Gość 24.10.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Hej, przy zamknietej kuchni moze bede krzyczec, ale za to moj mąż siądzie do kolacji i bedzie zmuszony do nieoglądania telewizji Zmierzam miec stół w kuchni. A wiecie może ile poprawki w projekcie kosztują i jak sie to wylicza? Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 07.11.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam serdecznie, ja rowniez chce sie dolaczyc do grona Wspanialych... wlasnie rozwazam wszystkie za i przeciw wersji a i b . Rozpoczecie budowy, jesli nic nie przeszodzi, to wiosna 2007? od razu pytanie: co prawda chyba retoryczne, ale czy ktos z was myslal o przerobieniu tego projektu na szkieletowy? Pozdrawiam N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 07.11.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Wiem, ze to moze malo wazne, ale czy ktos z was juz myslal, gdzie w tej kuchni lodowke postawic? Zdania w rodzinie jak zwykle podzielone...schody ladne,ale w salonie; schody w b niby lepiej, ale to wejscie z garazu prosto do domu... jestem totalnym laikiem, wiec nie wiem czy to mozliwe, ale jakby sobie odpuscic, te pseudo teraz garderobe pod schodami i przesuwajac schody w kierunku lazienki powiekszyc pomieszczenie gosp. i stworzyc w ten sposob mozliwosc wyjscia z garazu do gosp.? na gorze wtedy mala lazienka musialby powedrowac na druga sciane. Pozdrawiam i ide spac bo juz zaczynam tworzyc:) N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 08.11.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Hej natus, u mnie lodówka będzie w spiżarce, tak mam teraz i uważam, że jest bardzo wygodnie, mimo, że używa się jej niemal non stop, to i tak jest ok, nie zagracam wówczas kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 08.11.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Dzieki za odpowiedz, tez sie tak wlasnie zastanawialam, ale mialam obawy,ze lodowka bedzie za wysoka i zasloni to okno...wiecie moze na jakiej wysokosci od ziemi ono sie zaczyna? PozdrawiamN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 08.11.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Lodówka nie będzie usytuowana na ściance z oknem w spiżarce, tylko na ścianie, będącej przedłużeniem, na której w kuchni są szafki i zlewozmywak, pomiędzy kuchnią a spiżarką będzie ścianka dzieląca dokładnie szerokości jak lodówka, żeby był łatwy dostęp do niej. Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś , troszkę trudno to wyjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 09.11.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 taaa, wydaje mi sie, ze zrozumialam bo to wlasciwie drugie mozliwe miejsce w tej kuchni na lodowke. Pozdrawiam Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 11.11.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Witam Wszystkich! Jolu: Każdy gotowy projekt wymaga adaptacji przez wybranego projektanta. Koszt w Częstochowie w granicach 800 - 1000 zł. W przypadku potrzeby zmian w projekcie zgłaszacie to projektantowi, który będzie robił adaptację. Nasze zmiany do projektu Wspaniały M04b to: - strop z akermana - kąt nachylenia dachu - 45 stopni - zmiana stolarki okiennej i drzwiowej - zmiana materiałów budowlanych (Ytong na pustaki ceramiczne). Wszystkie te zmiany były w cenie adaptacji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 11.11.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Witam ponownie! Wybrałam projekt Wspaniałego M04b właśnie dlatego, aby nie mieć problemów chociażby z lodówką. Lodówka w spiżarce to kłopot (drzwi), chyba, że w wersji M04a zlikwiduje się spiżarkę i połączy ją w jedną całość z kuchnią. Natalia, zastanów się przy wyborze co jest dla Ciebie najważniejsze. Dla mnie funkcjonalna kuchnia i duży salon. Reszta no cóż..., jest mniej istotna. Okno w spiżarce jest na wysokości ok. 1,60 m, a wnęka od ściany do okna to 60 cm. Sprzęty w kuchni powinno się rozmieszczać wg kolejności wykonywania czynności, czyli : lodówka, zlew, kuchenka (tak jest najwygodniej). Pozdrawiam Gośmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 11.11.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 mi od tego myslenia, to juz sie w glowie kotluje i myslalam, ze zadalam pytanie odnosnie 7% kuponu rabatowego na projekt Wspanialego, a tu go nie widze? mam juz omamy?nie wiem co robie? Pozdrawiam N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 11.11.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Ten kupon rabatowy jest w Muratorze Projekty Domów 03/2006 wydanie wrześniowe. Jest tam 369 projektów + płyta CD (możliwóść obejrzenia i pokolorowania domów w 3D - na tej płycie można obejrzeń projekt Wspaniałego M04a). Gośmar PS. Ten kupon jest na stronie 53... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 13.11.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Wlasnie zamawiam:)Dzieki:)N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 16.11.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 czekam z niecierpliwoscia na muratory i katalog projektow, decyzja wlasciwie juz zapadla, wiec niedlugo zostane pelnoprawnym czlonkiem klubu Wspanialych, tylko te koszty...Czy ktos z Was moze sie podzielic jakimis szczegolami na temat poszczegolnych etapow? PozdrawiamN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 16.11.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam! Natalia, na który wariant Wspaniałego się ostatecznie zdecydowałaś? Gośmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 16.11.2006 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Na A, po kilku debatach i rozwazeniu wszystkich za i przeciw... -mam waska dzialke 21,9 -chce miec wejscie z garazu do gospodarczego -mama gotuje i zgodzila sie na taka kuchnie -a mnie chyba koszty przerastaja, wiec kazdy grosz sie liczy -za to elewacje wezme chyba bardziej podobna do B Mysle tez o likwidacji scianki dzialowej i okien polaciowych w pokojach wychodzacych na ogrod na gorze przy jednoczesnym powiekszeniu normalnych okien w celu doswietlenia; podobnie w garazu-zamiast 4 zrobilabym 2 wieksze, no i moze troche obnizyc te gore? Musze miec troche mniejszy skos. powaznie myslec nad tym wszystkim bede jak juz te dzialke kupie do konca, poki co mam miec jutro WZ...tylko, ze oni mi tak juz od miesiaca... Cierpliwosc trenuje, wiec staram sie zachowac spokoj... Pozdrawiam Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 17.11.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 To znowu ja, niby wielka radosc bo odebralam WZ, ale kurcze...moze mi ktos powiedziec jaka jest wysokosc scian pionowych w tym miejscu gdzie jest garaz liczac od poiomu terenu do okapu dachu? W WZ mam osobne warunki na garaz... jednokondygnacyjny i wysokosc tych scian do 350cm obawiam sie,ze troche sie tu to wszystko nie miesci, no nic... bede musiala walczyc o zmiane. Pozdrawiam N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 22.11.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Cisza jak makiem zasiał...wykorzystujecie pogodę i budujecie? U mnie sprawa garażu wyjaśniona, więc kamień spadł mi z serca, teraz czekam na uprawomocnienie się tych WZ, wniosek kredytowy złożony. Czyli jeśli dobrze liczę, to na początku grudnia zakupię projekt. Chodzi mi po głowie jeszcze odwiedzenie któregoś ze Wspaniałych, jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko, a ja się czasowo wyrobię... z Poznania to chyba mam do wszystkich daleko Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 03.12.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 dalej cisza...to sobie popiszę Po wizycie u Agnieszki i Sebastiana (jeszcze raz wielkie dzięki) utwierdziłam się w przekonaniu, że to jest właśnie to i projekt zamówiłam...teraz czekam na przesyłkę (strajk się skończył, więc jest szansa, że dojdzie niedługo ) Pozdrawiam wszystkich Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 04.12.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Żeby Natalia nie czuła się osamotniona na gronie, to cosik napiszę. Muszę się podzielić z Wami, że właśnie skończono u mnie elektrykę i w każdym pomieszczonku mam światło, ale czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 04.12.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 No to gratuluję ja dziś urlop wzięłam i latam jak najęta od banku do gminy, od gminy gdzieś tam...eh lecę dalej N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts