Lookita 21.01.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Przeciez to robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 21.01.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Jakie piekiełko??? Lookita- piekiełko to było na radzie gabinetowej u prezydenta Forum służy do wymiany informacji i własnych opinii, a że czasem trafiają sie emocjonalne wypowiedzi... no cóż każdy z nas jest jakoś emocjonalnie związany z własnym domem, który własnie powstaje. Niektórzy z nas mają potrzebę uzewnętrznienia się i wyrzucenia tego co drażni pisząc na forum, a niektórzy idą wyrąbać pół lasu Wątek ma służyć dyskusji i swobodnej wymianie poglądów, a gdybyśmy się skupili na podawaniu suchych danych, to chyba by było troche mało "kolorowo" - prawda? Z mojej strony PEACE, LOVE AND ROCK'N'ROLL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Optymistyk 21.01.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam Widze, że dyskusja ostatnio dotyczy głównie zmian w wspaniałym. mi tez to po drodze bo jutro z projektantem omawiam wszelkie zmiany i że tak powiem "głowa pełna" . U mnie kilka zmian typowych w stylu powiększenia saloonu o likwidacje gabinetu i np powiekszenie garażu. Może ktoś podpowiedziec mi co do rozwiązania powiekszenia salonu i likwidacji ściany, czy w takim razie będzie mozliwość umiejscowienia szerokiego wyjścia na taras w samym środku ściany od tarasu? I czy rozwiązanie podniesienia ściany kolankowej o dwa pustaki da dużo więcej przestrzeni na poddaszu? i jak wpłynie na calośc budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 21.01.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Pojawiło się pytanie z technicznych:Jak rozwiazaliscie sprawe ocieplenia i wylewki na poddaszu pomiędzy ścianką kolankową a dachem? Przy założeniu że ścianka jest taka jak w projekcie czyli ma wysokość 108cm.Czy budować scianki teraz a potem dokonywać jakichś manewrów, żeby tam się dostać, czy wstrzymać się ze sciankami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 21.01.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 znaczy sie scianka przeddzialowa ja tego prblemu akurat nie mam....ale...scianke przeddzialowa robi sie pozniej,wiec rob do wienca z murlata wszystko ja pod wylewke...takie moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 22.01.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Czyżby mój majster o tym nie wiedział? Teraz będziemy się gimnastykować (a raczej nasi wykonczeniowcy) przy ocieplaniu. I osiagnęłam właśnie znane Ci Lookita uczucie wk...nia na projekt. Po cholere tam te ścianki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 22.01.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 My stwaialiśmy wszystkie ścianki działowe, potem te niby-kolankowe, później tynki i posadzki. Co do kolankowych - to stawiając ekipa od razu je ocieplała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzelid 22.01.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Co do ścianek niby kolankowych u nas żeby wykorzystać ekipę murarzy (mieli to w zrobić w cenie) kazalismy im wymurować trzy warstwy bloczków aby pozostawić miejsce na docieplenie dachu dla następnej ekipy. Ci co bedą docieplać dach domurują ostanią warstwę po dociepleniu . Ale tak naprawdę gdybym miał pewność,że uda mi sie ściagnać moją ekipę murarzy na wykonanie tych ścianek po dociepleniu to pewnie tak by to u mnie wygladalo. My poprostu zrobliśmy to z pobudek czysto ekonomicznych. http://grzelid.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 23.01.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 jak kształtuje się cena gładzi gipsowych? My mamy teraz ocieplone poddasze i położone kartongipsy. Na to maja przyjść właśnie gładzie - ile za to? Gość za ocieplenie z regipsami zawołał 35zł za m2 no i teraz doszłyby gładzie z malowaniem za 14 zł. Macie rozeznanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzensa 23.01.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Bylismy na budowie u Dori i bardzo dziekujemy, bardzo to nam pomoze.Rozmiar domku taki jak sie spodziewalismy, najwiekszy problem to chyba lazienka u gory, brak swiatla dziennego na schodach i korytarzu na pietrze.W wersji a chyba klatka ma okno polaciowe. Pytanko do tych co podniesli o dwa pustaki poddasze- czy wtedy tez stawia sie sie te dodatkowe scianki pseudo kolankowe. Jezeli tak to czy w tej samej odleglosc i czy blizej krawedzi Dori jeszcze raz wielkie dzieki i dalszych sukcesow budowlanych zyczymy Marzena i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 23.01.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Hej,wowczas tych glupich scianek nie stawia sie ,ale wiaze sie to z istotnymi konsekwencjami.-rosnie dom,zmienia sie jego wyglad,trzeba zmienic -wydluzyc krokwie i jetki,poza tym....masz nadal malo uzyteczna powierzchnie pokoju...skos jest blisko i nie podejdziesz...u mnie 90 cm jest sc. kol. i biurko dosune jakies,szafeczki dostawie...ale to juz jest cos,jednak sredniego wzrostu osoba lepkiem walnie -)a jak wyzsze? Dori-ceny poddasza masz mila dla oka ,tu srednio 45-50 biora,ale znam ,tych co robia za 30-32 pln, tynki-hm...teraz srednio 20 kilka,ja robilem za 18 ale dawno temu zaklepane...srednio jestem zadowolony,moze i wybralbym cementowo-wapienny tynk,a gladzie zdaje sie pisalas-...ja podalem z tynk z agregatu,gladzi ceny nie znam... Doroto-szczerze to,niepokoilbym sie Twoja kolejnoscia prac....wilgoci masa idzie z tynkow i wylewek....poczekaj moze na slonce i przyjazne temperatury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzensa 23.01.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Dzieki Lookita, obejrzalem jezcze raz twoje zdjecia i widze ze chyba masz 5 pustakow Ytonga (20 cm high) jako kolankowa, nie widze zadnego dodatkowego wienca ani slupow na zdjeciach wyglada ze dach siedzi bezposrednio na tej scianie, czy tak jest faktycznie. Jezeli tylko jedna lazienka u gory jest jakas szansa zeby miec tez prysznic bez likwidacji wanny ?????? Marzena i jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 23.01.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Łukasz - tynki właściwie już wyschły, w międzyczasie ociepliliśmy poddasze i są zrobione sufity z kartongipsów. W domku ogrzewamy t.zw. kozą na węgiel i kwestia dni - ruszy piec, bo juz kaloryfery wiszą. A teraz jest kwestia tego, żeby te kartongipsy na poddaszu - suficie obrobić gładzią (ręcznie) i może od razu pomalować. My tynki gipsowe mamy ale jeszcze i na tych tynkach na ścianie tez przydałyby się gładzie, nie tylko na tych kartongipsach... I pytam o cene gładzi gipsowych właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 23.01.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Bylismy na budowie u Dori i bardzo dziekujemy, bardzo to nam pomoze. Dori jeszcze raz wielkie dzieki i dalszych sukcesow budowlanych zyczymy Marzena i Jarek Jak już mówiłam - cała przyjemność po naszej stronie! Naprawdę bardzo fajnie móc się podzielić swoją radością z kimś innym. Myślę, że już niebawem powstanie niedaleko cudny brat naszego Wspaniałego. Tego Wam życzę - spełnienia planów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 23.01.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 "Nasze" ceny w PLN/m2 tynki gipsowe- 18, gładzie 18, ale uwaga docieplenie poddasza z płytami GK- 68 (tutaj zacięcie negocjowaliśmy i czekamy na wynik całościowej wyceny prac wykończeniowych) Z innych kosztów- wylewki w całym domu z izolacją przeciwwilgociową podłogi na gruncie- 6650zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Optymistyk 23.01.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam. My z żonką jesteśmy już po spotakniu z projektantem adaptującym projekt, nawymyslalismy zmian w naszym M04B L, że aż nie wiem czy nie przesadzilismy ale co tam.... mam pytanko z seri już pojawiających, czy ktos buduje wspaniłego na ślasku w oklichach Gliwic ??? byłbym wdzięczny za jakikolwiek sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burta74 23.01.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Właśnie odebraliśmy pozwolenie na budowę M04B II energooszczędny, działka w Skubiance koło Zegrza. Generalnie budujemy zgodnie z projektem. Czy ktoś się z tym projektem w tej wersji już zmierzył? pzdrg&e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 24.01.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 "Nasze" ceny w PLN/m2 tynki gipsowe- 18, gładzie 18, ale uwaga docieplenie poddasza z płytami GK- 68 (tutaj zacięcie negocjowaliśmy i czekamy na wynik całościowej wyceny prac wykończeniowych) Z innych kosztów- wylewki w całym domu z izolacją przeciwwilgociową podłogi na gruncie- 6650zł. hmmm u nas tynki gipsowe 23zł za gładzie z malowaniem chcą 14zł a ocieplenie poddasza z katongipsami bez gładzi- 35zł u Was poddasze z GK i gładzaimi 68 zł? To u nas niewiele taniej: 35+14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 24.01.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam. My z żonką jesteśmy już po spotakniu z projektantem adaptującym projekt, nawymyslalismy zmian w naszym M04B L, że aż nie wiem czy nie przesadzilismy ale co tam.... mam pytanko z seri już pojawiających, czy ktos buduje wspaniłego na ślasku w oklichach Gliwic ??? byłbym wdzięczny za jakikolwiek sygnał. Witam wszystkich Budujemy w woj. śląskim, a konkretnie w okolicy Częstochowy, wersja M04bL. Jesteśmy na etapie stanu surowego, zamkniętego. Pozdrawiam Gośmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 24.01.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Gośmar nareszcie się odezwałaś Ja też jestem z Częstochowy i bardzo chciałabym zobaczyć Twój dom - wysłałam Ci maila na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts