Optymistyk 27.03.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 HejJa dalej ostro męcze nasz projket M04BL i już po dokonanych zmianach został złożony z wszystkimi papierami o pozwolenie na budowe.Ruszam wkrótce i znów mam pytanko do doświadczonych budowniczych wspaniałego, a mianowicie chodzi o nie raz wspominane błęde w projekcie. W najblizszym czasie planuje już zamówić całą więźbe aby sobie juz czekała i co do tych blędów czy w wyliczeniu ilości i rozmiarów drewna na więźba są jakieś błędy ??? Nie chce mieć później nie miłych nie spodzinake jak zamówie na podstawie projektu a się okaże coś nie tach.A druga sprawa odnosnie izolacji fundamentów, jaką stosowaliście? i jaką proponujecie hydroizilacje i ewentualnie ocieplenie dla gruntu przepuszczalnego wode???... jestem wdzięczny za wszelką opinie i porade, obecnie zbieram wszystko by tak za miesiąc ruszyć z budową.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 29.03.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 U nas fundamenty były lane do wykopów wyłozonych folią. Ściany fundamentowe pomalowane dysperbintem, obłożone styrodurem 5cm i folią kubełkową. Dodatkowo bedzie odwodnienie- od strony największych spadków terenu. Co do więźby- nie mogę się wypowiedzieć- drewno zamawiał majster A u mnie schody będą z duzym prawdopodobienstwem takie: http://lh3.google.pl/kasiaura7/R-1V2y6ODHI/AAAAAAAAA4w/kUAvMboUYAA/s144/schody%201.jpg Niestety jest za mało miejsca, zeby zrobic spocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anda1978 30.03.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Hejka Rozmawialiśmy z dwoma ekipami od budowy. Jedni powiedzieli 50 tyś od zerwania kumusu do dachu obitego papą.Bez tynków. Drudzy 35 tyś bez tarsu, schodów i dachu. I to są na razie najtańsze wersje i ekipy sprawdzone. Pierwsi buduja niecałe 2 miesięcą a drudzy 1 miesiąc. Co myślicie? a może macie namiary na ekipy warte polecenia i tańsze? Planujemy rozpoczęcie od czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 30.03.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Hej Ja dalej ostro męcze nasz projket M04BL i już po dokonanych zmianach został złożony z wszystkimi papierami o pozwolenie na budowe. Ruszam wkrótce i znów mam pytanko do doświadczonych budowniczych wspaniałego, a mianowicie chodzi o nie raz wspominane błęde w projekcie. W najblizszym czasie planuje już zamówić całą więźbe aby sobie juz czekała i co do tych blędów czy w wyliczeniu ilości i rozmiarów drewna na więźba są jakieś błędy ??? Nie chce mieć później nie miłych nie spodzinake jak zamówie na podstawie projektu a się okaże coś nie tach. A druga sprawa odnosnie izolacji fundamentów, jaką stosowaliście? i jaką proponujecie hydroizilacje i ewentualnie ocieplenie dla gruntu przepuszczalnego wode??? ... jestem wdzięczny za wszelką opinie i porade, obecnie zbieram wszystko by tak za miesiąc ruszyć z budową. Pozdrawiam Ja z tego co pamiętam mam bloczki wysmarowane z obu stron dysperbitem na to od zewnętrznej strony styropian 10 cm na styropian siatka , klej na to jeszce raz dysperbit ale tylko do wysokości gruntu i na wierzch zwykła czarna folia budowlana. Grunt mam pod 40 cm warstwą humusu piaszczysty. Co do zestawienia wieźby to w projekcie w ver.A były duże błędy. Najlepiej daj rzut dachu do tartaku i niech sobie sami wyliczą albo tak jak u mnie cieśla wyliczył i zamówił w tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 30.03.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 A u mnie tynkują pomału górę. A ja robie elektrykę na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 31.03.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 hejzamówiłam dzisiaj projekt . dostarczą w środe . a ja załatwiam prąd . pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 01.04.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witamy wszystkich LOOKITA, ogladałam Twoje fotki. Piękne masz już poddasze. I nawet moja ulubiona kolorystyka ścian. Jaką deskę kladłeś na podłogi? Zdecydowaliśmy się wreszcie na drzwi wejściowe z Oknoplast-u z Krakowa ADECO koszt 5100 zł ze świetlikiem i 2 zamkami, kolor dąb bagienny (jak okna). Mamy już elektrykę (koszt robocizny ok. 4000 zł w tym kable do alarmu). W poniedziałek przychodzą tynkarze. Drzwi będą ok. 15 maja.Pozdrawiamy wszystkichGośmar http://gosmar.fotosik.pl/albumy/285494.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.04.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 No dobra, jako, że kiedys obiecałam, że postaram się wkleić projekt kuchni, czynię to poniżej. Jeżeli komuś to pomoże to fajnie. Zdjęcia są robione aparatem w tel komórkowym, wieczorkiem, stąd cudna ich jakość , poza tym są to sfotografowane kartki z wydrukiem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8d300b74d2631220.html Kuchnia - zrobiłam zdjęcie wydruku projektu, tak po prostu jakość kiepska - myslę, że wykonanie będzie o niebo lepsze:)) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1fb5adfe8be58874.html Kuchnia - widok od strony salonu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb8e51a3a6131203.html lodówka i piekarnik http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/67a7803a5c70af9d.html Kuchnia - płyta. Tutaj nastąpiły jeszcze zmiany - zamiast wymyślonej koncepcji wsuniętych szafek pod wysunięty blat - tak aby móc przysiąść na szybkie śniadanko - po prosztu będą szuflady - podobnie jak pod płytą... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f2105ffbe096937a.html Kuchnia - no a to już - nie do końca szara, choć mocno przykurzona - rzeczywistość ) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0bcb60cd82d4d765.html Kuchnia - płytki made in china :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.04.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 lipa miały wyjść zdjęcia, a nie wyszły:( wklejam więc link do albumu - tam prościej będzie podejrzeć wszystkie na raz: http://dorotagracek.fotosik.pl/albumy/404181.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 04.04.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 no,no....wizualka fajna....ale ja nie moge sie polapac....w ukladzie kuchni....jest zamknieta?moze za krotko sie przygladalem....sztuka jest tam poukladac mebelki..... gresiki chinskie sa fajne i tanie.....tez planowalismy...ale sie nam pozmienialo.... fajne uczucie miec kafle co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 04.04.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ja tez się nie moge połapać...bo to nie dosć, ze wersja Be, to jeszcze lustrzana... o matko... Niestety zmysł orientacji mam lekko kulawy Ale zdjęcia fajne.. ciekawy efekt daje połączenie brązu z pomaranczem/czerwonym? Choć pewnie w realu bedzie wyglądało jeszcze lepiej. U nas robi się elektryka, a od następnego tygodnia wchodzą majstry od ocieplenia i zaczynamy montować ogród zimowy... oj przeżywam to bardzo. Marzę żeby byc już po tynkach i wylewkach. Pogoda jak zwykle mnie wkurza, bo ja dalej tak będzie śląpiło, to nie będziemy mogli zdjąć ziemi sprzed domu i dalej bedziemy wchodzić jak do piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 06.04.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 lipa miały wyjść zdjęcia, a nie wyszły:( wklejam więc link do albumu - tam prościej będzie podejrzeć wszystkie na raz: http://dorotagracek.fotosik.pl/albumy/404181.html Witam! Bardzo fajna kuchnia. Bardzo mi się podoba. Stalaż baru oddzielającego kuchnię od pokoju jest wykonany z gipsokartonu? Czy wyciąg jest jakiś standardowy? Jakiej jest firmy? Kolorystyka jest bardzo ciekawa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.04.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Cześć! Słuchajcie, ja wiem, że nie wypada się tak cieszyć i chwalić - ale kuchnia jest już zamontowana i wizualizacja to pikuś z tym co jest w realu!!! Cudo! normalnie nie sądziłam, że tak wyjdzie!. Czerwień jest niesamowita w połączeniu z brązem - typ zebrano. No i cały nowiuteńki sprzęt - wybraliśmy Whirlpoola - zmywarkę, piekarnik, płytę grzewczą i lodówkę do zabudowy. Jeśli chodzi i wyciąg jest wyspowy - czyli "wolnowiszący" firmy teka. Podgląd np tutaj: http://www.agdexpert.pl/okapy-kominowe/teka-dh-isla Stelaż baru jest częściowo wykonany z płyt - jednak główny filar został zrobiony z pustaków - suporeksu. Łukasz Ty nie pij więcej Oczywiście kuchnia jest otwarta, jednak barek jest jakby elementem przysłaniającym blaty robocze - tak więc siedząc w salonie nie będzie widać blatów roboczych i bałaganu na nich Zrobię zdjęcia moim niezawodnym telefonem i przy okazji i odrobinie czasu wkleję do albumu abyście mogli popatrzeć Kaura - nie spiesz się tak do tej wykończeniówki. Naprawdę, wg mnie, postawienie domu w stanie zamkniętym z tynkami nawet i ociepleniem poddasza to dopiero początek drogi Oj nalatasz się za pierdołkami typu kuchnia właśnie, płytki do niej, sprzęt, kolor ścian itp... i pomnóż sobie to razy ilość pomieszczeń, bo do każdego będzie taki zestaw potrzebny Koszmar (jak dla mnie) ja już miesiąc wybieram się wybrać kamień do kominka... A drzwi wejściowe z pół roku zamawiałam Szybciej postawilibyśmy drugi dom niż wykończymy naszego wspaniałegio Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 07.04.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Czy moglibyście się podzielić jaką wełne dajecie (daliście) w poddasze. Chodzi mi o firmę. Zastanawiam się nad Ursą , Isoverem i ewentualnie rockwool. Wszystkie o lamda = 0,39. W zasadzie najtaniej wychodzi mi póki co Isover, ale negocjacje dalej trwają. Jak u Was kształtują się ceny. U mnie jeśli chodzi o Isover to narazie mam 200mm - 24,95 i 50mm - 6,95, Ursa wychodzi 27,59 i 6,64. pozdro Luk budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.04.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 mnie Ursa na cale poddasze,w sumie 30 cm wyszla 6800 pln,143 m.kw. poddasza jest ....x 2 ...jedna paczka mi zostala.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 07.04.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Dori DAWAJ FOTY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimny 10.04.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 no i dalej rebus mam. Mam w tej samej cenie Isover-a i Ursę. I teraz nie wiem co wybrać. Podobno Ursa więcej pyli i śmierdzi. Łukasz prawda to ? Sam będę układal więc ma to dla mnie trochę znaczenie. Najlepiej mnie rozwalają sprzedawcy. Jeden mówi że Isover lepszy a drugi że Ursa lepsza , ale jak już się zapytasz dlaczego to jakoś tak na okrętkę odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 10.04.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Isover jak dla mnie nie śmierdzi wcale, a jak pyli miałam okazje się przekonać na własnej skórze- a raczej gardle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 11.04.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Hej Wspaniali! Co się dzieje..Czyżby wszyscy zarobieni ??? ZACZĘŁO SIĘ! U mnie wczoraj było pierwsze przesilenie- 4 ekipy, 4 frony robót, jedni popędzali drugich, a raczej przeszkadzali co poniektórzy... Elewatorzy rozstawili rusztowania i zabrali się za ocieplenie scian ( muszę nadmienić, że idea była taka zeby ocieplić południową elewację wcześniej, zeby nie rozstawiać rusztowania nad ogrodem zimowym- ryzyko uszkodzenia itepe..) Niestety nie zdażyli zrobić całej ściany kiedy przyjechali montażyści oranżerii i stwierdzili, że bez sensu ten stropian, bo oni teraz muszą w dziury wycinac, wiec elewatorzy przesuneli sie na front wschodni..Przyjechali lepikarze- którzy chcieli już zaizolować chudziaka w całym salonie- nie mogli- no bo ten ogród itd.Mamy konstrukcję ogrodu przymocowaną do ścian i zabezpieczoną przed ewentualnymi uszkodzeniami przy ociepleniu. Dziś rano jednak elewatorzy rozstawili rusztowania pomiedzy drewnianymi profilami i ocieplają elewacje.Do tego cały czas działa elektryk- na szczęście- po tym jak kiedyś wymęczyliśmy się ustalając co i jak, teraz po prostu kuje i kabluje. UUfff...Jestem lekko padnięta.Drugie przesilenie szykuje nam się za tydzień- bo okna przyjadą, brama, no i szyby do oranzerii i jeszcze alarm... i bedziemy miec domek zamknięty. Potem jeszcze odkurzacz, DPG, powietrze do kominka, hydraulika, i wentylacja.A potem spokojnie tynki i wylewki i jeśli do tego czasu uda mi sie zachować równowagę psychiczną to jedziemy na urlop.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 11.04.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 piekne chwile,ach piekne!!!!tyle sie dzieje,wowczas oko i dusza sie ciesza zastoj-u mnie nie....ale wykonczeniowka trwa,schodu gotowe do malowania,glazury wszedzie,montaz bialy,dopracowanka i POPRAWKI P...NE bo przeciez poniszczyli mi scian troche...dopieszczenie fug....i czekam na listwy,2 szafy sie montuja...i za tydzien koniec...moze ciut wiecej.... za 2 tyg. juz chce zanocowac...ale czyszczenia juz 3 wydania byly,jeszcze z 2-3 przed nami..... fotek nie robie...pozniej,juz po wyjsciu ekip...bedzie ladnie i ....golo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts