woj-jur 14.10.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Mam papugę – filipa, szynszyla – puszka i dzisiaj przywiozłem psa- Golden Retriever – chapy, już się nie mieszczę w bloku nie mogę doczekać się zamieszkania w domu. A wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 15.10.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam,Ja też będę miala okna plastikowe, ale myślę nad kolorem mahoń, obustronnie oklejone oczywiście. Napiszcie, czy kolor bramy garażowej i drzwi wejściowych dobieracie (dobieraliście) pod kolor okien, bo ja bym bardzo chciala tak zrobić. pozdrawiam.P.S. Ja nie mam żadnych zwierząt, choć bardzo bym chciala, więc w nowym domu na pewno będzie pies (i może kot?). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sicior 15.10.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam serdecznie wszystkich sympatyków projektu KWARC. Jestem na etapie zakupu tego projektu, razem z żoną chcemy zacząć budowe na wiosne ( załatwiamy teraz papiery do dzialki). Mam prośbę, odnośnie informacji dotyczącej wykonania(cen, oraz jakich materiałów) wszelkich prac do stanu surowego zamkniętego. Jeżeli ktoś dysponuje zdjęciami to chętnie zobaczę oraz porozmawiam na temat tego projektu GG 7220170 - [email protected] Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 15.10.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Hej Woj-jur a kiedy planujesz przeprowadzke? Ty wczesniej zaczales to pewnie juz niedlugo tymbardziej ze te zwierzaki chetnie by porykaly po takim superowym domku. Ja podobnie jak Iza teraz nie mam zwierzat ale corce juz obiecuje pieska jak przeprowadzimy sie do domu bo teraz tez mieszkamy w bloku. Bo my chcielibysmy sie przeprowadzic na przyszla gwiazdke narazie sa to ciche plany zobaczymy jak to wszystko dalej pojdzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 15.10.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam rowniez nowego sympatyka KWARCA !!!!!!!Pawel my kupilismy dzialke w polowie maja a dzis mamy juz wiezbe a w srode wchodza robic dachowke. Wiec do roboty z papierkamy a na wiosne wsam raz ruszycie pelna para do roboty. Zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 15.10.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Drodzy koledzy no i kolezanko czy macie juz tarasy? czy moze macie na nie jakas inna wizje niz w projekcie bo my planujemy jeszcze na dniach wykapac fundament na taras i go zalac podbudowac bloczkami zasypac gruzem i zwirem a na wiosne zrobic wyllewke. Tak sobie glowkuje czy zrobic go w miare duzy czy stol i krzesla planowac w ogrodzie? Pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj-jur 15.10.2007 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Sam nie wiem,, co z tarasem, ale może kostka tak jak na płytce odbojowej wokół domu, i z niej taras, nie robiąc fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj-jur 15.10.2007 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 A z przeprowadzką to nie wiem. Nie mam tynków, wylewki i to mnie wstrzyma przed wykończeniem. W kurza mnie to, ale u mojego sąsiada, który szybko się wprowadził to - cukier trzeba dziabać widelcem, taką ma wilgoć w domu. Ja chcę tego uniknąć, czyli nie śpieszę się, choć bardzo pragnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 16.10.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam, no i co z tą bramą garażową - pod kolor drzwi robicie? Jeśli chodzi otaraz - to podobnie jak Woj-Jur - chcemy ja ulożyć z kostki (firma Libet robi pięęęęękną kostkę) - nie wiem dokladnie jak to sie robi - co pod spód, co na wierzch, ale wie to mój mąż, bo on będzie ją ukladal. Wiem tylko, że robimy drewniane zadaszenie nad tarasem (3x7 m) - pokryte tą samą dachówką, co na dachu. Marzy mi się posiedzieć na tarasie w czasie deszczu...... Ten mi się podoba - http://forum.muratordom.pl/tarasy-nasze-zdjecia,t95668.htm?highlight=taras Woj-Jur masz rację z tym nie spieszeniem sie do przeprowadzki - ja tez się boję zbyt szybkiego zakończenia, dlatego my też brędziemy trochę przeciągać to zakończenie _ zresztą nie wiadomo dokąd starczy nam kasy , bo ona gra tu glówną rolę. Anita - moi dekarze wchodzą - podobno- w czwartek - mam nadzieję - więc będziemy na bieząco śledzic nasze dachy. Pawel - jak skończą mi dach, to wkleję foty abyś zobaczył "DOBRY"początek Twojej budowy. POZDRAWIAM P.S. - napiszcie co z tym kolorem bramy - jak dobieracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 16.10.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Dzieki za podpowiedz z tarasami chetnie obejrze te gotowe tarasy naciesze oko! co do bramy garazowej tez dobiore pod zloty dab do okien i drzwi. A co do wilgoci to zgadzam sie w 100%. zaraz po nowym roku zaczniemy dzialac zeby te wszystkie beczki wody ktore pojda w tynki posadzki i tak dalej sobie ladnie cale lato schly a potem zobaczymy jak to wyglada??????????? Niestety bardziej sytuacja nasz do tego zmusza zeby sie przeprowadzic niz chec pojscia w mokre mury ale niestety takie zycie . Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sicior 17.10.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam wszystkich forumowiczów... mam prośbę odnośnie informacji typu materiałów na ściany zew. i wew. w stanie surowym( jakie wymiary pustaka czy cegły używaliście oraz o orientacyjną cene/ szt). Mam kosztorys do tego projektu, ale tam są jakieś dziwne bloczki betonowe o wymiarach 59/36/24 i takowych nie moglem znalezc . Z góry dziekuej za odpowiedz.( musze sie zorientowac z czego najlepiej i najtaniej wybudowac. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 17.10.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witaj! Moja pierwsza uwaga jeśli tanio to nie zawsze "dobrze". My bralismy pod uwage to iż ścian i dachu nie bedziemy nigdy zmieniać to jak sie postawi to juz na "wieki". Naszego kwarca zdjecia sa na tym forum wiec mozesz zobaczyc jak sie prezentuje nasz KWARC ktory jest z cegły ceramicznej porotherm 25*25*38 ( cena okolo 7 zl za sztukew maju za nia placilismy 8,5zl)scianki dzialowe rowniez z tej cegły ale 12*25*50 ( cena 5,5 za szt.) duzo nam poszlo cegly pełnej chyba 7 palet (cena 1,6zl) no i klinkier na komin bo taki mi sie najbardziej podoba . Kazdy mówi ze ceramika to ceramika !!!! na to damy ocieplenie styropian 10cm . dachówke mamy ceramiczna roben plus miedziany my placilismy niecałe 34 zl za metr2.dziś nam zaczeli zakładc folie i łaty i kontrłaty wiec jestem heppy bo zaraz nasz domek bedzie miał dach. super!!!! jak masz jeszcze jakies pytania to prosze . ja opisuje naszego kwarca a rozwiazn jest napewno duzo zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sicior 18.10.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witaj! Moja pierwsza uwaga jeśli tanio to nie zawsze "dobrze". My bralismy pod uwage to iż ścian i dachu nie bedziemy nigdy zmieniać to jak sie postawi to juz na "wieki". Naszego kwarca zdjecia sa na tym forum wiec mozesz zobaczyc jak sie prezentuje nasz KWARC ktory jest z cegły ceramicznej porotherm 25*25*38 ( cena okolo 7 zl za sztukew maju za nia placilismy 8,5zl)scianki dzialowe rowniez z tej cegły ale 12*25*50 ( cena 5,5 za szt.) duzo nam poszlo cegly pełnej chyba 7 palet (cena 1,6zl) no i klinkier na komin bo taki mi sie najbardziej podoba . Kazdy mówi ze ceramika to ceramika !!!! na to damy ocieplenie styropian 10cm . dachówke mamy ceramiczna roben plus miedziany my placilismy niecałe 34 zl za metr2.dziś nam zaczeli zakładc folie i łaty i kontrłaty wiec jestem heppy bo zaraz nasz domek bedzie miał dach. super!!!! jak masz jeszcze jakies pytania to prosze . ja opisuje naszego kwarca a rozwiazn jest napewno duzo zycze powodzenia dziekuje za odbpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemen 21.10.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witam serdecznie. Prawdopodobnie chodzi tutaj o bloczki z suporexu(ytong) tylko one mają takie wymiary. W projekcie jest sciana jednowarstwowa o gr. 36 cm i stąd sie wzieły te wymiary. O ile wiem bloczki o takich wymiarach produkuje Ytong. MY też budujemy kwarca ale mamy scianę dwu-warstwową z keramzytu (24x24x50) -10 zl/szt.Do murowania scany o grubości 36 cm musisz miec bardzo dobrą (dokładną ) ekipe bo póżniej juz nic nie poprawisz. http://www.allegro.pl/item258573590_ytong_36_5_pp2_4_0_s_gt_36_5_20_60_od_ss.htmlPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 21.10.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witam Niemen. Moze i ty dołączysz do nas kwarcowiczów i podzielisz sie z nami swoim kwarcem moze jakies fotki????? Na jakim jestes etapie moze jakies podpowiedzi i porady? Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemen 21.10.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witam. Ja się już podzieliłem:) a konkretnie moja żona -IzaN. Pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 21.10.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 A JUZ MYSLALAM ZE NASTEPNY DOM KWARC SIE BUDUJE. ALE I TAK MIŁO ZE TO PAN SIE WYPOWIADA POZDRAWIAM PAŃSTWA SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 21.10.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witam Anitę Nadal czekamy na najswieższe zdjęcia z Twojego dachu:) My dzisiaj kupiliśmy impregnat do drewna (konkretnie do tych desek pod rynnę- kolor oczywiście dąb). Mąż w najbliższym czasie będzie je malował, bo jutro mają przyjść moi fachowcy na dach - oczywiście jeśli nie będzie padać deszcz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sicior 23.10.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam wszystkich ...wlasnie zamówiłem projekt i byłem u architekta szykuję pare zmian w projekcie...mianowicie muszę połączyć WC z pomieszczeniem gospodarczym bo nie zmieści mi sie piec z podajnikiem( na ekogroszek). Kolejna zmiana w stolarce okiennej...likwidacja drzwi balkonowych z kopoju. No i ostatnią główną zmiana bedzie łazienka na gorze A co do fotek to podeślijcie cos na @ [email protected] - chętnie obejrze wszystkie Wasze zdjęcia..dzieki i pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 23.10.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 No i dobry wybor ten projekt naprawde jest super mi bardzo podoba sie salon i oddzielnie kuchnia i do tego ta strefa pokoi cala po jednej stronie bardzo praktyczna. My tez mamy zlikwidowane wc na dole aby powiekszyc kotlownie tam tylko umywalke wstawimy. Okno w sypialni zmniejszylam do rozmiaru 140/140 a tym samym zyskalam miejsce na szafe ale garderobe bo łóżko wstawie pod tym oknem. teraz jestesmy na etapie zakladania dachowki teraz to dopiero domek nabral kształtów. Pozdrwiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts