Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M04 WSPANIAŁY

Recommended Posts

Witam serdecznie jestem zainteresowana projektem M04b Wspaniały - wariant II i bardzo chciała bym zobaczyc na żywo (bądź względnie na fotografii) jak wygląda taki dom w rzeczywistości)? Mieszkam w okolicach Żywca w woj. śląskim. Chciała bym również poznać opinie użytkowników tego domu i ewentualne zmiany w nim wprowadzane. Nie podoba mi sie w sumie tylko wyjście z garażu do garderoby, myślałam o przełożeniu schodów w miejsce garderoby i powiekszeniu pomieszczenia gospodarczego zeby można tam bylo zrobic wejście z garażu. Czy ktoś już robił takie przeróbki i jak w efekcie wyglądała górna część domu? POZDRAWIAM

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Aga - ja buduje "starego" Wspanialego czyli M04. Z tym wejsciem z garazu to masz racje. W moim projekcie jest wejscie z garazu do gospodarczego a potem do przedpokoju i to jest OK. Ja buduje pod Krakowem i jesli bedziesz chciala kiedys zobaczyc to zapraszam. Jestem na etapie lania stropu w przyszlym tygodniu.

Witaj OczkoM Mnie się generalnie bardziej rozmieszczenie II podoba tylko to wejscie nie jest najlepszym pomysłem... co do obejrzenia to pewnie ciężko by mi się teraz było wybrać do Krakowa, ale jakby była możliwość przesłania jakichś fotek na maila to się polecam :) Pozdrawiam

Kurcze, nie dostawałam powiadomień z tego wątku i myślałam, że umarł... Aga&Seb?? Mieszkacie już?

Witam, będę budowała Wspaniałego m04b w okolicy Poznania, bardzo chciałabym obejrzeć taki dom na żywo, albo może macie jakieś zdjęcia do przesłania.

Ja będę budować w Stęszewku koło Tuczna, ale M04a :wink:

Pozdrawiam wszystkich nowych Wspaniałych, u mnie oczekiwanie na PnB

Jesli chodzi o te kredyty, to oferuje je juz bank pko, a od lutego takze SKOKi.Dom musi byc do 140 m2 a doplata dotyczy tylko 70 m2 a cena tychze metrow jest jakos wyliczona. To sie oplaca w budowie syst.gospodarczym

Witam po przerwie !

To co u nas się teraz dzieje, to przechodzi wszelkie pojęcie, od stycznia poprostu czyste szaleństwo, jesteśmy na etapie wykończenia, kładziemy płytki itp. Wczoraj wstawiłam do kotłowni małą wanienkę (do prania ręcznego), a już stoi tam piec i ma stanąć pralka - i powiem Wam, że katastrofa, miejsca już nie ma choć jak mówi powiedzenie, to pewnie "koza" by się jeszcze tam zmieściła :D Uwielbiam ten domek, ale ta kotłownia to największy minus "wspaniałego".

Natus również Cię bardzo gorąco pozdrawiamY :D , wprowadzka planowana jest do końca marca - tzn musi być, bo od 1 kwietnia nie mamy już gdzie mieszkać :cry:

Wszystkim zainteresowanym chętnie mogę przesłać zdjęcia wspaniałego, proszę tylko o przesłanie na privat mail swoich adresów :roll:

Witam po przerwie !

To co u nas się teraz dzieje, to przechodzi wszelkie pojęcie, od stycznia poprostu czyste szaleństwo, jesteśmy na etapie wykończenia, kładziemy płytki itp. Wczoraj wstawiłam do kotłowni małą wanienkę (do prania ręcznego), a już stoi tam piec i ma stanąć pralka - i powiem Wam, że katastrofa, miejsca już nie ma choć jak mówi powiedzenie, to pewnie "koza" by się jeszcze tam zmieściła :D Uwielbiam ten domek, ale ta kotłownia to największy minus "wspaniałego".

Natus również Cię bardzo gorąco pozdrawiamY :D , wprowadzka planowana jest do końca marca - tzn musi być, bo od 1 kwietnia nie mamy już gdzie mieszkać :cry:

Wszystkim zainteresowanym chętnie mogę przesłać zdjęcia wspaniałego, proszę tylko o przesłanie na privat mail swoich adresów :roll:

życzę powodzenia i ściskam kciuki żęby się udao w terminie...i ze wszystkim

Witamy!

Zobaczyliśmy go i żaden inny już nas nie zauroczył. To będzie Wspaniały M04b.

Po przeróbkach. Dopiero zaczynamy, ale nasłuchaliśmy się tyle od wszystkich dokoła, że wolimy być zapobiegliwi, dlatego jeśli możecie dać namiary na ekipy budowlane, z których jesteście zadowoleni i które możecie polecić - chętnie weźmiemy. Aga&Seb - zachwalacie swoją ekipę, gdyście mogli dać kontakt, byłoby wspaniale.

Pozdrawiamy!

Kozik wielkie dzięki :D .

Probatus ekipa, która mi buduje jest naprawdę super, ale niestety oni mają stałą robotę na południu i zostali nam "wypożyczeni"( = troszkę głupio to brzmi, ale wiesz o co chodzi :oops: ) na czas budowy i tyle, więc strasznie żałuję, bo już wiele osób chciało ich na swoją ekipę, ale oni nie chcą, pewnie gdyby mieli niedaleko do domu, to myślę, że by sie jeszcze zgodzili, nawet na pewno, a są z pod Przemyśla.

Aga&Seb

Dziękuję, mówi się trudno. Ale swoją drogą pierwszy raz spotkałem sie z tak pozytywną opinią o panach budowniczych. Wszystkim nam należałoby życzyć takich. Może wspaniały w bieszczadach też nieźle by się prezentował, ale miałbym daleko do pracy.

Kozik

Też myślałem o podwższeniu ścianki kolankowej, ale czy jesteś pewny, że to wystarczy porozmawiac z ekipą i po krzyku. Co na to architekt? Przecież murłata musi być solidnie zamocowana. Do czego? Do betonu komórkowego? Trzeba przecież wykonać żelbetowe słupki wokół wieńca.

Aga&Seb

Dziękuję, mówi się trudno. Ale swoją drogą pierwszy raz spotkałem sie z tak pozytywną opinią o panach budowniczych. Wszystkim nam należałoby życzyć takich. Może wspaniały w bieszczadach też nieźle by się prezentował, ale miałbym daleko do pracy.

Kozik

Też myślałem o podwższeniu ścianki kolankowej, ale czy jesteś pewny, że to wystarczy porozmawiac z ekipą i po krzyku. Co na to architekt? Przecież murłata musi być solidnie zamocowana. Do czego? Do betonu komórkowego? Trzeba przecież wykonać żelbetowe słupki wokół wieńca.

a wyobraź sobie ruszającą się murłatę , obciążona kilkunastoma tonami ...(dachówka plus więźba)

co do architekta...to mój powiedział że nie będzei brał oe mnie kasy za rzeczy które zrobi dla mnie kierownik budowy...:)

Hejo!

Odebralem projekcik Wspaniałego wersja II.

Ladny.Pare zmian wprowadzimy ale....na razie teoretycznie. Mam juz wycene na dach i niebawem bede miec wycenke na Ytonga 40 cm. Z niego planuje zbudowac skarbonke i...czekam na wyliczenia. Od 15go lutego idzie dachowka cementowa o 15 % w gore. Juz dalem zadatek na Ytonga-poszedl od go lutego i dam za dachowke.Makabra co w tym Kraju naszym ....sie dzieje.Czekam na zgody na przylacza elektryczne, gazowe,wodne juz mam....a dalej sami wiecie....Poza tym...to mazowieckie jest drogawe :-)))dogrywam tez majstrow...a wielu ucieka na zachod lub polnoc....oj...zle sie dzieje w Panstwie naszym!!!!