Lookita 27.03.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Zatem powodzenia......WM polecam,okna duze takze.....Przemysl sprawe powiekszenia salonu kosztem pokoju obok....Schody zabiegowe,jak lubisz....Slupy na poddaszu...oj i pare innych tam szczegolikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 27.03.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 kauro wzór już dawno miałam taki zaplanowany, ale kupiłam jednak nie tam gdzie ty, bo mi wycenili o 1500zł drożej niż zapłaciłam u mojego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzensa 27.03.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 to może ja też wyjdę z ukrycia i pokażę stan obecny naszego domku http://images38.fotosik.pl/87/f8c7a98608c98e98med.jpg http://images37.fotosik.pl/87/83d0e2205c7d61demed.jpg http://images39.fotosik.pl/88/4de09406d2a88ce5med.jpg i jak?? na bałagan nie patrzcie... to po demolce tymczasowych osłon okiennych:) Również witam, od jakiegoś czasu zastanawiam się z czego się robi obicie krokwi czołowej tak jak na Twoim zdjęciu, wygląda jak łuska rybia, czy to jest blacha ???? czy coś innego. Możesz mnie oświecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 28.03.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 to jest tzw. struktonit - rodzaj płytki PCV o nierównej powierzchni i w kształcie łuski. My mamy nawet komin tym obłożony i wygląda to nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 28.03.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 kauro wzór już dawno miałam taki zaplanowany, ale kupiłam jednak nie tam gdzie ty, bo mi wycenili o 1500zł drożej niż zapłaciłam u mojego producenta. Ty mi nie mów takich rzeczy, bo teraz na końcówce jak widze na ile mogłam zaoszczędzić to paznokcie gryzę Drzwi macie piękne- przyjrzałam sie dokładniej w galerii... i ciekawe wykończenie krokwi na dachu. U nas jakby - to powiedzieć górka finansowa bardzo ujemna z tendencją do coraz mniej ujemnej Cieszę się, ze trochę pierdułek do domu kupiliśmy wcześniej, bo teraz na pewno nie mielibyśmy za co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 28.03.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 pytanie do tych najbardziej zaawansowanych w budowie: podpowiedzcie, czy kominek powinien być zamontowany i obudowany przed wylewkami czy może być po?? Ja już się pogubiłam, bo jest 1000 opini i argumentów na ich poparcie Jak to było u Was?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 28.03.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 U nas najpierw były wylewki, potem kominek.Nie szukaliśmy argumentów za i przeciw takiej kolejności- po prostu nasz kominkarz powiedział, ze on zaczyna jak będą wylewki. Trzeba pamietać, żeby pod kominkiem nie dawać styro, no i przed wylewkami jest ostatni moment na doprowadzenie powietrza z zewnatrz do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 28.03.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 dzięki... tzn. pod wylewką ma nie być styropianu? Rozumiem, że chodzi o obciążenie jakie występuje w miejscu gdzie stoi kominek? Doprowadzenie powietrza już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 28.03.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 dzięki... tzn. pod wylewką ma nie być styropianu? Rozumiem, że chodzi o obciążenie jakie występuje w miejscu gdzie stoi kominek? Doprowadzenie powietrza już jest tak- właśnie chodzi o obciązenie, wkład może wazyć nawet 300kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 28.03.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witam wszystkich i każdego z osobna:) Grzech piszesz: Liste zmian w stosunku do projektu w pryncypiach na dzisiaj wydumalem taka : 1. Piwnica pod garazem ( glownie ze wzgledu na pochylenie dzialki, ale tez z praktycznej potrzeby ) super, jestem jak najbardziej "za" - może uda się też Tobie wkleić tam kanał samochodowy... 2. W salonie na bocznej scianie srodkowe okno zostanie zastapione duzym balkonowym lub rozsuwanym. tutaj podobnie obmyśliłam plan. Jednak kiedy już ściany stały to okazało się, że okien jest mnóstwo (plus wyjście na taras z gabinetu wchłoniętego w salon - co szczególnie polecam) i gdyby tam zrobić wyjście tarasowe byłoby jeszcze słabiej ustawne to całe pomieszczenie na parterze... ZAmurowaliśmy do poziomu okna... 3. Lazienka na pietrze bedzie zamieniona z pokojem obok ( zawsze chcialem miec wieksza lazienke, a ten pokoj jest dla mnie tylko rezerwowym ) hmmm... a łazienka będzie czym?? powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech35 29.03.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 1. Piwnica pod garazem ( glownie ze wzgledu na pochylenie dzialki, ale tez z praktycznej potrzeby ) super, jestem jak najbardziej "za" - może uda się też Tobie wkleić tam kanał samochodowy... >No tak do tego podchodze ze skoro mam takie pochylenie na dzialce to zamiast szukac poziomu troche doloze i bedzie piwnica z wejsciem z zewnatrz. Praktycznie zawsze sie przyda na jakas kosiarke czy cos ... Kanalu raczej nie potrzebuje 2. W salonie na bocznej scianie srodkowe okno zostanie zastapione duzym balkonowym lub rozsuwanym. tutaj podobnie obmyśliłam plan. Jednak kiedy już ściany stały to okazało się, że okien jest mnóstwo (plus wyjście na taras z gabinetu wchłoniętego w salon - co szczególnie polecam) i gdyby tam zrobić wyjście tarasowe byłoby jeszcze słabiej ustawne to całe pomieszczenie na parterze... ZAmurowaliśmy do poziomu okna... >Wiesz u mnie jest to jeszcze kwestia tego ze chce miec taraz pociagniety rowniez na boczna sciane domu wiec i chce miec na niego wyjscie idac z kuchni a nie przechodzac przez salon. Ja niestety nie wchlone calkiem gabinetu do salonu bo jest mi potrzebny, ale faktycznie po Waszych uwagach zwrocilem uwage ze maly ten salon ... Trzeba pomyslec co z tym zrobic. 3. Lazienka na pietrze bedzie zamieniona z pokojem obok ( zawsze chcialem miec wieksza lazienke, a ten pokoj jest dla mnie tylko rezerwowym ) hmmm... a łazienka będzie czym?? >Poprostu w tym pomieszczeniu w ktorym w projekcie byla zaplanowana lazienka zrobie maly pokoik glownie z funkcja dla ewentualnych gosci, a lazienka bedzie w pomieszczeniu obok ( nad wejsciem ). Wiem ze to moze malo praktyczne, ale w domu bede mieszkal najprawdopodobniej tylko sam z synem, ktory mozliwe ze za kilka lat rowniez "zniknie" gdzies na studia i nie potrzebuje tyle duzych pokoji na gorze. A stadka nowych dzieci juz raczej nie planuje powodzenia! Dziekuje ! A mozna gdzies zobaczyc zdjecia Twojego salonu po tym wchlonieciu gabinetu ? Ciekawy jestem jak to wyglada. Pozdrowienia Grzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech35 29.03.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Zatem powodzenia......WM polecam,okna duze takze..... Co to oznacza ? Masz wieksze okna niz w projekcie ? Czy chodzi Ci o to dodatkowe okno balkonowe ktore planuje ? Przemysl sprawe powiekszenia salonu kosztem pokoju obok Zrezygnowalas zupelnie z gabinetu kosztem powiekszenia salonu czy jakies inne zabiegi powiekszajace salon ? ....Schody zabiegowe,jak lubisz.... - to raczej nie, mysle ze sa malo wygodne. A z jakich powodow uwazasz ze sa lepsze ? Slupy na poddaszu... - o to tak, lubie takie klimaty Tym bardziej ze fasade tez chce wykonczyc tak jak na rysunkach do projektu drewnem na gorze. Tylko ta zielona dachowka jest malym klopotem podobno ... ale to sie zobaczy, jednak chcialbym. oj i pare innych tam szczegolikow A co np. ??? Bardzo dziekuje za odpowiedz Duzzzooo decyzji przede mna jak widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 29.03.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Qrcze,zmienie ksywe.... Lookita= Łukasz. Slupy-jak lubisz,to rob zgodnie z projketem wiezby,wyjda dwa w chalupie,jeden zamurowalem-kg i pom. nim a sciana ,w pustke powstala puscilem rure od WM. WM= wentylacja mechaniczna. Okna wsz. pomniejszylem,nie mam jak w projekcie. Schody zabiegowe-jak dla mnie zbyt urazogenne,trudniejsze w wykonaniu i wykonczeniu,ale moze sie myle-poza tym,ze urazogenne . Salon mam mnijeszy o ten pokoj-gabinet,troszke zaluje,ale mam swoj kat!!! Zona sie wscieka,jednak...wiecej sie nie wyciagnie,juz gosci musze nocowac w salonie,co prawda mam jedna kanape obecnie,ale gabinet ,to taki pokoj moj,z mysla o noclegu dla goscia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 30.03.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 http://images43.fotosik.pl/51/cd15234d911197efm.jpg Tutaj masz widok patrząc od strony okna tarasowego. Meble jeszcze tymczasowe:D Ale i tak stół "w jadalni" jest na razie malutki a miejsca jak widzisz niewiele.Trochę ciasnawo. Wąsko też między kominkiem a ściana naprzeciw. Tym bardziej odpada jakiś rozbudowany kominek. Wersja nowoczesna, minimalistyczna - jak u nas 1 płyta - sprawdza się najlepiej. A i tak tak daje ciepło, że trzeba sie odsuwać z sofą. Kominek teraz zrobiłabym narożny! Taki, żeby był z szybą tak jak teraz a druga część szyby na taras... http://images34.fotosik.pl/442/fd9e5f6436df5087m.jpg Tu widok z drugiej strony, stojąc tyłem do kuchni. Już nieaktualny zresztą) Przestawiliśmy TV na ścianę w byłym gabinecie. Będzie tam cała ściana RTv z fajnymi mebelkami. Do tego głośniki fajnie rozmieszczone i teraz dopiero można oglądać tv, wcześniej, jak na zdjęciu, to było jakieś nieporozumienie - za blisko i tak jakoś zezowato. No i sofy można przesunąć bliżej okna tarasowego - więcej miejsca na fajny stół w jadalni. Widzisz też choinkę - stoi "na ścianie" z gabinetem. Ma sporo miejsca, bo nie ma ściany. A najlepiej podjedź do najbliższego wspaniałego, wproś się na kawę, i sam zobacz na zywo. Wszystkim naprawdę to polecam! No i oczywiście zapraszam! My zabieramy się (dopiero) za malowanie salonu. Kolor jesień kamionkowa z Nobliesu - taki beż brązowawy:) No i może nam dolną łazienkę w końcu skończą, bo mnie już wykończyli. Drugi miesiąc ją robią I tak ciągle coś... I tak nigdy nie koniec... Jedyne co się dawno skończyło - to kasa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 30.03.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 halooo!!! Dlaczego mi zdjęcia się nie wkleiły??? Co zrobiłam źle??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 30.03.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 dori, w fotosiku pod każdym Twoim zdjęciem jest takie coś jak: pobierz kody. Tam znajdziesz bezpośrednie linki do Twoich zdjęć i jak skopiujesz sobie te linki i wkleisz w wiadomość na forum to pojawią się jako normalne zdjęcia... Wklejaj, też jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech35 30.03.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cd15234d911197ef.html Tutaj masz widok patrząc od strony okna tarasowego. Meble jeszcze tymczasowe:D Ale i tak stół "w jadalni" jest na razie malutki a miejsca jak widzisz niewiele.Trochę ciasnawo. Wąsko też między kominkiem a ściana naprzeciw. Tym bardziej odpada jakiś rozbudowany kominek. Wersja nowoczesna, minimalistyczna - jak u nas 1 płyta - sprawdza się najlepiej. A i tak tak daje ciepło, że trzeba sie odsuwać z sofą. Kominek teraz zrobiłabym narożny! Taki, żeby był z szybą tak jak teraz a druga część szyby na taras... >Faktycznie waski ten salon wychodzi Mam jednak ten problem ze gabinet obok potrzebuje napewno, choc moze byc niewielki. Nie wiem czy da sie przesunac sciane, albo przynejmniej jej czesc, bo przeciez zaraz za nia jest okno. Przesuniecie okna tez chyba nie jest proste bo to moze sa juz jakies sprawy konstrukcyjne, a przede wszystkim z zewnatrz ta sciana straci symetrie okien od bokow budynku. Nie wiem co z tym zrobie jeszcze ... calkiem z gabinetu raczej nie zrezygnuje, ale jesli bedzie sie dalo to go jakos zmniejsze zeby zyskac w miejsce w salonie. Porozmawiam z moja firma budujaca moze znajda jakis pomysl ... Kominek - myslalem o naroznym, ale jednak w wersji z druga szyba w strone kuchni zeby tworzyc jakis nastroj w ta strone a nie tarasu, chociaz dzieki Tobie zwrocilem uwage ze mozna by faktycznie w druga strone bo siedzac na komplecie bedzie go lepiej widac i nastroj moze byc przyjemniejszy ... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fd9e5f6436df5087.html Tu widok z drugiej strony, stojąc tyłem do kuchni. Już nieaktualny zresztą) Przestawiliśmy TV na ścianę w byłym gabinecie. Będzie tam cała ściana RTv z fajnymi mebelkami. Do tego głośniki fajnie rozmieszczone i teraz dopiero można oglądać tv, wcześniej, jak na zdjęciu, to było jakieś nieporozumienie - za blisko i tak jakoś zezowato. No i sofy można przesunąć bliżej okna tarasowego - więcej miejsca na fajny stół w jadalni. Widzisz też choinkę - stoi "na ścianie" z gabinetem. Ma sporo miejsca, bo nie ma ściany. A najlepiej podjedź do najbliższego wspaniałego, wproś się na kawę, i sam zobacz na zywo. Wszystkim naprawdę to polecam! No i oczywiście zapraszam! >Tutaj racja napewno sprzet audio video na scianie z gabinetem, inaczej na dobry dzwiek nie ma co liczyc ( a to moj konik , ale to nastepne 45 cm ktore zajma miejsce. Moze udalo by sie z sciana z gabinetem zrobic takie U z wcieciem w gabinet ( moj pomysl wiec pewno glupi ) i w ta wneke prznajmniej wlasnie sprzet AudioVideo by sie zmiescil spokojnie i nie wystawal w salonie. Zobacze niedlugo co mozna w tym zakresie wymyslec ... Baardzo dziekuje za te cenne uwagi, faktycznie musze zlokalizowac jakis wspanialy w okolicy Czy ktos z Was buduje lub wybudowal Wspanialego na podbeskidziu lub na slasku ??? Bede bardzo wdzieczny za sygnal ... My zabieramy się (dopiero) za malowanie salonu. Kolor jesień kamionkowa z Nobliesu - taki beż brązowawy:) No i może nam dolną łazienkę w końcu skończą, bo mnie już wykończyli. Drugi miesiąc ją robią I tak ciągle coś... I tak nigdy nie koniec... Jedyne co się dawno skończyło - to kasa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 31.03.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Grzegorz-nawet jesli sciane budujesz pom,salonem i gabinetem,zrob podciag w stropie,na przyszlosc,gdybys kiedys ja roz...l.Ja zaluje,ze nie zrobilem,rozwodow juz mialo byc i bedzie kilka,ale obiecalem,ze na starosc rozwale i robie remont -Zonie obiecalem.... Na pewno sciane skonsultuj,bo to sciana NOŚNA!!!!! Ja mam uklad mini,nie jest zle,ale naroznik musze miec skromniejszy,poza tym,zdecydowanie wole B niz A,z uwagi na kuchnie,na jej uklad,poza tym koszt schodow podwieszanych zrownal sie z moimi innymi wydatkami.....dodatkowymi.Wszz ma plusy i minusy...Mnie odpowiadala B od samego poczatku,ale jedno powiem: nigdy wiecej,na innej dzialce tego projektu nie wybiore ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 31.03.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Mnie odpowiadala B od samego poczatku,ale jedno powiem: nigdy wiecej,na innej dzialce tego projektu nie wybiore ))))) Za duzo byś zmienił? Mam wrażenie, że niektórzy z Was żałuja, że ten projekt wybrali... czy tak naprawdę jest on taki zły? Mi się on podoba i tej wersji będę się trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 31.03.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Zgadza się - ściana miedzy gabinetem i salonem jest nośna. Mieliśmy doprojektowany podciąg. Łukasz - my podobnie - zmienilibyśmy raczej projekt, albo wprowadzili więcej zmian we wspaniałym ... Na naszym wątku jest tyle dobrych propozycji, że pani architekt, która zrobiła 4 wersje wspaniałego powinna wziąć pod uwagę i piątą propozycję - może w końcu bliską ideału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts