beniago 25.06.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Czy z tą cholerną polską biurokracją da się wygrać???ile może trwać podpisanie 1 papierka,którego i tak nikt nie czyta!!!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.06.2011 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 ile może trwać podpisanie 1 papierka,którego i tak nikt nie czyta!!!??? 65 dni? Czy z tą cholerną polską biurokracją da się wygrać??? może zbombarduj ich cierpliowścią i spokojem ciekawe co urzędnicy na to? jak zareagują? A tak na poważnie to co Ci możemy powiedzieć - głową muru nie przebijesz. Papiery muszą swoje przeleżeć i kiedyś tam się je dostaje podbite... 3mamy kciuki, chyba za cierpliwość najbardziej, bo jeszcze pewnie Ci się przyda niejeden raz przy tej budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.06.2011 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 W albumie dorzucilem sporo najnowszych zdjec tarasu i ogrodu, jesli komus pomoze to zapraszam do ogladania No Grzech - narażasz się! Tym, że ten Twój dom jest taki ładny Muszę przyznać, że nawet podpatrzyłam sobie kilka pomysłów w wykończeniach, które mam nadzieję uda mi się przenieść na mojego Wspaniałego Kawał dobrej roboty - szacun wielki i oklaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 29.06.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 witam.zastanawiam się czym ocieplić dom.czekam na wasze opinie za i przeciw . wełna czy styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 30.06.2011 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 witam.zastanawiam się czym ocieplić dom.czekam na wasze opinie za i przeciw . wełna czy styropian to zależy od ile masz w skarbonce, styropian będzie cię kosztował taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech35 30.06.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Lepiej dobry styropian o zwiekszonej gestosci i dac go wiecej ( np 15 cm ) niz standardowa welna, a wyjdzie taniej. To tak po krotce ... Milego dnia dla wszystkich Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech35 30.06.2011 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Asiu dziekuje bardzo za komplementa heheh ) Kazdy jest ladny bo jest wyjatkowy, Twoj tez zobaczysz ! To jak z dzieckiem hihi Jak by cos to chetnie pomoge ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 30.06.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Kazdy jest ladny bo jest wyjatkowy Ja bym nawet powiedziała: każdy jest ładny, bo jest Wspaniały witam.zastanawiam się czym ocieplić dom.czekam na wasze opinie za i przeciw . wełna czy styropian Małgosia, my zdecydowaliśmy się na styropian, bo wełna wcale nie jest cieplejsza tylko "oddychająca", ale i przy tym droższa. Mam wątpliwości na temat przepuszczalności wełny, jeżeli do tego dochodzą jeszcze kleje, tynki, siatki - zależy też pewnie z czego się buduje... Dodatkowe ryzyko jest takie, że jeżeli wełna nasiąknie wilgocią to traci te wszystkie właściwości, a styropian choćby stał w wodzie to nią nie nasiąknie... Wolimy dać grubszy styropian (będziemy ocieplali 20 cm) niż przepłacać i wcale nie mieć lepiej tylko ekskluzywniej. To oczywiście moje zdanie - jest subiektywne i zbudowane na pozaciąganych gdzieś, jakoś, wyrywkowych informacjach, ale takie właśnie jest w tej sprawie. Mam nadzieję, że pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DukeNukem 08.07.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam Czy ktoś z Was próbował zmienić konstrukcję dachu tak aby te dwa słupy nie stały "na środku". Cofnąć je w stronę komina tak aby jeden z nich oparł się na ścianie nośnej co znacznie uprości konstrukcję stropu? (Wspaniały wariant II) i sama góra będzie lepiej wyglądać? PozdrawiamOskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 08.07.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam Czy ktoś z Was próbował zmienić konstrukcję dachu tak aby te dwa słupy nie stały "na środku". Cofnąć je w stronę komina tak aby jeden z nich oparł się na ścianie nośnej co znacznie uprości konstrukcję stropu? (Wspaniały wariant II) i sama góra będzie lepiej wyglądać? Pozdrawiam Oskar ja wywaliłem te słupy, częściowo konstrukcja opiera się na ściankach działowych a zamiast jednej podłużnicy kalenicowej są dwie na wysokoości jętek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DukeNukem 08.07.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 (edytowane) ja wywaliłem te słupy, częściowo konstrukcja opiera się na ściankach działowych a zamiast jednej podłużnicy kalenicowej są dwie na wysokoości jętek. A masz jakieś zdjęcia gotowej więźby ? Szkice? Jakiś taki rysunek techniczny, cokolwiek Z góry dzięki Dwa zdjęcia znalazłem, a może masz więcej? W weekend widziałem się z cieślą i zrobimy tak jak u Ciebie, dzięki bardzo za pomysł! Edytowane 11 Lipca 2011 przez DukeNukem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BialaGwiazda 09.08.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam Wszystkich, nie będę oryginalny Od paru dni wziąłem się za budowę domu. Mam wariant I z pojedynczym garażem a więc ten najmniejszy, szukam pomysłu na schody które są w salonie, na necie nie było nic konkretnego. Może jest ktoś z Was kto już wybudował dom, ciekawi mnie jak kto, jakie rozwiązanie ze schodami wykombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 15.08.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 A masz jakieś zdjęcia gotowej więźby ? Szkice? Jakiś taki rysunek techniczny, cokolwiek Z góry dzięki Dwa zdjęcia znalazłem, a może masz więcej? W weekend widziałem się z cieślą i zrobimy tak jak u Ciebie, dzięki bardzo za pomysł! No niezły zaskok mam, potrzebne ci te zdjęcia , w razie co daj znać podeślę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech35 16.08.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 No no .. pogratulowac, ostatnio zadko dolacza ktos do grona wspanialowiczow A szkoda bo to fajny domek ... Co wiemy juz z praktyki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.08.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, że w tym temacie, ktoś już zamieszczał jakieś rozwiązania z tymi schodami. Fakt, przeszukanie 115 stron pochłonie pewnie trochę czasu, ale może warto, jeśli ma to rzutować na przyszłą użyteczność domku 3mamy kciuki i życzymy powodzenia BialaGwiazda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DukeNukem 19.08.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Witam, WOJSKI zdjęć już nie potrzebuje Po tym jak wszystko zostało ustalone, na budowę ponowie przyjechał cieśla i powiedział że jednak bezpieczniej będzie zrobić te dwa słupy, poza tym wyjdzie mniej drewna. Jedyne co to cofnę je trochę tak aby schowały się w ścianach do góry. Wczoraj montowałem strop systemowy Ytong! Zainteresowanych zapraszam na bloga http://www.szyszka-i-dukenukem.mojabudowa.pl/ Pozdrawiam Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 19.08.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Jak to było w piosence, "niech się mury pną do góry, kiedy dłonie chętne są, budujemy ytongowy nowy dom......" Albo jakoś tak to było Całkiem fajnie to wygląda, jak będzie więźba wrzuć fotki chętnie popodziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 03.09.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Coś nam tu forum zapada w sen zimowy... A przecież jeszcze nawet lato się nie skończyło Nic się u Was nie dzieje? BiałaGwiazda, na jakim już jesteś etapie? I co wymyśliłeś ze schodami? U nas stoją już ściany parteru. We wtorek zaczynają kłaść strop, a dzisiaj zamówiliśmy dachówkę. I a propos dachówki: czy ktoś z Was, wybudowanych już Wspaniałowców ma dachówkę ceramiczną płaską, jak ta na zdjęciach? Może możecie się też podzielić jakie kolory dachówki, stolarki okiennej i elewacji wybraliście dla swoich Wspaniałych? Wiem, że do większości można dotrzeć na dziennikach, czy albumach, ale wtedy każdego trzeba szukać z osobna, a tu może udało by się zebrać wiele osób w jednym miejscu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 05.09.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam,u nas lato upłynęło na lenistwie a teraz bierzemy się do roboty.Zamówiliśmy blachę na dach ( będzie grafitowy w macie) i za jakieś 2 tygodnie bierzemy się za robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 05.09.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam, u nas lato upłynęło na lenistwie a teraz bierzemy się do roboty. Zamówiliśmy blachę na dach ( będzie grafitowy w macie) i za jakieś 2 tygodnie bierzemy się za robotę kropka2 ja się już pogubiłam... przecież Wy już mieszkacie w swoim domku? To jak zamówiliście blachę na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts