Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Betoniarka

radlid

Recommended Posts

A ja zrobiłem betoniarke kosztowała mnie może 50 zł.Bęben jest z beczki po oleju 200 l , przekładnie ze starej sieczkarni ,silnik 1,1kw .Na moje potrzeby wystarczy ukręci tak gdzieś 100 l betonu ,przerobiła 1 tone cementu i jak narazie działa bez zarzutu.Oczywiście trzeba poświęcić troche czasu na zrobienie betoniarki ja robiłem w ciągu zimy bez żadnego pośpiechu kiedy mi się nudziło.

A ja zrobiłem betoniarke kosztowała mnie może 50 zł.Bęben jest z beczki po oleju 200 l , przekładnie ze starej sieczkarni ,silnik 1,1kw .Na moje potrzeby wystarczy ukręci tak gdzieś 100 l betonu ,przerobiła 1 tone cementu i jak narazie działa bez zarzutu.Oczywiście trzeba poświęcić troche czasu na zrobienie betoniarki ja robiłem w ciągu zimy bez żadnego pośpiechu kiedy mi się nudziło.

A dało by rade jakieś zdjątko :D Nie zobacze nie uwierze :wink: Jam wzrokowiec jest 8)

8) spoko spoko do cierpliwych świat należy.

Ja już też betoniarke kombinuje narazie w myślach.

Silnik od pralki już mam. Bębenek hmmm coś sie wykombinuje musze jeszcze zrobić tylko przełożenie albo płynną regulacje silnika i sie będzie kręcić :wink: Normalnie mnie ten temat motywuje do roboty :D

Może pierwszy zdjątko wkleje :p

8) spoko spoko do cierpliwych świat należy.

Ja już też betoniarke kombinuje narazie w myślach.

Silnik od pralki już mam. Bębenek hmmm coś sie wykombinuje musze jeszcze zrobić tylko przełożenie albo płynną regulacje silnika i sie będzie kręcić :wink: Normalnie mnie ten temat motywuje do roboty :D

Może pierwszy zdjątko wkleje :p

hmmmm. powiedz jaki silnik... już masz, jaka moc.... lub od czego??. znaczy z jakiego urzadzenia. czy na 230 lub 400 V?/

coś bliżej jakie materiały pozostałe mam gromadzić..>?/

wiesz trochę pomysłu. inwencji... i ??

.....i - sie będzie kręcić :lol:

Normalnie po moim ostatnim kombinowaniu http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=878987#878987

mam chrapke na coś nowego. Silnik mam od starej pralki na 230V co do mocy to nie pamiętam. Beczka była by troche duża przydała by sie taka 30 litrowa hmmmmm - musze sie przespać, dużo pomysłów mi wtedy przychodzi do głowy!

Oj okres zimowy będzie zdajście bardzo twurczy :wink:

• 9 years później...