Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

My też likwidujemy WC na dole-powiększamy kotlownie. Na górze też będzie łazinka - tam gdzie jest stryszek. Ale okno tarasowe zostawiliśmy w sypialni, bo nie ma to jak wyjscie na taras w piżamce w środku nocy pooglądać gwiazdy......A łóżko i szafa i tak sie zmieszczą ;)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Sicior chciałabym jeszcze dodac, że jak będziesz adaptowała łazienkę na górze z tego stryszku, to weź pod uwaę to, że będzie tam słup od więźby;) Ja to zobaczyłam przy układaniu więźby dopiero, a wcześniej nikt mi nie powiedział:/

Ale to nie szkodzi, zawsze go można jakoś wkomponować w aranżację łazienki.:)

Anita - rzeczywiście teraz dopiero widać jaki ten nasz dom jest (u mnie kończą łatować i tym samym przykrywać folią). Niestey aparat mi się zepsuł - poszedł do reklamacji - nie mam fotek, ale może mąż pożyczy taki sam od kolegi, to spróbuję zdjęcia wkleić w późniejszym terminie;). Anita napisz, czy malowialiście deski doczołowe i czy wylewacie już schody z przodu i taras? Jak z działówkami-masz już?

Pozdrawiam

Hej Izka. to fajnie ze juz wam robia daszek. u nas dopiero dzisiaj wzieli sie za okna i wylazek dachowy pomierzyli gdzie co i jak. robia opierzenia wyginanie tych blach tez im troche czasu zajmie. działówki nam murarz dzisiaj skonczyl tzn. tylko kotłownie i kuchnie bo reszte juz mielismi dawno wymurowane. tego nie robili bo steple i caly strop by im sie ciezko ukladalo nie ukrywajmy w tym pierwszym wejsciu jest dosc malo miejsca i same drzwi w drzwi. my wejscie do kotlowni tez mamy z tego wiatrolapu. deski doczolowe juz mamy pomalowane sami sobie to uszykowalismy. w poniedzialek dwa razy malowalismy jakims brazem jak woda wygladalo wszystko deski wpily w siebie . wczoraj raz a dzis drugi impregnatem do drewna z woskiem kolorem teak. jak dla mnie kolor super zobaczymy jak bedzie sie prezentowal przy dachowce i brazowych rynnach?

A co do tarasu i schodow to planowalismy teraz zrobic, cementu zwiru i bloczkow zostalo wiec moznabybylo dzialac ale ja juz mam taki metlik w glowie ze sama nie wiem co chce , jaki i z czego bym ten taras chciala. jak masz jeszcze Iza jakies pomysly to doradz zreszta wszystkich pomocnych kwarcowiczow prosze o rady jaki rozmiar i z czego robicie tarasy? pozdrawiam

Ale cisza na tym forum!!!! Przykro mi ale aż się nie chce tu zaglądć. Wkleiłam ostatnio zdjęcia mojego KWARCA a tu ani słowa od tych co juz wybudowali ten dom albo planuja go budować czy aż tak zle wygląda????

Hej Iza zaczekam na Ciebie na relacje z budowy Twojego KWARCA . Pozdrawiam

Witam

Anita - Ja mam już kilka zdjęć swojego dachu, ale niestety nie mam możliwości na razie wklejenia ich - jednak za parę dni to zdrobię:)

Pozdrawiam

P.S.

Może ktoś jednak się odezwie?

:roll: :roll: :roll:

Halo? Jest tu kto? W moim domu "stawiają się" ściany działowe - i ja już snuję plany o urządzaniu pokoi.........Dachówka nie skończona, bo czekamy na brakującą :-? Więc w międzyczasie fachowcy robią te ściany. Może dzisiaj lub jutro coś wkleję.

Anita - jak planujesz urządzić łazienkę??(tak mniej więcej?)

Pozdrawiam wszystkich, którzy stawiają kwarca ale nic o nim nie piszą :wink:

Cześć Iza. U nas wreszcie dzisiaj nie padało i robili dachówke !!!!

Łazienkę już planowałam jak robiliśmy kanalizę pod wstępną posadzką a więc po lewej stronie będzie umywalka i kibelek a po prawej automat no i wanna.

ciekawa jestem twoich pomieszczen no bo masz wiekszy domek przeslij fotki proszę. Ja jak nabiorę siły to Ci dziś też prześle na prywatę obiecuję papa

• 2 weeks później...

Mam prosbe do ludzi budujacych kwarc i turkus o przeslanie na email projektów parteru z wymiarami. Potszebne mi to do podjecia decyzji wyboru projektu. Prosilbym rowniez o projekty waszych przeróbek jezeli to mozliwe to zdjec z realizacji itd. Po prostu wszystko co mozecie.

Z góry wielki dzieki.

Mam tez pytanko co do samego wyboru dlaczego wybraliscie kwarca a nie turkus?

Co sadzicie o kuchni od strony pólnocnej(turkus)?

Najwarzniejsze dla mnie jest to ze nie bede robil poddasza i zastanawiam sie czy ten felerny pokuj 9m nie bedzie za maly(kwarc), gdyby nie ten poku nie mial bym dylematu.

Mam prosbe do ludzi budujacych kwarc i turkus o przeslanie na email projektów parteru z wymiarami. Potszebne mi to do podjecia decyzji wyboru projektu. Prosilbym rowniez o projekty waszych przeróbek jezeli to mozliwe to zdjec z realizacji itd. Po prostu wszystko co mozecie.

Z góry wielki dzieki.

Najwarzniejsze dla mnie jest to ze nie bede robil poddasza i zastanawiam sie czy ten felerny pokuj 9m nie bedzie za maly(kwarc), gdyby nie ten poku nie mial bym dylematu.

Witam,

My wybraliśmy kwarca ze względu na: zamkniętą kuchnie - nie podoba nam się to rozwiązanie, które jest w Turkusie - otwarta kuchnia na salon, 1 komin - czyli mniejszy koszt budowy, 2 male pokoiki na górze w Turkusie (my będziemy adaptować górę) -chcieliśmy większe + łazienka, którą zrobimy nad garażem. Część sypialna w Kwarcu na dole jest po jednej stronie - w Turkusie jakoś tak wszystko wymieszane, a pokój 9 - metrowy nam nie przeszkadza - można go tak urządzić, że będzie ok. W Turkusie jest też zbyt mały salon - musi się przecież zmieścić stól jadalny z krzesłami no i jakiś wypoczynek z ławą. No i urzekło nas to okno nbalkonwe w sypialni - gdzie można wyjśc na taras. A poza tym gdzieś ktoś mówił, że koszt budowy turkosa jest większy niż Kwarca.Poślę parę fotek na maila, ale my dopiero kończymy stan surowy, więc wiele nie zobaczysz.

Acha - poszerzyliśmy dom o 90 cm - dzięki temu zwiększyliśmy kuchnię i salon oraz zlikwidowaliśmy wc, zwiększając tym samym pom, gospodarcze.

Pozdrawiam

Z góry wielki dzieki.

P.S. Jak możesz, to prześlij adres mailowy, bo będzie mi latwiej przesłać Ci zdjęcia :wink:

Z góry wielki dzieki.

Tu jest link z komentarzami na temat tego projektu :wink:

http://forum.muratordom.pl/ocencie-projekt-turkus-pracowni-krajobrazy,t84769.htm?highlight=turkus

Oczywiscie przegladalem te komentarze lecz nie sa one za bardzo pochlebne.

Pozatym projekty proponowane przez te osoby nie odpowiadaja mi z kilku wzgledów po pierwsze dach nie dosc ze nie moge miec takiego plaskiego ze wzgledu na plan zagospodarowania terenu minimum 30 stopni to i tak mi sie nie podobaja dachy pod taki katem. Zmiana kata nie wchodzi w gre. Po drugie rozwiazania pomieszczen czy tez tarasu w tamtych projektach nie przekonuja mnie.

Podobaja mi sie projekty domów z uzytkowym poddaszem z zewnatrzy (wiekszy kat nachylenia dachu), lecz nie bedziemy wykanczac tego poddasza.

Jeżeli chodzi o email to zmienilem w profilu.

Dzieki za info.