piotrmw 08.08.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Mam jeszcze do Was takie pytanko - pewno o tym pisaliście, jak byliście na etapie SSO. Podnosiliście ściankę kolankową? O ile? A jeśli ktoś nie podnosił to czy pod skosami jest bardzo "niedostępnie". My o tym myśleliśmy na etapie adaptacji, ale postanowiliśmy zostawić dom jak w projekcie, a teraz nasz kierbud nam zwrócił uwagę, że to b. nisko... Witaj U nas na stropie stanęła ścianka kolankowa o wysokości dwóch bloczków BK + wieniec o wysokości 24cm. W sumie ok. 74cm. Na tym dopiero leży murłata. Aby domek nie wyglądał głupio wydłużyłem krokwie i myślę, że wygląd specjalnie nie ucierpiał. Co do wnętrza, to mimo podwyższenia ścianki kolankowej, postawiliśmy znajdujące się w projekcie ścianki przeddziałowe (40 cm od kolankowej). Mam w nich rewizje i docelowo będą tam schowki. Jak stanę wyprostowany przed ścianką przeddziałową dotykając głową skosu to wyciągniętą ręką dotykam góry ścianki przeddziałowej (miejsca jej styku ze skosem). Czyli generalnie nie powinno być walenia głową w skos Za tydzień będziemy już stałymi mieszkańcami naszego domku Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmw 16.08.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam ponownie - robi się monolog, ale co mi tam Chciałem oficjalnie ogłosić, że kolejny Wspaniały został wczoraj zasiedlony :D Taki miły prezent zrobiliśmy sobie na naszą 10 rocznicę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.08.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Gratulacje! I z okazji zasiedlenia i z okazji rocznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 21.08.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Gratulujemy zasiedlenia. To chyba najlepszy prezent na rocznicę U Nas do przodu. Dziś elektrownia zrobiła Nam przyłącz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 23.08.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 miło że rodzina "Wspanialych" się powieksza ja od roku juz mieszkam a do pełni szczęścia brakuje mi kostki, na którą mi oczywiście zabrakło kasy. Ale co tam uzbiera się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech35 17.09.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 No to gratulacje i wielka radocha Wojski - ja na kostkę to zbieram już 2 lata heh Oj dzisiaj to zrobił bym sobie mniejszy podjazd ... Tymczasem koniec lata niestety niechybnie nastał ... ale co tam niedługo narty i odśnieżanie ! ) Grzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 18.09.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 No to gratulacje i wielka radocha Wojski - ja na kostkę to zbieram już 2 lata heh Oj dzisiaj to zrobił bym sobie mniejszy podjazd ... Tymczasem koniec lata niestety niechybnie nastał ... ale co tam niedługo narty i odśnieżanie ! ) Grzech No to żeś mnie pocieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 09.10.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Oficjalnie możemy dołączyć do grona budujących! W końcu zaczęliśmy. Ekipa weszła w poniedziałek. Wczoraj wykopali pod fundamenty, dziś wylali chudziaka. Kiedyś tam chwaliłam się, że elektrownia zrobiła nam przyłącz. Ale prądu do dziś nie mamy. Jedziemy na pożyczonym od sąsiada. Tauronowi ciężko nawet fakturę wystawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.10.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Gratulaję! Chwalcie się postępami, będę kibicować O Tauronie gadać mi się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech35 11.10.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 No to szybkiej budowy ) Asia a co do dostawcow pradu to szkoda gadac faktycznie ... napisze tylko jedno - przechodzcie jak najszybciej z pradu budowlanego na prad staly ( z taryf C na G ) i analizujcie ktora taryfa byla by dla Was najlepsza. Ja przez prawie 2 lata po zamieszkaniu bylem jeszcze na pradzie stalym, wszyscy lacznie z ludzmi z energetyki tlumaczyli mi ze to niemial to samo bo taryfy sa podobne a ja ze mam dosc duze zurzycie, ze tak powiem, to placilem rowno po niecaly tysiak co 2 miesiace. W kocu sie zmobilizowalem, zalatwilem te wszystkie papierki i przylacza ( placi sie 2 raz wiec dzisiaj to wcale bym sobie pradu budowlanego nie zalatwial a jedynie pozyczyl od sasiada na 2 liczniku za 20 zl z Allegro ), wybralem taryfe G12e ( z tansza taryfa przez 12 godzin w ciagu doby - nie wchodzac w szczegoly - ta tansza jest duzo tansza, a ta drozsza jest tylko odrobine drozsza, policzylem ile enegi zuzywam w jakich godzinach i wyszlo mi ze sie oplaci, zreszta wystarczy zurzyc wiecej niz 33% w nocnej taryfie i juz sie oplaci ) i podliczylem ze o ile prad w taryfie budowlanej moze i nie jest duzo drozszy niz w normalnej ale oplaty do niego doliczane juz baaardzo znacznie wieksze. Podsumowujac teraz place prawie polowe mniej za prad, przy takim samym srednim zuzyciu, a w skali roku to juz naprawde znaczne pieniadze ! Grzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.10.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 O bosze, pogubiłam sie Grzechu ;P W ramach prądu to tylko zacytuję samą siebię z innego wątku, może kogoś natchnie... Ostatnio też nas wkurzyli taurończycy, bo robią prognozy jak dla krasnoludków, a potem wyrównania takie, że się nawet ich pracownicy gubią co jest co. Myśmy zawsze płacili po 500 zł, żeby wyrównanie (z 68 zł prognoz) nas nie zaskoczyło. A tu co? Wyrównanie 1 500 zł! Jak zaczęliśmy drążyć to jednak 1 200 zł, bo och, nie uwzględnili poprzedniej wpłaty... tiu tu tu tu tu... Wysmarowalismy pismo i zażadaliśmy comiesięcznych RACHUNKÓW, a nie pitu pitu PROGNOZ, i co? Pierwszy rachuenk i już nadpłata. Szukają oszczędności na papierze, a człowiek później za każdym razem karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 24.10.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Generalnie sprawy związane z Tauronem dużo emocji wśród budujących wzbudzają. Fakturę w końcu otrzymaliśmy (2 tygodnie szła pocztą). Mąż napisał im maila, że w związku ze spóźnieniem nie zapłaci i bardzo szybko zadzwonili z Taurona, że zapłacić trzeba. Zapłaciliśmy, ale też wystąpiliśmy o odszkodowanie. A co. Do wiosny i tak prądu nie potrzebujemy, to możemy sobie pisma słać. Wczoraj wylaliśmy wieniec w poziomie terenu. Zostało: zaizolowanie ścian fundamentowych, zasypanie, kanalizacja i płyta. Jakieś 4 dni roboty. Poza tym w planie mamy zakup materiałów na SSO (to co da się odliczyć) jeszcze w tym roku. Przed nami wybór dachówki, resztę raczej mamy obgadaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 17.12.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Witam,U nas prace na górze trwają. Malowanie skończone, czekamy na zamówione drzwi, panele kupione i czekają na ułożenie. Nie możemy się zdecydować więc podpowiedzcie co macie na górze na korytarzu: płytki czy panele? I jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 17.12.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Witam, U nas prace na górze trwają. Malowanie skończone, czekamy na zamówione drzwi, panele kupione i czekają na ułożenie. Nie możemy się zdecydować więc podpowiedzcie co macie na górze na korytarzu: płytki czy panele? I jakie? ja na całej powierzchni piętra mam jednakowy panel. Płytki tylko tam gdzie mam ogrzewanie podłogowe tj. w łazience i w garderobie Panel z niższej półki za m2 coś koło 36 PLN-ów kosztował jakieś 3 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.12.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 My też panele - wszędzie takie same. I nawet tańsze niż WOJSKIEGO 26 zł/m2 Właśnie się kapnęłam, że wczoraj (16.12.) stuknął nam roczek w naszym Wspaniałym! Z tej okazji... Stawiam! Częstujcie się... http://imageshack.us/a/img707/1601/u154.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 18.12.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 My też panele - wszędzie takie same. I nawet tańsze niż WOJSKIEGO 26 zł/m2 Właśnie się kapnęłam, że wczoraj (16.12.) stuknął nam roczek w naszym Wspaniałym! Z tej okazji... Stawiam! Częstujcie się... http://imageshack.us/a/img707/1601/u154.jpg Czyli wyszliście z tego samego założenia co ja. Na dole coś przyzwoitego na górze "tanioszka" a z okazji rocznicy wszystkiego najlepszego mi w czerwcu 2 latka stuknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 18.12.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 nam w styczniu albo lutym stuknie 3 lata we Wspaniałym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 18.12.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 No to ja przy Was gówniarzyk jestem Swoją drogą coś ostatnio nikt się na projekt Wspaniałego nie skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 19.12.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 albo się wstydzą napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.12.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts