wq 11.10.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Sprawdziło się: + projekt Lipińskich, + okablowanie strukturalne skrętką UTP + koncentryk do TV instalacja jest gwiaździsta z kącika pod schodami gdzie jest "centrum sterowania", na tym chodzi telefon, TV, antwłamaniówka, przyciski sterujące do bram, + centralka telefoniczna z domofonem sprawdza się doskonale, otwieranie bramki, tel. bezprzewodowym z ogrodu, przełączanie rozmów no i możliwość dzwonienia na wew. W przyszłości uruchomię wybieranie nr wew. z miasta lub drugą linię (mam córkę). + wielokanałowy pilot do bramy wjazdowej, garażowej i bramki ten ostatni kanał uruchomiony po zamarznięciu zamka w bramce jednokanałowy pilot breloczek do bramki ma każdy domownik. + przyciski do otwierania bram w wewnątrz domu, + odkurzacz centralny instalacja czekała na jednostkę centralną, ponieważ nie byłem zdecydowany teraz stwierdzam, że jest to taka różnica jakościowa jak pralka Frania a automat, wąż jest długi ma 9m u mnie można by go skrócić, na co nie wyraziła zgody małżonka i to niech będzie argumentem dla tych, co się wahają. + okiennice można wyjechać na wczasy i zostawić uchylone okna, + dachówka, + kocioł dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania Vaillanta ma jedną raczej przypadkową właściwość, z której jestem bardzo zadowolony, a mianowicie cwu ustawione jest na minimum i jest to temp idealna do mycia rąk lub prysznic jednak, gdy puści się mocno wodę np. do napełnienia wanny jest ona zdecydowanie cieplejsza (gorąca) bez jakichkolwiek regulacji, + liczniki w płocie szkoda, że licznik wody musi być w domu, A teraz minusy: - wykonawcy - poziom usług w Polsce jest żenujący, - wyciąg w kuchni potrafi cofnąć wentylację w dużym pokoju, - wanna z hydromasażem w zupełności wystarczyłaby wanna z manualnym i tylko powietrznym, - nowa zmywarka firmy Ar... już naprawiana a na szybkim zmywa gorzej od starego Zanussiego, który działał 11 lat bezawaryjnie i został w starym mieszkaniu, - parapety z aglomarmuru, - zbędne oświetlenie schodów do dzisiaj wiszą kable na kinkiety, a lampa na górze zupełnie by wystarczyła gdyby była na wł. przechodowym, - brak włącznika lampy nad drzwiami na zewnątrz. Wszystkim budowniczym powodzenia w nierównej walce Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41912-zbudowa%C5%82em-mieszkam-ponad-rok-i/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 11.10.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Ciekawe podsumowanie... Wydaje mi się, że chyba pominąłeś najważniejsze....jeden mały plusik... ano jak się mieszka na tak dużej powierzchni...czy człowiek do tego przywyka jak przywkł swego czasu do raczej ciasnego bloku?? Napisałeś coś o wadzie "aglomarmuru" czy możesz to rozjaśnić na czym jego wady polegały?? rozumiem że chyba miałeś na myśli konglomerat?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41912-zbudowa%C5%82em-mieszkam-ponad-rok-i/#findComment-852948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 11.10.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 U mnie:- zmywarka marki Am... zmywała w starym mieszkaniu kilka lat, w nowym domu nowa zmywarka marki H...zmywała 3 (słownie: trzy) miesiące i b. poważnie się zepsuła. - sprawdzają się wszędzie gdzie są wył/wł schodowe, i światła na fotokomórkę (strych, korytarz na górze i garderoba). - odkurzacz centr. też (się sprawdza),- jak właczam wyciąg to wyłaczam wentylację,- nie wiem o co chodzi z manualnym hydromasażem, ale myślę, że to kwestia zapotrzebowania. Ja swojej wanny z hydro... bym nie oddała - przy problemach z kręgosłupem to jest dobrodziejstwo, a nie luksus Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41912-zbudowa%C5%82em-mieszkam-ponad-rok-i/#findComment-852964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts