brachol 11.10.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Witamjak w temacie czy ma ktos ladnie wykonczone jakas deska albo obrobka blacharska krawedz dachu czy moze wszyscy maja dachowki na krawedzi?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 11.10.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Ja mam krawędziowe i wydaje mi się, że nie warto na nie żałować pieniędzy - w sumie nie jest to duży koszt w stosunku do całego dachu.Są po prostu ładne, a obróbki blacharskie na pewno wyglądałyby zdecydowanie gorzej. Mój wykonawca twierdzi, że odszedł od krawędziowych, ale on buduje ileś tam budynków na sprzedaż i wykalkulował, że ileś tam rocznie zaoszczędza - ale tak jest przy budowie na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 12.10.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Ja zrezygnowałam z dechówek skrajnych. Zostało w kieszeni 3000zł a cieśla z dekarzem obiecali, ze ładnie wykończa dach deskami wiatrowymi. Wierzę im, bo mnie nie zawiedli a sama widziałam dachy ładnie wykończone bez tych dachówek, więc można. Co do kosztów: dach jest już i tak wystarczająco drogi, więc dla mnie te 3 tys. to dużo (akurat na szambo z przyłączeniem zostało:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 12.10.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Są właściwie dwie metody. Jeżeli dach wystaje poza szczyty - można zrobić tzw. wiatrownicę, czyli deskę obitą blachą bądź samą blachę. Robi się to rzadko, ale wyglada nienajgorzej - wszystko kwestia gustu.Drugi sposób jest do wykorzystania gdy krawędź dachu w szczytach kończy się równo se ścianą. Można wymurować ścianę szczytową ponad połać dachu, tworząc w ten sposób osłonę dla krawędzi. Na górę ściany daje się blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg.s 12.10.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Mam takie obróbki z blachy na dachu nad garażem. Mają kolor paneli i wyglądają ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 12.10.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Ja nie mam dachówek krawędziwych i nie żałuję, podaj mi swój adres @ to mogę tobie przesłać kilka zdjęć jak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.10.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Paweu, to ja też poproszę o takie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 12.10.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Brachol, Kolia foty poszły na pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.10.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Proste: Jak masz kase to bierz bo dachówki wyglądają ładniej niz blachaJak oszczędzasz (a widać koszt 3tyś zł) to rób obróbkę z blachy. Szczelnośc ta sama bo nikt nie powie ze obróbka z blachy jakaś mniej szczelna Tylko kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.10.2005 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Brachol, Kolia foty poszły na pocztę dzieki za foty bardzo ladnie to wyglada bez dachowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 13.10.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Brachol, Kolia foty poszły na pocztę Dzięki dostałam, zgadzam się z Bracholem - fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 13.10.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Z tym, że trzeba zaznaczyć, że nie wiem jakby to wyglądało, gdyby była podbitka. Ja mam odkryte deskowanie i to też moim zdaniem nieco poprawia wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 13.10.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 z dachówką skrajna na pewno wygląda ładnie.... a blachą..... ups kwiestia gustu, oszczędzając 3000 zł, można np oszczędzić 200 000 zl nie budują cdomu, ludzie ile to wczasów, aut, albo robie z ceramik albo e nie a nie jakieś oszczędności dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 13.10.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Paweu, podeślij i do mnie fotki. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.10.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 I jeszcze jedno: należy dokładnie policzyć ile można zaoszczędzić.Jeżeli jest niedużo takich dachówek to nie ma co rezygnować, ale jeżeli jest to kwestia kilku tysięcy to warto się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 13.10.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Paweu, podeślij i do mnie fotki. Dzięki. Piotrusiek poszły na pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 13.10.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Dzięki, zabieram się za ogladanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 13.10.2005 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Z tym, że trzeba zaznaczyć, że nie wiem jakby to wyglądało, gdyby była podbitka. Ja mam odkryte deskowanie i to też moim zdaniem nieco poprawia wygląd. a mozesz napisac gdzie masz ten dom moze moglbym zobaczyc na zywo te obrobki? Tez jestem z Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts