Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M04 WSPANIAŁY

Recommended Posts

jutro uderze po zamowienie wiezby...ale nie mam ilosciowego wyliczenia kontr- i samych lat.....i pojade....drewno zapewne polezie w gore niebawem...wiec ...na razie 6200 netto za m3,impregnacja 60 pln netto za m3.....

Lookita

coś jedno 0 za dużo tam chyba wpisałeś - m3 kosztuje 620zł, tak?

u mnie wołają za więźbę impregnowaną ok 6500 za całość plus łaty ok 2200 i kontrłaty ok 5600(!!!) Myślałam, że się przesłyszałam... :o

Myślałam, że najdroższa jest sama więźba a tu jeszcze deseczki TYLE kaski zjedzą :(

Muszę to jeszcze sprawdzić.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oj,,,walnalem sie masz racje...mnie po 620 netto liczyc maja w tartaku-jade jutro zamowic...ktos chce pod Wspanialego? moze utargujemy wtedy mniej...;-)....lekko sie zalamalem....bo oprocz kosztow drewna i impregnacji...uzmyslowilem sobie ze...mam jeszcze wliczyc w zamowienie laty i kontrlaty....i kolejne tysiaczki...ale!!!!moj dekarz...wszystko mi policzyl i zaklepal cenowo a ja zadatkowalem juz 2 miesiace temu...za totalny dach-wlacznie z latkami i innymi pierdolkami...nie wiem ile wyszlo za drewno-latki ale dach z robocizna i materialami w tym rynnami Plannji 33 000......ech...ale mam juz zamowiony i teraz...czekam...

witam "wspaniałych"

Po długim wertowaniu projektów zdecydowlaismy sie na pierwszy który nam przypadł czyli Wspaniały M04bi w związku z tym mam podstawowe pytanie o kosztorys stanu surowego otwartego..czuli mury z wieżbą bez przykrycia .pytanie kieruje głownie do tych którzy w ostanich miesiącach zmagali sie z kosztorysem.....

Bedziemy wdzięczni za wszelkie informacje

juz po adaptacji jestesmy.....dzisiaj zlozylismy wniosek o zgode na budowe :-)))

zaklepane mam ceny fabryczne Termoorganiki,od 1go kw idzie w gore,myslalem tez o welnie na poddasze,te ceny sa straszne,gadajac z gosciem w sklepie Viessmanna,poinformowano mnie, ze nie podniosa na razie przez dluzszy czas cen...ciekawe ile i kiedy....a tak...to teren podsycha wokol,czekamy na rozwalke hali,potem po kredyt i...mam nadzieje ze po weekendzie majowym zacznie sie....to wszystko....

No gratuluję. Jeden krok więcej do przodu :) Ja w poniedziałek dowiem się w Starostwie co z pozwoleniem. Liczę na to, że to już tylko kwestia ok tygodnia...

Materiały przyklepane na początek maja. Ceny nadal wariują - potwierdzam. Do tego dochodzi fakt zupełnego braku niektórych z nich :evil:

Poza tym mam wrażenie, że grono naszych wspaniałych nie za bardzo lubi nasze forum... :(

Cóż - wiosenka i wszyscy pewnie ciężko pracują. Hej! - podzielcie się wiadomościami - co u Was :p

Pzdr!

dori

Ja nic nie pisałam, bo czekaliśmy aż nasi budowlańcy dotrą w końcu na działkę :evil: No i dzisiaj w końcu dotarli :lol: Zajechałam zrezygnowana sprawdzić czy nasze materiały jeszcze stoją a tu jacyś faceci tną nasze deski :roll: W pierwszej chwili pomyślałam, że złapałam złodziei na gorącym uczynku :wink: Ale ksero projektu naszego Wspaniałego leżące na trawie rozwiało czarne myśli i spowodowało, że się uśmiechnęłam :D

hejo.to z czego budujecie?macie juz materialy np. na dach?ja zakupilem termoorganike po starych cenach,od kw. drozeje...czy to prawda?-i tak musze miec i to i welne...na Urse sie decyduje...slucham znajacych sie lepiej ode mnie...juz wiem ze na pare niuansow musze zwrocic uwage we Wspanialym na etapie budowy-np. strop...musze sie rozeznac w projekcie a go nie mam-w starostwie jest....nie wiem jak tam jest on zbudowany....no powoli juz zaklepuje sobie terminy u fachmanow...na razie na sierpien niektorzy maja wolne...a wszystko zaczne moze za miesiac....

a w ogole to postanowilem miec szklany dach...z takiego fajnego szkla...juz dowiadywalem sie w hucie Wolomin i ...zrobia dla mnie....jak ktos do swojego Wspanialego chcialby takie cos extra to...niech powie,beda upusty...dostaniemy gratis szklany komin.....kazdy kto zlozy dzisiaj zamowienie....serioooo:-)))ja juz dostalem na poczatek szklana antene....i dodatkowe akwarium szkalne tez oczywiscie :-)))czekam na zgloszenia-Lookita

Szklany dach powiadasz :lol:

My na nasz nie mamy jeszcze materiałów, ale będzie z dachówki ceramicznej. Póki wszędzie gdzie się da stoi cegła, bloczki itp. a na dniach przyjedzie jeszcze strop - już nie mamy pomysłów gdzie to wszystko stawiać :o A wszystko przez te galopujące ceny! Na dachu pewnie będziemy do tyłu, ale niestety oszczędności nam się już skończyły, a kredyt jeszcze nie uruchomiony:([/url]

Witajcie wszyscy :D

właśnie dzisiaj odebrałam projekt od Muratora Oczywiście - WSPANIAŁY - wersja M04b (odbicie lustrzane).

Z uwagą czytam forum... już od pewnego czasu i widzę, że naprawdę WARTO dołączyć .

Czy jest ktoś może z okolic Wrocławia lub samego Wrocławia - ktoś kto zbudował już taki domek... aby przynajmniej z zewnątrz zobaczyć "na żywo" ??

Na dzień dzisiejszy będę na pewno wczytywać się w Wasze uwagi i informacje. Z całą pewnością dowiem się więcej niż wiem

pozdrawiam

Bea

Buduję WSPANIAŁEGO :D :D :D

Witajcie wszyscy :D

właśnie dzisiaj odebrałam projekt od Muratora Oczywiście - WSPANIAŁY - wersja M04b (odbicie lustrzane).

Czy jest ktoś może z okolic Wrocławia lub samego Wrocławia - ktoś kto zbudował już taki domek... aby przynajmniej z zewnątrz zobaczyć "na żywo" ??

Bea

Buduję WSPANIAŁEGO :D :D :D

Witaj w gronie "wspaniałych".

Niestety nie mogę Cię jeszcze zaprosić w progi wspaniałego... Ale jestem na najlepszej drodze - właśnie dzisiaj odebrałam pozwolenie na budowę!!! Buduję pod Bydgoszczą i dokładnie taki sam domek jak Ty - i też wersja lustrzana :) Mimo wszystko będę krok dalej od Ciebie - więc zawsze możesz podjechać i popatrzeć :) Zaczynamy już po długim weekendzie !!! I nie mogę doczekać się parapetówki :lol:

Pozdrawiam!

No na razie nie ma czego zazdrościć... Muszę się najpierw zaprzyjaźnić z bankiem. Teraz to dopiero się zacznie! jutro ruszam do boju. Przeprowadzę szturm na Santander... 3majcie kciuki!

A tak w ogóle coś ta nasza skromna grupa się nie odzywa zbytnio - a szkoda. Lecę do moich bydgosko- toruńskich forumowiczów! PA:)

witajcie w sobotni wieczorek...

dzisiaj z Zonka podjechalismy do przedstawiciela regionalnego bram Normstahl.Ja bylem milo zaskoczony i bramka pod -do Wspanialego wyszla 6700 pln. To cena obejmujaca cene z automatyka,brame typ Euro - wk2 wstawki,2 piloty ( jeden wymaga doplaty), naped Normstahla-sprawdzony jak mowia w sklepie i w firmie,podatek 7 % , rabacik jakis,montaz-700 pln,cena samej bramki 4000 pln jakos...reszta to dodatki.Jak dla mnie spoko.Wyglad brami i dzialanie oki.Estetycznie wykonana,coroczny przeglad 180 pln,bramka ma 10 lat gwarancji,silnik 2 lata,mozna zgrac fale z nadajnikiem do bramy zewnetrznej...taka planuje tez do wjazdu wstawic....sam naped do bramki tesciow.Jednym slowem....biore te bramke i mam na miejscu serwis,dilera i...pasuje mi jak diabli.