wiaterek 12.10.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Witam, Trzy tygodnie temu wylałem beton na styropianie zalewając rurki z podłogówki. warstwy standardowe: styropian, folia rastrowa, rurki miedziane, siatka zbrojąca. Wszystko zalane półsuchym betonem. Jenak mam takie miejsce, gdzie zauważyłem , że beton mi podniosło o jakieś 0.5 cm. Jest to klin, który powstał w miejscu oddylatowania wylewki od ściany i łuku, który będzie brzegiem części podłogi z parkietu. Podłogówka będzie tylko pod częścią z płytkami. Najprawdopodobniej czeka mnie kucie, możnaby naciąć wylewkę od góry i spowodować położenie części będącej w powietrzu, ale mam tam zalane 2 pętle i to nie powinno pracować. Miał ktoś podobny problem? Jak to można inaczej rozwiązać?Wit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imielok 13.10.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Masz zdjęcia podłogówki przed zalaniem ?Jeśli tak możesz bezpiecznie naciąć.Mieliśmy ten sam problem w wyniku niedostatecznego pielęgnowania wylewki.Podniosła się w rogu przy dylatacji salonu w kształcie litery L.Inspektor Nadzoru a więc fachman kazal naciąć i po krzyku.Po położeniu kafelek śladu nie ma.PozdrawiamImielok - mąż GAGI2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts