zimny 09.11.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 5 lat studiow i jakoś poszło .... A tak poważnie to wstawiasz link do zdjęcia w tagach http://adres_zdjecia/zdjecie.jpg Jak nie wiecie jaki dokładnie jest adres do zdjecia to na fotosiku na zdjeciu klikacie prawym klawiszem i wchodzicie we właściwości , w dodtakowym okienku wyskoczy między innymi informacja o adresie http:// do zdjecia. I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 09.11.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Wspaniały pięknie wygląda z tym deskowaniem. Cholera jak kasy wystarczy to mocno się nad tym będę zastanawiał, tym bardziej że działeczkę przy samym lesie mam. Jak ktoś z Was już będzie bliżej deskowania to podzielcie się informacją , jakie deski i ile to kosztuje. Dzisiaj majstry lepią szczyty u mnie. Ale pogoda się piepszy i co chwila pada, a od jutra jakieś przymrozki zapowiadają i sniegi .... masakra ... ja chce już miec daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 09.11.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Pięknie wyglądają nasze domki Jakie drewno położyli na elewację? Ja się zastanawiam nad deskami zrobionymi z kompozytów drewnianych. Nie są tanie ale rzeczywiście robią wrażenie. Na pewno nadają się na taras, molo, wokół basenu. Zrobione z mączki drzewnej i tworzywa. http://www.deskitarasowe.pl/edytor_pliki/image/fot/DomekJednorodz.JPG http://www.deskitarasowe.pl/index.php?grupa=39 Próbuję ustalić czy coś takiego znalazłoby się również na elewację. Oczywiście nie saiding. Ale za to mają dłuższą i mniej absorbującą domowników żywotność. I nowoczesną linię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 09.11.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Mamy tynki....... od wtorku do dzisiaj,rzetelni,pracowici,dokladni,spokojni,niepijacy w czasie pracy,komunikatywni....jak dla mnie ,jak na razie najlepsza ekipa.... Cenowo...srednio...ale posrednik zjada im ich polowe doli za prace... Tynki schna,pogoda w miare ale bez mrozu....mam zrobione 487 m.kw.Doszlo troche od moich ost. obliczen....zostalo mi 30 workow Knaufa...ale oddam w rozliczenie....Od poniedzialku ciag dalszy hydrauliki,ukladanie styro...w srode wylewki....Na razie zgodnie z moim planikiem.....Dom sie zmienil bardzo....bardzo....bardzo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 09.11.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 tak.. tak .. denerwuj mnie dalej Moi dzisiaj niestety kur.. nie zdolali podolac tak ciezkiemu zadaniu jak wymurowanie szczytow. Pogoda im nie podeszla, mimo tego ze od 12-tej juz nie padalo , ale jak stwierdzili nie oplacalo im sie rozstawiac rusztowan. Za to jutro maja przyjechac, oczywiscie w zaleznosci od pogody. Juz mnie szlak trafia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 10.11.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 o tych dechach tarasowych myslalem,polecal mi,no moze nie tego producenta akurat,ale ten material,Janzar z forum.Nawiasem piszac,kupilem od Niego wlokna polip. za dobra cene.Ciekawe i cenne rady Pan Janzar daje,sluchalem,czesc wprowadze.Tynczki u mnie schna,sciany przy wejsciu juz wysychaja bo ladnie podwiewa kolo nich...reszta dluzej....ale dramatu nie ma.....fajna stronka http://www.dlh.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 10.11.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 hej musze przyznać że jestem pod wrażeniem odeskowanego wspaniałego..mam wrażenie że domek na tych zdjęciach wygląda ładniej niż na zdjęciu prezentowanym w projektach...sprawa do przemyślenia...no i okna ładnie się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 10.11.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Piękny ten odeskowany Wspaniały!!!U nas też dechy będą i też chciałabym dechopodobny taras.... to w marzeniach.A w teraźniejszości - delikatnie mówiąc odczuwam lekki niepokój wyglądając przez okno i patrzac na spadajacy słupek rtęci.Wczoraj wylali nam strop- dziś dalej wyglądał na mokry, z pewnej perspektywy wygladał nawet jak morze bałtyckie...Generalnie jestesmy załamani.. Chyba uwierzę w cuda jak nam się uda przykryć ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 10.11.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 nie ma co panikowac...ale...zimno idzie....jak obliczysz sily to zaryzykujcie ale dawajcie ostro...jak nie to ten etap moze zimowac...bo wiezba bez przykrycia to juz nie...oj nie...folie na strop...i do wiosenki....ja sie martwie o tynki...ale...schna i jak cos...dmuchawe wlacze....u mnie desek nie bedzie...moze na tarasie lub balkonie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 11.11.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 No to zima dopadła mojego Wspaniałego... a szczytów jeszcze brak.Na szczescie juz topnieje zarastwo i jutro jest szansa ze wymuruja. http://lh6.google.pl/wspanialy.bystrzyca/RzdJEgCsJAI/AAAAAAAAARI/hDkUOvY33X8/DSC00368.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 14.11.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 No i u mnie w końcu coś drgnęło Okna - będą 1 tydzień szybciej niż planowaliśmy Dlatego może już wcześniej wejść elektryk, potem tynki i dalej! Ale za to, dopiero dziś zamówiłam bramę... EUROFLAIR Normstahl kolor ciemny dąb - czyli pasujący do moich orzechowych okien (inne nazewnictwo - kolor podobny). No bramka 4500/2250 z napędem wyszła mi 6600zł. (do tego pilot, klasa WK2, bez klamki zewn.) Będzie zapewne pod koniec roku Cóż wcześniej nie mogłam jej zamówić. Trudno. A teraz ciekawostka. Słuchajcie byłam w dwóch firmach - no i w jednej trafiłam na fantastyczny czas promocji bram tego producenta! - i brama w promocji kosztowała tylko 6600zł. Poszłam do innego salonu - a tam dowiedziałam się, że żadnej promocji nie ma aktualnie u producenta a brama kosztuje ... 6600zł. Nie skorzystałam więc z promocji w cenie 6600zł tylko kupiłam normalnie w cenie 6600zł Śmiechu warte Ale pewnie nie raz natknęliście się na takie "promocje". Niektórzy sprzedawcy może złowią klienta na taką gadkę ale inni podwójnie stracą - bo ja już nie wrócę do tego salonu. A jeszcze troche zakupów planuję. Choćby wszystkie drzwi zewnętrzne...[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 14.11.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 No to u mnie bramka Eurotrend od 2 godzin wisi sobie w grazyku, kolor mahon.Klamke mam srebrna,2 piloty,jeden przeglad gratisowy-wszystko za 6873 pln....Bez promocji...po prostu tyle. Ekipa od rekuperacji zamontowala kanaly,hydraulicy klada wlasnie podlogowke,rury pod grzejniki na gorze,jutro wylewki.Wylewkarze zawalili ,na szczescie i jutro poznym popoludniem maja zjechac czyli popracuja do piatku poznego , jak nic....Boje sie tego etapu,ekipy sie znaja i sie lubia podobno....Mnie sen spedzaja okna balkonowe,jak wykonanc podbudowe pod okna i dojechac prawidlowo z wylewkami....3 ekipy dzialaly,wszystko idzie ladnie...22go okna )))i ide na urlop.....Pozdrowki Wspanialowcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 15.11.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Lookita - to Ty tynki i te wszystkie prace robisz przed oknami? Ja czekam właśnie na okienka - żeby móc z tym całym środkiem dopiero ruszyć... Okna już tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 16.11.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 ZASYPAŁO NAS!!! Stoimy, choc mielismy ruszyć w okolicach środy. Niestety cały czas pada, od wczoraj śnieg- nasypało ok.40cm. temperatura do 2 stopni poniżej 0, więc nic nie topnieje. W innych okolicznościach cieszyłabym się jak dziecko i smarowałabym narty, ale nie w tym sezonie. Całe szczęście płyta zwiazała super.. Drewno na dach przyjedzie za kilka dni, dachowka tez, klinkier juz prawie mamy. Czekamy... a jutro jedziemy odśnieżać nasz domek. Lookita- bardzo ładna brama i przyzwoita firma...widziałam ich stronę. Jaki bedziesz miał kolor elewacji? Jestem ciekawa jak to bedzie grało z dachówką i z kolorem dzrzwi i okien. My planujemy jeszcze ciemniejszą stolarkę- cos a la wenge, z jasno szarym wpadającym w oliwkę kolorem scian. ...ach..pieśń przyszłości. Pozdrawiam Wspaniałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 16.11.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Hejo...chu chu cha....zimka jest...-2 srednio,w ciagu dnia 0 st.Moje tynki....niby schna ale...powoli i...wolalbym zeby bylo cieplej dla nich.... Coz...brama ladna ale...nastapila awaria,ktos lub jednak ''samo'' rozszczelnilo klamke i wypadla.Podejrzewalem 2 hydraulikow bo jakims sposobem otworzyli bramke podczas gdy ja zamnkalem lipotkiem...Wowczas dziala blokada...Niestety nie mam pewnosci czy odblokowalem ja i dalo sie ja otworzyc recznie...czy jednak oni zawinili.Z jednym rozmawialem...mowil ,ze nie.Musze przyznac,ze to ekipy porzadne ale....polski majster potrafi.Tak wiec...bramka wymaga regulacji lub naprawki.... Dzisiaj wylali wylewke w garazu,reszta domku w poniedzialem.Hydraulicy skonczyli wreszcie swoja prace...jesu,mnogosc rurek,opoznienie male....Zamowiony jest kominek..czekam tydzien czasu na niego,wlazl na linie produkcyjna )Okna w czwartek... W srodku mamy dmuchawe...ladujemy ile wlezie....sredniocieplym powietrzem... Kolor elewacji-nie wiem,za wczesnie na to...mam dosc juz budowy w tym zimnie i ...pomysle wiosna... Teraz w glowie mam zamkniecie etapu do zamknietego suorwego,myslimy o kaflach...i trawie powoli temat wyboru kondensata....a trzeba to przemyslec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 17.11.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 uufff,wlasnie po 9 godzinach wszedlem do domu...,w moim spedzilem tam czas wlasnie od 8.30 do...teraz....ukladalem styro na calej gorze....sam juz nie wiem bo nie dopytalem kto to mial zrobic...podlogowkarze zrobili to za kase...ale gore musialem juz sam..Tesc pomagal i dal pomysl...otoz...u mnie ida kanaly od reku...trzeba bylo to zaizolowac styrkiem 1 cm grubosci...dalismy folie i na to 7 styro akustiku....takie wymiary mam kanalow i takie obliczenia byly pod wys. pomieszczen...wylewki 5 cm....nie wierze,by to ladniej i w ogole tak jak my zrobili wylewkarze....samemu najlepiej....ciezka,bardziej glupia robota.....wylewka w garazu juz...nie do poskrobania....cholernie duzo weszlo...bo nie dalem styro...i mam od 15-12 cm...spadek 2 %.....w poniedzialem...moze caly domek zrobia....poprawa pogody ma byc podobno....zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 21.11.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witajcie.... pochwale sie.....zimno,szaro,ciemno wczesniej...ale coz....wylewki sie trzymaja....wczoraj zalali caly dol i wielkie pomieszczenie u mnie na gorze-sypialnie....stracha mam i mialem...niezlego.....bo.....jutro z rana jada okna i drzwi ))dzisiaj polazilismy sobie juz bez obaw.....wilgoci na maxa,zdjete zostaly ramy wszystkie i vele otwarte wszystkie...bo bylo slonko i jakies 2-3 st. wiec trzeba bylo wietrzyc....dmuchawa chodzi...wiec sytuacja opanowana....za tydzien kominek i grzejniki...wiec zaczne palic sobie....ach......juz mi lepiej i spokojniej.....teraz kasa pojdzie dopiero...a jutro....wielki dzien-Lookita zamyka Wspanialego !!!!!!! ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 22.11.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Ech, widzę że u Was praca wre... U mnie na szczęście też się cosik ruszyło. Od poniedziałku jesteśmy z małżonką "farmerami" - nareszcie jesteśmy posiadaczami swojego kawałka gruntu. Trwało to praktycznie rok, a od umowy przedwstępnej minęło dobre 6 miesięcy. Trochę było z tym kłopotów, ale w końcu udało się sfinalizowac transakcję. Teraz mamy na koncie zero kasy, ale za to prawie 2 tys. mkw. chaszczy i biegające sarenki. No i papierkologię czas zacząc... Strach się bac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 22.11.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Pieknie Panie Dziedzicu-nabywco,tylko nie zapomnij dokarmiac te sarenki.... U nas + 2-3 st. ,slonko...okienka i drzwi wlasnie jada )))dzisiaj bede miec stan zamkniety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Piweczko juz jest,teraz czekam....wzialem wolne w pracy......Dam znac...-fotki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 22.11.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 informuje,ze u Lookitow jest stan zamkniety surowy Wspanialego M04B. Jutro mineloby 6 miesiecy od wkopania pierwszej lopaty ....ale odjac trzeba 2 miesiace-tyle po drodze wyniknelo opoznienia.....ech.... Dzisiaj firma Pana Wojciecha z Wesolej wstawila okna i drzwi firmy Urzedowski. Piekne okienka i wszystko poszlo dobrze przy montazu.Bardzo sprawna ekipa. Okna baaardzo ladne.....juz wiemy jak wygladac bedzie wnetrze Wspanialego,duzo daly juz okna i tynki, i wylewki....sa to najwieksze zmiany...no jeszcze jedna przede mna-poddasze- w istotny sposob zabudowa zmniejszy-dopelni ogolnego wygladu wnetrza....ale to za 2-3 tyg. Wklejam fotki,pije piwko....i ciesze sie domkiem...To fajne uczucie moc przekrecic zamek w drzwiach swojego domku ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts