krzysig 11.10.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 WitamNa jaką cenę powinienem się nastawić przy zakupie szamba, rodzina 5-cio osobowa, za 2 lata planowane jest dociągnięcie kanalizacji więc mam zamiar potraktować ten zakup jako tymczasowy ale bezproblemowy. Chciałbym się dowiedzieć odn. calkowitej ceny zakupu szamba transportu wykonania wykopu i osadzenia szamba. dięki za info krzysig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARRBY 11.10.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Kwestia ceny jest zależna od miejsca gdzie mieszkasz rodzaju szamba.... Ja w zeszłym roku na jesień (2004) dałem za gotowe szambo betonowe - sarkofag dwukomorowy 9 m3 jakieś 2500 + wykop jakieś 150 zł (okolice W-wy). Do tego dali mi certyfikat że szambo nie jest jakieś "garażowe". Jeżeli za 2 lata będą u Ciebie budowali kanalizację - rozważ szambo stalowe, jest trochę droższe ale można je wykopać i od biedy sprzedać.... Przy tak bliskim terminie kanalizacyjnym poważnie rozważył bym tę opcję. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 11.10.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Kwestia ceny jest zależna od miejsca gdzie mieszkasz rodzaju szamba.... Ja w zeszłym roku na jesień (2004) dałem za gotowe szambo betonowe - sarkofag dwukomorowy 9 m3 jakieś 2500 + wykop jakieś 150 zł (okolice W-wy). Do tego dali mi certyfikat że szambo nie jest jakieś "garażowe". Jeżeli za 2 lata będą u Ciebie budowali kanalizację - rozważ szambo stalowe, jest trochę droższe ale można je wykopać i od biedy sprzedać.... Przy tak bliskim terminie kanalizacyjnym poważnie rozważył bym tę opcję. pzdr. dokladnie tak stalowe spokojnie odsprzedasz - betonowe czy nawet PVC -juz nie w betonowym koszta transportu drakonskie, pvc delikatne i b. trudne do odkopania stalowe kupowałem za 2tys 8m3 - Poznan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysig 11.10.2005 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Mieszkam pod Konstancinem więc też w okolicach wa-wy , możecie polecić jakiegoś dostawcę ? pozdrawiam krzysig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 11.10.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Rób szambo sam.Wkopuj 2 x po 5 kregów.Jak dorwiesz taniego wykonawcę to Ci zadołuje je za 200 zł, resztę zrobić już łatwo.2 lata szybko miną, kręgi zawsze odsprzedasz, jak nie to zbiornik na wodę do ogrodu będzie. Mi wyszło 1500,- zł takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 11.10.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 W różnych miastach różnie podchodzą do tej kwestii ale przważnie na szambo potrzebne jest pozwolenie na budowę - musisz dowiedzieć się więc czy zgodzą się na szambo z kręgów betonowych, czy nie mają wymagań co do atestów... chyba, że nie zamierzasz odebrać budynku przed wykonaniem kanalizacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysig 11.10.2005 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 w grę wchodzi raczej opcja z odbiorem po podłączeniu do kanalizacji lokalizacja - Konstancin pozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.10.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 2-2,5 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysig 11.10.2005 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 znasz dostawcę który dostarczy mi to w podobnej cenie do konstancina pozdrawiam krzysig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 11.10.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Właśnie wczoraj zamówiłem, może złapmy się na priv. Gość ma oddzwonić i potwierdzić, może da radę podzielić się chociaż kosztami transportu? Piaseczno nie tak daleko od Konstancina. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysig 11.10.2005 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 witam witam michal_m jestem na priv pozdrawiam krzysig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 11.10.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 stalowe spokojnie odsprzedasz - betonowe czy nawet PVC -juz nie A swoją drogą, to ja bym nie kupił od nikogo używanego szamba. Nie wiem czemu, ale to dla mnie troche jak by kupowac uzywaną bieliznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysig 11.10.2005 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Ja raczej pokusiłbym się o przeróbkę na zbiornik wody do ogrodu, oczywiście po uprzednim uporządkowaniu zbiornika krzysig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 11.10.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Zbuduj betonowe a jak będziesz miał kanalizację to może posłużyć Ci jako studzienka rewizyjna.....chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stork 11.10.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Ja wymurowałem swoje z bloczków betonowych. Zaizolowałem z obu stron podwójnie dno zazbroiłem zalałem betonem podobnie z wierzchem. Wyszły dwie komory o pojemności łącznie 10m3. Materiały + robocizna+ wykop kosztowały mnie 1800zł. Perspektywa jest podobna jak u ciebie tzn za 2-3 lata będzie kanaliza a zbiornik wykorzystam jako rewizję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stork 11.10.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Ja wymurowałem swoje z bloczków betonowych. Zaizolowałem z obu stron podwójnie dno zazbroiłem zalałem betonem podobnie z wierzchem. Wyszły dwie komory o pojemności łącznie 10m3. Materiały + robocizna+ wykop kosztowały mnie 1800zł. Perspektywa jest podobna jak u ciebie tzn za 2-3 lata będzie kanaliza a zbiornik wykorzystam jako rewizję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 14.11.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 No więc teraz słuchajcie:[Pobiedziska - szambo betonowe z atestem 10m3 - 1,5m od górnej części szamba do powierzchni ziemi - ceny NETTO]szambo - 3400złwykop i osadzenie dźwigiem - 1800złstudzienka rewizyjna - 100zł/0,5mpodłączenie do wyjścia kanalizy z domu - 60zł/m Jestem w szoku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 14.11.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 No więc teraz słuchajcie:[Pobiedziska - szambo betonowe z atestem 10m3 - 1,5m od górnej części szamba do powierzchni ziemi - ceny NETTO]szambo - 3400złwykop i osadzenie dźwigiem - 1800złstudzienka rewizyjna - 100zł/0,5mpodłączenie do wyjścia kanalizy z domu - 60zł/m Jestem w szoku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 23.11.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Tak wogóle, to może macie jakąś tańszą alternatywę w okolicach Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts