kasia026 14.07.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 A ja buduję Wspaniałego! i to podwójnego , bliźniaka znaczy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 15.07.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Ja jestem zafascynowana "wspaniałym" i patrząc jak rośnie, mam wrażenie, że poniekąd rosnę i ja, a tu Kasia buduje "wspaniałe bliźniaki", ale numer Na jakim etapie budowy jesteś ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia026 15.07.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 jrszcze w tym roku fundamenty. myslalamze pojdzie szybciej , ale mi urzedydaLY W KOSC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atryda 18.07.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Chyba dołącze do Was Załatwiamy zakup działki i ten projekt najbardziej nam pasuje. Dostałem od projektantki rzuty parteru i poddasza wersji 04b z przeniesionymi schodami !!!!!! i szczerze powiem to jest chyba to co "tygrysy lubią najbardziej" [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 18.07.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witajcie My chyba tez bedziemy budowac Wspanialego z podwojnym garazem. W kazdym razie spodobal sie nam bardzo. Obecnie posiadamy 2 dzialki budowlane i zaczynamy zbierac reszte dokumentow potrzebnych do uzyskania pozwolenia na budowe. atryda rzut z przeniesionymi schodami dostales od autorki projektu? Aga&Seb, kolo jakiej miejscowosci jest Stara Wies, my tez mieszkamy w okolicach Warszawy i nie ukrywam kuszaca wydaje mi sie perspektywa zobaczenia domu na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia026 18.07.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 jeśli ktoś ma możliwośc to bardzo proszę o skan piętra z przeniesionymi schodami. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 18.07.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 jeśli ktoś ma możliwośc to bardzo proszę o skan piętra z przeniesionymi schodami. POZDRAWIAM I ja tez poprosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atryda 18.07.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 WitajciePodaję linki bo szkoda zawalać forumobrazki sa na Imageshack-u, każdy po ca. 300kB Pozdrawiam Linki do pełnowymiarowych: http://img114.imageshack.us/img114/9084/parter1wq5.jpghttp://img76.imageshack.us/img76/2976/pietro1ik1.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 18.07.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 atryda dzieki, czy to jest projekt autorstwa tej samej osoby, ktora zrobila pierwotna wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atryda 18.07.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 martasi Tak od autorki i dodatkowo następującą informację: "...Projekt jest już zaakceptowany przez naszych weryfikatorów, więc najpóźniej w ciągu miesiąca będzie dostępny dla klientów. Proszę zadzwonić w przyszłym, to bedziemy wiedzieli dokładnie." Nie wiem jak inni rozpoczynający budowe, ale my czekamy Poza tym jeszcze jakieś 3-4 tygodnie do uzyskania kredytu, więc czasowo będzie akurat. Czy ktoś z budujących robił u siebie ogrzewanie poprzez DGP, a jeśli tak to jak rozwiązał rozprowadzenie (sufit podwieszany czy może jeszcze inaczej) ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atryda 18.07.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 martasi TakPani architekt Małgorzata Cybulska-Marks gdyby ktoś miał wątpliwości to polecam: http://www.architekci.pl/user/index2.php?uj_id=453 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atryda 18.07.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Zastanawia mnie tylko ta stojąca na środku kuchnia Gdyby tak zostało to trzeba by jakiś blacik w prawo zrobić taki do prac kuchennych, a z drugiej strony może 2-3 stołki barowe ? A może ulegni to poprawieniu w finalnej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 18.07.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 No to super. Ja tez poczekam z zakupem projektu, bo ta wersja wydaje mi sie lepiej rozplanowana. A ta kuchnia na srodku, to chyba sie tak postawila tylko a tak naprawde to powinna stac przytulona do komina. Mi sie tam widzi zreszta niski murek a la barek, zeby choc troche oddzielic kuchnie od pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atryda 20.07.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Czy mi się wydaje , czy ktoś piał że w którymś Muratorze jestanimowana wizualizacja "Wspaniałego"Jeśli tak to w którym ? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 20.07.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Tak rzeczywiście pojawiło się CD w Muratorze nr 5/2006 z animacją wybranych pięciu domów w tym Wspaniałego. Jesteśmy zachwyceni po "spacerze" w prawie naszym domu. Czekamy na wariant II Wspaniałego - M04b. Ma on być dostępny w sprzedaży w końcówce lipca. Wtedy też podejmiemy decyzję, czy kupujemy projekt Wspaniałego M04a, czy M04b... Budowę zaczynamy wiosną 2007. Pozdrawiamy:lol: gośmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 20.07.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Budowę zaczynamy wiosną 2007. Wszystko wskazuje na to, ze my tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaSeb 25.07.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 No...no, ależ to grono "wspaniałych" rośnie Marta Si serdecznie zapraszam, tj. Stara Wieś tuż za Nadarzynem (za Jankami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 09.08.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 http://img114.imageshack.us/img114/9084/parter1wq5.jpg http://img76.imageshack.us/img76/2976/pietro1ik1.jpg Super. bardzo mi sie podoba. Schody fajnie oddzielone od reszty. Ale jest jeden problem... Projekt stracił trochę przez przeniesienie w głąb mieszkania wejścia do garażu. Wg. mnie dużym atutem tego projektu było wejście z garażu do przedsionka (przecież jeździmy w ubraniach i po przyjechaniu do domu trzeba te ubrania i buty zdjąć). A teraz trzeba przejść przez środek domu w butach do przedsionka żeby sie rozebrać. Pytanie do szanownej Pani projektantki. Czy czasem nie można schodów zamienić miejscami z korytażem do garażu? W ten sposób na dole uzyskalibyśmy coś w rodzaju tego co było w wersji poprzedniej (przejście przez kotłownie), a na górze łazienka zmieniłaby lokalizację na przeciwną ścianę. Prawdopodobnie problemem może być skos dachu nad przejściem do pokoju (nadgarażowego) - może możnaby podwyższyc piętro o jedna warstwę bloczków.... (o ile oczywiście te przerywane linie to granica wysokości 190cm.) Pozdrawiam. Projekt bardzo mi sie podoba. ps. czy możliwe jest wykonani piwnicy tylko pod garażem (w celu zrobienia kotłowni i składu paliwa - pellety???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 17.08.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Podbijam temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośmar 25.08.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Mnie też to wejście do garażu przez garderobę nie przypadło do gustu. Mała garderoba jest pod schodami i w ciągu komunikacyjnym. Brakuje mi na parterze dużej garderoby jak w wersji poprzedniej. Mam teraz dylemat: czy Wspaniały MO4a czy Wspanialy MO4b. Każdy z nich ma swoje plusy i minusy. Po obejrzeniu animacji Wspaniałego MO4a coraz częsciej skłaniam się do tej wersji, ale czekam na ostateczną wersję Wspaniałego MO4b. Co myślicie o drzwiach do spiżarki? Może zrobić je przesuwane? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts