dori 19.03.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Optymistyk powiem szczerze, że już nie pamiętam... Musiałabym się dokopać do notatek a te po przeprowadzce po prostu rozpełzły się gdzieś Wiem, że zamawiałam zgodnie z rozpiską w kosztorysie Ale jak masz wątpliwości i kerownika lub majstra pod ręką, a sam nie chcesz policzyć - to niech Tobie powiedzą. Tylko musi im się chcieć przeliczyć . Bo to też zależy od wielu czynników, np. jak masz wykonane ławy- jeżeli dokładnie, zaszalowane to ubytków nie będzie i nie będzie wylewał się beton. Wiem, ze stali zamówionej z kosztorysu wystarczyło, zabrakło trochę bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 19.03.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Ja też nie pamiętam ile materiałów nam poszło. Wiem, ze pisałam o tym w wątku gdzieś wczesniej.Pamiętam za to dobrze o czym zapomnieliśmy- rura do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 20.03.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Drzwi jeszcze nie mamy , ale podobają mi sie m.in. te: http://www.drzwi.krakow.pl/www/_images/sub/pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_611,1.jpg ewentualnie: http://www.drzwi.krakow.pl/www/_images/sub/pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_621,2.jpg http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi_zewnetrzne_drewniane_katalog_2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 21.03.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 No właśnie - dobrze Kaura, że przypomniałaś - Optymistyk pamiętaj o powiertzu do kominka! Drzwi fajne. My już mieszkamy ale... bez wejściówek A to z powodu mojego niezdecydowania Najprawdopodobniej (już ok. 90% pewności) będą okrągłe CAL-a: http://drzwi-cal.pl/files/image/drzwi/zewnetrzne/Okragle.jpg A na razie wchodzimy drzwiami tylnymi, przez garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 21.03.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 kaura, drzwi super, mi też się podobają właśnie w tym stylu i też się za takimi rozglądam. Osobiście bardziej mi się podobają te pierwsze.Znasz może ich cenę, bo podobne ma Urzędowski i za nie chce coś ponad 4,5 tys.A widziałaś gdzieś je na żywo, czy na razie robisz tylko rozeznanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 21.03.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Do zakładu produkującego drzwi mam jakieś 15 km, ale z tego co wiem mają sieć dystrybucji. Drzwi widziałam na żywo- ale inne- wygladały na solidne- oczywiscie sa drewniane. Ceny- 3-4 tys, ale nie znam szczegółów- jakie okucia, klamki, zabezpieczenia itd. Bedziemy je zamawiac po świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzelid 21.03.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Podobnie jak Wy jestem w temacie poszukiwań drzwi wejściowych. Jeszcze nie znalazłem odpowiedniego modelu pasującego do stylu w jakim chcemy wykończyć elewacje naszego wspaniałego choć przedstawione przez Was propozyjcje są ciekawe. Póki co na czas wykończeniówki wstawiliśmy stalowe drzwi tymczasowe. Kilka dni temu wstawiliśmy okna (PCV ze szprosami) w kolorze orzech. Zamówiliśmy bramę garażową Normstahla. Po świętach na budowę wchodzi elektryk a na początku kwietnia hydraulik. Zamówiliśmy też drewniane schody firmy rintal model Bitra Gara. A teraz dopiero się zacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 21.03.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Drzwi fajowe.Lubie ten styl....Urzedas kosztowal pare tyg. po moim zamowieniu w lutym 2007 juz okolo 4500,ja dalem kolo 3400 za wszystko.Polecam tego producenta,przede wszystkim za solidne i ladne drzwi...O oknach nie wspomne...Czyli dzialacie,niebawem boom budowlany na budowach zaczetych i nie zaczetych nastapi....Pogoda szaleje...ale bedzie dobrze.Wam ,moi Znajomi,Towarzysze budowlani zycze Spokojnych i Wesolych,Smacznych,obfitych w relaks i nowe pomysly i marzenia budowlane Swiat Wielkiej Nocy.Zycze,abyscie,abysmy (bez Dori ;-)nastepne spedzili w naszych domkach,aby byly ladne i kolorowe jak nasze marzenia i byc moze przyszle elewacje pisanki na stolach swiatecznych -sklada Wam i Waszym Rodzinom Łukasz vel Lookita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anda1978 21.03.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Małgosia 06 - my poszerzeliśmy garaż o 0,8 m tak aby było przejscie z kotłowni do garażu, a nie gdzieś w środku domu. Pod tym względem lepsza jest wersja M04A i skopiowalismy to wesji A. Architekt (znajomy) za 800 zł - zakres usług to adaptacje projektu i zlikwidowanie kilku okien, zmniejszeniu pozostałych, przeniesienie łazienki, piony wentylacyjne w kuchni są w wiatrołapie, i górej łazience, zmianie schodów takie jak u Lookity :wink:dalej to zlikwidowanie ściany pomiędzy salonem i garażem i powiększenie tarasu 1800 zł - kosztuje to co ww + poszrzenie 0,8 m garazu opisane wyżej i podniesienie ścianki kolankowej na wysokość docelową 90cm. Koszt 1000 to przerysowanie na nowo konstrukcji dachu i ściany kolankowej. Ceny u innych architektów w mojej miejscowości wynosiły 2400 za opisane czynności. Reasumując koszt zakupu projektu 1800 + koszt zmian i adaptaji 1800 razem 3600. Jest to cena z dużą górką dla projektu indywidualnego Indywidualny ok.2400. Mnie urzekł wspaniały, jednak po fakcie myślę że mogłam zaoszczędzic z 1000. Uważam że ceny projektów są zawyżone. Wiem na pewno zmnieniając dół - poszerzenie, wydłużenie budynku trzeba przerysować rzuty poszczególnych konstrukcji inaczej nie przejdzie w Starostwie. A poza tym życzę wszystkim budowniczym Wspaniałego Wspaniałych świat, spędzonych w gronie rodzinnym, mokrego dyngusa i dUUUUUUzo jaj kolorowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 21.03.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://1.1.1.3/bmi/kartki.net.pl/kartki/3/76.jpg ŻYCZYMY DUŻO WIELKANOCNEJ RADOŚCIKaurowie-Budowniczowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 23.03.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 ANDA 1978 hej.. u nas cennik wygląda troche innaczej... wiadomo 1850 zł. projekt ...2000 zł. adaptacja projektu z moimi zmianami czyli 3850 wyjdzie mnie całość a gdybym się zdecydowała na projekt indywidualny to 4500 ... taki u nas ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 23.03.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Hej! Jestem zaskoczona cenami projektów indywidualnych. U nas 2 lata temu ceny zaczynały sie od 5 tys i to nas zniecheciło. Powiem szczerze, że gdyby różnice w cenach pomiedzy gotowym a indywidualnym były tak małe jak u Was, to na pewno zdecydowalibyśmy sie na indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anda1978 23.03.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Cene zaje... 3850 A ja myślałam że u nas drogo. Róznica 1000 w moim przypadku przekłada się na satysfakcję, że mam Wspaniałego takiego o jakim marzyłam Wiem że pewnie nastapi kilka kryzysów co niektórzy wytrwali o tym piszą ale jestem optymistką i już nie mogę doczekać się kiedy bedzie wybudowany. Udalenego lanego poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 24.03.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 KAURAzgadzam się że u was ceny są droższe ... koleżanka chciała zamówić projekt w krakowie powiedzieli jej 30000 /projekt dużego domu/ a poszła u nas w jaworznie i zapłaciła 7000 więc jest różnica .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 24.03.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 my zastanawialismy sie nad indywidualnym. kosztowaloby tyle co dalismy za wspanialego (czyli ok 2 tys). ale skoro znalezlismy ten projekt to go kupilismy. teraz za adaptacje jeden nam krzyknal 900zl+ kazda zmiana 50zl. podziekowalismy temu panui po znajomosci uslyszelismy: zrobie za vat (czyli nie tak zle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 24.03.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 KAURA zgadzam się że u was ceny są droższe ... koleżanka chciała zamówić projekt w krakowie powiedzieli jej 30000 /projekt dużego domu/ a poszła u nas w jaworznie i zapłaciła 7000 więc jest różnica .. Ooooo no ładna różnica... W takim razie jak bedziemy budować następny dom, to projekt zamóimy w Jaworznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 24.03.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 kasiu ale śmieszne ... niemyśl że to zmyśliłam tą wiadomośc wiem od osoby która zamawiała projekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 24.03.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Małgosia- ja się wcale nie nabijam.. i mówię bardzo serio- Wspaniały nie jest moim wymarzonym- jeśli chodzi o rozwiązania architektoniczne- wiesz przecież- rozmawiałyśmy o tym. Po prostu jeśli bedziemy budować następny dom, a takiej sytuacji nie wykluczam- to wtedy zamówimy projekt "szyty na miarę" i jeśli różnice w cenach będą tak duże, to na pewno wybierzemy tańszy projekt. A tak w ogóle to ciekawe skad się biorą takie ceny jak u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 25.03.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Zycze,abyscie,abysmy (bez Dori ;-)nastepne spedzili w naszych domkach... No pięknie!!! To miałyby być moje JEDYNE Śwęta w moim domku?! Aleś wymyślił... Ale powiem Wam, że wczoraj przy kominku rzeczywiście poczułam klimacik mieszkania w tych cudnych 4 własnych kątach. Ahhhh.... co za przyjemność.... No a w ogóle to jak brzuszki po Śwętach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 25.03.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Czepia sie... wiadomo,ze w nastepne na pewno Ty bedziesz juz drugi raz swietowac,ja....na 99.99999 % takze juz Swieta spedze.... A teraz pisze z mojego motherfatherlandu i za 3 godz. spadam do siebie-w mazo cholerne Pogoda super,ale figla splatala....Roboty trwaja,juz mnie od rana meczyli..ale od czego ma sie Zone-niech gada ,a Lookitka zdrowieje po spotkaniu z przyjaciolmi...Zatrulem sie lekuchno Te ceny projektow sa dziwne....ale wlasnie moj przyjaciele planuje budowe domu i z pracowni krakowskiej,za kompletny projekt,z adaptacjami,z aranzacjami wew. chcili kolo 20 000.Niezle co? Robia u naszego miejscowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts