ANITA11 21.11.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam wszystkich którzy buduja "kwarca"!!!My już a może dopiero mamy stan surowy otwarty.My jesteśmy bardzo zadowoleni z tego etapu i pomyśleć, że w niedawno bo w maju kupiliśmy działke a tu już domek stoi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 22.11.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Witam wszystkich którzy buduja "kwarca"!!! My już a może dopiero mamy stan surowy otwarty. My jesteśmy bardzo zadowoleni z tego etapu i pomyśleć, że w niedawno bo w maju kupiliśmy działke a tu już domek stoi. Pozdrawiam Anita - pochwal się najnowszymi zdjęciami - (jak możesz to prześlij na mój adres mailowy). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Time 22.11.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 To ja tez prosze o zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 22.11.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Hej Iza Witam TimeZdjecia wkrotce wkleje domek wyglada super no i dzialka przejrzała na oczy bo był straszny bałagan. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 23.11.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 no to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 28.11.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 to nasz kwarc stan surowy otwarty http://p9.labfoto.pl/photos/p/9/0/907fa9e07932d21400ad878de13da66f-1534527.jpghttp://p3.labfoto.pl/photos/p/3/0/303e5ebca7dac7eaa035ccb69b78cdcf-1534528.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Time 28.11.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Piekny, piękny, piękny....Super tylko zdjecia jakies takie małe.Jak możesz to na email tez mi przeslij (adres w profilu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laufer 28.11.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Hmmmm ale tu sie narobilo, jak kupowalismy 18 sierpnia 2007 projekt Kwarca to temat wydawalo sie ze umarl smiercią naturalna, mimo to jednak zdecydowalismy sie z żoną kupic ten projekt, zakochalismy się w nim. Póżniej adaptacja,wprowadzilismy w nim zmiany typu: odbicie lustrzane, podpiwniczenie calosci oprócz garażu (ok 100 m piwnic), poszeżyliśmy garaz o 90cm, zrezygnowalismy z wyjscia na taras z sypialni (zamiast tego okno), po poszeżeniu garazu automatycznie zwiekszylo sie pomieszczenie które było strychem (mamy w planach łazienke), bedziemy budowac z purotermu na 44 cm zeby juz nie ocieplac. Juz dostaliśmy pozwolenie na budowe, w marcu 2008 maja podłaczyc prąd, wode, teraz szukamy jakiejs firmy budowlanej jesli mozecie to napiszcie jaki koszt budowy stanu surowego zamknietego na poszczególnych etapach budowy w rozgraniczeniu robocizna-sprzet-materiał (jedna firma wyceniła mi koszt robocizny i sprzetu na 96 000, mi sie to wydaje duzo). Jeśli móglbym to prosze o jakies sugestie, koszt budowy i zdjęcia na email [email protected]. Pozdrawiam wszystkich budujących Kwarca i zazdroszcze ANITA11 i IzaN. takich postępów, oj jak ja bym juz tak chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 29.11.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Witam Anitka - faktycznie zdjęcia male ale domek cudny Mam nadzieję, że i ja w przyszlym tygodniu pochwalę się takim stanem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 29.11.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Hmmmm ale tu sie narobilo, jak kupowalismy 18 sierpnia 2007 projekt Kwarca to temat wydawalo sie ze umarl smiercią naturalna, mimo to jednak zdecydowalismy sie z żoną kupic ten projekt, zakochalismy się w nim. Póżniej adaptacja,wprowadzilismy w nim zmiany typu: odbicie lustrzane, podpiwniczenie calosci oprócz garażu (ok 100 m piwnic), poszeżyliśmy garaz o 90cm, zrezygnowalismy z wyjscia na taras z sypialni (zamiast tego okno), po poszeżeniu garazu automatycznie zwiekszylo sie pomieszczenie które było strychem (mamy w planach łazienke), bedziemy budowac z purotermu na 44 cm zeby juz nie ocieplac. Juz dostaliśmy pozwolenie na budowe, w marcu 2008 maja podłaczyc prąd, wode, teraz szukamy jakiejs firmy budowlanej jesli mozecie to napiszcie jaki koszt budowy stanu surowego zamknietego na poszczególnych etapach budowy w rozgraniczeniu robocizna-sprzet-materiał (jedna firma wyceniła mi koszt robocizny i sprzetu na 96 000, mi sie to wydaje duzo). Jeśli móglbym to prosze o jakies sugestie, koszt budowy i zdjęcia na email [email protected]. Pozdrawiam wszystkich budujących Kwarca i zazdroszcze ANITA11 i IzaN. takich postępów, oj jak ja bym juz tak chciał. U nas koszt budowy stanu surowego (tylko robocizna - od fundamentów po czubek dachu) wyniósl 31 000 + 2600 ściany dzialowe(130 m2). Ale my nie mamy piwnicy, za to też poszerzyliśmy dom o 90 cm, tylko że wcześci kuchennej (mam szerszą kuchnię, no i salon). Powodzenia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laufer 29.11.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Dziękuję IzaN. za odpowiedz, mam pytanie czy firma jedna Ci wszystko robila czy rożne na róznych etapach, Jesli mozesz to napisz koszty poszczegolnych etapow robocizny i materiałów , moze byc na emaila [email protected] jeśli mozesz to bym prosił o podesłanie zdjęc twojego domku również, chciałbym zobatrzyc moj wymażony domek w realu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 30.11.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Dzięki serdeczne za pochwały!!!! Już są zdjecia poprawione domek jest w dużym formacie. Cieszę się że Wam też się podoba bo my jesteśmy nim zachwyceni. Wszystkim polecam budowę tego domu wogóle domu to jest poprostu coś pieknego. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemen 07.12.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam - w końcu możemy (ja i moja żona) pochwalić się naszym Kwarcym w stanie surowym otwartym W końcu dzisiaj skończyli dach -uff http://images34.fotosik.pl/71/0528ecd36249c9b1m.jpg http://images34.fotosik.pl/71/0b69523fbda92de5m.jpg http://images23.fotosik.pl/122/48d8bdcf4012b518m.jpg Pozdrawiam wszystkich budujących Kwarca i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 08.12.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witajcie!!!! Super macie ten dach, no i super dachówka gratuluję!!!Widzę, że i brama garażowa wstawiona pewnie całą zime bedziecie ciągnąć budowę ???? Śnieg nas postraszył w listopadzie a teraz tak ładnie . U nas cisza co kilka dni wpadamy na budowę nacieszyć oko i cierpliwie planujemy zacząć na wiosnę . Pozdrawiam wszystkich. P.S. Iza dawajcie znać o swoich dalszych etapach mam nadzieję , ze nadal bedziemy ciągnąć ten wątek. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 10.12.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witajcie!!!! Super macie ten dach, no i super dachówka gratuluję!!! Widzę, że i brama garażowa wstawiona pewnie całą zime bedziecie ciągnąć budowę ???? Śnieg nas postraszył w listopadzie a teraz tak ładnie . U nas cisza co kilka dni wpadamy na budowę nacieszyć oko i cierpliwie planujemy zacząć na wiosnę . Pozdrawiam wszystkich. P.S. Iza dawajcie znać o swoich dalszych etapach mam nadzieję , ze nadal bedziemy ciągnąć ten wątek. Pa Witam Anitka-Dziękujemy za slowa pochwaly i uznania!!!Po tych przejściach z tym naszym dachem - każde dobre slowo jest potrzebne. Tyl domu jest jak widać bez rynien, bo planujemy dach nad tarasem, ale nasz kierownik budowy mówil, żeby się z tym wstrzymać do odbioru . Bramę mąż wstawil sam, bo kupiliśmy okazyjnie (z napędem), a jak coś stoi niezamontowane - to męża "kusi", żeby to zaraz zalożyć Taki już jest pracuś . Oczywiście dalsze postępy będę na bieżąco komentować i mam nadzieję, że ktoś do mnie dolączy. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Time 18.12.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Wlasnie zamówiłem projekt. ) Ile czekaliscie na przesyłke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 18.12.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Witam Time i gratuluję wyboru !!!!!Teraz to już nie pamiętam ile czasu czekaliśmy za projektem chyba tydzień ale doskonale pamiętam, że jak go otrzymaliśmy to byliśmy bardzo szczęsliwi. Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 19.12.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Wlasnie zamówiłem projekt. ) Ile czekaliscie na przesyłke?? Witam i też gratuluję My czekaliśmy bardzo krótko bo: zamawial nam go nasz architekt i kierowni budowy w jednym Pracownia z której jest projekt mieści się tam, gdzie mieszkamy obecnie czyli we Wroclawiu Pozdrawiamy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Time 19.12.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Zadzwonilem i bez problemu wysla kurierem jeszcze dzisiaj.Mam nadzieje ze w piatek juz bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Time 22.12.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Jest już u mnie . Super. Jak ktoś ma jeszcze jakieś zdjecia to wstawiajcie na forum. Jak macie jakieś przeróbki to prosze o wyslanie na emaila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts