Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porysowali szyby- co zrobić?

pyrka

Recommended Posts

Porysowali mi całe szyby co teraz? Szpachlarze zachlapali okna wodą z gipsem. Osioł wziął się do czyszczenia metalową szpatułką zamiast zmyć wodą. Są całe porysowane. Pod światło rysy świecą jak halogeny. Podejrzewam, że w zimie może być siatka z mrozu na tym. Co z tym zrobić kazać wymieniać? :evil:

Idiotyzm i ignorancję trzeba tępić- najlepiej przemawia się do rozumu fachowców przez ich kieszeń. Mój kafelkarz stracił kilka setek, bo ułożył kafle na ogrzewaniu podłogowym, na zwykły klej do płytek. Niestety musiał zrywać i jeszcze raz układać. A nie mało tego było :wink:

Najzabawniejsze było jego tłumaczenie :" boś pan ten klej tak z brzegu postawił"

U mnei porysowali przy tylkowaniu obie szyb w drzwiach tarasowych, Odrazu zawołany szef ekipy powiedzial no tak porysowane i wymieniać...

Po wymianie przedstwiłem fakture "ekipie" A przy zapłacie za wykonane prace odliczona była kwota jaka wydana została na wymianę szyb. Nie było wielkich krzyków i problemów ...przyznali sie do winy bez bicia :-)

U mnie idą w zaparte, że to nie oni, choć wiem że rys nie było kiedy zaczynali prace, bo wtedy osobiście je myłam i dokładnie oglądałam. Po pierwsze po to żeby nie mówili ,że były brudne a po drugie miał przyjść okniarz wyregulować okucia. Pierwszy raz zobaczyłam je wczoraj po sprzątaniu panów wykonawców. W między czasie byli przez kilka dni malarze, ale specjalnie na moje życzenie od razu okna pozaklejali, żeby nie było wątpliwości czyj brud na nich jest.