siwy5 12.02.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 super fotki Aga&Seba.byle więcej foto na tym forum.byłoby WSPANIALE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 12.02.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Dzięki Siwy5, jesteś pierwszym gościem na naszej stronce, postaram się na bieżąco uzupełniać fotki z budowy, a i też cosik ze środka domku umieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 13.02.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Zapraszam na coś ala stronka naszego wspaniałego, na razie bardzo surowa, ale musze się nauczyć, jak tam i co i gdzie się robi , ale zawsze coś. http://www.naszdomek.jpg.pl Witam wszystkich wspaniałych napaleńców! Jestem z Bydgoszczy i dzisiaj właśnie zamówiliśmy lustr wspaniałego wariant II. Za dwa dni będę miała dokumentację, pozostałe papierki mam, tylko adaptacja (bez większych zmian na razie) no i czekanie na pozwolenie na budowę. Liczę, że pod koniec kwietnia ruszymy z budową Aga&Seb bardzo dziękuję Wam, że wrzuciliście swoje zdjęcia!!! Duży ukłon! Ale pójdę za ciosem: możecie zdradzić (choćby na priva) jakie koszty ponieśliście? I jeszcze jedno - ile i jakiego materiału potrzeba na zbudowanie tego marzenia? Może podrzucicie ściągę, hmmm? Pozdrawiam Was gorąco! I nie zapominajcie wklejać zdjęcia. Aż chce się zawijać rękawy do pracy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 16.02.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 No dobra do wszystkich "wspaniałych" teraz jest tak, że są założone 2 tzw. albumy, jeden o budowaniu domku, a drugi o jego wykańczaniu, serdecznie wszystkich zapraszam http://www.naszdomek.jpg.pl http://www.wykanczanienaszdomek.jpg.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 16.02.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witajcie. Mam pytanko.Czy macie oryginalne w realu wymiary garazu w wersji Wspanialego M04B????Jak Wam sie wydaje...wejda tam dwa autka sredniej wielkosci?Co z otwieraniem drzwi?Nie mowie juz o wychodzeniu pasazerow w garazu ))ale obu kierowcow jednoczesnie.....Co robicie z drzwiami wewnetrznymi garazowymi?Zachowujecie je tak jak jest w projekcie?Ja sie zastanawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 16.02.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witajcie. Mam pytanko.Czy macie oryginalne w realu wymiary garazu w wersji Wspanialego M04B????Jak Wam sie wydaje...wejda tam dwa autka sredniej wielkosci?Co z otwieraniem drzwi?Nie mowie juz o wychodzeniu pasazerow w garazu ))ale obu kierowcow jednoczesnie.....Co robicie z drzwiami wewnetrznymi garazowymi?Zachowujecie je tak jak jest w projekcie?Ja sie zastanawiam.... To pytanie do Aga&Seb - oni już wjeżdżają autkiem zapewne do swojego garażu Ja zamówiłam właśnie projekt i czekam na przesyłkę. Też obawiam się, że garaż nie należy do najwygodniejszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 16.02.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Lookita gdzie stawiacie Wasz domek? Chodzi mi o region bądź miejscowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 21.02.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Cichutko się tutaj zrobiło Co porabiacie, że się nie odzywacie...? Ja czekam na adaptację - do poniedziałku myślę, że będą złożone papiery na pozwolenie budowy. I dalej czekanie. Zastanawiam się nad połączeniem - tak jak u Was Aga&Seb salonu z gabinetem na parterze i częściowym zasłonięciem ścianą kuchni. Szkoda mi trochę pokoiku na dole - ale salon byłby przestronniejszy... Ciekawa jestem czy taką zmianę powinnam ująć w adaptacji - chyba tak, bo ingeruję w ścianę nośną... No i czekam na tel od majstra - czyli osoby najważniejszej w tym momencie. Ile zaśpiewa za postawienie domu? Hmm...? No właśnie szybciutko mi proszę zdradzić ile płacicie za robociznę poszczególnych etapów!!!!! To dla mnie hiperważne! Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 21.02.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Lookita dziękuję za info. Jak będę znała moją propozycję - też się podziele informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 21.02.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 witam wstawilem do garazu dwa nasze auta...zrobilem wymiarki po plycie i....nie jest az tak zle...owszem drzwi trzeba chronic...ale jakos sie da tam zmiescic dwa autka srednie, rowerki tez z przodu...ale ciasno....jednak...cos sie pomysli....na przyszlosc..mysle ze takie kombi jak omega...tez wejdzie....ale na styk.... oczywiscie to symulacja domku ale porozstawialem pacholki na betoniku i ..symulacja garazu sie odbyla..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 24.02.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 No tak... spodziewałam się tego. Też wolałabym aby garaż był większy. No i najlepiej gdyby był połączony z kotłownią. Jeśli nie wprowadzę zmian i nie zainstaluję pompy ciepła to pozostaje mi eko groszek i będę go wnosiła do kotłowni głównym wejściem. Nie jest to ciekawa perspektywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 24.02.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Ano tak...nie ma co sie dziwic..domkow nie mamy duzych...nie to co Z27 ))tam mialbym 9 m.kw. przed zderzakami autek...cala kotlownia wlazlaby...ale jakos bedzie....w srodku tez trzeba ladnie i MADRZE rozplanowac.....na razie zmniejszylismy wym okienek drewnianych z tym co w projekcie jest, tu sa duze otworki..a ja az tak duzych nie musze miec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 25.02.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Lookita czym zamierzacie ogrzewać domek? Pytanie też kieruję też do pozostałych wspaniałych budowniczych. Jakoś ucichliście, zapadliście w sen zimowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbuszko 26.02.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam,u siebie planuje normalne ogrzewanie gazowe, dodatkowo kominek z płaszczem wodnym, któy połączony będzie z centralnym ogrzewaniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 27.02.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja zamierzam miec gazowke-tu mysle o kondensacyjnym viessmannie, podlogowke mam miec w 3 pomieszczeniach w domu i to nie najwieksze powierzchnie,poza tym kominek z plaszczem sprzezony z co i mysle dodatkowo o solarach. Innych firm zestawy wychodza duzo taniej choc nie sa to firmy jakies swiatowe..moze mniej znane. Widzialem jak dziala wspomaganie co i cwu przez solary. Fajna rzecz niemniej na wejsciu kosztowna.Ale po 8 latach przy obecnych cenach jest szansa na zwrot inwestycji. To zalezy od wielu czynnikow ale...na pewno oszczednosci sa jakies. Mam dylemat jak to polaczyc i roziwazac. Nie wiem jak dziala podlogowka i nie mam az tyle kasy zeby wrzucic w nia ponadto nie chce miec terakoty wszedzie i chlodnych podlog latem. Mysle i mysle a ceny nie sa male....Okna zamowilem drewniane z potrojnymi szybami w polowie ilosci okien do domu zamierzam ocieplic dobrze podlogi i stropy i licze na Ytonga 40 cm sciany. Ceny eksploatacji domu chcialbym obnizyc ale wiadomo ze domu pasywnego nie mam i nie chce miec..pompy ciepla nie moge umiescic wokol domu bo brak miejsca na wymiennik wiec ziemny na pewno i okresowo kominek....Nie wiem czy nie zrobi sie z tego kotlownia ale...zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbuszko 27.02.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Z ogrzewaniem solarami nie ma co przesadzać. Do pieca centralnego ogrzewania można podłączyć np. płaszcz wodny z kominka, a to już spowoduje, że potrzebny będzie system sterujacy obiegiem ciepłej wody. Właczenie w to trzeciego źródła ciepłej wody dodatkowo skomplikuje cały system. Nakłady poniesione na ogrzewanie słoneczne są duże, faktycznie zwracaja się po paru latach, , są bardzo efektywne latem, a mało zimą, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 01.03.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Hejo.Dzisiaj zadatkowalem murarzom.....po ciagu malych niespodzianek...juz mam ekipe na maj do budowy domku....robocizna...35 tys....od podstaw do wiezby, bez schodow,posadzek,tynkow...tak,tak,to region mazowiecki i ekipa z certyfikatem Ytonga,dom z Ytonga bedzie 40 cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 01.03.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 słuchajcie nie umiem wyczytać z projektu ile m2 ścian ma nasz domek czyli wspaniały, właściwie chodzi mi o to ile suporexu będę potrzebowała... Kompletny laik ze mnie. Wiem, że powinien powiedzieć mi to majster - ale ja w gorącej wodzie jestem kąpana i chciałabym zamawiać materiał a z majstrem spotkam się dopiero w sobotę...I jeszcze jedno - czy macie inne propozycje elewacji zewnętrznej czy robicie z drewna, tak jak w projekcie? A co z kolorystyką?pozdrowionka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.03.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Hej.Od wczoraj mam zgode z Elekrowni na przylaczenie domku do sieci.Prawie 2 miesiace czekalismy.Ale juz mamy!Teraz adaptacja projektu...i....po zgode na budowe!!!!Za miesiac mam nadz po kredyt...i...START!!!!Wspaniały odliczamy.......i tak do 60 tki )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 08.03.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 No Lookita, działaj dzielnie! Cieszą małe nawet kroczki. Ja też miałam z tego radość. Teraz papiery już w Starostwie i czekam na pozwolenie. I tak sobie myślę, że te papierki to drobiazg w porównaniu z lataniem i załatwianiem więźby, materiałów, rozmowami z fachowcami - co jeden to przez większe "F" Oh, ależ się będzie działo. A propos - co tu taka cisza ?! Wszyscy tacy zabudowani?? Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts