Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M04 WSPANIAŁY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O rrrany! Ale postów przybyło od rana.

Dzisiaj dokonałam odkrycia które mnie uszcześliwiło: jakiś kilometr od nas tuż przy A4 znajduje się wielki sklep-hurtownia z wyposazeniem instalacyjno-wykonczeniowo-budowlanym gdzie znalazłam dużo marek ceramiki i armatury ( też zagraniczne) po niższych cenach niz krakowskie. Oczywiscie nie mają wszystkiego na miejscu, ale nie ma problemu z zamówieniem.

Miedzy innymi zucchetti. Lookita- moze cos ci sie spodoba

http://www.zucchetti.pl Są tez na allegro. :D

Budujemy Wspaniałego, już się cieszę na samą myśl i błądze oczami wyobraźni po wnętrzach :D

Witaj agwes! Życzę dużo radości.

Magda-to tak mialo byc zaczepnie ;-) rzadziutko pisujesz.

Patrzac na fotki,kiedys taki stan mialem ;-) to....patrze....otoczenie ciut zblizone do mojego...Ja rozwalam stodolke z tylu domku,tesciow zostawiam :-))))

Grzelid-400 na bank mi nie wystarczy-ale...pare czynnikow u mnie podwyzszylo ksozt-robocizna majstrow za budowe,mam reku z gwc wiec...troche ponad stan normalny wyszlo....okna ponadstandardowe,wykonczeniowka -poziom mazowiecki.....glazure nie mam z najnizszej polki....i kamienia bede meic w srodku troche...wiec sila rzeczy tu odjezdzam...Ale...coz....

Lokita

Pisałes że będziesz miał u siebie piec gazowy Brotje zresztą tak samo jak my. Ciekaw jestem skąd pomysł u Ciebie na ten piec, nie jest to marka zbyt popularna w Polsce chociaż w Niemczech bardzo ceniona. W zeszłym roku firma uzyskała ceniona na rynku niemieckich konsumentów nagrode za najlepsze produkty w branży. U nas do tego pieca (Brotje BBK 20 kW ze zbiornikiem warstwowym na ciepłą wodę 90 l) przekanał nas nasz hydraulik. Z całym osprzętem oferuje nam go za 8600 zł.

Z tego co pamiętam to budujesz swój dom gdzieś na Mazowszu chętnie bym Cię odwiedził może na miejscu doradziłbys coś fajnego ( u nas na razie stan surowy otwarty). Gdyby była taka możliwość proszę Cię o namiar na siebie na emaila [email protected]. Pozdro.

http://grzelid.fotosik.pl

Lookita - bardzo ładny kominek :wink: nasz będziemy jeszcze okładać jakimś kamieniem powyżej szyby, bo za bardzo się brudzi ściana.

U nas w dolnej łazience będzie ceramika Koła seria Quattro z powłoką Reflex, armatura Grohe, płytki krajowe: Paradyż - połączenie mozaiki i foresta brown. Na górze jeszcze nie wiemy dokładnie, ale wanna chyba Poolspa.

Co do kosztów... przewidujemy, że na wykończenie pełne potrzebujemy około 450 tys. Jednak z racji braku chęci dobierania kredytu przewieziemy nasze wcale nie stare meble z mieszkania i też jakoś będzie :wink: i z czasem, powolutku zmienimy... najważniejsze dla nas jest wykończenie tego co już zostanie na dłużej, czyli łazienki, kuchnia, schody - na te ostatnie ciekawych ofert brak, może coś polecicie?

Witajcie Wspaniali.

Przesyłam pozdrowienia z Gdańska.

Czytam ten wątek od ładnych kilku miesięcy i tyle też czasu zmagam się z projektem Wspaniałego w wersji B. Na początek muszę Wam podziękować za Wasze bezcenne uwagi, pomysły, przemyślenia, zdjęcia, a przede wszystkim, że Wam się CHCE dzielić tym wszystkim z innymi. Tutaj specjalny ukłon w stronę Lookity - chyba najaktywniejszego Wspaniałego.

Co do nas to planujemy budowę wersji EM04B z pewnymi zmianami zwiększającymi funkcjonalność i powierzchnię domu. Zaczniemy jesienią tego roku jeśli uda nam się dograć całą papierologię. Niedawno zauważyłem, że Murator zrobił nam dość głupi kawał - cena projektu w wersji energooszczędnej podskoczyła do 2500.

Tak czy inaczej - melduję się jako drugi gdańszczanin wśród Wspaniałych.

....dziekuje za uznanie :-))

Najaktywniejszy-ostatnio uslyszalem takie okreslenie od Pana z Polkomtelu,kiedy to wylosowano moj numer-mnie do zakupu notebooka i iPlusa po promocyjnyuch cenach.Zapytalem sie a dlaczego akurat ja zostalem wylosowany i kilka osob w Polsce???Pan odpowiedzial,ze jest aktywnym klientem.

Zdebialem lekko,co prawda posiadam 2 tel. w Plusie,Simplusa....ale nie place regularnie rachunkow,czesto dostaje info na komorke ,ze mi odetna linie :-))))))

Ale,w tym kraju wiele mozna....

Coz....zatem nie bede wnikac,czemu na naszym forum-watku jestem byc moze najaktywniejszy...Pewnie przez te ost. zawirowania i moja postawe opurtunistyczno-dekadencka....

Co moge powiedziec....Bardzo jestem ciekawy projektu z wersja energooszczedna.Ja mam zwykla,ale ...poczynilem kilka zmian i w zasadzie mam chyba takie parametry,jakie Pani Architekt Wspanialego wprowadzila sama.Niestety nie mam mozliwosci zeby takowy proj. porownac z tym co mam u siebiue na zywo....ale 2500 ...kilka setek roznicy to...ciekawe za co?Za proj. inst. reku?I tak kazda firma od reku musi zrobic wlasny i za to trzeba zabulic.Wlasnie 4-5 stowek.Faktem jest,ze ucialem sobie budujac z Ytonga 2 cm od wew. po kazdej scianie...Wiec metrow mam mniej....ale zysakelm po podniesieniu...Kubaturke tez ;-)-tu o malo co,nie zmienilem wydajnosci inst. wentylacji mech.Ale wsz. konsultowalem na biezaco.

Wspanialy na Pomorzu-zawsze marzylem o zyciu nad morzem....niekoniecznie we Wspanialym ;-) ale...coz...Mazowsze-mazowieckie mnie zjadlo....

Powodzenia zatem w realizacji marzen.Moje powoli sie wykanczaja....reszte znacie....Jeszcze troche bede z Wami....potem...juz tylko ciezka praca i zycie zostana :-))))))

Lookita

Mam do Ciebie ponownie prośbę o informacje na temat pieca Brotje. Pisałem do Ciebie wczoraj na ten temat. Mam również prośbę na emaila lgjanowscy@neostrada o namiar na Ciebie w sprawie ewentualnej wizyty zeby zobaczyć Twój dom w realu.

Ilona i Sławek

Byłem u Was w ciemno w ostatnia sobotę na budowie ale niestety Was nie zastałem. Może najblliższa Sobota byłaby aktualna (gdybyscie podali ewentualny przedział czasowy mojej wizyty byłbym wdzięczny. Przy okazji te 450 na zamieszkanie we wspaniałym liczyliście razem z meblami

Ilona i Sławek

Co do schodów czy ogladaliście ofertę firmy Rintal. My dla siebie znależliśmy u nich schody. Modelu nie pamiętam ale mają dość ciekawy model schodów z kutymi tralkami (jest też opcja z drewnianymi tralkami). Oczywiście wszystko zależy od tego w jakim stylu chcecie wykończyć dom ale ofertę mają dość bogatą

Hej! Moja znajoma chętnie sprzeda camping. Miał stanąć u jej brata na budowie jednak plany się zmieniły. Brat wyemigrował. Życie Camping jest w b.dobrym stanie, ściągnięty z zagranicy, stoi pod Bydgoszczą. Jak ktoś byłby zainteresowany - proszę pisać do mnie na priva - odpiszę i podam jej numer telefonu. Wszelkie szczegóły już można wtedy z nią omówić.

Grzelid to dziwne, że nie zastałeś nikogo, bo Sławek był na działce od rana gdzieś do 16, bo wówczas wyłączyli prąd. Jak na furtce nie ma kłódki to znak że trzeba haczyk otworzyć i iść do drzwi :wink: Tylko radzę nie wchodzić w ciemno, bo nasz pies może się nie ucieszyć z nagłego gościa 8)

W najbliższą sobotę ok. 11 już będziemy, bo umówiłam się ze stolarzem od schodów właśnie. Później pewnie Sławek będzie siedział do wieczora. A te schody Rintal jak wychodzą cenowo?

450tys. z umeblowaniem, ale nasz wystrój będzie raczej skromny, bo chcemy czuć przestrzeń :wink:

Widziałam ze pojawił sie temat schodów... aktualnie tez jestem zainteresowana. Liczę na wymianę linków, a oto efekt moich poszukiwań

http://deccoria.pl/galeria,id,341

http://www.teko.net.pl/fullbox_e.htm

http://www.centrum-schodow.com.pl/kontakt-pl.html

http://www.marchewka.pl/

http://www.perfectschody.pl/index.php?act=galeria&id_dzial_galeria=9&id_galeria=9

Lookita

Dzięki Łukasz za informacje na temat pieca. Nie znam tego modelu Brotje ale poczytam sobie o nim. Ciekawa opcja jest możliwość współpracy z solarami. Nie kupiłem jeszcze pieca więc mam czas na zmiane decyzji zakupu. Chciałbym zobaczyć Twój dom ale raczej nie dam rady przyjechać do Ciebie dzisiaj. Poza tym tak naprawdę nie znam szczegółowej lokalizacji prosiłbym o namiar na priva.

Ilona i Slawek

Jeśli bedziecie na budowie w weekend postaram sie Was odwiedzić (jeśli się nic nie zmieniło w Waszych planach). Jeśli chodzi o schody firmy Rintal to ceny przyzwoitych schodów zaczynają się od 10 000.

Pozdrowienia Grzesiek.

http://grzelid. fotosik.pl

Przede wszystkim chcemy poszerzyć część garażową do takiej samej szerokości jak główna część domu (wszystkie trzy ściany szczytowe będą tej samej wielkości) a, ze względu na to, że nie będziemy zmieniać kąta nachylenia połaci dachu kalenice nad główną i garażową częścią dachu się zrównają. Do dodatkowej przestrzeni za garażem przeniesiemy kotłownię (troszkę jak grześmarzena ale inaczej). Poszerzenie będzie symetryczne i dzięki temu z dawnej kotłowni, która teraz stanie się szatnią-garderobą, będzie można spokojnie przejść do garażu.

Druga duża zmiana jest związana z położeniem naszej działki - mamy wjazd od południa :( - dlatego zamieniamy miejscami gabinet i kuchnię. Dwa plusy: słoneczny południowo - zachodni gabinet i kuchnia od północy. Wejście z garażu mamy przesunięte - w miejsce dawnego przejścia przesuwamy łazienkę i mamy ponad 14m2 kuchni + 2m2 spiżarni (za garażem, odcięte od nowej kotłowni).

Do tego trochę zmian nad garażem i nową kotłownią, likwidacja balkonu, ścianka kolankowa 2-3 pustaki do góry i oczywiście schody w/g projektu Lookity. To te ważniejsze zmiany.

Uff, troszkę tego jest. Czasem naszego wspaniałego nazywam M04C :wink: Może wszystko to brzmi dość zawile ale na planach i wizualizacjach wygląda nieźle.