Magda i Michał 08.03.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Opanowaliśmy troche bałagan przynajmniej w kuchni, wiec moge pokazac wiecej zdjeć. A tu drzwi do lazienki, po lewej miejsce na drewno kominkowe i nasz swiecacy sufit http://lh6.ggpht.com/_22HWvtH4gXg/SbQe9YgU9dI/AAAAAAAAB90/eevN4GfreRY/s288/_MG_2549.JPG Coś zmieniałaś w rozkładzie pomieszczeń? Bo jakoś nie mogę skojarzyć tak szerokiego korytarza koło łazienki ani takiej wnęki. Bardzo fajnie Wam wyszedł ten sufit:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 08.03.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Robaczki-muchy i muchowki,zielone skrzydlate owadki..nie wiem,jak sie zwa...Faktem jest,ze z hibernacji ,zima w domu przechodza rewitalizacje....Lataja,krotko...za 2 dni spadaja Ale jest to takie...malo higieniczne.... Kaura-jak wpielas okap?W reku,czy nie?Gdzie wylot?To pochlaniacz,czy wywiewny okap?Indukcje planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzensa 09.03.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 No tak zapomnialem ze Kaura to wersja A. My mamy wersje B. Kuchnia trochenieustawna, sczegolnie ze mimo uwag Dori w trakcie naszej wizyty u niej , zapomnielismy przesunac waskie duze okno z 10 cm. Mamy chyba 19,5cm od sciany tak jak w projekcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 09.03.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Opanowaliśmy troche bałagan przynajmniej w kuchni, wiec moge pokazac wiecej zdjeć. A tu drzwi do lazienki, po lewej miejsce na drewno kominkowe i nasz swiecacy sufit http://lh6.ggpht.com/_22HWvtH4gXg/SbQe9YgU9dI/AAAAAAAAB90/eevN4GfreRY/s288/_MG_2549.JPG Coś zmieniałaś w rozkładzie pomieszczeń? Bo jakoś nie mogę skojarzyć tak szerokiego korytarza koło łazienki ani takiej wnęki. Bardzo fajnie Wam wyszedł ten sufit:) Powiększyliśmy salon kosztem gabinetu i drzwi do łazienki daliśmy prawie naprzeciwko drzwi do przedsionka. Zyskaliśmy ponad 1m2 łazienki, wyszła w kształcie litery L. Jeśli ktos z Was chciałby zobaczyć skany projektu po takiej przeróbce, to mogę wysłać. Lookita- okap moze działać jako pochłaniacz i wyciąg. U nas podpięty do osobnego komina wentylacyjnego. Zresztą okazało się, ze badziew niesamowity- padła chyba elektronika. Musze go reklamować...wrrrr. Jak na razie nie polecam Teki CNX 6000 Właśnie przeczytałam świeże opinie na ceneo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 09.03.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Powiększyliśmy salon kosztem gabinetu i drzwi do łazienki daliśmy prawie naprzeciwko drzwi do przedsionka. Zyskaliśmy ponad 1m2 łazienki, wyszła w kształcie litery L. Jeśli ktos z Was chciałby zobaczyć skany projektu po takiej przeróbce, to mogę wysłać. Dzięki, teraz już się orientuję w przestrzeni Jeśli możesz to wstaw na forum albo w fotogalerii Twoje zmiany - co prawda mam wersję B, ale pomoże mi to w odnajdowaniu się w zdjęciach Twojego Wspaniałego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 09.03.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Powiększyliśmy salon kosztem gabinetu i drzwi do łazienki daliśmy prawie naprzeciwko drzwi do przedsionka. Zyskaliśmy ponad 1m2 łazienki, wyszła w kształcie litery L. A masz jeszcze jakieś zdjęcia łazienki tej na dole? Czy tylko prysznic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 09.03.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Powiększyliśmy salon kosztem gabinetu i drzwi do łazienki daliśmy prawie naprzeciwko drzwi do przedsionka. Zyskaliśmy ponad 1m2 łazienki, wyszła w kształcie litery L. A masz jeszcze jakieś zdjęcia łazienki tej na dole? Czy tylko prysznic? Na razie tylko prysznic. Mamy powieszoną muszlę, ale czekamy jeszcze na całosć zabudowy, blat pod umywalke i szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 09.03.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Taki drobiazg dla tych co planują elektrykę . Otóż w naszym malućkim przedsionku zmienimy zwykły włącznik na taki z czujnikiem ruchu. Tak nieporęcznie się tam zapala światło jeśli się np odprowadza gości... Bo samemu ok. No chyba że macie , jak to się nazywa, takie "schodowe" włączniki, że je się w jednym miejscu włącza a innym wyłącza. My tak nie zrobiliśmy i teraz nam niewygodnie, ale rozwiązaniem będzie czujnik ruchu. Mój mąż-palacz ( ) nawet kiedy będzie szedł do swojego klubu-kotłowni z workiem eko nie będzie musiał wcześniej myśleć nad zapalaniem światła itd. A co do kuchni otwartej - wyższy blat-barek przysłoni roboczą część kuchni i bajzlu nie widać. I to się u nas ładnie sprawdza. Natomiast teraz nie zamontowałabym sobie zlewu tam gdzie przewiduje projekt - czyli pod węższym oknem - bo jest on na widoku z salonu i wszystkie gary widać. Np. jak się znosi coś do zmywarki, zanim ktoś raczy to do niej bezpośrednio włożyć, to oczywiście stoi przy zlewie - czyli na widoku z salonu. No i szkoda, że nasze tarasy nie są zadaszone... Wiadomo - pierwszy dom budujemy dla wroga, drugi dla teściowej a trzeci dla siebie i wtedy już wszystko mamy na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 09.03.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Taki drobiazg dla tych co planują elektrykę . Otóż w naszym malućkim przedsionku zmienimy zwykły włącznik na taki z czujnikiem ruchu. Tak nieporęcznie się tam zapala światło jeśli się np odprowadza gości... Bo samemu ok. No chyba że macie , jak to się nazywa, takie "schodowe" włączniki, że je się w jednym miejscu włącza a innym wyłącza. My tak nie zrobiliśmy i teraz nam niewygodnie, ale rozwiązaniem będzie czujnik ruchu. My właśnie będziemy mieli tak zrobione. Podobnie w spiżarce - np. jak się ma zajęte obie ręce wnosząc coś do środka, albo wynosząc, będzie wygodniej jak się samo zapali i o ile się nie mylę w przejściu między domem a garażem (wersja B) A co do kuchni otwartej - wyższy blat-barek przysłoni roboczą część kuchni i bajzlu nie widać. I to się u nas ładnie sprawdza. Natomiast teraz nie zamontowałabym sobie zlewu tam gdzie przewiduje projekt - czyli pod węższym oknem - bo jest on na widoku z salonu i wszystkie gary widać. A gdzie byś sugerowała? I jak sprawuje się pochłaniacz przy tej ściance/barku? No i szkoda, że nasze tarasy nie są zadaszone... Może warto pomyśleć nad markizą? Jak ładnie świeci słoneczko, to się ją zwija, a jak za bardzo - to się rozwija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzensa 09.03.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 No wlasnie ja tez sie nie martwie i licze ze zaloze fajna markize nad tarasem a dom bedzie wygladal bardziej lekko bez dodatkowych daszkow. No wlasnie co ze zlewem, zastanawiam sie czy by sie go dalo wmontowac blizej duzego okna w okolicach komina, bylby troche zasloniety. Jak u mnie wyglada zlewz trojka dzieci to ja wiem, jeszcze zadne nie splamilo sie wlozeniem naczyn do zmywarki, wyglada ze tylko kolezanka malzonka ma uprawnienia do jej obslugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 10.03.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Podobnie w spiżarce - np. jak się ma zajęte obie ręce wnosząc coś do środka, albo wynosząc, będzie wygodniej jak się samo zapali i o ile się nie mylę w przejściu między domem a garażem (wersja B) W spiżarce mam pomniejszone okno, i to sporo. Ale jest tam i tak jasno - więc włącznik z czujnikiem ruchu byłby nieekonomiczny. Głównie wchodzę tam w dzień, więc nie włączam światła. Między domem a garażem warto. A co do kuchni otwartej - wyższy blat-barek przysłoni roboczą część kuchni i bajzlu nie widać. I to się u nas ładnie sprawdza. Natomiast teraz nie zamontowałabym sobie zlewu tam gdzie przewiduje projekt - czyli pod węższym oknem - bo jest on na widoku z salonu i wszystkie gary widać. A gdzie byś sugerowała? I jak sprawuje się pochłaniacz przy tej ściance/barku? Kuchnię mamy tak jak w projekcie - więc barek stoi miedzy salonem a kuchnią dokładnie wkleja się w komin wentylacyjny. A okap wyspowy. A zlew wrzuciłabym jednak pod to drugie okno. Możesz podejrzeć: http://dorotagracek.fotosik.pl/albumy/404181.html http://dorotagracek.fotosik.pl/albumy/264843.html No i szkoda, że nasze tarasy nie są zadaszone... Może warto pomyśleć nad markizą? Jutro będzie u nas gość od rolet - miałam go też podpytać o takie rozwiązanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 10.03.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Podobnie w spiżarce - np. jak się ma zajęte obie ręce wnosząc coś do środka, albo wynosząc, będzie wygodniej jak się samo zapali W spiżarce mam pomniejszone okno, i to sporo. Ale jest tam i tak jasno - więc włącznik z czujnikiem ruchu byłby nieekonomiczny. Głównie wchodzę tam w dzień, więc nie włączam światła. widocznie wszystko zależy od trybu życia... my akurat z tych, co do domu na wieczór zjeżdżają... A wnosząc coś do spiżarki z zajętymi rękoma nie chciałabym szukać po ścianie włącznika, tym bardziej, że drzwi przewidujemy wahadłowe, można było od razu przejść do docelowego pomieszczenia, a nie najpierw rzeczy odkładać, aby sobie otworzyć drzwi. Nie zawsze co wygodne, jest ekonomiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 10.03.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Włacznik światła na ruch to bardzo wygodna i praktyczna sprawa. Żałuję, ze nie zrobiliśmy tego w wiatrołapie i garderobach. Teraz żeby zapalić światło w wiatrołapie właśnie przy wychodzeniu z domu trzeba lecieć do drzwi wejsciowych. Taki drobiazg- a wk......a. Nie od jeden- niestety. Ale u nas już że tak powiem- po ptokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 10.03.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ... ja to sobie troszke przemyslalem,ale nadal nie mam wlacznika :-)czekam na drzwi...potem kompletujemy reszte....chce miec w lazienkach drzwi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 10.03.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 kaura zawsze możesz sobie podpiąć czujnik ruchu - my mieliśmy zwykłe a teraz będzie czujnik. Zauważyliście że piszę w czasie przyszłym???!! No oczywiście u nas wszystko musi nabrać mocy urzędowej Ale jest dobrze, bo ten czujnik już kupiliśmy, bodajże ok 60zł kosztował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 10.03.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 kaura zawsze możesz sobie podpiąć czujnik ruchu - my mieliśmy zwykłe a teraz będzie czujnik. Zauważyliście że piszę w czasie przyszłym???!! No oczywiście u nas wszystko musi nabrać mocy urzędowej Ale jest dobrze, bo ten czujnik już kupiliśmy, bodajże ok 60zł kosztował. To jest bardzo dobra wiadomość. I jak się go podpina? Osobny kabelek? Kucie? Wiercenie? Malowanie? Przydałby sie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 10.03.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 kaura zawsze możesz sobie podpiąć czujnik ruchu - my mieliśmy zwykłe a teraz będzie czujnik. Zauważyliście że piszę w czasie przyszłym???!! No oczywiście u nas wszystko musi nabrać mocy urzędowej Ale jest dobrze, bo ten czujnik już kupiliśmy, bodajże ok 60zł kosztował. To jest bardzo dobra wiadomość. I jak się go podpina? Osobny kabelek? Kucie? Wiercenie? Malowanie? Przydałby sie bardzo. np, na tej aukcji jest pokazane: http://www.allegro.pl/item573098297_czujnik_ruchu_wylacznik_pir.html jak wygląda, jak podłączyć i na jakiej zasadzie działa. żadnego kucia, wiercenia, malowania - o ile zmieści się w ramkę. Jedynym minusem przy kolorowych włącznikach jest to, że będzie się wyróżniał, jeśli jest kilka włączników w jednej ramce... jest on biały - nie widziałam kolorowych, ale może się mylę, może są, tylko na razie nie szukałam za dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 11.03.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 kaura zawsze możesz sobie podpiąć czujnik ruchu - my mieliśmy zwykłe a teraz będzie czujnik. Zauważyliście że piszę w czasie przyszłym???!! No oczywiście u nas wszystko musi nabrać mocy urzędowej Ale jest dobrze, bo ten czujnik już kupiliśmy, bodajże ok 60zł kosztował. To jest bardzo dobra wiadomość. I jak się go podpina? Osobny kabelek? Kucie? Wiercenie? Malowanie? Przydałby sie bardzo. np, na tej aukcji jest pokazane: http://www.allegro.pl/item573098297_czujnik_ruchu_wylacznik_pir.html jak wygląda, jak podłączyć i na jakiej zasadzie działa. żadnego kucia, wiercenia, malowania - o ile zmieści się w ramkę. Jedynym minusem przy kolorowych włącznikach jest to, że będzie się wyróżniał, jeśli jest kilka włączników w jednej ramce... jest on biały - nie widziałam kolorowych, ale może się mylę, może są, tylko na razie nie szukałam za dokładnie. Dziękuję za info. Muszę sobie tylko przypomnieć czy przypadkiem nie daliśmy podwójnego włącznika w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzelid 11.03.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam serdecznie Od tygodnia mieszkamy w naszym wspaniałym. Wewnatrz domu wszystko generalnie gotowe. Oczywiscie nie wszystko moglo być na 100 procent. Mamy małe poprawki kuchni no i porecze od schodów do wymiany (przyszly w innym odcieniu). Drzwi wstawione, wszytskie kontakty i włączniki zainstalowene. Na pewno długo będą wisiały eleganckie żyrandole w postaci żarówek w oprawkach, no ale nie wszystko na raz. Mieszka się fajnie choć wiele jeszce brakuje by dom nabrał odpoweidniego klimatu (meble, obrazy i inne pierdółki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 11.03.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Grzegorzu-gratulujemy i ....rozumiemy Cie,ja chyba przede wszystkim :-)Ale w sob bede miec drzwi wew.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts