IlonaSławek 07.10.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Łukasz i Ania - wszystkiego najlepszego Pierwsza rocznica jest taka wzruszająca... Życzymy kolejnych we Wspaniałym U nas siódma będzie w naszym domku... ile to już czasu A u nas bez większych zmian Elewacja nadal w powijakach, ogrodzenie robione wczoraj w deszczu, ponadto okazało się, że "fachowcy", z których zrezygnowaliśmy odradzają pracę u nas innym Na szczęście nie udało się i w poniedziałek ruszają prace wykończeniowe Oby do przodu, może być powolutku, tylko jak najmniej pseudofachowców poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 07.10.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Witam LOOKITA- życzymy Wam, aby to, co za Wami, było miłym wspomnieniem, a to, co przed Wami - spełnianym marzeniem. Boże, ale Wy młodzi jesteście; u nas minęła już 16 rocznica ślubu.Teraz rozumiem Wasz rozmach i chęć ciągłych zmian.My robimy prawie wszystko zgodnie z projektem. Gabinet na dole będzie służył jako sypialnia w dużo starszym wieku, a na razie jako pokój dla gości. Salon jest rzeczywiscie trochę mały, ale otwarta kuchnia, hol połączy wszystko w całość i nie będzie tak żle.Z doświadczenia wiemy, że życie będzie toczyć się głównie na dole, więc ta ewentualna sypialnia się przyda.i jeszcze jedno. Ten domek jest rzeczywiście cudny. Im więcej go mamy, tym więcej go kochamy. W tej chwili wszystko nam w nim pasuje i nic byśmy nie zmienili. Niczego nie żałujemy, chyba tylko tego, że tak późno się na jego budowę zdecydowaliśmy. Pozdrawiamy wszystkich Gośmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.10.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Dziekuje Wszystkim za Zyczenia.Mlody,to az tak nie jestem...ale niedawno zaczalem.... To juz koniec mojego weekendu....nastepny za rok. Wklejam fotek kilka... PS.Ilona-nie wiedzialem,ze Wy juz tak dlugo )))a takie mlode jak my.... Pozdrowki dla bardziej doswiadczonych od nas Malzenstw....czas pomknie,niebawem bedziemy tacy jak Wy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rybka74 07.10.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 no lookita to i ja sie dołączę do zyczeń rocznicowych 100 lat 100lat a moze i dłuzej szczęśliwie przeżyć we wspaniałym ....pomyślnosci na dalsze lata życia razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.10.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 dziekuje jeszcze raz,ale mialem pietra rok temu.....wzruszony bylem na maxa!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 07.10.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Witam ponownie! http://gosmar.fotosik.pl/albumy/285494.html Nasz Wspaniały już prawie cały pokryty dachówką... Gośmar PS. Nasz córka się już nauczyła i zrobiła album... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rybka74 08.10.2007 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 gośmar super ten wasz Wspaniały wygląda te trzy okna co sa na jednej ścianie ( salon, jadalnia ) jakiej bedziecie miec wielkosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 08.10.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Hello,mam pol dachu przykrytego i zamontowala mi firma rurki pod centralny odkurzacz...przemyslelismy to juz dawno,zrezygnowalismy dawno,ale w koncu....teraz damy,a pozniej podlaczymy calosc.Wzielismy wycenki od 3 firm,istotnie sie cenowo roznia.Najdrozsza-Santech, tansza Husky,tansza sporo Beam.Ale Santech-AeroWac-drozyzna .A fajniejsze rozwiazania maja w Beamie......Taras sie robi,schody niebawem,ale z dachu jestem dumny.Taki jaki chcialem-grafit....fotki w czw, kiedy bedzie koniec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 09.10.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 te trzy okna co sa na jednej ścianie ( salon, jadalnia ) jakiej bedziecie miec wielkosci ? Witam, Te okna mają wymiary jak w projekcie. Ze względu jednak na nasz wzrost (wszyscy powyżej 171 cm z wyjatkiem 8 letniego bajtla) podmurowaliśmy je o 10 cm. Pozdrawiam GOŚMAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 09.10.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 To te 171 cm to duzo czy malo....?;-)czyli okna zmniejszyliscie...bo chcecie w oknach ladnie wygladac???stac???Pytam sie...bo moje niecale 170 ...to malo w por. z okienkami...hi hi...... a co poza moimi gabarytami....dach utro finito,taras powiekszylem...schody zew mniejsze niz w projekcie.....chalupe mam duza,cholernie duza wyszla.... zimno juz wieczorkami,brrrr byle jeszcze do tynkow.....a dachem pochwale sie pojutrze...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 09.10.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 heh do tynków ... byle by do stropu, potem byle by do szczytów, potem byleby do dachu i do okien... drzwi.. bramy... auuuu A pozniej moge zapasc w sen zimowy. U mnie sciany stoją do 5-tej warstwy, jutro nadproza i do soboty powinny mury pod strop juz stać. Ale moja ekipa ma duzo robot i przychodza falami. Wczoraj byl prawie komplet a dzisiaj jeden murarz . Co zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 09.10.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 nie daj sie,najgorsze bedzie,zle to bylo u mnie...a jeszcze wiele...nas nauczy-spijcie Inwestorki biedne-Lookita moralizator..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 10.10.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Hello.... Lookita informuje,ze ma juz daszek Wklejam wlasnie fotki,zapraszam,jak cos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 10.10.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 To te 171 cm to duzo czy malo....?;-)czyli okna zmniejszyliscie...bo chcecie w oknach ladnie wygladac???stac???Pytam sie...bo moje niecale 170 ...to malo w por. z okienkami...hi hi...... Witam wszystkich, Nie byłam widocznie dosyć precyzyjna, ale podmurowanie okien o 10 cm miało na celu zabudowanie mebli w kuchni wyższych od standarowych właśnie o te 10 cm. Ale nie mam nic przeciwko temu by ładnie w nich wyglądać! Pozdrawiam Gośmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 13.10.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witajcie!!! Dzisiaj świętujemy ukończenie stanu ZERO. Kosztowało nas to trochę nerwów i dużo pieniędzy ( w sumie 33tys, ale mamy spadek terenu i dalismy fundament pod taras, więc potrzebowalismy wiecej betonu etc.)Mamy prąd na działce - piękne słupy... naprawdę piękne.I wszystko układa się dobrze.W poniedziałek zaczynamy stawiać ściany. Lookita- najlepsze zyczenia z okazji rocznicy ślubu!!!...a dachóweczkę masz piękną i obudowy kominów też. Gdyby ktoś chciał pooglądać beton z różnych stron, to zapraszam do galerii. Pozdrawiam!Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 13.10.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Kaura-gratulacje,wazny etap masz pod stopami dziekuje,a dachowki mi zostalo,sprzedam 200 sztuk. Zaizolowalas juz tez?Pytam sie bo zaraz lookne sobie.Teraz spinajcie posladki i dawajcie w gore....chyba,ze macie cienkich bolkow murarskich,jednak mysle,dawajcie do przodu... PS. Juz ogladalem fotki,no ladna i wymagajaca lokalizacja. Fundamenta wysokie,myslalem,ze moje jakies wysokie wyszly.Pamietasz ile bloczkow Wam poszlo?Mnie cos chyba ponad 1000.Ale dawalem lebkami do przodu,czy jakos tak,fundament ponad wymiar,ale glina wokol i chyba teren podmakajacy...Masa piachu Wam weszla?Mnie okolo 50 ton....lekuchno wlazlo...Pamietam mojego chudziaka..... Dorota!!!Odezwij sie....co u Ciebie? Ja mysle teraz nad balkonem,jego izolacja,jak pomysle,ze trzeba to dobrze zrobic,a nie wiem jak do konca,to zaluje ,ze na ten balkon dalem sie skusic....Ale coz...dla Zonusi...)) Robie wstepne kalkulacje alarmu,przygotowujemy sie pod tynkarzy-wstawiamy ramy pod folie w okna, zmienilem chyba koncepcje uplastyczniania wylewek,dam wlokna a nie kratownice,mam ekipe do poddasza i glazury i chyba calej wykonczeniowki...teraz dopiero kasa zejdzie z konta.... Pozdrowki-mala prosba-Szanowni Inwestorzy,poza Zimnym,dajcie glos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rybka74 14.10.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 kaura -----> super widoczki, fundamenty wyyyysokie ale potem ten widok szanowni inwestorzy/ inwestorki czy pamietacie jakiej wielkosci macie ławy fundamentowe ? ile Wam poszło na to betonu ? bo bloczków to wyszło mi ok.1000 głeboko macie w ziemi ? czy koparka sciagała Wam tylko humus a potem ekipa kopała recznie doły pod ławy? ile kosztował beton i te bloczki ? u nas za m3 chcą 280zł z dowozem a za bloczek 8,5 zł ...... Lookita piękny domek i rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 14.10.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 szanowni inwestorzy/ inwestorki czy pamietacie jakiej wielkosci macie ławy fundamentowe ? ile Wam poszło na to betonu ? bo bloczków to wyszło mi ok.1000 głeboko macie w ziemi ? czy koparka sciagała Wam tylko humus a potem ekipa kopała recznie doły pod ławy? ile kosztował beton i te bloczki ? u nas za m3 chcą 280zł z dowozem a za bloczek 8,5 zł ...... Lookita piękny domek i rybki Jeśli chodzi o głebokość ław to u mnie było ok 90cm z tego 40 zdjela kopara humusu reszte ekipa kopała recznie (za co zreszta dodatkowo sobie policzyli). Warstw bloczków wyszło u mnie 4 i jeszcze 4 duze palety mi zostało , ale jeszce taras bedzie więc pewnie jeszcze zabraknie. Co do cen to poniżej mój kosztorys stanu zero. stal 1723,28 beton 6202,5 bloczki 4080 piasek 260 podsypka 2700 F1 1494,81 F2 1261,58 F3 - Kanaliza 465,24 Beton - ława 4336 Koparka 356 Koparka 900 Robocizna 6300 Betonu poszło w sumie na fundamenty 20 m3 na ławy 16m3. Te F1, F2 to faktury za takie rzeczy jak cement, folia styropian itp. Teraz już ściany parteru stanęły. A jak ktoś ma ochotę to poniżej link do mojej galerii . http://picasaweb.google.pl/wspanialy.bystrzyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 14.10.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Fundamenta wysokie,myslalem,ze moje jakies wysokie wyszly.Pamietasz ile bloczkow Wam poszlo? ...Masa piachu Wam weszla? Mnie okolo 50 ton....lekuchno wlazlo...Pamietam mojego chudziaka..... .. Hej Hej! Rzeczywiscie wysokie wyszły. Całe szczeście ze uparłam się zeby obniżyc poziom zero tzn wkopać fundamenty głębiej, bo teraz przy tarasie mamy tylko 1,6m ściany, a wychodziło coś około 2,5m!!! Akurat w miejscu gdzie umieścilismy dom jest prawie 2 metry różnicy poziomów pomiędzy elewacją północną a południową(mapy nie kłamały tym razem). Jako że nie planowalismy basenu pod tarasem z mozliwoscia skokow na główkę, a raczej w miarę płaskie zejście na trawnik, to chcieliśmy maksymalnie zniwelować tę różnicę. Przed garazem bedzie jeszcze zdjęte ok 60cm gruntu. Powinno byc do zaakceptowania. Fundamenty wkopane na ok.30-60cm, (w całosci kopała koparka, chłopcy troche wyrównali i dokopali miejsca gdzie koparka z przyczyn wiadomych nie mogła) szerokość 30 cm. zrobilismy całe betonowe, prawie 50 kubików. Piachu do środka- po zageszczeniu weszło ok.150 ton!!! Tak tak niestety- cena widoku Humus ( z mniej wiecej 1/3 powierzchni domu) ekipa ściągała po zrobieniu ścian fundamentowych. Generalnie cena za całość stanu zero troche nas zaskoczyła. Byliśmy przygotowani na jakieś 20tys PLN moze ciut więcej. Jutro ruszamy ze scianami. Majstry zadeklarowali ze zimno im nie straszne. Oby tylko nie padało. Czy ktoś wie jak i gdzie zamawia się dobrą pogodę??? Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 14.10.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 150 tonnnnnnnnnn az mnie zatkalo...... co do pogody,polecam http://meteo.icm.edu.pl dosc wiarygodne na dany region,ustawicie sobie,pewnie umiecie....opad strzaleczka,potem miasto lub okolica Wam najblizsza....ja cenie sobie te prognozki.... 150 ton.....)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts