.03.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Wszystkim spragnionym widoku, przedstawiam Sosenkę caleba http://foto.onet.pl/upload/29/47/_438193_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/25/97/_438195_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 11.03.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Owszem zależy, ale jak zrobisz tak jak w projekcie to będzie problem, a jak dasz 10 cm ocieplenia zamiast 5 to musisz rozwiązaźć nastepne problemy podwyższyć nadproża drzwi wewnętrzych na przykład a jak już to zrobisz i chcesz zmieścić drzwi da małego pokoju na parterze to musiśz podnieść schody, a jak podniesiesz schody i nie chcesz żeby były za strome, to musisz powiększyć klatkę schodową kosztem korytarza lub łazienki na piętrze, a tam każdy centymetr się liczy. Takie przynajmniej ja miałem dylematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 11.03.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 caleb to jaki jest wymiar drzwi zewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 11.03.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 dzięki, fakt - nie pomyślałam.a schody kto Wam robił? w sensie czy przeprojektowywaliście? i jak to wyszło? a wracając do projektu - czyli muszę zwrócić uwagę wykonawcy, czy kierownikowi, na to, że może z tym być kłopot ? czy jest na to rada?bo jesteśmy już na etapie po architekcie (żadnych zmian w proj) i w pon. składamy wniosek o pozwol. na budowę.pozdrawiam,Olinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 11.03.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Monka,Wysokość drzwi w projekcie to 230, a standart to 210 i takie wszedzie sprzedają. Fakt ze przy 230 góra drzwi jest na równi z górą okien, ale ciężko kupić takie drzwi. Olinka Schody to już kombinował majster, musisz zwrócić uwage wykonawcy jak pomysli to powinien z tego wybrnąć , nie jest to sprawa takiej wagi żeby trzeba było zmian w projekcie, podobnie jak z wysokością kominów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Midami 14.03.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Witam wszystkich budujących Sosenkęmam pytanie jak rozwiazaliście problem kominówwg.projektu średnica 150mm jest za mała np.do podłączenia kominka z pozdrowieniamimidami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 14.03.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 szuflada do kominka jest 2 razy większa niż te do wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 15.03.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Caleb! jeśli przez łikend mieliście czkawkę to przeze mnie - caluśki czas oglądałam Wasz DOM i oglądałam i oglądałam i oglądałam. I DOM jest piękny - a jaki wielki! mam bardzo bardzo nieśmiałe pytanko czy istnieje możliwość ewentualnego pooglądania go bardziej??? mieszkamy 80 km od Krakowa i nie zajmiemy Wam zbyt dużo czasu... czekam na priv na odp Pozdrowionka, Ol. ps czujecie już Wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 15.03.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 No, wielki to on nie jest, chociaż przyznaję ,że jest takie wrazenie dgy cie na niego patrzy z jednej strony.No ale to tylko 97,5 m kw według projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 28.03.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Mam pytanie do Sosenkowiczów:Czy można wykorzystać część domu nad garażem np. na pralnię/suszarnie? Bardzo brak mi w projekcie takiego rozwiązania.Zależy mi też bardzo na spiżąrni przy kuchni. Czy da się wydzielić ją z kuchni bądź wiatrołapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 29.03.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Jezdzilismy po Serocku i szukaliśmy Sosenki. I nie znaleźliśmy. Zastanawiamy się właśnie nad tym projektem. Będziemy się budować koło Serocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 30.03.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Ja też z chęcią obejrzałabym Sosenkę w Serocku-też myślimy nad tym projektem.może podaj w którym to miejscu- niestety nie znam tej okolicy więc tak łopatologicznie proszę.Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewas 09.04.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Mam pytanie do Sosenkowiczów: Czy można wykorzystać część domu nad garażem np. na pralnię/suszarnie? Bardzo brak mi w projekcie takiego rozwiązania. Zależy mi też bardzo na spiżąrni przy kuchni. Czy da się wydzielić ją z kuchni bądź wiatrołapu? Też buduję SOSENKĘ ,właściwie już mam stan surowy zamknięty ,ocieplone poddasze i założone regipsy ,suszarnie zrobiłem nad garażem przejście z łazienki na poddaszu łącznikiem z drzwiami,bardzo fajnie ,zlikwidowałem okna w dachu zostawiłem tylko w łazience , wstawiłem na strychu suszarni okienko w ścianie .Mam zamiar zrobić piwnicę na zewnątrz (ziemną) takie jak dawniej bywały. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 10.04.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Dzięki. Ja jeszcze cały czas zastanawiam się nad Sosenką. Boję się, że pokoiki będą za małe. Bardzo pasuje mi rozmieszczenie salonu, garażu, wjazdu itd... (Działka wąska, wjazd od szerszej strony, południe od węższej.) A co zespiżarką, czy będziesz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts