baba 06.02.2002 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2002 Czy ktoś może doradzić coś na żywopłot:zimozielone, LIŚCIASTE,kolczaste (lub cierniste)?baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 06.02.2002 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2002 Bukszpan jest zimnozielony i świetnie nadaje się na zywopłotypozdrowieniaAgnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.02.2002 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2002 Ale bukszpan jest chyba niewielki i delikatny. Polecam iglaki: cyprysiki, jalowce i inne, tylko nie strzeliste, bo trudniej formowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
locus_bw 07.02.2002 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2002 Zimozielone liściaste to moze byc ognik- ładnie kwitnie i potem burza owoców od zółtego przez pomaranczowy do czerwonego. Może nie jest bardzo zasłaniający (pewnie przycinanie by pomogło) ale wzrok sie skupia na owocach i to co z tyłu nie rzuca się w oczy. Moje sporo urosły w górę (50 cm w jeden sezon) ale zapewnę musze przyciąć zeby się rozgałęziły. Nie stanowią u mnie zywoplotu ale widuję takie "na mieście" - jak dorosłe to wygląda bombowo.BoG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 07.02.2002 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2002 Bukszapan nie jest delikatny !!! Ma twarde zielone listki - nieduże soczysto-ciemnozielone. Można go dowolnie formować i idealnie nadaje się na żywopłoty. Ja osobiscie będę sadzić iglaki, ale pytanie było o liściaste zimnozielone. pozdrowienia Agnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 17.02.2002 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2002 Dzięki za rady , będzie ognik z leśnictwa.130 szt. *0,50 gr sadzonki 4 letnie 50cm wys.Polecam lasy państwowe.baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts