Lookita 12.03.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Bedzie Katarzyno w garazu,licze,ze nie bedzie halasowac....a kanaly dobrze wyciszylem,zreszta mam 2 jebitne tlumiki,ktore czekaja na montaz....Ale to za 1.5 -2 miesiace...Czekam na zrobienie centrali-okolo4-6 tyg. sie czeka w fabryce,poza tym syfia mi w domu...wiec nie mozna odpalac reku...zajedziesz kanaly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzelid 13.03.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Lookita Zamówiłem w końcu bramę Normstahla w firmie AB Serwis z Zielonki. Po rozmowie w tej firmie zdecydowałem się na zmianę automatu. Facet w serwisie powiedział mi, że aby nie miec problemu z bramą nalezy zamotować inny automat jeśli Normstahla to Ultra Exellent, FAAC-a lub Nice. Do mojej bramy zamówiłem mocniejszy automat Normstahla Ultra Exellent (doplata 200 zł). Szef firmy przekonywał mnie o mojej dobrej decyzji tym bardziej że w ich interesie jest odwiedzać mnie na reklamacjach jak najrzadziej. kaura Nie pamiętam już - oglądałaś schody Rintala w jakimś salonie i naprawdę wypady w toich oczach aż ta źle. Jak jest w takim razie z jakością u Domańskiego i terminach realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 13.03.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Nie wiem co o tym sadzic,ale uwazam,ze to kolejne wyciagniecie pieniedzy.Mechanicznie wszystko u mnie sprawnie dziala.Taki model mi zaproponowano...w sumie wszystko gra,ale czasem sie rozkodowuje,poczekam na serwis...jeszcze koncowka malowania i zjada do przesmarowania i pierwszego przegladu....Wszystko skrzypi lekko,musze to poodczyszczac i poczekac na ostateczne regulacje....Zwroc uwage Grzegorzu na instrukcje.Ja nie mam i chyba ja wydebie od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 14.03.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 kaura Nie pamiętam już - oglądałaś schody Rintala w jakimś salonie i naprawdę wypady w toich oczach aż ta źle. Jak jest w takim razie z jakością u Domańskiego i terminach realizacji. Tak- oglądałam Rintala w salonie i wzornictwo mają nawet fajne, tylko że wydały mi się jakieś takie mało wytrzymałe, a tak naprawdę zniechęciły mnie plastikowe łączniki szczebelek w balustradzie. Schody od Domańskiego widziałam tylko w internecie...więc o jakosci wykonania nie mogę nic powiedziec, a wyglądają solidnie. Byłam również w firmie Drewmir, widziałam dobre schody, ale podobno może byc problem z ich zamocowaniem /podwieszeniem, wiec potrzebna jest jakaś podpora. A my widocznej podpory ne chcemy. Dalej szukamy rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 14.03.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 ...te są fajne: http://www.rintal.pl/files/gallery/trasforma16.jpg Hurra nauczyłam sie wklejać zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 14.03.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 No sliczne schodki....taki przytulny kacik.... Ten element Wspanialego jest niezwykle wymagajacy w A wersion....i jak pisali w Muratorku,jeden element wnetrza potrafi zepsuc caly efekt,chocby najladniejszy w domku.... Mnie czeka wybor koloru schodow drewnianych....Niebawem zjada ze stolarni...A tymczasem....zaczyna sie wykanczanie mnie ciag dalszy i dolu domku.Wkleje niebawem fotki,bo mam juz pokoik na dole okaflowany i gorna lazienke bez wanny zrobiona i ...wszedzie panele z wyj. holu.Powiem Wam,ze.....robi juz to wszystko efekt...I chcialbym wiecej miec...ale nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzelid 16.03.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Mam krótkie pytanie:Z czego robliliście izolację przeciwwilgociową na chudziaku przed styropianem z foli czy z papy termozgrzewalnej. Słyszałem różne opinie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 16.03.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Grzelid- u nas bedzie z papy. Zweryfikowaliśmy również grubość warstwy styropianu- będzie 15cm, bo instalatorzy podłogówki dają jeszcze swój styropian 3cm. A tu propozycja kamienia na elewacje http://www.kamien-elewacyjny.pl/files/512763311/IMG_4920.JPG http://www.kamien-elewacyjny.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 16.03.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 sorry- małe zdjecie nie chciało mi sie wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.03.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Mam krótkie pytanie: Z czego robliliście izolację przeciwwilgociową na chudziaku przed styropianem z foli czy z papy termozgrzewalnej. Słyszałem różne opinie na ten temat. My również papa termozgrzewalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzelid 17.03.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli sie mylę, słyszałem że może być problem na styku papa termozgrzewalna styropian (chodzi o reakcje styropianu na związki chemiczne w papie) dlatego też niektórzy zalecają mimo wzystko kłaść na papę termozgrzewalną jeszcze folię budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 17.03.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 To daj i folie ja mam folie i na gorze,i na dole...olewam co lepsze,co gorsze.... Styropian i tak siadzie po jakims czasie z racji utleniania sie...i wowczas z 15 cm u mnie bedzie...13?12?nie mam pojecia...Skoro juz siadaja wylewki,dom...to rekacje chemiczne i tak beda,reakcje mechaniczne...Natomiast faktycznie nie nalezy klasc zwiazkow oganicznych na styro bo go zje.... Duzo tych niuansow i faktow....A ile jeszcze wyjdzie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 18.03.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Grzelid- w ostatnim Muratorze jest kupon na rabat od Rintala. Jeśli jesteś lub ktos inny zainteresowany - mogę oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 18.03.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 No i tak skrupulatnie wybierałam kuchnię, uwzględniając ceny... Mam fajny projekt, w tym zaprojektowany fajny podwieszany sufit. No oczywiście nie brałam pod uwagę kosztów wykonania sufitu, tak jakoś o tym nie myślałam W kalkulacji było tylko kafelkowanie. A przecież koszt zakupu płyt karton-gipsowych, profili i innych dupereli potrzebnych do tego plus oświetlenie sufitowe (miał być zwykły 1 żyrandol kuchenny a jest 8 punktów świetlnych/sufitowych:lol: ) no i oczywiście koszt wykonania/robocizny .... no to znowu kolejny tysiaczek pewnie Ale liczę na to, że w kwietniu kuchnia już będzie! W tym tyg właśnie robimy sufit i kafle. Kuchnia w kolorach: prawie venge - czyli ciemno brązowa ze ścianą -czerwony lakier (dwa słupki z lodówką zabudowaną i piekarnikiem). Kafle takie zwykłe, chińskie, jasne 50x50. http://wema.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/d43f25ee8272cfce6c5b142f88a9214a.jpg Chciałam skałkę (była zwykła i polerowana), świetna o strukturze niereguralnej: http://www.cermax.pl/foto_duze/FD1_911.jpg[/img] Zdjęcia nie oddają klimatu niestety... I nadal niestety nie mam dostępu w domu do kompa, bo zrobiłabym po prostu zdjęcia zaprojektowanej kuchni i wkleiłabym, żebyście mogli sobie zobaczyć. Ale dziś elektryk kończy i wtedy już tylko podłączyć kompa i do dzieła! Tylko skąd ten czas wytrzasnąć?? Normalnie doba za krótka, a człowiek wieczorem pada wykończony:) Ciągle coś, gdzieś... Np - jaką fugę do tych płytek? A skoro oświetlenie sufitowe to jakie? No bo panowie robią sufit i JUŻ muszą wiedzieć, bo odpowiednie otwory, bo kable... Rany - zachciało mi się! A jeszcze wjazd na działkę załatwić w gminie i tak w ogóle jestem bezdomna... Wymeldowałam się ze sprzedanego mieszkania no i teraz jestem bez stałego na terenie RP. A tu pytają o dane do Faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 18.03.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Rany Jak zmniejszało się te wielgachne zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 18.03.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 hejka miałam dzisiaj zamówić projekt .. moja pani architekt po usłyszeniu moich zmian w projekcie / tz. wydłużenie garażu o pomieszczenie kotłowni jak to zrobił grzesław /kazała się wstrzymać do czasu aż sprawdzi czy po zmianie konstrukcji dachu wszystko będzie grało jak trzeba ... mam nadzieje że będzie wszystko w porządku skoro u innych się udało dokonać takich zmian .. oczywiście na telefon mam czekać po świętach i znowu postój .... jak to nie wypali to indywidualny troche większe koszty ale musi być wpaniały... pozostaje mi narazie śledzić wasze poczynania na budowach.pozdrowienia dla forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 18.03.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 małgosia60 - mam nadzieję, z e ten Twój adaptator poprzez taką taktykę rzeczy niesasmowicie skomplikowanych nie będzie próbował najzwyczajniej na świecie po prostu oskubać Cię na kasę... Bądź czujna! Aha - spójrzcie na tę obudowę - trawertyn plu stal... : http://www.allegro.pl/item326017539_kominek_trawertyn_stal_wroclaw_bielawa.html Takie obudowy można min zakupić na allegro, skąd ściągnęłam zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 18.03.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 No piękny kamień- choc nie mój typ kolorystyczny.Nasz kominek chętnie widziałabym obudowany w kubistyczne kształty w kolorze szarym z taką właśnie ekstra srebrną ramką. Małgosia! Jesteś! A jednak wspaniały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 18.03.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam wszystkich,Napiszcie jakich firm, wzory macie zewnętrzne drzwi z tym nieszczęsnym górnym świetlikiem. Lookita Ty masz chyba drewniane urzędasy? Jak się sprawują, czy jestes zadowolony? Wiem też, że ktoś ma jeszcze drzwi Gerdy i były opinie cos na temat ich wyglądu i porównania z wejściem do schronu. Niby wybór wielki, ale problematyczny. Postawić na solidność i bezpieczeństwo, czy też wygląd i estetykę?Pozdrawiam Gośmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Optymistyk 18.03.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam po pewnym czasie.Juz oczekujemy na pozwolenie i zaczynamy budowę wspaniałego M04BL może gdzieś za miesiąc.mam pytanko dla doświdczonych budujących co do zweryfikowani pewnych ilości materaiłów na fundamenty:- wylanie ławy fundamentowej, ile planować betonu B20 - zbrojenie fundamentu, ile prętów fi12 ile fi6- ile bloczków betonowych (np przy głębokości fundamenty 1,4m, czyli od chudziak 10cm, ława 40cm i dalej bloczki np na 30 cm ponad teren)- jak, ile i w jakich miejscach umiejscowuliście w fundamencie odpływy, doprowadzenie wody itp instalacje i wogóle co wartoby zaplanować w wykonywaniu fundamentów dla wspaniałego??? z góry dziieki za jakiekolwiek podpowiedzi i porady.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts