kropka2 02.07.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 bo wydaje nam sie, ze ta wysokość pomieszczeń pod skosami, która jest na poddaszu będzie wystarczająca a wszyscy radzą podnosić swoja droga mogę sie pochwalić, że u nas budowa w toku, właśnie zalaliśmy strop jak na razie idzie bez niespodzianek i problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 02.07.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 bo wydaje nam sie, ze ta wysokość pomieszczeń pod skosami, która jest na poddaszu będzie wystarczająca a wszyscy radzą podnosić swoja droga mogę sie pochwalić, że u nas budowa w toku, właśnie zalaliśmy strop jak na razie idzie bez niespodzianek i problemów Tylko, że ta wysokość pod skosami, która jest w projekcie została uzyskana poprzez postawienie dodatkowej ścianki, która jest odsunięta o kilkadziesiąt cm od ścianki kolankowej. W związku z tym tracisz trochę powierzchni pomieszczeń - stąd niektórzy, np. my podnosiliśmy ściankę kolankową, aby nie budować dodatkowej ścianki i nie tracić powierzchni: mnożąc odsunięcie ścianki przez długość ścianek zabiera się kilka metrów z każdego pomieszczenia, co wg mnie jest trochę bez sensu. Chociaż zawsze możesz spróbować jakoś wykorzystać tą zabudowaną przestrzeń na np. jakieś schowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka2 02.07.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 tez tak właśnie mieliśmy zrobić- podniesc ściankę i zrezygnować z tej w środku. ale teraz stwierdziliśmy, że zostawimy ją jak jest, te w środku tez, ewentualnie w sypialni te środkową przesuniemy np 20-30 cm (pomniejszając tym samym pomieszczenie-ale to chyba tez nie ma sensu). i w ostateczności wszystko zostanie jak jest. z zagospodarowaniem nie będzie problemu- mąż stolarz na pewno meble dopasuje dzieci może tez za duże nie urosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawarek 03.07.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 witam ja nie podniosłem ścianki kolankowej i według mnie jest ok pewnie, że po podniesieniu jest więcej metrów ale ja zamierzam wolna przestrzeń wykorzytać na schowki pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 03.07.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 my też nie podnosiliśmy ścianki kolankowej... nie mamy więc domu o powierzchni prawie 200m2 :D:D Ale teraz przemyślałabym to raz jeszcze i pewnie podnieślibysmy ściankę kol. My nie mamy schowków - pomniejszyłoby to i tak niewielkie pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 03.07.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Dorota!!!!!:-)Co tam?JAk Rodzinka?Wspanialy nie za maly? Mojej Zonie,malo,zwlaszcza salonu :-)35 juz rozwod jest...Ale co tam....Nastepny dom buduje inny :-)Pozdrawiam...Odezwij sie,co tam...Dawaj na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 21.07.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 postanowiłam się odezwać, żeby wątek nam nie umarł Pokaże Wam postępy w moim Wspaniałym: podłogówka w salonie: http://images49.fotosik.pl/166/f9ac51b33638f029med.jpg i po podłogówce... http://images39.fotosik.pl/162/0c732222dcea1c9dmed.jpg O RETY! Ta szalona rura mi schody uszkodzi!! http://images39.fotosik.pl/162/22702c50373ef36fmed.jpg I ocieplanie budynku: http://images50.fotosik.pl/166/d801fd7c473cf767med.jpg W chwili obecnej już to wszystko jest skończone... wylewki piekne i gładkie jak masełko, a domek z czerwonego zrobił się szary A co u Was, moi drodzy? Może jakieś zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 21.07.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Kolejny zatem etap Fajnie rozwiazalas schody w wersji A.Ale pozniej pomysl,jak je obrobic,by zlagodzic wyglad betonu,niemniej ciekawie wymyslone... Ewosek,masz zamiar miec kominek?Chyba miejsce zostalo,ale nie jestem pewny,czy masz dojscie do komina....Gazem,czy pompa ciepla bedziesz grzac? Ja stoje w miejscu,mialem zryw zrobic elewacje,ale balutrsada i rolety zew.,wczesniej wew. mnie dobily cenowo....Ale coz....... PS.Zamierzacie miec reku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 21.07.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Dzięki Lookita Schody będą obłożone częściowo drewnem, więc beton nie będzie kłuł w oczy Ze schodów jestem naprawdę zadowolona. Zajmują mało miejsca, są wygodne... choć na początku wydawały mi się za wąskie i zbyt zakręcone, ale teraz już po nich biegam bez problemu Miejsce na kominek jest jak widzisz, a dojście do komina mam od drugiej strony, w pralni tzn. mam pralnię w miejscu gdzie wcześniej był przedsionek gabinetu i WC, a WC przeniosłam obok (chyba w projekcie była tam garderoba...) Nie będzie niestety pompy ciepła, gazu też nie, a ogrzewać będziemy głównie ekogroszkiem i innymi, bo piec ma być dwurusztowy (tym to się mąż zajmuje, ja się nie wtrącam) i reku też nie będzie... może się nie podusimy Rolety zewnętrzne to faktycznie duży koszt... my już mamy podtynkowe. Musieliśmy w nie zainwestować jak najwcześniej, bo budujemy w takim miejscu, że mamy tylko jednego sąsiada, a następny 400m dalej, więc ze względu bezpieczeństwa to była konieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nel1 26.07.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Okna w kuchni wyszły za nisko , ktoś ma pomysł co z tym zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 26.07.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Zrobic wneke podokienna na np. kwiatki,ziola,a reszte obrobic -blat na odpowiednim poziomie.To taki pomysl na szybko...Nie wiem,ktora wersje masz,jak B-to zaden wielki problem-jest jedno okno,jak A,to...hmmmmm tam kuchnia jest ciasna i wielkich zmian nie da sie...chyba,ze...bardzo odwaznie ....Okno w projekcie jest za niskie,trzeba bylo zmienic....w B...ale jak ktos woli blaty nizej,czemu nie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 26.07.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 A na jakiej wysokości Ci wyszły te okna?? Mnie też się wydawało po zrobieniu wylewek, że sa za nisko i mi się ryczeć chciało Blat kuchenny miał być jednocześnie parapetem, ale zmierzyłam w obecnej kuchni wysokość szafek do górnej powierzchni blatu i okazało się, że jest idealnie... Więc przelicz sobie dokładnie, bo może przedwcześnie się martwisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 27.07.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam Ja planuję podnieść w kuchni i na tej samej ścianie w salonie wys. parapetów na 110 cm od gotowej podłogi. Zwłaszcza że w kuchni pod oknem będzie zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 27.07.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 JA rozwiazalem to w ten sposob,ze mam parapet okienny wyzej niz blat,obrobilem szklem sciane nad zlewem i roznice pom.parapetem a zlewem.Blat mamy na wys. 85cm,wys. parapetu-to dodatkowe 10 cm.Jako ,ze nie jestesmy dryblasami,pasuje nam ta wysokosc,ale 95 cm blatu-troszke wysoko,ale...daloby sie zyc,gotowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nel1 28.07.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 A na jakiej wysokości Ci wyszły te okna?? Mnie też się wydawało po zrobieniu wylewek, że sa za nisko i mi się ryczeć chciało Blat kuchenny miał być jednocześnie parapetem, ale zmierzyłam w obecnej kuchni wysokość szafek do górnej powierzchni blatu i okazało się, że jest idealnie... Więc przelicz sobie dokładnie, bo może przedwcześnie się martwisz Masz racje chyba bedzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 29.07.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 no to świetnie wszystko trzeba kalkulować na zimno, a nie kierować się emocjami Tego uczy mnie mój mąż, bo już wiele razy miałam atak paniki, że coś jest nie tak, ale po przemyśleniu okazało się do zniesienia Budowa jednak wykańcza psychicznie hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nel1 29.07.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 ) Budowa jednak wykańcza psychicznie hi hi hi e..tam Ja się tam budową nie stresuję choć wychodzą rózne kwiatki. ( Może dlatego że mam większe powody do zmartwień ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hartwig 31.07.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witajcie!Jestem na etapie sporządzania kosztorysu i mam do Was pytanie.Z jakimi kwotami trzeba się liczyć przy wykonywaniu instalacji?Ja planuję piec gazowy do tego kominek z płaszczem wodnym. Czy ktoś ma doświadczenia z płaszczem wodnym? Warto w to zainwestować?Czy zmieszczę się z inst. elektryczną w 10k zł? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 03.08.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Hej,mam prośbę do osób posiadających wersję B i schody zabiegowe:moglibyście pokazać jak macie rozwiązany temat schodów i poręczy na schodach? I jednocześnie jak macie umiejscowiony słupek na samym zabiegu? Pozdrawiam,Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzensa 04.08.2009 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 No ta nasz Wspaniały też dostał kołderke drewnianą z desek świerkowych o profilu Variant, malowane Sadolinem extra -teak. Prawie skonczone bo zabrakło kilka desek a w hurtowni brak. Do tych co planują robienie tego w przyszłości to efekt końcowy w najwiekszej mierze zależy od jakości malowania . Na podbitkę też poszło drewno ale profil soft line. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts