Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich którzy buduja "kwarca"!!!

My już a może dopiero mamy stan surowy otwarty.

My jesteśmy bardzo zadowoleni z tego etapu i pomyśleć, że w niedawno bo w maju kupiliśmy działke a tu już domek stoi.

Pozdrawiam

Anita - pochwal się najnowszymi zdjęciami - (jak możesz to prześlij na mój adres mailowy).

Pozdrawiam

Hmmmm ale tu sie narobilo, jak kupowalismy 18 sierpnia 2007 projekt Kwarca to temat wydawalo sie ze umarl smiercią naturalna, mimo to jednak zdecydowalismy sie z żoną kupic ten projekt, zakochalismy się w nim. Póżniej adaptacja,wprowadzilismy w nim zmiany typu: odbicie lustrzane, podpiwniczenie calosci oprócz garażu (ok 100 m piwnic), poszeżyliśmy garaz o 90cm, zrezygnowalismy z wyjscia na taras z sypialni (zamiast tego okno), po poszeżeniu garazu automatycznie zwiekszylo sie pomieszczenie które było strychem (mamy w planach łazienke), bedziemy budowac z purotermu na 44 cm zeby juz nie ocieplac. Juz dostaliśmy pozwolenie na budowe, w marcu 2008 maja podłaczyc prąd, wode, teraz szukamy jakiejs firmy budowlanej jesli mozecie to napiszcie jaki koszt budowy stanu surowego zamknietego na poszczególnych etapach budowy w rozgraniczeniu robocizna-sprzet-materiał (jedna firma wyceniła mi koszt robocizny i sprzetu na 96 000, mi sie to wydaje duzo). Jeśli móglbym to prosze o jakies sugestie, koszt budowy i zdjęcia na email [email protected]. Pozdrawiam wszystkich budujących Kwarca i zazdroszcze ANITA11 i IzaN. takich postępów, oj jak ja bym juz tak chciał.

Hmmmm ale tu sie narobilo, jak kupowalismy 18 sierpnia 2007 projekt Kwarca to temat wydawalo sie ze umarl smiercią naturalna, mimo to jednak zdecydowalismy sie z żoną kupic ten projekt, zakochalismy się w nim. Póżniej adaptacja,wprowadzilismy w nim zmiany typu: odbicie lustrzane, podpiwniczenie calosci oprócz garażu (ok 100 m piwnic), poszeżyliśmy garaz o 90cm, zrezygnowalismy z wyjscia na taras z sypialni (zamiast tego okno), po poszeżeniu garazu automatycznie zwiekszylo sie pomieszczenie które było strychem (mamy w planach łazienke), bedziemy budowac z purotermu na 44 cm zeby juz nie ocieplac. Juz dostaliśmy pozwolenie na budowe, w marcu 2008 maja podłaczyc prąd, wode, teraz szukamy jakiejs firmy budowlanej jesli mozecie to napiszcie jaki koszt budowy stanu surowego zamknietego na poszczególnych etapach budowy w rozgraniczeniu robocizna-sprzet-materiał (jedna firma wyceniła mi koszt robocizny i sprzetu na 96 000, mi sie to wydaje duzo). Jeśli móglbym to prosze o jakies sugestie, koszt budowy i zdjęcia na email [email protected]. Pozdrawiam wszystkich budujących Kwarca i zazdroszcze ANITA11 i IzaN. takich postępów, oj jak ja bym juz tak chciał.

U nas koszt budowy stanu surowego (tylko robocizna - od fundamentów po czubek dachu) wyniósl 31 000 + 2600 ściany dzialowe(130 m2). Ale my nie mamy piwnicy, za to też poszerzyliśmy dom o 90 cm, tylko że wcześci kuchennej (mam szerszą kuchnię, no i salon).

Powodzenia!!!!!

Dziękuję IzaN. za odpowiedz, mam pytanie czy firma jedna Ci wszystko robila czy rożne na róznych etapach, Jesli mozesz to napisz koszty poszczegolnych etapow robocizny i materiałów , moze byc na emaila [email protected] jeśli mozesz to bym prosił o podesłanie zdjęc twojego domku również, chciałbym zobatrzyc moj wymażony domek w realu. Pozdrawiam.

Witam - w końcu możemy (ja i moja żona) pochwalić się naszym Kwarcym w stanie surowym otwartym :) W końcu dzisiaj skończyli dach -uff :p

http://images34.fotosik.pl/71/0528ecd36249c9b1m.jpg

http://images34.fotosik.pl/71/0b69523fbda92de5m.jpg

http://images23.fotosik.pl/122/48d8bdcf4012b518m.jpg

Pozdrawiam wszystkich budujących Kwarca i nie tylko :wink:

Witajcie!!!! Super macie ten dach, no i super dachówka gratuluję!!!

Widzę, że i brama garażowa wstawiona pewnie całą zime bedziecie ciągnąć budowę ???? Śnieg nas postraszył w listopadzie a teraz tak ładnie . U nas cisza co kilka dni wpadamy na budowę nacieszyć oko i cierpliwie planujemy zacząć na wiosnę . Pozdrawiam wszystkich.

P.S. Iza dawajcie znać o swoich dalszych etapach mam nadzieję , ze nadal bedziemy ciągnąć ten wątek. Pa

Witajcie!!!! Super macie ten dach, no i super dachówka gratuluję!!!

Widzę, że i brama garażowa wstawiona pewnie całą zime bedziecie ciągnąć budowę ???? Śnieg nas postraszył w listopadzie a teraz tak ładnie . U nas cisza co kilka dni wpadamy na budowę nacieszyć oko i cierpliwie planujemy zacząć na wiosnę . Pozdrawiam wszystkich.

P.S. Iza dawajcie znać o swoich dalszych etapach mam nadzieję , ze nadal bedziemy ciągnąć ten wątek. Pa

Witam Anitka-Dziękujemy za slowa pochwaly i uznania!!!Po tych przejściach z tym naszym dachem - każde dobre slowo jest potrzebne. :wink: Tyl domu jest jak widać bez rynien, bo planujemy dach nad tarasem, ale nasz kierownik budowy mówil, żeby się z tym wstrzymać do odbioru :-? . Bramę mąż wstawil sam, bo kupiliśmy okazyjnie (z napędem), a jak coś stoi niezamontowane - to męża "kusi", żeby to zaraz zalożyć :lol: Taki już jest pracuś :wink: . Oczywiście dalsze postępy będę na bieżąco komentować i mam nadzieję, że ktoś do mnie dolączy.

Pozdrawiam serdecznie.

• 2 weeks później...