rafallogi 11.10.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Proszę Was jeśli macie doświadczenie z drzwiami dębowymi lub w kolorze dębu o pomoc w dobraniu szyb do takich drzwi.Najpierw mowa była o szybach matowych, teraz skłonny jestem założyć inne- z wzorem, byleby przepuszczały sporo światła, ale by nie było przez nie widać za wiele (wszystkie drzwi mają mieć 8 szybek- z łukiem u góry, nawet te do WC i łazienki).No i tu problem, jaka szyba będzie odpowiednia do koloru dębu (może lekko przyciemnionego) i jaką ma mieć fakturę?Za wszelkie uwagi wielkie dzięki.Fotki b. mile widziane.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 12.10.2005 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Nie wierzę, nikt nie ma drzwi dębowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.10.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Jest tyle rodzajów szyb,że trudno tak doradzić. Widziałam u kogoś dębowe drzwi,ale pobejcowane na ciemny brąz ,też miały łuk u góry . Szyby były takie tradycyjne chyba.W kolorze..szyby. Może lekko miodowa ? Ale na pewno bezpieczna jest szyba w kolorze szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 12.10.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Nie wierzę, nikt nie ma drzwi dębowych? Ja nie mam debowych , ale jesli mozna to powiem swoje zdanie. Z tego co piszesz o tych lukach, to charakter Twoich drzwi jest , ze tak powiem dosyc "ciezki" .Debina sama w sobie tez ma wyglad dosyc ciezkawy i nawet zabarwiona/bejcowana wyglada dosyc smutno / no moze troche lepiej debina bielona /. Dab tez jako chyba jedyne drewno barwą swą sprawia wrazenie zimnego. To wszystko w jakis sposob okresla pewnie co mozna zrobic , zeby nie przedobrzyc. Osobiscie nie ryzykowal bym szkla ornamentowego, czy fakturowanego. Bedzie to wygladac dosyc pretensjonalnie.Pomysl ze szklem mrozonym - matowym , gladkim jest IMO najlepszy. Wiadomo co podziwiac - calosc a nie poszczegolne detale Biale powierzchnie "wyczyszczą" troche calosc. Mozna sprobowac szkla matowego - rastrowego lub ryflowanego z wyraznym ale bardzo drobnym i regularnym wzorem . Przepuszcza duzo swiatla, sprawia wrazenie lekkosci , chociaz do lazienki moga sie niektore wzory zupelnie nie nadawac /wszystkio zalezy/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts