magdagrzegorz 02.06.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witajcie wszyscy, którzy poddaliście się urokowi Wspaniałego!To forum śledzę już od jakiegoś roku. No i w końcu mogę się do Was przyłączyć - będziemy budować wspaniałego pod Bydgioszczą. Projekt - M04a, wersja lustrzana. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji. Zafascynowały mnie zdjęcia z domu Sławka i Ilony i w ostatnim momencie (już po kilku spotkaniach z adaptatorem) zmieniły sie plany - łączymy salon i pokój gościnny, równocześnie zakładając, że kiedyś będzie tam można postawić ścianę działową. Teraz mój małżonek męczy mnie o wyciąganie wszystkich opinii na temat takiej opcjii (odpowiednio położone ogrzewanie podłogowe, późniejsze odwrócenie kominka). Ale co tam - w końcu mam projekt mojego wymarzonego domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 02.06.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 No witam sąsiadów spod Bydgoszczy! My także mamy salon połączony z gabinetem na dole - fantastyczna przestrzeń tworzy to rozwiązanie. My też uważamy, że zawsze można ściankę postawić - a trudniej byłoby pozbyć się już wybudowanej. Podobnie - u góry pokoje z balkonem połączyliśmy w jedną supersypialnię Zamówiliśmy wlaśnie płytki do tego salonu. Wyszło ok 51m2, więc nieźle będzie kosztowała ta przestrzeń Płytki będą w przyszłym tygodniu dopiero. Ale powiem Wam wszystkim, zresztą rzecz nienową, że w jednym salonie w Bydgoszczy kosztują 99zł, a szukając dalej te same płytki zamówiliśmy po 84zł. Tak więc 15zł przy zamówieniu na 55m - daje mi oszczędności rzędu 825zł! Nieźle. Może gdybym poszukała jeszcze, znalazłabym taniej... Hmmm... Magda i Grzegorz - powodzenia! jakby co - mogę polecić dobrą ekipę od dachu Pozdrawiam gorąco wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 02.06.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 hello... coraz rzadziej sie odzywam,niebawem zamilkne u mnie robota wokol domku, w zasadzie na razie lekka-zburzylismy budyneczki gospodarcze tescia,mamy teraz wielka przestrzan przed i za moim domkiem,ziemi nawiozly ciezarowki i koparki-razem 160 ton....lekko zdebialem....nie pisze o kosztach..... teraz ogrodzenie wokol i....chyba walka z kuchnia i drzwiami...mamy nadzieje juz na lepsze wyceny i chyba na wrzesien wreszcie bedzie to co nam najabrdziej brakuje-kuchni.... poza tym wrocilem z rejsu,oparzenia mam 1/2 stopien ciala,ale...rejs z przyjacielem to jest niepowtarzalna przygoda-powtarzalna bo juz kolejny raz,ale ten byl jego kawalerskim...spokojne z nas chlopaki,Zony obecne i przyszle w domach,wiec.....meska wyprawa byla typowo zeglarska,Jeziorak byl nasz..... apropos lajby-mam miejsce wokol domku na jej wstawienie gdyby nie te tynki,kostka....i za mala rodzina ,to juz by byla lodeczka...ale to za jakis czas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 03.06.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Słuchaj Lookita, na resjie to się nie śpi na łajbie z pustą butelką po piwie w ręku... i wtedy się nie ma poparzeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzelid 03.06.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Dzieńdoberek U nas na budowie jesteśmy po posadzkach. Były robione z miksokreta. Wyszly naprawde bardzo równe. W porównaniu z tym co widzialem u mojego kupla gdzie posadzki wyelewali mu z tradycyjnie - ręcznie to roznica jest kolosalna. Poza tym tempo prac bylo imponujące 200m2 w 8 godzin. Koszt robocizny za m2 - 13 zł. + 2 zł za ułożenie styropianu. Czekamy az trochę posadzki zwiąża i w polowie czerwca mają nam wejść nam fachowcy od poddasza, no a potem dopiero się zacznie.... najdoższy i najbardziej czasochłonny etap przed nami. Zamowilismy drzwi zewnętrzne i wewnętrzne koszt ok. 20.000zl. no i trzeba czekać na drzwi zewnętrzne 2 miesiące a wewnetrzne 3 miesiące. Drzwi bedziemy sprowadzać spod Częstochowy z firmy lizurej (http://www.lizurej.pl). Polecam mają naprawdę fajną ofertę. Powodzenia dla nowych budowniczych wspaniałego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia60 04.06.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 witamśledzę forum i jestem pod wrażeniem jak u was prace sie szybko posuwają .wreszcie dzisiaj odebrałam projekt po adaptacji . projektantka miała jakiś problem z powiększeniem dachu po dobudowaniu kotłowni za garażem ale udało sie . złożyłam dokumenty o pozwolenie na budowę. i znowu muszę czekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 04.06.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 ALOHA! Witam Nowych i Weteranów, tych na początku drogi (Małgosia już myślałam, że poddałaś się z tym projektem) i na końcu budowlanej udręki ( jak ja wam zazdroszczę) U nas przestój do przyszłego tygodnia- zbieramy siły do zabezpieczeń przed tynkami i wylewkami. Szczerze mówiąc to strasznie nam się nie chce, bo kilkudniowy urlop bardzo nas rozleniwił i słońce tez pozostawiło swoje znaki. Na razie nuda... i bezruch, i pomysły się kończą, i zapał już nie ten Nic mi się nie podoba i w ogóle nie mam na ten dom czasu. Ale nie dajcie sie zniechęcić moim narzekaniem... tak naprawde, to nie mogę się juz doczekać, aż sobie usiądę przed kominkiem z butelką wina z Egeru... ech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagrzegorz 05.06.2008 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Dori ! Będziemy Waszymi sąsiadami nawet nie spod Bydgoszczy, ale z Murowańca Tak sobie kiedyś jechaliśmy, żeby popatrzeć, jak budują się domy dookoła naszej działeczki i jakie otoczenie będzie miał nasz Wspanaiały, wyjeżdzamy z lasku, a tu Wasz Wspaniałły w całej krasie. Napadliśmy na Twojego męża, który - biedny - jeszcze spał (wtedy to był etap przyczepy) i zasypaliśmy go setką pytań. Teraz zawsze zatrzymujemy się i podziwiamy Wasz domek. I wszystkim zainteresowanym możemy w realu pokazać, jak będzie wyglądać realizacja naszego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 05.06.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 No pięknie ) Pamiętam o tym, że mój małżonek opowiadał o pewnych "napaleńcach" To świetnie! W jakim miejscu budujecie? Zapraszamy na pogaduchy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagrzegorz 05.06.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 mamy działkę między bocianią (bocianową) i czajczą Jak zobaczycie bordową vectrę stojącą kiedyś wieczorem naprzeciwko Waszego domu i świecącą Wam w okna, to na pewno będziemy my . Bo o różnych porach dnia tam bywamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 10.06.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 witam śledzę forum i jestem pod wrażeniem jak u was prace sie szybko posuwają . wreszcie dzisiaj odebrałam projekt po adaptacji . projektantka miała jakiś problem z powiększeniem dachu po dobudowaniu kotłowni za garażem ale udało sie . złożyłam dokumenty o pozwolenie na budowę. i znowu muszę czekać . to jestesmy na tym samym etapie tez wlasnie czekamy na pozwolenie. ale juz zaczynamy dzialac powoli, murarz wchodzi zalewac fundamenty w sierpniu, reszta dopiero w przyszlym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 11.06.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 witam śledzę forum i jestem pod wrażeniem jak u was prace sie szybko posuwają . wreszcie dzisiaj odebrałam projekt po adaptacji . projektantka miała jakiś problem z powiększeniem dachu po dobudowaniu kotłowni za garażem ale udało sie . złożyłam dokumenty o pozwolenie na budowę. i znowu muszę czekać . to jestesmy na tym samym etapie tez wlasnie czekamy na pozwolenie. ale juz zaczynamy dzialac powoli, murarz wchodzi zalewac fundamenty w sierpniu, reszta dopiero w przyszlym roku... Działajcie dziewczyny- spokojnie i heja do przodu. Życze dużo entuzjazmu i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 11.06.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Ano dzialamy ogrodzenie zaczete,slupki,niebawem lawy....ech,masa roboty,kasy,ale mam material wlasny no i Tescia i wlasne lapki trawka zielona, nie inna , rosnie,krzaczki tez....powoli to nabiera wygladu. Balkonik,moje nieszczescie rowniez niebawem....masa pracy.Ale juz inaczej jest,jak czytam odpowiedzi poczatkujacych budowniczych ,to....pamietam swoje rozterki,uczucia i emocje...ale pozniej,sa inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 11.06.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Łukasz- ale macie równo przed domem!! I tarasik jaki ładny.. uch.. zazdroszczę- u mnie dalej krajobraz gliniano-chwastowy choć już mniej ksieżycowy niz wczesniej.Spychacz dzis szalał po naszych włościach i regulacje poziomów ziemi mamy za sobą. Jeszcze tylko kolektory i POS..wkrótce. A tu efekt mojej pracy: osłona rur od odkurzacza centralnego warstwą styro, który i tak pójdzie pod wylewkę.Dosyć szybko to szło, tylko te cholerne styropianowe kuleczki były wszędzie. http://lh6.ggpht.com/kasiaura7/SFAyiM_953I/AAAAAAAABMk/NrC_9oJHC8g/s288/DSC00069.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 16.06.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 magda&grzegorz - jakoś nie zdążyłam jeszcze Was namierzyć Pozdrawiam serdecznie! Nie wiem jak u Was - ale jakoś mam weekendy zapracowane i nie ma nas w domu nawet w te wolne dni. Pierwszy wolny od właściwie kilku tyg dzień - był wczoraj. No i jak to na wsi - znajomi i rodzinka wyczuli bluesa, i się zjechali. Naliczyłam 14 osób dorosłych, 3 dorastające i 5 dzieciaków. Nie ma jak to wypoczynek w ciszy i spokoju wśród najbliższych... Fajnie się mieszka na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagrzegorz 17.06.2008 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Czesc Dori - faktycznie, trochę Wam odpuściliśmy, ale to dla niepoznaki Oddalismy projekt do adaptacji (zmienielismy fachowca, bo poprzedni na kazda propozycje zmiany, odpowiadal, ze on nie wie, czy tak sie da zrobic. no i projekt bedzie czerwony (magiczny kolor, ktory decyduje o cenie uslugi;)). Teraz czekamy na dalszy bieg wydarzen. W tym roku chcemy wylac fundamenty. a w przyszlym, jak sie tylko ociepli, ruszyc dalej Życzcie nam powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 18.06.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 OCZYWIŚCIE ŻYCZYMY WAM POWODZENIA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzelid 20.06.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Jakaś dziwna cisza na forum wszyscy zapracowani, a może się urlopują. Aktualnie jesteśmy na etapie poszukiwań materiałów wykończeniowych. Mamy parę opcji na płytki. Strasznie podobają nam sie plytki PORCELANOSA oraz TAGINY sa naprawdę super tylko te ceny. Kwota , którą trzeba wyrzucić na płytki oscyluje wokół 200zł. za m2 ale sa naprawde piękne. Jeśli kogoś stać to naprawdę polecam. Przy okazji co kładziecoie na podlogi w pokojach na górze. Nam podobaja sie deski firmy IPOWOOD. Moze ktoś je polożył u siebie lub coś słyszał o nich od znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 20.06.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Cześć Grzelid!My wybraliśmy na podłogę w salonie płytkę chińską (zresztą, która teraz to nie chińska?! Większość producentów różnej branży właśnie tam produkuje swoje wyroby, masz polski reserved ale metkę made in china itd itp) wygląda mniej-więcej tak (no może niezupełnie ten kolor jest adekwatny do rzeczywistego:) )http://wema.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/6c1cb349aa3994f5e14a33e659a4d40c.jpgJej wymiary to 20x100cm. Natomiast u góry w naszej sypialni, i pozostałych pokojach - położyliśmy wykładziny. Szybko, bez konieczności zatrudniania fachowców, niedrogo i bardzo przytulnie.Natomiast w korytarzu u góry - mąż kładzie z kolegą panele - będą one także w garderobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagrzegorz 20.06.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 cześć Dori! Powiedz - dlaczego zrezygnowaliście z drewna w salonie? Faktycznie nie nadaje się na ogrzewanie podłogowe? Bo mi sie marzy taka przytulna i "miekka" podłoga. tocze boje z małżonkiem. no i ni w ząb nie ma widoków na jakiś kompromis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts