Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M04 WSPANIAŁY

Recommended Posts

Bedzie Katarzyno w garazu,licze,ze nie bedzie halasowac....a kanaly dobrze wyciszylem,zreszta mam 2 jebitne tlumiki,ktore czekaja na montaz....Ale to za 1.5 -2 miesiace...Czekam na zrobienie centrali-okolo4-6 tyg. sie czeka w fabryce,poza tym syfia mi w domu...wiec nie mozna odpalac reku...zajedziesz kanaly...

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lookita

Zamówiłem w końcu bramę Normstahla w firmie AB Serwis z Zielonki. Po rozmowie w tej firmie zdecydowałem się na zmianę automatu. Facet w serwisie powiedział mi, że aby nie miec problemu z bramą nalezy zamotować inny automat jeśli Normstahla to Ultra Exellent, FAAC-a lub Nice. Do mojej bramy zamówiłem mocniejszy automat Normstahla Ultra Exellent (doplata 200 zł). Szef firmy przekonywał mnie o mojej dobrej decyzji tym bardziej że w ich interesie jest odwiedzać mnie na reklamacjach jak najrzadziej.

kaura

Nie pamiętam już - oglądałaś schody Rintala w jakimś salonie i naprawdę wypady w toich oczach aż ta źle. Jak jest w takim razie z jakością u Domańskiego i terminach realizacji.

Nie wiem co o tym sadzic,ale uwazam,ze to kolejne wyciagniecie pieniedzy.Mechanicznie wszystko u mnie sprawnie dziala.Taki model mi zaproponowano...w sumie wszystko gra,ale czasem sie rozkodowuje,poczekam na serwis...jeszcze koncowka malowania i zjada do przesmarowania i pierwszego przegladu....Wszystko skrzypi lekko,musze to poodczyszczac i poczekac na ostateczne regulacje....Zwroc uwage Grzegorzu na instrukcje.Ja nie mam i chyba ja wydebie od nich.

kaura

Nie pamiętam już - oglądałaś schody Rintala w jakimś salonie i naprawdę wypady w toich oczach aż ta źle. Jak jest w takim razie z jakością u Domańskiego i terminach realizacji.

Tak- oglądałam Rintala w salonie i wzornictwo mają nawet fajne, tylko że wydały mi się jakieś takie mało wytrzymałe, a tak naprawdę zniechęciły mnie plastikowe łączniki szczebelek w balustradzie. Schody od Domańskiego widziałam tylko w internecie...więc o jakosci wykonania nie mogę nic powiedziec, a wyglądają solidnie. Byłam również w firmie Drewmir, widziałam dobre schody, ale podobno może byc problem z ich zamocowaniem /podwieszeniem, wiec potrzebna jest jakaś podpora. A my widocznej podpory ne chcemy. Dalej szukamy rozwiązań. :x

No sliczne schodki....taki przytulny kacik....

Ten element Wspanialego jest niezwykle wymagajacy w A wersion....i jak pisali w Muratorku,jeden element wnetrza potrafi zepsuc caly efekt,chocby najladniejszy w domku....

Mnie czeka wybor koloru schodow drewnianych....Niebawem zjada ze stolarni...A tymczasem....zaczyna sie wykanczanie mnie ciag dalszy i dolu domku.Wkleje niebawem fotki,bo mam juz pokoik na dole okaflowany i gorna lazienke bez wanny zrobiona i ...wszedzie panele z wyj. holu.Powiem Wam,ze.....robi juz to wszystko efekt...I chcialbym wiecej miec...ale nie moge ;-)

To daj i folie ;-)

ja mam folie i na gorze,i na dole...olewam co lepsze,co gorsze....

Styropian i tak siadzie po jakims czasie z racji utleniania sie...i wowczas z 15 cm u mnie bedzie...13?12?nie mam pojecia...Skoro juz siadaja wylewki,dom...to rekacje chemiczne i tak beda,reakcje mechaniczne...Natomiast faktycznie nie nalezy klasc zwiazkow oganicznych na styro bo go zje....

Duzo tych niuansow i faktow....A ile jeszcze wyjdzie :-)))

No i tak skrupulatnie wybierałam kuchnię, uwzględniając ceny... Mam fajny projekt, w tym zaprojektowany fajny podwieszany sufit. No oczywiście nie brałam pod uwagę kosztów wykonania sufitu, tak jakoś o tym nie myślałam :lol: W kalkulacji było tylko kafelkowanie. A przecież koszt zakupu płyt karton-gipsowych, profili i innych dupereli potrzebnych do tego plus oświetlenie sufitowe (miał być zwykły 1 żyrandol kuchenny a jest 8 punktów świetlnych/sufitowych:lol: ) no i oczywiście koszt wykonania/robocizny .... no to znowu kolejny tysiaczek pewnie :roll:

Ale liczę na to, że w kwietniu kuchnia już będzie! W tym tyg właśnie robimy sufit i kafle.

Kuchnia w kolorach: prawie venge - czyli ciemno brązowa ze ścianą -czerwony lakier (dwa słupki z lodówką zabudowaną i piekarnikiem). Kafle takie zwykłe, chińskie, jasne 50x50.

http://wema.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/d43f25ee8272cfce6c5b142f88a9214a.jpg

Chciałam skałkę (była zwykła i polerowana), świetna o strukturze niereguralnej:

http://www.cermax.pl/foto_duze/FD1_911.jpg[/img]

Zdjęcia nie oddają klimatu niestety...

I nadal niestety nie mam dostępu w domu do kompa, bo zrobiłabym po prostu zdjęcia zaprojektowanej kuchni i wkleiłabym, żebyście mogli sobie zobaczyć. Ale dziś elektryk kończy i wtedy już tylko podłączyć kompa i do dzieła! Tylko skąd ten czas wytrzasnąć?? :roll: Normalnie doba za krótka, a człowiek wieczorem pada wykończony:) Ciągle coś, gdzieś... Np - jaką fugę do tych płytek? A skoro oświetlenie sufitowe to jakie? No bo panowie robią sufit i JUŻ muszą wiedzieć, bo odpowiednie otwory, bo kable... Rany - zachciało mi się!

A jeszcze wjazd na działkę załatwić w gminie i tak w ogóle jestem bezdomna... Wymeldowałam się ze sprzedanego mieszkania no i teraz jestem bez stałego na terenie RP. A tu pytają o dane do Faktury :lol:

hejka

miałam dzisiaj zamówić projekt .. moja pani architekt po usłyszeniu moich zmian w projekcie / tz. wydłużenie garażu o pomieszczenie kotłowni jak to zrobił grzesław /

kazała się wstrzymać do czasu aż sprawdzi czy po zmianie konstrukcji dachu wszystko będzie grało jak trzeba ... mam nadzieje że będzie wszystko w porządku skoro u innych się udało dokonać takich zmian .. oczywiście na telefon mam czekać po świętach i znowu postój .... jak to nie wypali to indywidualny troche większe koszty ale musi być wpaniały...

pozostaje mi narazie śledzić wasze poczynania na budowach.

pozdrowienia dla forumowiczów.

małgosia60 - mam nadzieję, z e ten Twój adaptator poprzez taką taktykę rzeczy niesasmowicie skomplikowanych nie będzie próbował najzwyczajniej na świecie po prostu oskubać Cię na kasę... Bądź czujna! :roll:

Aha - spójrzcie na tę obudowę - trawertyn plu stal... :

http://www.allegro.pl/item326017539_kominek_trawertyn_stal_wroclaw_bielawa.html

Takie obudowy można min zakupić na allegro, skąd ściągnęłam zdjęcie...

Witam wszystkich,

Napiszcie jakich firm, wzory macie zewnętrzne drzwi z tym nieszczęsnym górnym świetlikiem. Lookita Ty masz chyba drewniane urzędasy? Jak się sprawują, czy jestes zadowolony? Wiem też, że ktoś ma jeszcze drzwi Gerdy i były opinie cos na temat ich wyglądu i porównania z wejściem do schronu. Niby wybór wielki, ale problematyczny. Postawić na solidność i bezpieczeństwo, czy też wygląd i estetykę?

Pozdrawiam

Gośmar

Witam po pewnym czasie.

Juz oczekujemy na pozwolenie i zaczynamy budowę wspaniałego M04BL może gdzieś za miesiąc.

mam pytanko dla doświdczonych budujących co do zweryfikowani pewnych ilości materaiłów na fundamenty:

- wylanie ławy fundamentowej, ile planować betonu B20

- zbrojenie fundamentu, ile prętów fi12 ile fi6

- ile bloczków betonowych (np przy głębokości fundamenty 1,4m, czyli od chudziak 10cm, ława 40cm i dalej bloczki np na 30 cm ponad teren)

- jak, ile i w jakich miejscach umiejscowuliście w fundamencie odpływy, doprowadzenie wody itp instalacje i wogóle co wartoby zaplanować w wykonywaniu fundamentów dla wspaniałego???

z góry dziieki za jakiekolwiek podpowiedzi i porady.

pozdrawiam