Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M04 WSPANIAŁY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie

My chyba tez bedziemy budowac Wspanialego z podwojnym garazem. W kazdym razie spodobal sie nam bardzo.

Obecnie posiadamy 2 dzialki budowlane i zaczynamy zbierac reszte dokumentow potrzebnych do uzyskania pozwolenia na budowe.

atryda rzut z przeniesionymi schodami dostales od autorki projektu?

Aga&Seb, kolo jakiej miejscowosci jest Stara Wies, my tez mieszkamy w okolicach Warszawy i nie ukrywam kuszaca wydaje mi sie perspektywa zobaczenia domu na zywo :D

martasi

Tak od autorki

i dodatkowo następującą informację:

"...Projekt jest już zaakceptowany przez naszych weryfikatorów, więc najpóźniej w ciągu miesiąca będzie dostępny dla klientów.

Proszę zadzwonić w przyszłym, to bedziemy wiedzieli dokładnie."

Nie wiem jak inni rozpoczynający budowe, ale my czekamy :D

Poza tym jeszcze jakieś 3-4 tygodnie do uzyskania kredytu, więc czasowo będzie akurat.

Czy ktoś z budujących robił u siebie ogrzewanie poprzez DGP, a jeśli tak

to jak rozwiązał rozprowadzenie (sufit podwieszany czy może jeszcze inaczej) ?

Pozdrawiam

No to super. Ja tez poczekam z zakupem projektu, bo ta wersja wydaje mi sie lepiej rozplanowana.

A ta kuchnia na srodku, to chyba sie tak postawila tylko :wink: a tak naprawde to powinna stac przytulona do komina.

Mi sie tam widzi zreszta niski murek a la barek, zeby choc troche oddzielic kuchnie od pokoju.

Tak rzeczywiście pojawiło się CD w Muratorze nr 5/2006 z animacją wybranych pięciu domów w tym Wspaniałego. Jesteśmy zachwyceni po "spacerze" w prawie naszym domu. Czekamy na wariant II Wspaniałego - M04b. Ma on być dostępny w sprzedaży w końcówce lipca. Wtedy też podejmiemy decyzję, czy kupujemy projekt Wspaniałego M04a, czy M04b... Budowę zaczynamy wiosną 2007.

Pozdrawiamy:lol:

gośmar

• 2 weeks później...

Super. bardzo mi sie podoba.

Schody fajnie oddzielone od reszty. Ale jest jeden problem... :cry: Projekt stracił trochę przez przeniesienie w głąb mieszkania wejścia do garażu. Wg. mnie dużym atutem tego projektu było wejście z garażu do przedsionka (przecież jeździmy w ubraniach i po przyjechaniu do domu trzeba te ubrania i buty zdjąć). A teraz trzeba przejść przez środek domu w butach do przedsionka żeby sie rozebrać.

Pytanie do szanownej Pani projektantki. Czy czasem nie można schodów zamienić miejscami z korytażem do garażu? W ten sposób na dole uzyskalibyśmy coś w rodzaju tego co było w wersji poprzedniej (przejście przez kotłownie), a na górze łazienka zmieniłaby lokalizację na przeciwną ścianę. Prawdopodobnie problemem może być skos dachu nad przejściem do pokoju (nadgarażowego) - może możnaby podwyższyc piętro o jedna warstwę bloczków.... (o ile oczywiście te przerywane linie to granica wysokości 190cm.)

Pozdrawiam. ;) Projekt bardzo mi sie podoba.

ps. czy możliwe jest wykonani piwnicy tylko pod garażem (w celu zrobienia kotłowni i składu paliwa - pellety???)

• 2 weeks później...
Mnie też to wejście do garażu przez garderobę nie przypadło do gustu. Mała garderoba jest pod schodami i w ciągu komunikacyjnym. Brakuje mi na parterze dużej garderoby jak w wersji poprzedniej. Mam teraz dylemat: czy Wspaniały MO4a czy Wspanialy MO4b. Każdy z nich ma swoje plusy i minusy. Po obejrzeniu animacji Wspaniałego MO4a coraz częsciej skłaniam się do tej wersji, ale czekam na ostateczną wersję Wspaniałego MO4b. Co myślicie o drzwiach do spiżarki? Może zrobić je przesuwane? Pozdrawiam :D