z_i_k_u 12.10.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Cześć,Mam następujący kłopot i chciałbym poznać Wasze opinie.Moja brygada od tynków zewnętrznych przeciągnęła niesamowicie termin i zamiast przyjść w środku września przyjdą dopiero pod koniec października. Trochę się boję, że może być już za późno, martwię się o temperaturę, która w nocy może oscylować wokół zera. Mam ścianę trójwarstwową i nie muszę teraz tynkować, ale chciałbym to zrobić - posprzątać wokół działki i skończyć temat budowy. Proszę o Wasze opinie, do kiedy można robić tynki Czy można je robić jeśli w nocy zdarzają się przymrozki, co mi radzicie? Jak to wyglądało u Was.Z góry dziękuję za wszelkie uwagi które mam nadzeję pomogą mi podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 12.10.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Najgorsze to nocne przymrozki. Na razie ich nie ma, ale potem mogą się zacząć. Tak więc to duży dylemat. Ja odpuściłem tynkowanie i dopiero tynkowałem po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 12.10.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 A jaki tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z_i_k_u 12.10.2005 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 cemectowo-wapienny, na gładko i później malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 12.10.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 To jaki tynk ma niewilkie znaczenie. Przy przymrozkach nie jest dobrze robić jakiekolwiek tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 12.10.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Ma wielkie znaczenie.Silikat barwiony w masie nie toleruje nawet porannej mgły-mogą wyjść plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 12.10.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Dopuszczalna temperatura to +5deg. Potem zaczyna się ryzyko.Jak piszą poprzednicy - przy silikatach ryzyko zwłaszcza przy wilgoci dodatkowo podwyższone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts