ANITA11 30.04.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 A co tu taka cisza??? Mamy już posadzki !!!! Do gipsowania ścian ekipa zamówiona. No i teraz zacznie się myśleć jak urządzić środek a to nie jesta takie łatwe.Hej rodzinko Mitmara pochwalcie sie swoim środkiem może coś spatrzę co macie na podłodze jakie drzwi i ościeżnice wewnetrzne itd...? Czekam na kontakt i serdecznie wszystkich pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 01.05.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 No to już macie "z górki" U nas cisza - plewimy thuje i podsypujemy je żwirkiem, coby chwast nie rósl, mąż nawiózl ziemię i rozrzuca powolutku i na razie tyle. Chyba przez lato będzie cisza, bo mąż wyjeżdża na jakiś czas Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 05.05.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A co tu taka cisza??? Mamy już posadzki !!!! Do gipsowania ścian ekipa zamówiona. No i teraz zacznie się myśleć jak urządzić środek a to nie jesta takie łatwe. Hej rodzinko Mitmara pochwalcie sie swoim środkiem może coś spatrzę co macie na podłodze jakie drzwi i ościeżnice wewnetrzne itd...? Czekam na kontakt i serdecznie wszystkich pozdrawiam! Witam Jeżeli chodzi o podłogi to wybraliśmy do pokojów panele (niestety nie wytrzymują w starciu z naszymi dzieciaczkami i pewnie za 2 lata pójdą pod topór, tzn. panele nie dzieci ). Hol, kuchnia, łazienka w kafelkach (paradyż, tubądzin - proponuję dużo ryć w internecie, a można się zdziwić ile można zaoszczędzić). Drzwi wewnętrzne i ościeża - polskone, bo miały największe możliwości adaptacji do isniejących otworów drzwiowych. Farby - dekoral, super się maluje, świetnie kryje. Zdjęcia postaram się wrzucić w wolnej chwili, bo właśnie jesteśmy po spędzonym z przyjaciółmi weekendzie (pogoda super ) i muszę coś poszperać. Zawsze można też na wizytę wpaść Poza tym część mebli została adoptowana ze starego mieszkania z powodu dzieci (i ich destrukcyjnego działania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powazna26 17.05.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 ale tak wszystko szybko sie toczy i tak fachowców troszke stopujemy,bo oni by chcieli wszystko już aby jak najszybciej skończyć i dostać pieniążki,ale my pracujemy i nie mamy zawsze czasu a oczywiste jest ze chcemy być przy tym i widzieć co oni robią,musimy wszystkiego dopilnować!Fachowiec obiecał,że do końca września domek ma stać juz z dachem!! Fundament już prawie gotowy,cały zaizolowany,teraz jeździ piasek a dużo go jest ok 8 wywrotek i obsypują ściane fundamentową i robią podsypke pod posadzke. Postaram się nabieżąco wszystko opisywać! Pozdrawiam Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 19.05.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam Wszystkich KWARCOWICZÓWU nas gipsują ściany. Zakupilismy płytki na podłoge do kotłowni . Mamy już kupione Deski na podłoge firmy BARLINEK do małych pokoi i korytarza kolor Jesion Family a do salonu Dąb Family przywiązą je dopiero przed zakładaniem bo u nas robota w domku na całego. Jutro robia pomiar drzwi wewnetrznych Podobają mi sie drzwi porta kolor orzech 3- Trzy szyby . Już rozgladam sie za płytkami do łazienki znowu mentlik mam w głowie sama nie wiem cowybrać???? Halo Mitmar pochwalcie sie swoja łazienka i kuchnia Prosze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 27 21.05.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 witam wszystkich kwarcowiczow,gratuluje tak duzych postepow w budowie.mam jedno pytanko do wybudowanych -) jaki byl koszt calego dachu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laufer 23.05.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Dosc dlugo nie zagladalem na forum, u mnie juz piwnice stoja w przyszlym tugodniu beda zalewac strop nad piwnicami, ciekawy jestem jak wy rozwiazaliscie kwestie schodow na poddasze bo ja chcę zelbetowe a nie bardzo chce zbiegowe jak w projekcie wolalbym ze spocznikiem a nie zbiegowe tylko czy wystarczy miejsca i planuje jeszcze zmienic strop nad parterem na żelbetowy bo teriva podniesie mi schody o 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sicior 04.06.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam wszystkich po dłuższej nieobecności na forum Jestem na etapie zalanych fundamentów oraz wymurowaniu scian fundamentowych, zalalem tez chudziaka i rozprowadziłem kanalizacje. Od jutra zaczynają budować ściany...i teraz ogromna prośba - czy ktos robił strop drewniany ??? potrzebowałbym kilku fotek i informacji na ten temat http://images26.fotosik.pl/224/78ac7b15a79ea29fm.jpg http://images33.fotosik.pl/275/1ab1a8acf3fcd9e6m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 04.06.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam,A czemu robisz strop drewniany jeśli można wiedzieć? Nie będziesz robil góry nigdy? Jeśli tak, to po co taki dom z takim dużym poddaszem??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sicior 04.06.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam, A czemu robisz strop drewniany jeśli można wiedzieć? Nie będziesz robil góry nigdy? Jeśli tak, to po co taki dom z takim dużym poddaszem??????? bede robił górę ale chcę mieć drewno pod sufitem a poza tym wychodzi to sporo taniej od terivy. Daję w miejsce belek stropowych teriva - deski 18x 8 cm i na to deski azurowo a nastepnie płytę OSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 04.06.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Aaaaaaaaaaaaaa No widzisz - nie wiedzialam, że to tak można. Czlowiek uczy się przez cale życie....(i glupi umiera ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 10.06.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam wszystkich ! Ja mam nadzieję że w tym roku zamieszkam w naszym KWARCU . W tej chwili robimy środek czekamy na fachowca od zakładania płytek na podłogi i łazienkę a potem to tylko malowanie na kolory ścian bo na biało są zagruntowane, montaż drzwi i ocieplenie z zewnątrz....... Teraz to dopiero trzeba myśleć i latać po sklepach żeby urządzić ten dom!!!! Pozdrawiam papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sicior 11.06.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam Was Kwarcowicze.... Czy może ktoś zamieścić zdjęcia poddasza w kwarcu - tak jak to wychodzi w rzeczywistości. Mam też prośbę o fotki schodów ( drewqnianych lub wylewanych)... z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ps u mnie juz ściany rosną ...rosną hihih http://images28.fotosik.pl/228/c47733142abcd38fm.jpg http://images32.fotosik.pl/282/963ace001573422cm.jpg http://images25.fotosik.pl/230/d25a78995401f3aam.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 11.06.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam wszystkich ! Ja mam nadzieję że w tym roku zamieszkam w naszym KWARCU . W tej chwili robimy środek czekamy na fachowca od zakładania płytek na podłogi i łazienkę a potem to tylko malowanie na kolory ścian bo na biało są zagruntowane, montaż drzwi i ocieplenie z zewnątrz....... Teraz to dopiero trzeba myśleć i latać po sklepach żeby urządzić ten dom!!!! Pozdrawiam papa No hej Anitka!! Bardzo się cieszę, że to wszystko idzie do przodu;) Z niecierpliwością czekam na fotki, i na jakąś rozmowę na gg. Pozdrawiam gorąco i życzę szybkiego wykończenia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rywi1 11.06.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam wszystkich budowniczych Kwarca. Rowniez buduje kwarca ( stan surowy). Mam prosbe do forumowiczow ktorzy sa na dalszym etapie. Zwlaszcza Anita11 i IzaN. Mam problem wlasnie z pomieszczeniem gospodarczym. Zamierzam zlikwidowac WC i zrobic kotlownie w ktorej bedzie piec gazowy i na opal staly.Czy moglibyscie przeslac kilka fotek w jaki sposob urzadzi taka kotlownie? No i oczywiscie zdjec pozostalych czesi domu jak to mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 30.06.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam wszystkch! Bardzo często tu zaglądam ale nie mam czasu wklejać zdjęć. Muszę sie pochwalić,że mam już skrzynke z prądem na działce i wreszcie wodę!!!!!!! U nas dużo sie dzieje bo jak sie zabraliśmy za środek domku to dopiero wiem ile trzeba mieć zdrowia żeby urządzic swój domek. Jak narazie wszystko idzie dobrze ale głowa musi być na karku mój mąż spisuje się rewelacyjnie pamieta wszystko i o wszystkim co gdzie i kiedy załatwić .Kiedy co i skad przywieśc i no i zapłacić. Kasa ucieka jak woda !!!!!!!!!!!!!! Ale serce sie raduje jak widać efekty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sicior 11.07.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Czy ktoś coś tu jeszcze pisze ?? ja już jestem na etapie montażu okien . http://images27.fotosik.pl/244/0a632bc435cdc2a0m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 11.07.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Witam, Ja bym chętnie coś napisala - tylko u mnie nic się nie dzieje :( Ale mamy tu kilku Kwarcowiczów, u których praca wre, tak więc czekamy na wieści!!!!!Anitka co tam u Ciebie?? Sicior - domek pnie się jak grzyb po deszczu - zaraz będziesz wykańczal - wklejaj foty !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaitomek 13.07.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Została ostatnia warstwa i murowanie będzie skończone! Fachowiec spisał się super,wszystko tak równo wygląda i jest fachowo wykonane,jesteśmy bardzo zadowoleni z naszego majstra. Nasz fachowiec bardzo się cieszy naszym domkiem,przeżywa wszystko razem z nami. Nawet nie wiecie jak jest zadowolony z Silki,super się mu z niej muruje,bloczki są takie równe i wygodne w murowaniu. Strop również jest już zamówiony,przywiozą go 21 lipca Strop mamy Zerański,cały strop na naszego Kwarca z dowozem i z dźwigiem kosztował nas 11450zł ,więc nie jest źle. A co najważniejsze mamy już wode na naszej działce. Niedługo będą zdjęcia naszego Kwarca Napewno je tu umieszcze!!! Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaitomek 13.07.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Do Siciora Domek super,bardzo nam się podoba,tylko pozazdrościć Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts