WOJSKI 27.02.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Mnie sama instalacja kosztowała około 500 złotych, oczywiście z moim montażem. na dole dwie szufelki i gniazdo na górze dwa gniazda. Lepiej to zrobić przed posadzkami bo potem może być problem. Kosz instalacji żaden sam odkurzacz można zainstalować później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DukeNukem 04.03.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 jeśli się samemu robi instalację odkurzacza centralnego, to można się zamknąć w 400 - 450 zl za materiał (nie licząc gniazdek, ani szufelek, gdyż te się robi dopiero po tynkach i podłogach). Ja też planuje wykonać takową instalacje samodzielnie, raczej filozofii w tym nie ma. Wracając do tematu wysokości ściany kolankowej to ja podniosłem ją na wysokość trzech ytongów + wieniec czyli 80cm. Wydaje mi się, że taka wysokość jest wystarczająca, ale jeszcze nie wykończyłem i do zamieszkania daleko więc nie do końca jestem w stanie ocenić. Oczywiście przy podwyższeniu ścianki wydłużyłem okap, żeby miało to ręce i nogi, chętnych zapraszam do oglądania http://www.szyszka-i-dukenukem.mojabudowa.pl/ Pozdrawiam Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 20.03.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witam Wszystkich. Dziś zamówiliśmy projekt Wspaniałego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.03.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 No witamy który wariant? wiosna... to widzę, że ruch większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 20.03.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Wariant I - Murator M04a. Myślimy nad rozpoczęciem na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 31.03.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 []Wariant I - Murator M04a. Myślimy nad rozpoczęciem na jesień.[/ witam . cieszę się że ktoś wybiera wersje A . jak czytam na forum większość wybrało wersjeB. czytam i widze że dużo uwag negatywnych jest względem projektu. ja dokonując zmian w projekcie narazie nie narzekam . nie dziwie sie że narzekacie na tą mini kotłownie ja dobudowałam kotłownie za garażem i jestem zadowolona.przez zime zrobione zostały instalacje a teraz zaczeła ekipa tynkować.jedyna rzecz jaka mnie denerwuje to te słupy które wyczodzą w drzwiach ale to wina murarzy , tak szybko zrobili ścianki działowe a wystarczyło przesunąć drzwi. PS.NICRAM_AISAK pisze u was że jesteście z Chełmka czyżby koło Jaworzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 15.04.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam.My powoli gromadzimy materiał na ogrodzenie, w weekend majowy ruszamy z pracami.No i zastanawiamy się jak wykończyć salon i kuchnię. Może pokażecie dla przypomnienia Swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 26.04.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 []Wariant I - Murator M04a. Myślimy nad rozpoczęciem na jesień.[/ PS.NICRAM_AISAK pisze u was że jesteście z Chełmka czyżby koło Jaworzna. Tak, dokładnie! Pozdrawiam! 21-04-2012 złożyliśmy dokumenty do starostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BialaGwiazda 26.04.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) ........ Edytowane 30 Maja 2013 przez BialaGwiazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 27.04.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam. My powoli gromadzimy materiał na ogrodzenie, w weekend majowy ruszamy z pracami. No i zastanawiamy się jak wykończyć salon i kuchnię. Może pokażecie dla przypomnienia Swoje? u nas wersja B lustrzana, a kuchnia wygląda mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 08.05.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 u nas wersja B lustrzana, a kuchnia wygląda mniej więcej tak: [ATTACH=CONFIG]113560[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]113561[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]113562[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]113563[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]113564[/ATTACH] bardzo ładna. U nas miała być na początku jakaś ciemna, teraz mąż coś o białej mówi. Jakoś nie mam pomysłu na wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 08.05.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Wprawdzie nie mam zdjęć, bo jeszcze nie mam co fotografować, ale jako człowiek przezorny mam już konkretne koncepcje wszystkich moich pomieszczeń, których wykańczanie czeka mnie za kilka miesięcy Kropka: pytałaś o salon... a jaki konketnie zakres "wykańczania" masz do wykonania? Chodzi Ci o rozstawienie mebli, dobór mebli, kolor mebli, kolor ścian...? Długo już śledzę różne pomysły na wykończenie i chętnie skorzystam ze zgromadzonych zasobów tylko nie wiem czego potrzebujesz... U mnie było o tyle prosto, że zaczęłam od tego co mam - komplet wypoczynkowy, w bardzo wyrazistym kolorze: pomarańczowym. Żeby miało to ręce i nogi w obliczu takiego ciężkiego kalibru reszta musi być jakaś bardziej stateczna i stonowana, więc będą białe i szare ściany, szare panele i srebrne dodatki (np. duże lustro w srebrnej ramie) Co do kuchni: Magda - świetna ta Wasza kuchnia. Wydaje mi się mega optymalna. Powiedz tylko jak się zachowują te lakierowane fronty? Na czarnych bardzo widać ślady, na białych nie widać, a na czerwonych...? Kropka, a czy Twój mąż nie zajmuje się meblami właśnie? Rzeczywiście biel ostatnio w kuchni króluje. Ale mam też patent, co zrobić, żeby było ciekawiej i nie zbyt monotonnie - połączenie frontów białych z innym kolorem. Ja planuję z jakimś drewnem typu orzech. Widziałam takie kuchnie i są bardzo eleganckie i nowoczesne, czyli dokładnie to czego szukam. Jeżeli chodzi natomiast o rozstawianie urządzeń i szafek to już się nie wypowiem, bo u nas jest całkowicie inaczej niż w wersji B (z resztą to moje nie jest specjalnie korzystne i też będzie u mnie trochę kombinowania :/ ale cała zabawa na tym polega - hihi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 14.05.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 asiazett jest ale wiesz "szewc bez butów chodzi" Mamy trochę zdjęć kuchni które robił ale sam wybrzydza, raz podoba mu się jedno, za chwilę co innego. Na razie jedna ściana wygląda tak (Sorki za bałagan ale przy moim 1,5 roczniaku mogę pomarzyć o porządku), reszta jest biała, w kuchni kilka szafek na krzyż z tymczasowymi frontami, w planach kolor mebli kuchennych był taki jak drzwi spiżarki Pierwotnie mieliśmy iść w brązy ale teraz nie wiem czy chce. Meble w salonie zostaną, ale zmieniłabym zupełnie kolorystykę ścian, niekoniecznie brąz. Na podłodze na razie zostaną z musu panele, kominka nie mamy Na tej ścianie naprzeciwko drzwi wejściowych wymyśliliśmy sobie takiego tygrysa http://naklejkolandia.pl/allegro/dzikie_koty_xxl/5.jpg Po prostu sami nie mamy pomysłu na wszystko, kolorystykę mebli, obniżony sufit w kuchni i halogeny itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 14.05.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Jeszcze co do kuchni, wyspa kuchenna ma być zakończona taką ścianką (możliwe że z półkami podświetlonymi halogenami) żeby kuchnia wydawała się jakby zamknięta. Tylko kolory, kolory i jeszcze raz kolory mnie gnębią. Myślałam o szarym z fioletem ale to zostawię do sypialni. Może czerwień, może zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.05.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Mam sugestię to się podzielę - jak się przyda to fajnie, a jak nie to też o tyle będziecie bliżej, że to nie Salon: kolor tego mebla mi się obłędnie podoba, sama mam podobne nie wspominając o jego praktyczności, bo kurzu na nim prawie nie widać. Ale ze względu na ich szarawy odcień przydały by się żywe kolory. Za mną ostatnio bardzo chodzi turkus (oprócz tego, że nie mam go gdzie umieścić... ). I tak też bym Ci proponowała taki turkus pod te meble. Zdjęcia poglądowe o jaki kolor się rozchodzi: te ostatnie dodatki drewniane są dla mnie zbyt czerwonawe i uważam, że jasne, szarawe drewno było by idealne A do tego dodała bym jakąś jedną małą ścianę w kolorze czekoladowym (dużo ciemniejszą niż ta Twoja aktualna) a ta na wprost pod tygrysa - delikatny, spokojny beż. I dywanik - też beż, choć może i każdy z tych 3 by pasował Energetycznie, wyraźnie, nowocześnie, a do tego elegancko i przejrzyście - tak to widzę Nie powiedziałaś tylko nic o wypoczynku, więc nie wiem jak by się on miał do reszty. Ja też fiolety i szarości odesłała bym do sypialni w pierwszej kolejności, ale jeśli żywe to w gruncie rzeczy też można nieźle je skomponować. Tyle, że obawiam się, że szybko by się opatrzyły, bo są takie za bardzo stonowane i "poprawne" Tyle o salonie. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.05.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Kuchnia: pomysł na kuchnię wydaje mi się całkiem rzeźki. Też uważam, że kolor w kuchni musi być, bo wtedy jest energia. Np.: Kolor frontów - super, pomysł ze ścianką też. I mega podobają mi się w tej kuchni, którą proponujesz te białe półki jak kwadratowe klocki. Marzą mi się takie, ale nie mam w swojej kuchni jak takich zastosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 14.05.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) Co do salonu: te meble co teraz mamy są fajne bo w sumie każdy kolor potem pasuje. Góra i biblioteczka docelowo mają być przeszklone: szyba plus aluminiowa ramka. Turkus na pewno odpada Co do wypoczynku to właśnie kupiliśmy ciemnobrązową wersalkę tzn wygląda jak kanapa, z poduszkami brąz i beżowe wzory) i pewnie postoi jakiś czas (dopóki nie zrobimy góry). Żyrandole wszędzie są w tym stylu, srebrne z mlecznymi kloszami Kiedyś kiedyś planujemy zmienić jasne panele na płytki paradyż woodentic ale to luźne plany Kuchnia: na te kwadraty nawet nie zwróciłam uwagi, fajne są ale chyba faktycznie we "wspaniałym" nie ma gdzie takich zrobić. Z tego zdjęcia podoba nam się tylko ta ścianka Co do kolorystyki: podłoga wiadomo jasna, coś się dobierze. Ciekawym rozwiązaniem przy białych meblach jest właśnie kolor w formie szkła albo płytek Edytowane 14 Maja 2012 przez kropka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.05.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 No to może brąz na ścianach w połączeniu z beżami było by optymalne do tego co masz...? Ja bym osobiście tylko pogłębiła/przyciemniła ten brąz, który masz aktualnie. Sama kiedyś do tych mebli miałam brąz pod spodem i było naprawdę fajne. Do tego braliśmy z Duluxa "Jasny beż" i "Rzymski poranek" - dobrze się komponowało Choć zdjęcia trochę przekłamują kolory, to poglądowo zamieszczam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 18.05.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Dzięki za podpowiedzi kolorów. Fajne bo powiem szczerze że białych ścian mam już dość Jeszcze mamy trochę czasu, jeśli będziemy coś robić to bliżej września . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 04.07.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 I znów cisza na watku.KOńczymy powoli ogrodzenie, przód na razie będzie tmczasowy bo nie ma kasy na bramę.Wykańczamy przejście pod schodami bo do tej pory było "goło". I powoli klaruje mi się wizja dołu, brąz na jednej ścianie, reszta beż/kawa z mlekiem, część "korytarzowa" to jakaś stonowana zieleń.W kuchni meble białe+zielone dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts