Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M04 WSPANIAŁY

Recommended Posts

sprawe komplikuje material z kt buduje...a wymaga on wprawy i dokladnosci...zatem cena poszla w gore...mam ekipe ze strony Ytonga z certyfikatem,z polecenia....teraz...juz mi sie chwala ze...u innych za m. kw. obecnie w regionie wawy panuje cena 200-250 za m.kw........

Panowie...nie zapominajcie...w jakim ja regionie buduje a Wy....a to...to przepasc duza....szlag by to mazowieckie....:-)))

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sprawe komplikuje material z kt buduje...a wymaga on wprawy i dokladnosci...zatem cena poszla w gore...mam ekipe ze strony Ytonga z certyfikatem,z polecenia....teraz...juz mi sie chwala ze...u innych za m. kw. obecnie w regionie wawy panuje cena 200-250 za m.kw........

Panowie...nie zapominajcie...w jakim ja regionie buduje a Wy....a to...to przepasc duza....szlag by to mazowieckie....:-)))

powiem tak...

moja ekipa bierze bez względu na materiał z jakiego buduje...szeryf powiedział żę co to za różnica z czego stawia się ścianę jak ktoś nie potrafi to z każdego spier...a widziałem ich robotę również w Ytongu...

w w-wie też robili , powiedział że po co mu się bujac po stolycy, jak tu to samo zarobi a koszty mniejsze

200 za m2 to wychodzi 28kzł więc i tak to już jest sporo

coż takie życie ....

powiem tak...

moja ekipa bierze bez względu na materiał z jakiego buduje...szeryf powiedział żę co to za różnica z czego stawia się ścianę jak ktoś nie potrafi to z każdego spier...a widziałem ich robotę również w Ytongu...

w w-wie też robili , powiedział że po co mu się bujac po stolycy, jak tu to samo zarobi a koszty mniejsze

200 za m2 to wychodzi 28kzł więc i tak to już jest sporo

coż takie życie ....

witam

czy jest waszym zdaniem realne poszerzenie garażu w tym projekcie oraz jego wydłużenie by za nim wybudować kotłownię (przejscie do kotłowni przez garaż oraz osobne wejscie z zewnątrz do kotłowni). Czy taka zmiana nie wołynie znacznie na zmianę wizerunku tego domu>

pozdrawiam

artur

witam

czy jest waszym zdaniem realne poszerzenie garażu w tym projekcie oraz jego wydłużenie by za nim wybudować kotłownię (przejscie do kotłowni przez garaż oraz osobne wejscie z zewnątrz do kotłowni). Czy taka zmiana nie wołynie znacznie na zmianę wizerunku tego domu>

pozdrawiam

artur

Co do poszerzenia to nie wiem, ale jeśli chodzi o wydłużenie to przerabiałem ten temat. Sprawa wygląda tak, że w momencie wydłużenia garażu o 180 cm w strone ogrodu, przesunie sie dach tak że krokwie wejdą na komin. W związku z tym komin (ten od kominka) trzeba przesunąc na druga strone dachu. A i co najwazniejsze dach nad garazem zrowna sie wysokosci z dachem nad czescia mieszkalna.

Ja stwierdzilem ze zburzy to wyglad Wspanialego i nie wydluzam garazu.

jest to mozliwe i dom az tak nie straci,niemneij...licz sie z duzymi kosztami-inna wiezba,wiecej pokrycia dachu,stropu....mozna wiele....ja polaczylem dwie sypialniew jedna....i mam sporo wikeszy pokoik....majac jeden dodatkowy na dole...Zona wolalaby wiekszy salon...ale taki pokoj na rozmowy i przyjecie kogos do gadki na osobnosci jest wazny...dla mnie...mam to w moim rodzinnym domu....domek waski...ale podobno jak sie juz stanie w scianach to...wcale taki malutki nie jest....juz sie doczekac nie moge....

widzę, że 90% projektów nie uwzględnia palenia drewnem lub węglem poza kominkiem. Moim zdaniem trochę niedorzecznym jest kotłownia na takie paliwo z wejściem bezpośrednio z domu. Wydawało się że Wspaniały będzie naszym celem a tu problemy z wydłużeniem garażu i faktycznie zmiany w budowie dachu spowodują zniekształcenie uroku tego projektu.

No nic szukamy dalej

Pozdrawiam

artur

niniejszym oswiadczam,ze fundamenty pod Mojego Wspanialego juz zostaly zalane...od pon beda rosly w gore :-)tydz od kopania...calkiem clakiem,2 dni moglismy urwac..ale zwlekalem bo...dzisiaj dop. wstepna dec. co do kre otrzymalem...kredycik bedzie,gora za 2 tyg.A ytong...w pt. ostateczna decyzja....uffffzeby juz wsz bylo....reszta czeka niedaleko...pozdrowki

Niedawno trafiło i na nas. Zostaliśmy fanami wspaniałego B z pojedynczym garażem i zamierzamy ruszyć z jego budową już w lipcu ;-) Jeśli macie jakiekolwiek rady co do jego budowy, zdjęcia z niej lub rzuty piszcie na maila [email protected]

Pozdrawiamy znad Odry i Oławki

Gdzie we wspaniałym dwustanowiskowym najlepiej umieścić kotłownię na drewno? Czy ktoś z was podpiwniczał ten dom?

Co sądzicie o poszerzeniu garażu o np 180 cm, piwnicy pod gabinetem i łazienką, jednym kominie do kominka i c.o., zejściu do piwnicy z garażu w lewo tuż za drzwiami wejsciowymi z domu.

Proszę o opinie i podpowiedzi

artur

http://img406.imageshack.us/img406/9421/img9424ih7.th.jpg

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bcb99bd6ccf4a7b9.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04ca37158602a716.html

idziecie jak burza :)

przepraszam ze tak te zdjecia ale na imegeshack.us cos serwer sie wiesza

na ponizsze prosze kliknac :)

pozdrawiam

dzięki bart :)

okna zamówione, brama też, drzwi szukamy :wink: zastanawiamy się też nad elewacją, z desek rezygnujemy, chcemy płytkami klinkierowymi zrobić wnękę przy wejściu i z tyłu pomiędzy oknami ale nie bardzo mamy pomysł jak to rozwiązać z górą (od strony tarasu) żeby wyglądało dobrze .... myśleliście już nad Waszymi elewacjami? proszę o podpowiedzi :wink: drugi pomysł to zrobienie zamiast świetlika w drzwiach wejściowych, brązowych luksferów - żeby taniej było...

hmmm,dzisiaj slownie uzyskalem zapewnienie,ze kredyt mamy,na ciut lepszych war.,Ytong dla mnie jutro (sic) zjedzie z fabryki,a u mnie bedzie jakos za tydzien,bo chudziaka nie mam....stres byl,szantaz z mej strony,wszystko idzie z planem,realnie do potrzeb....ale wiem,ze city bank to ch...j a nie bank,ze budowa podstaw domu to...droga droga...a przeciez bedzie drozej....wiem,ze mam spokoj,ze mam juz wszystko zakupione i...po prostu mam....a teraz leze w lozeczku,pije bronka,zona obok,bo byla ze mna w stresie dzisiaj,podkrecila mnie i dala do dzialania i myslenia,slucham Comy,leci Eastwood on tv,troszke spokojniejszy jestem....a jutro free day......:-) dobrej nocki Wspaniali...

Kochani Wspaniali

Ja z moja Rodzinka przeprowadzamy sie do domku za 3 tygodnie !!!!!

Jest piekny i .....wspanialy bo coz wiecej moge napisac i choc obejrzalam na zywo duzo innych projektow to nie zalowalam ani przez sekunde ze wybralam ten projekt.

Chetnie podesle zainteresowanym zdjecia ale nie mam za bardzo czasu wklejac ich tu wiec jak ktos chce prosze o podanie maili to wysle hurtowo co mam (a fotografuje duzooooooooo).

Moj mail ktorego codziennie odbieram [email protected]

Czolem Wspaniali i 3majcie kciuki za moja przeprowadzke !!!!!!!!

słuchajcie - dylemat mamy dzisiaj - dysperbit na bloczki fundamentowe, potem styropian? Czy najpierw styropian a potem dysperbit?? Jaka kolejność? Słyszałam też opinię, że nie warto kłaść styropianu na ścianę fundamentową, skoro i tak "zamyka" się dom izolacją od posadzek a z boków na ścianach, więc obieg jakby zamknięty... jeśli wiecie o co mi chodzi... bo w tym upale już nie rozumiem sama siebie :lol:

No i co z Waszymi pomysłami na elewację, hmmm?

Poza tym przywieźli mi dzisiaj strop typyu terriva (6460zł), mam wreszcie wodę i dziś podłączą prąd.

Jaką macie wycenę na okna? U nas same okna- Bydgoszcz - ceny ok 13 - 18 tys za PCV kolor dwustronny....