IlonaSławek 22.04.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Dzięki bart00 Jak wszystko pójdzie dobrze, to za tydzień będzie już strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart00 22.04.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 teraz to juz nie jest "suchy" temat czekamy na nastepne fotki z postepu prac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 22.04.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 ))a zatem jeden Wspanialy juz rosnie A, a brat B niebawem.Fajowo......)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaSławek 22.04.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 W niedługim czasie mamy zamiar odwiedzić Agę i Seba w ich Wspaniałym Już się chyba wprowadzili To dopiero będą zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 22.04.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 W niedługim czasie mamy zamiar odwiedzić Agę i Seba w ich Wspaniałym Już się chyba wprowadzili To dopiero będą zdjęcia! Ohhh! Jak miło się ogląda Wasze zdjątka... Rozmarzyłam się trochę Szkoda, że tak daleko mieszkacie... Aga też z Waszego regionu... A może to i dla Was dobrze, bo wprosiłabym się żeby trochę podlukać Macie najbardziej przyjemny etap na tapecie - teraz widać jak się coś pnie do góry! Potem strop, dach ... Super sprawa! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaSławek 23.04.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Zapraszamy Przy okazji jakiegoś szkolenie, delegacji itp. w stolicy U Agi i Seba byli goście z różnych zakątków Polski, więc wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 24.04.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam serdecznie po dłuuuuugiej przerwie.... .....no więc już Wam mogę wszem i wobec zakomunikować, że od zeszłej niedzieli mieszkamy już w naszym WSPANIAŁYM Zdjęcia, które wkleiłam na stronę swojego domku są aktualne, ponieważ jedyne co przybyło to troszkę mebli, natomiast za jakiś miesiąc będzie robiona elewacja zewnętrzna, więc jak ekipa skończy, to umieszczę nowe zdjęcia. Pzdr wszystkich Wspaniałych bardzo mocno, życzę powodzenia i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 24.04.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 hmmm a gdzie sa te fotki? )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 24.04.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 hej,a cóż to, na stronie 4 (czyli juz dawno temu) podałam adres 2 stron ze zdjęciami naszego wspaniałego z zew i ze środka , najnowsze będą już z elewacją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 25.04.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 hej,a cóż to, na stronie 4 (czyli juz dawno temu) podałam adres 2 stron ze zdjęciami naszego wspaniałego z zew i ze środka , najnowsze będą już z elewacją... Witaj! Ja nawet ustawiłam sobie oby dwa adreski do zakładek osobistych i ciągle do nich wracam! My wreszcie ruszamy. Dom wytyczony. Dziś ściągnęłam koparkę. Koparkowy wydłubał dołek (znaczy zdjął humus) w cztery godziny. Zdjęliśmy ok 60-70cm ziemi. Doliczył trochę za dojazd. Razem wyszło nam po małych negocjacjach 350zł. Chyba dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeslaw 27.04.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Wypadałoby się przedstawić Jestem Grzegorz a oto moja żona Marzenka . Zaczynamy budowę na początku lipca. Bedziemy mieszkać w okolicach Konina. A Wy? Pozdrawiamy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 27.04.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 witaj jestem Frosia i bede mieszkac w okolicy ... .....rezerwatu , szpitala dla nerwowo chorych i ..Jasnej Gory czuj sie na forum jak u siebie w domu , mozesz nawet szukac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeslaw 27.04.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Wypadałoby się przedstawić Jestem Grzegorz a oto moja żona Marzenka . Zaczynamy budowę na początku lipca. Bedziemy mieszkać w okolicach Konina. A Wy? Pozdrawiamy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 27.04.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Wypadałoby się przedstawić Jestem Grzegorz a oto moja żona Marzenka . Zaczynamy budowę na początku lipca. Bedziemy mieszkać w okolicach Konina. A Wy? Pozdrawiamy!! Witam Was cieplutko! My zgodnie z opisem budujemy pod Bydgoszczą. Właściwie zaczniemy. Mamy zdjęty humus i ruszamy dalej po dłuuuugim weekendzie. Życzmy sobie powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaSławek 30.04.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A u nas od dzisiaj jest robiony strop Jak będzie już zalany (podobno w środę) to wstawię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 30.04.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A u nas od dzisiaj jest robiony strop Jak będzie już zalany (podobno w środę) to wstawię zdjęcia Koniecznie podzielcie się cenami - ile płacicie za strop? Ja mam wstępne wyceny na strop typu terriva na poziomie od 8000 brutto z transportem poprzez 7210zł brutto. Ostatnia wycena to 6625 zł brutto ale bez transportu (nie wiem ile musiałabym dodać - ok 400zł?). No i BARDZO mnie interesują ceny więźby dachowej oraz ilości łat i kontrłat - ile tak naprawdę tego potrzebuję? Bo samej więźby jest 7,55m3. Średnia cena u nas to 750-780 zł/m3 netto za elementy gotowe więźby. No i zastanawiam się czy nie taniej wyszłoby może zakupienie drewna w nadleśnictwie i przetarcie go. Nie można się w tym nieszczęsnym dłuuuugim weekendzie w środku tygodnia nigdzie dodzwonić, niczego dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaSławek 30.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Nie ma sprawy Strop terriva: 7350zł z transportem (ale niedaleko go wieźli). Uważaj jednak z oszczędnościami i najlepiej żeby Twój szef budowy to załatwiał, bo my kupiliśmy sami i bujaliśmy się z reklamacjami. Skończyło się dobrze, oddali nam kasę, ale słabo nam się zrobiło jak zobaczyliśmy te gary do stropu, które rozpadały się w rękach Na dach do Wspaniałego A dekarz wyliczył nam 7,1m3 więźby. Kupujemy po 670zł/m3 z impregnacją, ale będziemy to transportować z Lubelszczyzny, więc dojdzie jeszcze transport (w zależności co uda się nam załatwić od 500 do 1500zł). Łat chyba 800mb, a kontrłat 500mb po 1,20zł za mb (mniej więcej, bo nie pamiętam). My robimy pełne deskowanie, papę i dopiero dachówkę, chociaż nasz budowlaniec uważa to za zbytek Ta więźba i deski wyjdą w sumie w cenie porównywalnej do tych w okolicach W-wy, ale mamy pewność, że będą dobrej jakości i mamy dodatkowo nadzieję, że teściu nam dołoży odrobinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 30.04.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Baaardzo dziękuję za te informacje. Na pewno będą przydatne~! ~Poza tym borykam się jeszcze z kosztorysem... Nie mam śmiałości - ale zapytam wprost - czy ktoś może mi pomoże? Mój kier-bud niestety nie jest na bieżąco, choć jest świetnym fachowcem budowlanym, a to jest na mojej głowie. Macie ten sam budynek - więc liczę na to, że może już sobie porządnie i kosztorys przygotowaliście A mnie z banku o takie rzeczy pytają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaSławek 01.05.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 To zależy ile planujesz wziąć kredytu. My robilliśmy kosztorys pod 350tys. Bardzo ogólnie. Mogę Ci przesłać na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMPB 01.05.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witamy wszystkich.Ania,Marcin i Piotrek.Budujemy Wspaniałego M04a w Koszalinie, niedawno zamkneliśmy stan surowy.Ściany z betonu komórkowego ''Solbet'', strop teriwa,dachówka ceramiczna Pfleiderer, okna M&S.Teraz zaczynamy instalacje.Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts