Grzech35 06.09.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 U mnie tez lato minelo spokojnie bez szczegolnych zmian w domu jakies jedynie drobne zmiany i poprawki elektryczne i takie tam, zamontowalem stacje uzdatniania wody ze studni i teraz obserwuje jakie sa efekty jej dzialania. Przesiaduje na tarasie i trawe podlewam i patrze jak rosnie, ale rosnie niestety dosc slabo ( kiepska miala bardzo glebe, sialem ja powierzchniowo zamiast zagrzebac odrobine - i teraz bardzo powoli zbiera sie do zycia, niby porosla i z boku wyglada ladnie szczegolnie po skoszeniu, ale rosnie bardzo niewiele i dosc rzadko, mam nadzieje ze w przyszlym roku sie zagesci ). Brukowanie odkladam na przyszly rok, bo budzet za ciasny, czekam na jesienne wyprzedaze zeby kupic meble na taras ... i to wlasciwie tyle myslenia o inwestycjach. Bardzo jestem zadowolony z solarow - praktycznie wiekszosc lata piec gazowy jest wylaczony a solary grzeja wystarczajaco wode użytkowa. Jedynie co to problem mam maly z cyrkulacja bo obecnie steruje ja piec co a zauwazylem ze cyrkulacja dosc skutecznie chlodzi ciepla wode. W ciagu kilku godzin kiedy cyrkuluje potrafi schlodzic wode o kilka ( 6-10 ) stopni zupelnie niepotrzebnie. Wymyslilem ze postaram sie jakos podpiac ja z czujnikami ruchu w lazience zeby dzialala tylko jak jest w niej ruch - tedy mysle bedzie bardziej efektywna niz sterowana z pieca co tylko godzinowo. Idzie powoli jesien, wiec bedzie troche pracy na ogrodku Co sprawia mi niezla frajde nawet heh Musze wymienic tuje ktore sie nie przyjely, i dosadzic troche roslin przy sciezkach. A pozniej to juz spokojnie ... sen ziomowy Pozdrowienia dla wszystkich ! Grzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech35 06.09.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Biała Gwiazda - witam niemal sasiada ! Milo ze ktos buduje wspanialego w naszej okolicy - bo innych dotychczas tutaj nie zauwazylem ... Powodzenia, i daj znac o postepach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 06.09.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 mieszkamy ale tylko papa jest, która do tej pory nie cieknie. Ale odłożyliśmy parę złotych więc bierzemy się za dach. W sumie to cała góra nieruszona, okupujemy tylko dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BialaGwiazda 06.09.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 BiałaGwiazda, na jakim już jesteś etapie? I co wymyśliłeś ze schodami? Fundamenty już są i nawet wylane Schody będą betonowe, bo drewnianych nie chce Biała Gwiazda - witam niemal sasiada ! Milo ze ktos buduje wspanialego w naszej okolicy - bo innych dotychczas tutaj nie zauwazylem ... Powodzenia, i daj znac o postepach ! No tak, prawie sąsiad ze mnie jest Co do postępów to niedługo pokażę zdjęcia. Ogólnie w tym roku tylko prace pójdą do deki i dopiero na wiosnę reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BialaGwiazda 08.09.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Pierwsze zdjęcia z budowy jutro dodam inne http://www.bszkrelaks.yoyo.pl/photogallery.php?album_id=17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 09.09.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Ale malownicza działeczka! Widoki dech zapierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BialaGwiazda 10.09.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Ale malownicza działeczka! Widoki dech zapierają Zgadza się działka ma piękne widoki z jednej strony góry, kamieniołom a z drugiej strony rozciąga się ładna panorama Kęt i okolic. Na dniach będą stawiane ściany. Wszystko powolutku ale do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DukeNukem 16.09.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witam! Mam pytanko, może coś doradzicie albo zasugerujecie Rozstawem okien na poddaszu: 1. Front domu - zastanawiam się czy nie zrobić dwóch symetrycznych (szerszych) okien dzięki czemu minimalnie poszerzę sobie łazienkę? 2. Tył domu - zastanawiam się czy nie zrobić tak samo jak z przodu (szersze okna) - nie mam balkonu więc wyjście na zewnątrz nie potrzebne Potrzebuję wiedzieć to jak najszybciej bo chcę zalewać wieniec i nie wiem gdzie umieścić "słup ściany szczytowej". Pozdrawiam i z góry dziękuje za sugestię! Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.09.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 My dokładnie tak zrobiliśmy Zlikwidowaliśmy to duże okno z rzygownikiem, a zamiast tego wstawiamy dwa symetryczne, większe niż te po bokach, które są w projekcie oryginalnie. To wysokie okno nie ma żadnego sensu, bo tak jak mówisz balkonu przy nim nie ma. A kosztuje więcej. Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 18.09.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam! Mam pytanko, może coś doradzicie albo zasugerujecie Rozstawem okien na poddaszu: 1. Front domu - zastanawiam się czy nie zrobić dwóch symetrycznych (szerszych) okien dzięki czemu minimalnie poszerzę sobie łazienkę? 2. Tył domu - zastanawiam się czy nie zrobić tak samo jak z przodu (szersze okna) - nie mam balkonu więc wyjście na zewnątrz nie potrzebne Potrzebuję wiedzieć to jak najszybciej bo chcę zalewać wieniec i nie wiem gdzie umieścić "słup ściany szczytowej". Pozdrawiam i z góry dziękuje za sugestię! Oskar Ja Też tak zrobiłem fotkę masz TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BialaGwiazda 18.09.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Ja Też tak zrobiłem fotkę masz TU Moim zdaniem w oryginalne wygląda to zdecydowanie ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 19.09.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Moim zdaniem w oryginalne wygląda to zdecydowanie ładniej. Wiesz to tak jak z kobietami: rzecz gustu jednemu podobają się blondynki a drygiemu brunetki. Nie ma przymusu zmiany okien. Pozostawiam ocenie budującemu czy chce mieć dwa jak u mnie czy u asizett czy też trzy okna jak u ciebie. Ja nie chciałem balkonów więc dokonałem właśnie takich zmian dzięki temu mam dobrze doświetlony pokój i łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 20.09.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Witam! Mam pytanko, może coś doradzicie albo zasugerujecie Rozstawem okien na poddaszu: 1. Front domu - zastanawiam się czy nie zrobić dwóch symetrycznych (szerszych) okien dzięki czemu minimalnie poszerzę sobie łazienkę? 2. Tył domu - zastanawiam się czy nie zrobić tak samo jak z przodu (szersze okna) - nie mam balkonu więc wyjście na zewnątrz nie potrzebne tak dla porównania, wrzucę swoje zdjęcia: 1. mi bardziej pasował ten pierwotny rozstaw 3 okien i tak też zostało: 2. też likwidowaliśmy balkony i w to miejsce zrobiliśmy dwuskrzydłowe okna i wyszło tak: Dodam tylko, że podnosiliśmy trochę ściankę kolankową i w związku z tym zrobiliśmy wyższe okna i jesteśmy z tego bardzo zadowoleni - zarówno w użytkowaniu, jak i wizualnie. Edytowane 20 Września 2011 przez Magda i Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 21.09.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Ciekawa jestem co na to sam zainteresowany? DukeNukem jaką decyzję podjąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 21.09.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Sam zainteresowany w kropce, dwie propozycje: zostawić lub zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DukeNukem 21.09.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 (edytowane) Witam, Ciekawa jestem co na to sam zainteresowany? DukeNukem jaką decyzję podjąłeś? Sam zainteresowany w kropce, dwie propozycje: zostawić lub zmienić eh już tam w kropce... na coś musiałem się zdecydować... i wybrałem tą "brzydszą" wersje Żonka się zgodziła Na sobotę zamówiłem gruchę i leje wieniec wraz ze schodami (muszę je jeszcze tylko za zbroić). Dzięki wszystkim za sugestię i foty! Pozdrawiam Duke PS. Zastanawiam się nad dachówką.... wiem że temat rzeka ale ma ktoś może położoną dachówkę firmy Tondach? Edytowane 21 Września 2011 przez DukeNukem Dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 21.09.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 U mnie euronit grafitowy 2xS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 22.09.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Ja też wiele nie pomogę, bo nie mam Tondacha i etap kładzenia dachówki dopiero przede mną, ale powiem co wiem Nam się zamarzyła dachówka płaska (nie karpiówka, tylko zwykła, ale bez falowań). Mieliśmy wybór z Tonachu właśnie, Eichelberger i Jacobi. Sprzedawca kategorycznie odradził nam Eichelbergera (wybacznie, że nie uzasadnię, ale nie było mnie przy tej właśnie rozmowie), więc został Tondach i Jacobi. Rożnica w cenie była spora na plus dla Tondachu, ale oberzeliśmy sobie z bliska dwie takie same dachówki tych dwóch producentów. Tondach ma sporo niedoróbek typu: niedomalowanie, pęknięcia ceramiki (tak jakby podczas wypalania to pękało), nierówności wyczuwalne po przejechaniu ręką etc. Niuanse i drobnostki, ale nie wiem jak to może rzutować na proces kładzenia dachówki i jej eksploatacji. Sprzedawca mówił, że to wszystko nie powinno mieć znaczenia, ale zdecydowaliśmy jednak nie ryzykować i wzięliśmy Jacobi, bo na niej takich "kleksów" nie było. Rzeczywiście było by najlepiej dotrzeć do kogoś, kto już taki dach położył. Jego opinia była by chyba najcenniejsza. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 30.09.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Pytanie do wszystkich: jakiej firmy okna zastosowaliście i jakie macie na ten temat opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DukeNukem 30.09.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam ponownie Jak już tak się wszystkiego radzę to może zapytam także o dach. Pierwsza sprawa to, czy ktoś z Was ocieplał dach pianką poliuretanową albo myślał o tym? Druga to, czy ktoś zastosował zamiast krokwi rozwiązanie proponowane przez firmę STEICO - BELKA DWUTEOWA? Co do dachówczarki to nadal czekamy na wyceny. Poprosiliśmy też o wycenę dachówki Piemont firmy Röben bo żonce się bardzo podobała Pozdrawiam Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts