AgnieszkaT. 31.01.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam serdecznie jestem zainteresowana projektem M04b Wspaniały - wariant II i bardzo chciała bym zobaczyc na żywo (bądź względnie na fotografii) jak wygląda taki dom w rzeczywistości)? Mieszkam w okolicach Żywca w woj. śląskim. Chciała bym również poznać opinie użytkowników tego domu i ewentualne zmiany w nim wprowadzane. Nie podoba mi sie w sumie tylko wyjście z garażu do garderoby, myślałam o przełożeniu schodów w miejsce garderoby i powiekszeniu pomieszczenia gospodarczego zeby można tam bylo zrobic wejście z garażu. Czy ktoś już robił takie przeróbki i jak w efekcie wyglądała górna część domu? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OczkoM 31.01.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 WitamAga - ja buduje "starego" Wspanialego czyli M04. Z tym wejsciem z garazu to masz racje. W moim projekcie jest wejscie z garazu do gospodarczego a potem do przedpokoju i to jest OK. Ja buduje pod Krakowem i jesli bedziesz chciala kiedys zobaczyc to zapraszam. Jestem na etapie lania stropu w przyszlym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaT. 31.01.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witaj OczkoM Mnie się generalnie bardziej rozmieszczenie II podoba tylko to wejscie nie jest najlepszym pomysłem... co do obejrzenia to pewnie ciężko by mi się teraz było wybrać do Krakowa, ale jakby była możliwość przesłania jakichś fotek na maila to się polecam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaT. 01.02.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam ponownie a czy ktoś słyszął moze o preferencyjnych kredytach mieszkaniowych, które mają w tym roku wejść ale tylko do domów o powierzchni do 140 m2??? Jesli ktoś ma info to bardzo proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paullina 01.02.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam ponownie a czy ktoś słyszął moze o preferencyjnych kredytach mieszkaniowych, które mają w tym roku wejść ale tylko do domów o powierzchni do 140 m2??? Jesli ktoś ma info to bardzo proszę... PATRZ: PRAWO I PIENIĄDZE......KREDYT Z DOPŁATAMI....czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaT. 01.02.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dzięki sliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 03.02.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Kurcze, nie dostawałam powiadomień z tego wątku i myślałam, że umarł... Aga&Seb?? Mieszkacie już? Witam, będę budowała Wspaniałego m04b w okolicy Poznania, bardzo chciałabym obejrzeć taki dom na żywo, albo może macie jakieś zdjęcia do przesłania. Ja będę budować w Stęszewku koło Tuczna, ale M04a Pozdrawiam wszystkich nowych Wspaniałych, u mnie oczekiwanie na PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Ja tez juz kupilam wariant II czyli b, no i troche mnie zastanawia po co az cztery kominy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Jesli chodzi o te kredyty, to oferuje je juz bank pko, a od lutego takze SKOKi.Dom musi byc do 140 m2 a doplata dotyczy tylko 70 m2 a cena tychze metrow jest jakos wyliczona. To sie oplaca w budowie syst.gospodarczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaT. 05.02.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Dzięki za info, ja już też dotarłam do jakichś informacji na ten temat... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 06.02.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam po przerwie ! To co u nas się teraz dzieje, to przechodzi wszelkie pojęcie, od stycznia poprostu czyste szaleństwo, jesteśmy na etapie wykończenia, kładziemy płytki itp. Wczoraj wstawiłam do kotłowni małą wanienkę (do prania ręcznego), a już stoi tam piec i ma stanąć pralka - i powiem Wam, że katastrofa, miejsca już nie ma choć jak mówi powiedzenie, to pewnie "koza" by się jeszcze tam zmieściła Uwielbiam ten domek, ale ta kotłownia to największy minus "wspaniałego". Natus również Cię bardzo gorąco pozdrawiamY , wprowadzka planowana jest do końca marca - tzn musi być, bo od 1 kwietnia nie mamy już gdzie mieszkać Wszystkim zainteresowanym chętnie mogę przesłać zdjęcia wspaniałego, proszę tylko o przesłanie na privat mail swoich adresów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 06.02.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam po przerwie ! To co u nas się teraz dzieje, to przechodzi wszelkie pojęcie, od stycznia poprostu czyste szaleństwo, jesteśmy na etapie wykończenia, kładziemy płytki itp. Wczoraj wstawiłam do kotłowni małą wanienkę (do prania ręcznego), a już stoi tam piec i ma stanąć pralka - i powiem Wam, że katastrofa, miejsca już nie ma choć jak mówi powiedzenie, to pewnie "koza" by się jeszcze tam zmieściła Uwielbiam ten domek, ale ta kotłownia to największy minus "wspaniałego". Natus również Cię bardzo gorąco pozdrawiamY , wprowadzka planowana jest do końca marca - tzn musi być, bo od 1 kwietnia nie mamy już gdzie mieszkać Wszystkim zainteresowanym chętnie mogę przesłać zdjęcia wspaniałego, proszę tylko o przesłanie na privat mail swoich adresów życzę powodzenia i ściskam kciuki żęby się udao w terminie...i ze wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Probatus 06.02.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witamy!Zobaczyliśmy go i żaden inny już nas nie zauroczył. To będzie Wspaniały M04b.Po przeróbkach. Dopiero zaczynamy, ale nasłuchaliśmy się tyle od wszystkich dokoła, że wolimy być zapobiegliwi, dlatego jeśli możecie dać namiary na ekipy budowlane, z których jesteście zadowoleni i które możecie polecić - chętnie weźmiemy. Aga&Seb - zachwalacie swoją ekipę, gdyście mogli dać kontakt, byłoby wspaniale. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 07.02.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Kozik wielkie dzięki . Probatus ekipa, która mi buduje jest naprawdę super, ale niestety oni mają stałą robotę na południu i zostali nam "wypożyczeni"( = troszkę głupio to brzmi, ale wiesz o co chodzi ) na czas budowy i tyle, więc strasznie żałuję, bo już wiele osób chciało ich na swoją ekipę, ale oni nie chcą, pewnie gdyby mieli niedaleko do domu, to myślę, że by sie jeszcze zgodzili, nawet na pewno, a są z pod Przemyśla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Probatus 07.02.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Aga&SebDziękuję, mówi się trudno. Ale swoją drogą pierwszy raz spotkałem sie z tak pozytywną opinią o panach budowniczych. Wszystkim nam należałoby życzyć takich. Może wspaniały w bieszczadach też nieźle by się prezentował, ale miałbym daleko do pracy.KozikTeż myślałem o podwższeniu ścianki kolankowej, ale czy jesteś pewny, że to wystarczy porozmawiac z ekipą i po krzyku. Co na to architekt? Przecież murłata musi być solidnie zamocowana. Do czego? Do betonu komórkowego? Trzeba przecież wykonać żelbetowe słupki wokół wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 08.02.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Probatus spokojnie możesz podwyższyć ściankę kolankową, praktyczniej jest, a ekipa Ci to zrobi bez problemu, bez zbędnych formalności ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 08.02.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Aga&Seb Dziękuję, mówi się trudno. Ale swoją drogą pierwszy raz spotkałem sie z tak pozytywną opinią o panach budowniczych. Wszystkim nam należałoby życzyć takich. Może wspaniały w bieszczadach też nieźle by się prezentował, ale miałbym daleko do pracy. Kozik Też myślałem o podwższeniu ścianki kolankowej, ale czy jesteś pewny, że to wystarczy porozmawiac z ekipą i po krzyku. Co na to architekt? Przecież murłata musi być solidnie zamocowana. Do czego? Do betonu komórkowego? Trzeba przecież wykonać żelbetowe słupki wokół wieńca. a wyobraź sobie ruszającą się murłatę , obciążona kilkunastoma tonami ...(dachówka plus więźba) co do architekta...to mój powiedział że nie będzei brał oe mnie kasy za rzeczy które zrobi dla mnie kierownik budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 08.02.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 więc nic się nie martw i kupuj więcej bloczków bet komórkowego, a ekipa zrobi to co im powiesz i po krzyku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 08.02.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Hejo! Odebralem projekcik Wspaniałego wersja II. Ladny.Pare zmian wprowadzimy ale....na razie teoretycznie. Mam juz wycene na dach i niebawem bede miec wycenke na Ytonga 40 cm. Z niego planuje zbudowac skarbonke i...czekam na wyliczenia. Od 15go lutego idzie dachowka cementowa o 15 % w gore. Juz dalem zadatek na Ytonga-poszedl od go lutego i dam za dachowke.Makabra co w tym Kraju naszym ....sie dzieje.Czekam na zgody na przylacza elektryczne, gazowe,wodne juz mam....a dalej sami wiecie....Poza tym...to mazowieckie jest drogawe ))dogrywam tez majstrow...a wielu ucieka na zachod lub polnoc....oj...zle sie dzieje w Panstwie naszym!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 12.02.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Zapraszam na coś ala stronka naszego wspaniałego, na razie bardzo surowa, ale musze się nauczyć, jak tam i co i gdzie się robi , ale zawsze coś. http://www.naszdomek.jpg.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts