Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Ja też będę miala okna plastikowe, ale myślę nad kolorem mahoń, obustronnie oklejone oczywiście. Napiszcie, czy kolor bramy garażowej i drzwi wejściowych dobieracie (dobieraliście) pod kolor okien, bo ja bym bardzo chciala tak zrobić. pozdrawiam.

P.S. Ja nie mam żadnych zwierząt, choć bardzo bym chciala, więc w nowym domu na pewno będzie pies (i może kot?). Pozdrawiam

Witam serdecznie wszystkich sympatyków projektu KWARC.

Jestem na etapie zakupu tego projektu, razem z żoną chcemy zacząć budowe na wiosne ( załatwiamy teraz papiery do dzialki).

Mam prośbę, odnośnie informacji dotyczącej wykonania(cen, oraz jakich materiałów) wszelkich prac do stanu surowego zamkniętego.

Jeżeli ktoś dysponuje zdjęciami to chętnie zobaczę oraz porozmawiam na temat tego projektu GG 7220170 - [email protected]

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Paweł

Hej Woj-jur a kiedy planujesz przeprowadzke? Ty wczesniej zaczales to pewnie juz niedlugo tymbardziej ze te zwierzaki chetnie by porykaly po takim superowym domku. Ja podobnie jak Iza teraz nie mam zwierzat ale corce juz obiecuje pieska jak przeprowadzimy sie do domu bo teraz tez mieszkamy w bloku. Bo my chcielibysmy sie przeprowadzic na przyszla gwiazdke narazie sa to ciche plany zobaczymy jak to wszystko dalej pojdzie Pozdrawiam

Drodzy koledzy no i kolezanko czy macie juz tarasy? czy moze macie na nie jakas inna wizje niz w projekcie bo my planujemy jeszcze na dniach wykapac fundament na taras i go zalac podbudowac bloczkami zasypac gruzem i zwirem a na wiosne zrobic wyllewke. Tak sobie glowkuje czy zrobic go w miare duzy czy stol i krzesla planowac w ogrodzie? Pomozcie

A z przeprowadzką to nie wiem. Nie mam tynków, wylewki i to mnie wstrzyma przed wykończeniem. W kurza mnie to, ale u mojego sąsiada, który szybko się wprowadził to - cukier trzeba dziabać widelcem, taką ma wilgoć w domu.

Ja chcę tego uniknąć, czyli nie śpieszę się, choć bardzo pragnę.

Witam, no i co z tą bramą garażową - pod kolor drzwi robicie?

Jeśli chodzi otaraz - to podobnie jak Woj-Jur - chcemy ja ulożyć z kostki (firma Libet robi pięęęęękną kostkę) - nie wiem dokladnie jak to sie robi - co pod spód, co na wierzch, ale wie to mój mąż, bo on będzie ją ukladal. Wiem tylko, że robimy drewniane zadaszenie nad tarasem (3x7 m) - pokryte tą samą dachówką, co na dachu. Marzy mi się posiedzieć na tarasie w czasie deszczu......

Ten mi się podoba -

http://forum.muratordom.pl/tarasy-nasze-zdjecia,t95668.htm?highlight=taras

Woj-Jur masz rację z tym nie spieszeniem sie do przeprowadzki - ja tez się boję zbyt szybkiego zakończenia, dlatego my też brędziemy trochę przeciągać to zakończenie _ zresztą nie wiadomo dokąd starczy nam kasy :-? , bo ona gra tu glówną rolę.

Anita - moi dekarze wchodzą - podobno- w czwartek - mam nadzieję - więc będziemy na bieząco śledzic nasze dachy. :wink:

Pawel - jak skończą mi dach, to wkleję foty abyś zobaczył "DOBRY"początek Twojej budowy.

POZDRAWIAM

P.S. - napiszcie co z tym kolorem bramy - jak dobieracie? :roll:

Dzieki za podpowiedz z tarasami chetnie obejrze te gotowe tarasy naciesze oko! co do bramy garazowej tez dobiore pod zloty dab do okien i drzwi. A co do wilgoci to zgadzam sie w 100%. zaraz po nowym roku zaczniemy dzialac zeby te wszystkie beczki wody ktore pojda w tynki posadzki i tak dalej sobie ladnie cale lato schly a potem zobaczymy jak to wyglada??????????? Niestety bardziej sytuacja nasz do tego zmusza zeby sie przeprowadzic niz chec pojscia w mokre mury ale niestety takie zycie . Pozdrawiam wszystkich

Witam wszystkich forumowiczów...

mam prośbę odnośnie informacji typu materiałów na ściany zew. i wew. w stanie surowym( jakie wymiary pustaka czy cegły używaliście oraz o orientacyjną cene/ szt).

Mam kosztorys do tego projektu, ale tam są jakieś dziwne bloczki betonowe o wymiarach 59/36/24 i takowych nie moglem znalezc :).

Z góry dziekuej za odpowiedz.( musze sie zorientowac z czego najlepiej i najtaniej wybudowac. pozdrawiam :) Paweł

Witaj! Moja pierwsza uwaga jeśli tanio to nie zawsze "dobrze". My bralismy pod uwage to iż ścian i dachu nie bedziemy nigdy zmieniać to jak sie postawi to juz na "wieki". Naszego kwarca zdjecia sa na tym forum wiec mozesz zobaczyc jak sie prezentuje nasz KWARC ktory jest z cegły ceramicznej porotherm 25*25*38 ( cena okolo 7 zl za sztukew maju za nia placilismy 8,5zl)scianki dzialowe rowniez z tej cegły ale 12*25*50 ( cena 5,5 za szt.) duzo nam poszlo cegly pełnej chyba 7 palet (cena 1,6zl) no i klinkier na komin bo taki mi sie najbardziej podoba . Kazdy mówi ze ceramika to ceramika !!!! na to damy ocieplenie styropian 10cm . dachówke mamy ceramiczna roben plus miedziany my placilismy niecałe 34 zl za metr2.dziś nam zaczeli zakładc folie i łaty i kontrłaty wiec jestem heppy bo zaraz nasz domek bedzie miał dach. super!!!! jak masz jeszcze jakies pytania to prosze . ja opisuje naszego kwarca a rozwiazn jest napewno duzo zycze powodzenia

Witaj! Moja pierwsza uwaga jeśli tanio to nie zawsze "dobrze". My bralismy pod uwage to iż ścian i dachu nie bedziemy nigdy zmieniać to jak sie postawi to juz na "wieki". Naszego kwarca zdjecia sa na tym forum wiec mozesz zobaczyc jak sie prezentuje nasz KWARC ktory jest z cegły ceramicznej porotherm 25*25*38 ( cena okolo 7 zl za sztukew maju za nia placilismy 8,5zl)scianki dzialowe rowniez z tej cegły ale 12*25*50 ( cena 5,5 za szt.) duzo nam poszlo cegly pełnej chyba 7 palet (cena 1,6zl) no i klinkier na komin bo taki mi sie najbardziej podoba . Kazdy mówi ze ceramika to ceramika !!!! na to damy ocieplenie styropian 10cm . dachówke mamy ceramiczna roben plus miedziany my placilismy niecałe 34 zl za metr2.dziś nam zaczeli zakładc folie i łaty i kontrłaty wiec jestem heppy bo zaraz nasz domek bedzie miał dach. super!!!! jak masz jeszcze jakies pytania to prosze . ja opisuje naszego kwarca a rozwiazn jest napewno duzo zycze powodzenia

dziekuje za odbpowiedz :)

Witam serdecznie. Prawdopodobnie chodzi tutaj o bloczki z suporexu(ytong) tylko one mają takie wymiary. W projekcie jest sciana jednowarstwowa o gr. 36 cm i stąd sie wzieły te wymiary. O ile wiem bloczki o takich wymiarach produkuje Ytong. MY też budujemy kwarca ale mamy scianę dwu-warstwową z keramzytu (24x24x50) -10 zl/szt.Do murowania scany o grubości 36 cm musisz miec bardzo dobrą (dokładną ) ekipe bo póżniej juz nic nie poprawisz. http://www.allegro.pl/item258573590_ytong_36_5_pp2_4_0_s_gt_36_5_20_60_od_ss.html

Pozdrawiam

Witam Anitę

Nadal czekamy na najswieższe zdjęcia z Twojego dachu:)

My dzisiaj kupiliśmy impregnat do drewna (konkretnie do tych desek pod rynnę- kolor oczywiście dąb). Mąż w najbliższym czasie będzie je malował, bo jutro mają przyjść moi fachowcy na dach - oczywiście jeśli nie będzie padać deszcz :-?

Pozdrawiam

Witam wszystkich ...wlasnie zamówiłem projekt i byłem u architekta szykuję pare zmian w projekcie...mianowicie muszę połączyć WC z pomieszczeniem gospodarczym bo nie zmieści mi sie piec z podajnikiem( na ekogroszek).

Kolejna zmiana w stolarce okiennej...likwidacja drzwi balkonowych z kopoju.

No i ostatnią główną zmiana bedzie łazienka na gorze :)

A co do fotek to podeślijcie cos na @ [email protected] - chętnie obejrze wszystkie Wasze zdjęcia..dzieki i pozdrawiam Pawel

No i dobry wybor ten projekt naprawde jest super mi bardzo podoba sie salon i oddzielnie kuchnia i do tego ta strefa pokoi cala po jednej stronie bardzo praktyczna. My tez mamy zlikwidowane wc na dole aby powiekszyc kotlownie tam tylko umywalke wstawimy. Okno w sypialni zmniejszylam do rozmiaru 140/140 a tym samym zyskalam miejsce na szafe ale garderobe bo łóżko wstawie pod tym oknem. teraz jestesmy na etapie zakladania dachowki teraz to dopiero domek nabral kształtów. Pozdrwiam wszystkich.