B.Sz. 14.02.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Marti,właśnie przed chwilką zamówiliśmy projekt M04a-Wspaniały-wariant I, wersja podstawowa. Hurra!!!!!!!!! Jak tylko dostarczą (a podają,że termin to 2 dni) - dam znać jak tam jest z tą wodą. Pozdrawiam. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Sz. 16.02.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Wiecie co, tego listonosza to doczekać się nie można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 16.02.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Mrti, chętnie Ci pomogę, ale wszystkie dokumenty złożyłam w urzędzie w celu otrzymania zgody na budowę, a kopie tych dokumentów, zostawiłam w domu u rodziców, tak więc nie ma do nich w tej chwili dostępów, aż wstyd przyznać, że nie mam tego w głowie, ale nie chcę Cię wprowadzić w błąd - sorrki ! B. super, że zamówiliście projekt - najwyższa pora Jak będziesz miała problem ze skompletowaniem dokumentów to daj znać, mam to juz w końcu za sobą, więc będę starała się pomóc ! Ja teraz bezczynnie muszę czakać, aż miesiąc na zgodę na budowę i to mnie najbardziej denerwuje, bo jestem tym wszystkim nakręcona, chciałabym coś dalej działać, a tu muszę siedzieć i czekać Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Sz. 16.02.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Marti, mam projekt z dwustanowiskowym garażem i wejście wody do budynku jest od bocznej strony garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylkak 18.02.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam jesten nowa. Jesteśmy własnie na etapie wyboru projektu domu. Bardzo spodobał nam się M04 Wspaniały z Muratora. Jednak zanim zdecydujemy się na niego chcielibyśmy obejrzeć domek "na żywo". Mam prośbę, jeżeli ktoś wybudował ten dom w okolicach Wrocławia byłabym wdzięczna za możliwość przyjrzenia się mu zwłaszcza w kwestii wnętrza a szczególnie schodów.Z góry wielkie dzięki.Sylkak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marti05 21.02.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 [Dziękuja za informacje. Jaj jestem na piatek umówiony z pania architekt . Bede omawiał zmiany jakie chce wprowadzić - wydłużenie budynku dzieki Agi wiem ze moge - dzieki- no i cos z garażem. Jak bede po rozmowach to powiem co i jak. Jak pisałem wczesniej ze wzgledu na waska działke zostaje przy pierwszym projekcie z jednym garazem ale to nie zmienia faktu , że to jest Wpaniały ) z czego cholernie sie ciesze. Gratuluje Wam że tyle macie juz za soba. Gdybym miał jakies problemy z papierzyskami uśmiechne sie do Ciebie Aga . Aga powiedz jeszcze kto robił Ci zagospodarowanie działki? Czy p. Małgosia ile to kosztuje. Pozdrawiam Marti PS. Teraz to juz tylko czekam na info z placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 21.02.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Plan zagospodarowania działki wiem, że robi też P. Małgosia, natomiast mi zrobiła osoba, która była odpowiedzialna za skompletowanie moich dokumentów, tzn. mówiła co mam załatwić i gdzie pokolei, aż w sumie powstał komplet dokumentów, a ma ona uprawnienia do zrobienia planu zagosp. działki. Kosztowało mnie to 1tys.Ja jestem w trakcie dogadywania z ludzmi, którzy maja mi na działkę doprowadzić wodę już pod budowę dla robotników i założyć skrzynki na działce coby mieć już prąd, że jak śniegi pójdą już sobie, to będzie można wystartować z fundamentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marti05 21.02.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Aga rozumiem, ze plan zagospodarowania działki obejmuje posadowienie(umiejscowienei ) domu na mapie i co ma byc wkoło dokmku. Ni eobejmuje to zmian w projekcie. Przepraszam za takie podstawowe pytani aale jestem pzred tym wszystkim. Zastanawiam sie własnie- fajni eby było gdyby robiła top. Małgosia, ale nie wiem czy ni elepiej architekt miejscowy znający otoczenie, grunt n ajakimma byc stawiany dom itd. Tym bardziej ze ja chce budowac wyższa scian efunadamentowa o czympisałem wcześniej. Pozdrawiam serdecznieM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 21.02.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Marti jeśli zmieniasz bryłę domu, to pierw musisz dokonać tych zmian, a dopiero potem zrobić plan zagosp działki, to jest właśnie to co ja zrobiłam i straciłam troche kasy i czasu (pisałam o tym: 6 stycznia), poza tym na tym planie jest umiejscowiony domek, taras, przyłącza, zieleń, droga, szambo, kosz na śmieci, musisz wszystko wiedzić gdzie chcesz mieć, jaka odległość będzie od drogi w głąb działki osadzony dom (6 metrów, czy 7, wszystko musi być już dokładnie ustalone), tak więc zacznij od tego Nam na miejscu od razu powiedziano, jaka to jest ziemia tj. podmokły teren i musimy zrobić wyższe fundamnty niż w planie, więc to też jest ważne aby miejscowy też architekt powiedział Ci i ocenił !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
27bono74 21.02.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 WitamPodobnie jak Wy wszyscy przymierzamy sie do Wspanialego - czy ktos ma moze przekroj poprzeczny (poprosze na maila) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
27bono74 22.02.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 mam wielką prośbę do wszystkich którzy już zakupili projekt o zeskanowanie rzutów parteru i piętra oraz przekroju - myślę o przeniesieniu schodów i potrzebuję wymiarów pomiieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OczkoM 22.02.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam Projekt Wspanialego podoba nam sie i za kilka dni go kupimy ale mam pytanko: czy ktos ma zdjecia z budowy lub juz gotowego takiego domku? Dolaczam widze do grona wielbicieli Wspanialego pozdrawiam cieplo z Krakowa M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 23.02.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 rzuty parteru i piętra masz przecież na stronie muratora tego projektu, ale jutro postaram się to Ci podesłać !Nie wiem, czy czytałeś naszą wcześniejszą wymianę na temat przeniesienia schodów, bo już o tym rozmawialiśmy ! A gdzie planujecie je przenieść ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Sz. 23.02.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 mam wielką prośbę do wszystkich którzy już zakupili projekt o zeskanowanie rzutów parteru i piętra oraz przekroju - myślę o przeniesieniu schodów i potrzebuję wymiarów pomiieszczeń No ja to mam to wszystko czego potrzebujesz ale nie mam szybkiego dostępu do skanera... Jak coś dorwę to dam znać ale prędko to to nie będzie. Prawdę mówiąc to łatwiej (chyba?) byłoby mi podać Ci te wymiary na piechotkę (w końcu projekt mam pod ręką a jak to wygląda to też wiesz ze stron Muratora). ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
27bono74 24.02.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 to pech z tym skanerem - skany mi są potzebne dlatego też że na stronie www rzuty parteru i piętra są w innych skalach ; trudno będę musiał poczekać może jeszcze ktoś z forum się odezwiepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pol_Paweł 25.02.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Witam.Jak myślicie czy możliwe byłoby przeniesienie górnej łazienki łazienki (projekt z pojedynczym garażem) do pomieszczenia nr 15. Problemem są piony wodne i kanalizacyjne. P.S. Wspaniał z podwójnym garażem ma 173,9 m2 - (nie 143 m2) to jednak dal moich finansów zbyt dużo. P.S.S.A może jakieś opinie na temat projektu "Pod lasem" http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=265&IdKolekcji= Pozdrawiam wszystkich - projekt świetny - brak tylko dużej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Sz. 25.02.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Pol_ Paweł, powierzchnia garażu (bo chyba to właśnie dorzuciłeś pisząc o 173,9m2 powierzchni "większego" Wspaniałego) nie jest dodawana w żadnym projekcie z kolekcji Muratora w powierzchni domu pow.h=1,90m. To po pierwsze. A po drugie - masz podane zestawienie i materiałów i cennik (co prawda obie te rzeczy to tylko teoria ale zawsze to coś, a do porównania na pewno jak znalazł). A projekt, który podałeś, owszem niczego sobie ale: 1. dużej łazienki to też tam nie widzę, 2. kuchnia dla mnie musi mieć okno "wyglądające" na bramkę wejściową do domu Poza tym - jesteśmy "fan-clubem" Wspaniałego więc to także o czymś świadczy... Pozdrawiam. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OczkoM 01.03.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 WitamMam ten sam dylemat - bardzo podoba nam sie z mezem ten projekt i pasuje nam dla naszej rodziny. Zdaje sie ze bedziemy go kupowac. Jesli bedziesz mial jakis kontakt z kims od Wspanialego to prosze o jakis znak.Pzdr Malgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Sz. 01.03.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 witajcie, kochane! Zapraszam serdecznie na strony "zakochanych" we Wspaniałym - troszkę nas się już zebrało. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=56698 Sylkak, chyba Cię zmartwię - nie ma wśród nas nikogo kto widział "nasz" domek na żywo... Pozdrawiam cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Sz. 01.03.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 PUK,PUK!!!!!! Co tu u Was tak cicho?! Może ktoś by coś nowego zameldował? Pozdrawiam cieplutko. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts