Lookita 25.05.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 sprawe komplikuje material z kt buduje...a wymaga on wprawy i dokladnosci...zatem cena poszla w gore...mam ekipe ze strony Ytonga z certyfikatem,z polecenia....teraz...juz mi sie chwala ze...u innych za m. kw. obecnie w regionie wawy panuje cena 200-250 za m.kw........ Panowie...nie zapominajcie...w jakim ja regionie buduje a Wy....a to...to przepasc duza....szlag by to mazowieckie....)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 25.05.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 sprawe komplikuje material z kt buduje...a wymaga on wprawy i dokladnosci...zatem cena poszla w gore...mam ekipe ze strony Ytonga z certyfikatem,z polecenia....teraz...juz mi sie chwala ze...u innych za m. kw. obecnie w regionie wawy panuje cena 200-250 za m.kw........ Panowie...nie zapominajcie...w jakim ja regionie buduje a Wy....a to...to przepasc duza....szlag by to mazowieckie....)) powiem tak... moja ekipa bierze bez względu na materiał z jakiego buduje...szeryf powiedział żę co to za różnica z czego stawia się ścianę jak ktoś nie potrafi to z każdego spier...a widziałem ich robotę również w Ytongu... w w-wie też robili , powiedział że po co mu się bujac po stolycy, jak tu to samo zarobi a koszty mniejsze 200 za m2 to wychodzi 28kzł więc i tak to już jest sporo coż takie życie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 25.05.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 sprawe komplikuje material z kt buduje...a wymaga on wprawy i dokladnosci...zatem cena poszla w gore...mam ekipe ze strony Ytonga z certyfikatem,z polecenia....teraz...juz mi sie chwala ze...u innych za m. kw. obecnie w regionie wawy panuje cena 200-250 za m.kw........ Panowie...nie zapominajcie...w jakim ja regionie buduje a Wy....a to...to przepasc duza....szlag by to mazowieckie....)) powiem tak... moja ekipa bierze bez względu na materiał z jakiego buduje...szeryf powiedział żę co to za różnica z czego stawia się ścianę jak ktoś nie potrafi to z każdego spier...a widziałem ich robotę również w Ytongu... w w-wie też robili , powiedział że po co mu się bujac po stolycy, jak tu to samo zarobi a koszty mniejsze 200 za m2 to wychodzi 28kzł więc i tak to już jest sporo coż takie życie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 25.05.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 coś ostatnio ten forumowy serwer to pracuje jak ruski samowar , jak chce tak zagwiżdże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 25.05.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 zaluje ze nie buduje tam gdzie Ty...coz....a serwer....zapchany moze...teraz sie ruszylismy ...to wiecej tresci bo wiecej wydarzen...w naszych zywotach budowlanych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forester 25.05.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 witamczy jest waszym zdaniem realne poszerzenie garażu w tym projekcie oraz jego wydłużenie by za nim wybudować kotłownię (przejscie do kotłowni przez garaż oraz osobne wejscie z zewnątrz do kotłowni). Czy taka zmiana nie wołynie znacznie na zmianę wizerunku tego domu>pozdrawiamartur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 25.05.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 witam czy jest waszym zdaniem realne poszerzenie garażu w tym projekcie oraz jego wydłużenie by za nim wybudować kotłownię (przejscie do kotłowni przez garaż oraz osobne wejscie z zewnątrz do kotłowni). Czy taka zmiana nie wołynie znacznie na zmianę wizerunku tego domu> pozdrawiam artur Co do poszerzenia to nie wiem, ale jeśli chodzi o wydłużenie to przerabiałem ten temat. Sprawa wygląda tak, że w momencie wydłużenia garażu o 180 cm w strone ogrodu, przesunie sie dach tak że krokwie wejdą na komin. W związku z tym komin (ten od kominka) trzeba przesunąc na druga strone dachu. A i co najwazniejsze dach nad garazem zrowna sie wysokosci z dachem nad czescia mieszkalna. Ja stwierdzilem ze zburzy to wyglad Wspanialego i nie wydluzam garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 25.05.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 jest to mozliwe i dom az tak nie straci,niemneij...licz sie z duzymi kosztami-inna wiezba,wiecej pokrycia dachu,stropu....mozna wiele....ja polaczylem dwie sypialniew jedna....i mam sporo wikeszy pokoik....majac jeden dodatkowy na dole...Zona wolalaby wiekszy salon...ale taki pokoj na rozmowy i przyjecie kogos do gadki na osobnosci jest wazny...dla mnie...mam to w moim rodzinnym domu....domek waski...ale podobno jak sie juz stanie w scianach to...wcale taki malutki nie jest....juz sie doczekac nie moge.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forester 26.05.2007 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 widzę, że 90% projektów nie uwzględnia palenia drewnem lub węglem poza kominkiem. Moim zdaniem trochę niedorzecznym jest kotłownia na takie paliwo z wejściem bezpośrednio z domu. Wydawało się że Wspaniały będzie naszym celem a tu problemy z wydłużeniem garażu i faktycznie zmiany w budowie dachu spowodują zniekształcenie uroku tego projektu.No nic szukamy dalejPozdrawiamartur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 30.05.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 niniejszym oswiadczam,ze fundamenty pod Mojego Wspanialego juz zostaly zalane...od pon beda rosly w gore :-)tydz od kopania...calkiem clakiem,2 dni moglismy urwac..ale zwlekalem bo...dzisiaj dop. wstepna dec. co do kre otrzymalem...kredycik bedzie,gora za 2 tyg.A ytong...w pt. ostateczna decyzja....uffffzeby juz wsz bylo....reszta czeka niedaleko...pozdrowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulisia18 31.05.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Niedawno trafiło i na nas. Zostaliśmy fanami wspaniałego B z pojedynczym garażem i zamierzamy ruszyć z jego budową już w lipcu Jeśli macie jakiekolwiek rady co do jego budowy, zdjęcia z niej lub rzuty piszcie na maila [email protected] Pozdrawiamy znad Odry i Oławki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre11 02.06.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 szanowni klubowicze "wspaniałego",może ktoś budujący z południa kraju pozwoli obejrzeć budowę co pomoże w podjęciu decyzji pomiędzy m04 "a" lub" b".Ja jestem przekonany ale żona jeszcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forester 02.06.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Gdzie we wspaniałym dwustanowiskowym najlepiej umieścić kotłownię na drewno? Czy ktoś z was podpiwniczał ten dom?Co sądzicie o poszerzeniu garażu o np 180 cm, piwnicy pod gabinetem i łazienką, jednym kominie do kominka i c.o., zejściu do piwnicy z garażu w lewo tuż za drzwiami wejsciowymi z domu.Proszę o opinie i podpowiedziartur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 03.06.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 duzo i duzych zmian chcesz wprowadzic....mysle,ze skonsultuj to z projektantami Muratora,pogadaj,napisz,jedz na spota,niektorzy tak robili zanim cos zmienili...ja siedze w standardzie,mam juz o czym myslec a nie marzyc i tworzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaSławek 03.06.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 hej Wspaniali U nas już można zwiedzać pokoje, bo ścianki działowe są, od jutra deskowanie dachu robota idzie pełną parą lookita, bart012, natus, dori - wysłałam Wam zdjęcia na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart00 03.06.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 http://img406.imageshack.us/img406/9421/img9424ih7.th.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bcb99bd6ccf4a7b9.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04ca37158602a716.html idziecie jak burza przepraszam ze tak te zdjecia ale na imegeshack.us cos serwer sie wiesza na ponizsze prosze kliknac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaSławek 03.06.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 dzięki bart okna zamówione, brama też, drzwi szukamy zastanawiamy się też nad elewacją, z desek rezygnujemy, chcemy płytkami klinkierowymi zrobić wnękę przy wejściu i z tyłu pomiędzy oknami ale nie bardzo mamy pomysł jak to rozwiązać z górą (od strony tarasu) żeby wyglądało dobrze .... myśleliście już nad Waszymi elewacjami? proszę o podpowiedzi drugi pomysł to zrobienie zamiast świetlika w drzwiach wejściowych, brązowych luksferów - żeby taniej było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 06.06.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 hmmm,dzisiaj slownie uzyskalem zapewnienie,ze kredyt mamy,na ciut lepszych war.,Ytong dla mnie jutro (sic) zjedzie z fabryki,a u mnie bedzie jakos za tydzien,bo chudziaka nie mam....stres byl,szantaz z mej strony,wszystko idzie z planem,realnie do potrzeb....ale wiem,ze city bank to ch...j a nie bank,ze budowa podstaw domu to...droga droga...a przeciez bedzie drozej....wiem,ze mam spokoj,ze mam juz wszystko zakupione i...po prostu mam....a teraz leze w lozeczku,pije bronka,zona obok,bo byla ze mna w stresie dzisiaj,podkrecila mnie i dala do dzialania i myslenia,slucham Comy,leci Eastwood on tv,troszke spokojniejszy jestem....a jutro free day...... dobrej nocki Wspaniali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OczkoM 08.06.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Kochani WspanialiJa z moja Rodzinka przeprowadzamy sie do domku za 3 tygodnie !!!!!Jest piekny i .....wspanialy bo coz wiecej moge napisac i choc obejrzalam na zywo duzo innych projektow to nie zalowalam ani przez sekunde ze wybralam ten projekt. Chetnie podesle zainteresowanym zdjecia ale nie mam za bardzo czasu wklejac ich tu wiec jak ktos chce prosze o podanie maili to wysle hurtowo co mam (a fotografuje duzooooooooo).Moj mail ktorego codziennie odbieram [email protected]Czolem Wspaniali i 3majcie kciuki za moja przeprowadzke !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 08.06.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 słuchajcie - dylemat mamy dzisiaj - dysperbit na bloczki fundamentowe, potem styropian? Czy najpierw styropian a potem dysperbit?? Jaka kolejność? Słyszałam też opinię, że nie warto kłaść styropianu na ścianę fundamentową, skoro i tak "zamyka" się dom izolacją od posadzek a z boków na ścianach, więc obieg jakby zamknięty... jeśli wiecie o co mi chodzi... bo w tym upale już nie rozumiem sama siebie No i co z Waszymi pomysłami na elewację, hmmm? Poza tym przywieźli mi dzisiaj strop typyu terriva (6460zł), mam wreszcie wodę i dziś podłączą prąd. Jaką macie wycenę na okna? U nas same okna- Bydgoszcz - ceny ok 13 - 18 tys za PCV kolor dwustronny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts