piotrmw 28.05.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Witajcie po przerwie Wczoraj mieliśmy imprezę inauguracyjną naszego wspaniałego. Teoretycznie możemy się wprowadzać na parter, ale zostało nam trochę spraw formalnych. Co do ścian, to nasze powstały z bloczków gazobetonowych z Prefabetu - zwykłych, bez piór i wpustów, łączonych na zwykłą zaprawę. Tynki mamy cementowo-wapienne a na nich cienka gładź. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.05.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Piotr - gratulacje! Wrzucaj fotki, co Wam wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmw 28.05.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Chałupka jest jeszcze w zbyt pierwotnej formie aby pokazywać ją publicznie. Jak się wprowadzimy i trochę ocieplimy wnętrze to porobię kilka fotek i wrzucę na forum, Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech35 30.05.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Hejka Na skraju zimnej wiosny i nadzieji na bajera lato .. Fajnie ze ludziska buduja wspanialego bo ostatnio znacznie ich mniej, a patrzac po nowych projektach wciaz nie mysle zeby to byl zly projekt i wciaz uwazam ze dobrze wybralem asiazett - czytalem Twoja stronke - jeszcze nie cala ale ... bajer ! Dlaczego ja nie mam takiej sasiadki ?! Bylo by z kim przeduskutowac to i owo bo masz swietny gust i glowe pelna pomyslow - a to najwazniejsze ! I juz zaczynam w myslach od Ciebie zrzynac heheh ... bo te pulki z drewna na kwiaty zamiast kwiaty na parapetach ... bardzo mnie przekonaly, o zielonej scianie juz tez wczesniej czytalem i tez jest w moim obszarze kombinacji Pozdrowienia Grzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 30.05.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 bo te pulki z drewna na kwiaty zamiast kwiaty na parapetach ... bardzo mnie przekonaly Oj Grzech zarumieniłam się Dzięki za komplementy I przyznam, że czekałam na Twoją obecność na forum, bo swego czasu Twoje wystroje też były dla mnie inspirujące (zabrzmiało, jakby po czasie przestały być - hihi, ale mam na myśli jedynie to, że pewien wyrywek czasu im poświęciłam, bo też masz tych fotek trochę ) Ale sprostowanie muszę zamieścić Te półki przecież nie są z drewna! Chłopaku - one są zbudowane na stelażach i obudowane karton - gipsem, helloł . Myślę, że jakbym na nie wskoczyła sobie posiedzieć to by się im nic nie stało! A żeby nie były za gładkie to pan je nawet gąbeczką "chropował", żeby struktura się nie odróżnaiła od tynku na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 04.06.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Wy o wykończeniach i półkach na kwiaty, a my beton, pręty, bloczki. I szukamy ekipy. Jesień tuż tuż, a my w lesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.06.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Jesień tuż tuż, a my w lesie... Helloł! - jak dla mnie to nawet wiosna się jeszcze nie skończyła (przy aktualnym stanie pogody, to nie wiem nawet czy się zaczęła :/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 13.06.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 No i nadeszło lato. Czy raczej późna wiosna. U Nas bez zmian. Dalej w głębokim lesie jesteśmy. Wydaje się, że mamy jeszcze czas, ale w takim tempie, to nie zdążymy z fundamentami w tym roku... Póki co rozglądamy się za ekipą. O reszcie nawet mi się myśleć nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 14.06.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Nie przejmuj się ja swojego wspaniałego zacząłem we wrześniu i jakieś 2 tygodnie przed pierwszym śniegiem dach był gotowy. Jeszcze sporo czasu do zimy jak znajdziesz ogarnięte ekipy to spokojnie nawet z oknami zdążysz przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.06.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 O reszcie nawet mi się myśleć nie chce... Hehe... Tak to będziecie mogli mówić przy końcu przedsięwzięcia, a nie na początku A teraz proszę zewrzeć pośladki i do galopu!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 28.06.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Muszę się pochwalić. Wybraliśmy wykonawcę. Póki co jeszcze nie mamy umowy, ale już wstępnie zaklepaliśmy termin. W tym roku tylko fundamenty, w przyszłym SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech35 29.06.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 WoW Witajcie nicram ! Widze ze ktos buduje Wspanialego w mojej okolicy i to bliskiej ! Tym bardziej milo Praktycznie za dwoma miedzami heh No to trzymam kciuki zeby wszystko szlo Wam zgodnie z planami ! Grzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 14.07.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Witam, jak tam u Was? My walczymy z górą, tzn wełna, tynki, gipsy. Niestety robi to jedna osoba (brat męża) wiec tak siedzimy w tym hałasie i brudzie od miesiąca, mam nadzieję że skończy do końca lipca. A potem już na spokojnie grzejniki i wykończanie poszczególnych pomieszczeń. Ciasno mi się na dole z dwójką dzieci zrobiło więc mam nadzieję że uda się jak najszybciej górę zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.07.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Czyli się dzieje! Super Kropka! Tyle wytrzymałaś bez góry to i ten "momencik" w bałaganie dacie radę. Koniecznie pochwal sie efektem końcowym My walczymy teraz z działką dookoła. Stanęło ogrodzenie (brakuje jeszcze bramy), częściowo trawa posiana. I jeszcze trzeba zorganizować rabatkę z roślinkami Przed nami jeszcze urządzenie pokoju Dzidzi, ale to i tak po jej przyjściu na świat (jesteśmy na finishu ) Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 16.07.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Już 2,5 roku mieszkamy więc najwyższy czas. Co do podwórka to mąż na razie dzieciakom plac zabaw robi Ogrodzenie jest więc myślę żeby coś przy nim zrobić (niekoniecznie kwiatki, raczej jakieś porzeczki, maliny, drzewka). Szczęśliwego rozwiązania życzę Będzie cc ? ( czytałam o Twoich rozterkach, ja robiłam wszystko żeby mieć drugie cięcie i doszłam do formy o wiele szybciej niż po pierwszym;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.07.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 ja robiłam wszystko żeby mieć drugie cięcie i doszłam do formy o wiele szybciej niż po pierwszym;) ) Mam więc nadzieję, że i tak będzie w moim przypadku http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif Ja w rabatkę głównie berberysowo - iglakową (tylko krzewy, żadnych drzew ) postanowiłam wpleść porzeczki: czerwoną i czarną, borówki amerykańskie, maliny i żurawinę... Przetwoerów raczej nie robię, ale fajnie mieć coś kolorowego, swojego i zawsze świeżego... No to działamy pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmw 16.07.2013 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam, jak tam u Was? Witaj Kropka. My zaczynamy pomieszkiwać na dole z naszą trójką dzieciaków. Wszyscy są zachwyceni mimo jeszcze wielu elementów do skończenia. Górę mamy na etapie karton-gipsów z tym, że część sufitu na piętrze jeszcze nie ma wełenki. Na dniach uruchamiam WM i wtedy już na dobre się przeprowadzamy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.07.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 No wreszcie mamy jakiś owocny sezon u Wspaniałych! Gratki Piotrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 07.08.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Witamy się po przerwie. Niestety zarobieni jesteśmy i nie ma czasu na forum. U Nas do przodu. Umowa z wykonawcą podpisana. Zaczynamy w październiku. Teraz trzeba się za materiałami zacząć oglądać. Grzech, no prawie sąsiadami jesteśmy Mam jeszcze do Was takie pytanko - pewno o tym pisaliście, jak byliście na etapie SSO. Podnosiliście ściankę kolankową? O ile? A jeśli ktoś nie podnosił to czy pod skosami jest bardzo "niedostępnie". My o tym myśleliśmy na etapie adaptacji, ale postanowiliśmy zostawić dom jak w projekcie, a teraz nasz kierbud nam zwrócił uwagę, że to b. nisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 07.08.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 My podnieśliśmy o 1 pustak. A potem we wnętrzach i tak wykańcza się skosy karton - gipsami, to wysunęliśmy te kolankowe do wnętrza pokoi o tyle, żeby były w miarę użyteczne. Przy 1 pustaku bryła domu nie straciła chyba na wyglądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts