burta74 19.12.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Jestem po napojach dla dorosłych, stąd te błędy... g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 23.12.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Taaa, takie są skutki picia wódki Dodałem zdjęcia z budowy mojego Wspaniałego, więc zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 24.12.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Spokojnych,Rodzinnych,Wesołych Świąt Bożego NarodzeniaWam i Waszym Rodzinkom życzy Lookita . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 27.12.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 witam . interesuje mnie jaki koszt wychodzi za dach w naszym domku.jeśli można by rozpisać ile za drewno a ile za pokrycie dachu . dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 28.12.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 W manieczkach więźba była latem po 720,- Ciesla, pan Henryk 25,- za m2 połaci dachu wołał,więc wychodzi około 15000,- Pan Henryk kładzie dachówkę również za 30,- m2 i osadza okna, 120,- za sztukę. Tak więc z folią, dachówką podwójną S cementową , oknami velux (4 szt. U 1,4 szkło hartowane), włazem, ławą kominiarską i rynnami kładzionymi we własnym zakresie wyjdzie około 40000,- Co do robocizny pana Henryka się nie wypowiadam bo u mnie nie pracował (patrzę w kosztorys), ale czytałem dobre opinie. Jeśli chodzi o koszt robocizny, to mogło się to zmienić, ale tyle był gotów skasować za Wspaniałego latem. Jak cierpi na brak roboty to mozna się potargować, ale z tego co mówił to w okresie jesienno zimowym miał zawsze najwięcej pracy. Razem +/- 55000,- trzeba wyłożyć,oczywiście można taniej, można drożej, to zależy od wymagań. Może byc dachówka cementowa za 2,15 może i być nawet ceramiczna w tej cenie jak kto znajdzie, albo i nawet za 4-5 złotych jak kto ma kasę, albo i pecha aby przepłacać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 29.12.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 W manieczkach więźba była latem po 720,- Ciesla, pan Henryk 25,- za m2 połaci dachu wołał,więc wychodzi około 15000,- Pan Henryk kładzie dachówkę również za 30,- m2 i osadza okna, 120,- za sztukę. Tak więc z folią, dachówką podwójną S cementową , oknami velux (4 szt. U 1,4 szkło hartowane), włazem, ławą kominiarską i rynnami kładzionymi we własnym zakresie wyjdzie około 40000,- Co do robocizny pana Henryka się nie wypowiadam bo u mnie nie pracował (patrzę w kosztorys), ale czytałem dobre opinie. Jeśli chodzi o koszt robocizny, to mogło się to zmienić, ale tyle był gotów skasować za Wspaniałego latem. Jak cierpi na brak roboty to mozna się potargować, ale z tego co mówił to w okresie jesienno zimowym miał zawsze najwięcej pracy. Razem +/- 55000,- trzeba wyłożyć,oczywiście można taniej, można drożej, to zależy od wymagań. Może byc dachówka cementowa za 2,15 może i być nawet ceramiczna w tej cenie jak kto znajdzie, albo i nawet za 4-5 złotych jak kto ma kasę, albo i pecha aby przepłacać... Mnie trochę taniej to wyszło, drewno impregnowane po 630 x 10 m3 , z Jędrkiem dekarzem wytargowałem cenę 38 pln za m2 dachu (x260m2 powierzchni), w cenę wliczone wszystkie obróbki (3 okna dachowe też) no i dachówka cementowa (+ cały osprzęt, rynny) niecałe 15k, w sumie koło 32 000 mnie to kosztowało (nie liczyłem kosztu budowy więźby, bo to mi murarze robili). chętnym na Jędrka dekarza i tartak mogę dać namiary bo obie firmy godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 29.12.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Zawsze to miło wiedzieć że można taniej, myślę że Warszawskie ceny nie ustępuja Poznańskim, tak jak pisałem jest to dopiero kosztorys i jak przyjdzie do konkretów to będę szukał taniej i lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 29.12.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 U mnie cena drewna imregnowanego w składach 670-680 (drewno prosto z tartaku gdzieś spod Kielc)według cen poleconego mi dekarza wyliczyłem, że dach będzie mnie kosztował po 45 pln za m2 (ułożenie kosztowało z tego co pamiętam 30 pln za m2 + 1mb obróbki 15 pln),miałem też ofertę za 80 pln z m2 gotowego dachu facet spuścił mi do 70 zaznaczając że musi trzymać "ceny warszawskie", kurde czy jak mieszkam pod Warszawą to mam drukarnię pieniędzy!?suma summarum wziąłem człowieka z "polski" choć miejscowy był niewiele droższy A z szukaniem to masz rację, naprawdę warto można sporo zaoszczędzić a jest wielu wykonawców/sprzedawców, którzy tylko czekają żeby wycisnąć ile się tylko da. właśnie zamówiłem okna, okna z tej samej fabryki kosztowały u jednego człowieka 15,8 k u drugiego 14,7k potargowałem się trochę i:ten pierwszy opuścił mi do 15 k a ten drugi do 13 k, miałem jeszcze dwóch innych którzy wycenę mieli podobną tj. 13,6 k i nie chcieli dać żadnego rabatu.oczywiście okna na tym samym profilu różnica w okuciu(roto i winkhaus) więc przy wartościowych zakupach można naprawdę sporo utargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutti73 30.12.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witajcie, w Bełchatowie dach mnie kosztował:więźba 6000,robocizna 4800,łaty i kontrłaty 2300oraz kompleksowe pokrycie dachu 60.000 (dachówka ceramiczna- karpiówka, pięć okien połaciowych, rynny, blacha, ławy kominiarskie, wyłaz, folia...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rybka74 03.01.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 witam witam po długiej przerwie w pisaniu ( w czytaniu nie ) u mnie malowanie, układanie glazury, w sobotę meble kuchenne będą wstawiać.... no i najwazniejsze w końcu moze sie doczekam na prąd, wode i kanalizację czy wiecie jak wydrukowac pieniądze bo jakoś zaczynam widziec ich koniec Lookita jak tam Twój dzidziuś .... ? pokazałbyś jak rośnie szkrabik jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 06.01.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 pytanko małe mamile wam wyszło m2 poddasza i ile kupowaliście płyt gipsowych i wełny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rybka74 07.01.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 WOJSKI mąż mój gada ze ok 280m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 07.01.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Dziękuję, niby mam trochę zdolności więc się zastanawiam czy nie ocieplić samemu poddasza teoretycznie nie jest to trudne zawsze to parę złotych w kieszeni zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 08.01.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Dziękuję, niby mam trochę zdolności więc się zastanawiam czy nie ocieplić samemu poddasza teoretycznie nie jest to trudne zawsze to parę złotych w kieszeni zostanie Ja też sie do tego przymierzałem, ale ostatecznie wzieliśmy ekipe. Co prawda chłoaki wzieli za robote prawie 10 tys, ale uwineli sie w 7 dni. Ja z teściem męczył bym sie pewnie ze 3 miesiące weekendami, a efekt byłby znacznei gorszy. Wbrew pozorom, jesłi wczesniej tego nie robiłeś, estetczne zaszapachlowanie połączeń miedzy płytami nie jest takie porste. Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoSmile 13.01.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witajcie Nasz wspaniały (04B) dopiero na etapie załatwiania pozwoleń, wiem, że do tego etapu jeszcze troche czasu, mam jednak już teraz pytanie odnośnie okien. Ile Was kosztowały? Wg wyceny Urzędowskiego będzie to 24 tys (okna drewniane ze szprosami złoty dąb), salon okien Majewski wycenił mi plastikowe dwustronnie barwione w takim samym kolorze ze szprosami oraz mosiężnymi okuciami na ok. 16tys. Cenę mocno podnoszą właśnie szprosy. Jak wyglądało to u Was? Pozdrawiam LoSmile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 13.01.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witajcie Nasz wspaniały (04B) dopiero na etapie załatwiania pozwoleń, wiem, że do tego etapu jeszcze troche czasu, mam jednak już teraz pytanie odnośnie okien. Ile Was kosztowały? Wg wyceny Urzędowskiego będzie to 24 tys (okna drewniane ze szprosami złoty dąb), salon okien Majewski wycenił mi plastikowe dwustronnie barwione w takim samym kolorze ze szprosami oraz mosiężnymi okuciami na ok. 16tys. Cenę mocno podnoszą właśnie szprosy. Jak wyglądało to u Was? Pozdrawiam LoSmile co prawda jeszcze nie kupowaliśmy ale rozeznanie cenowe zrobione i ceny różne: Urzędowski i sokółka- 20 tys (drewniane) okna firmy Stollar- 14 tys (drewniane) okna firmy Deceuninck- 11 tys (plastiki) (okna bez szprosów) przy okazji ciekawe spostrzeżenia. jako ze wyglądamy z mężem bardzo młodo (czyt. jak nastolatki) to w połowie sklepów nie traktowali nas poważnie tzn. odmówiono nam wyceny (ze niby sobie żarty stroimy), lub nie było kontaktu ze sprzedającymi chociaż mieli się odezwać. no cóż...skoro mogą sobie pozwolić na olewanie to widocznie klientów im nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.01.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 co prawda jeszcze nie kupowaliśmy ale rozeznanie cenowe zrobione i ceny różne: Urzędowski i sokółka- 20 tys (drewniane) okna firmy Stollar- 14 tys (drewniane) To sprawdź jeszcze jakie okna masz wycenione. Stollar i Sokółka mają jako najtańszy standard sosnę na mikrowczepach w lakierach kryjących - Urzedowski w tej cenie ma dąb albo mahoń. a jakby było mało: Urzędowski w standardzie ma grubszy profil ram: 88mm. To tak jakbyś porównywała okna 3 komorowe i 5-cio lub 6-cio komorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoSmile 14.01.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Dziękuję za posty.... Cały czas zastanawiam się nad wyglądem okien bez szprosów. Mimo, że w oknach na parterze będę zmniejszał wysokośc o ok. 25cm, by zamontować nad nimi zintegrowane rolety zewnętrzne, nadal będą to duże okna. Czy ktoś, kto wstawiał okna bez szprosów mógłby wkleić jakieś zdjęcie jak się one prezentują od wewnątrz (np salon, kuchnia). Dodam tylko że powstanie kolejny "Wspaniały" w wersji B odbicie lustrzane pod Jelenią Górą Dziękuję za ewentualne fotki LoSmile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 14.01.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Proszę i salon:http://lh5.ggpht.com/_22HWvtH4gXg/Sgx128Q5oNI/AAAAAAAACCM/OyRTAytEvBk/s512/_MG_2620.JPG i kuchnia:http://lh3.ggpht.com/_22HWvtH4gXg/Sgx2qpQ0bII/AAAAAAAACCU/uLkR_kWdsSg/_MG_2632.JPG dokładniejszych nie mam.pozdrawiam i sukcesów w budowaniu życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 15.01.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 To sprawdź jeszcze jakie okna masz wycenione. Stollar i Sokółka mają jako najtańszy standard sosnę na mikrowczepach w lakierach kryjących - Urzedowski w tej cenie ma dąb albo mahoń. a jakby było mało: Urzędowski w standardzie ma grubszy profil ram: 88mm. To tak jakbyś porównywała okna 3 komorowe i 5-cio lub 6-cio komorowe. w obu przypadkach sosna, profil 68mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts