IzaN. 13.03.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 AnitaCzy na drugim zdjęciu (w oknie tarasowym) - masz szprosy? Jeśli tak to one są asymetryczne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 13.03.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Hej Iza Co masz na myśli że są asymetryczne na drugim jak i na szóstym zdjęciu jest okno tarasowe są tam szprosy takie marginesy gdzie te małe kwadraty mają wymar 25 na 25 cm. ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 13.03.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Zaraz bedzie kilka fotek mojego KWARCA pewnie dla tych co już mieszkają w swoich domkach to taki etap budowy żadna rewelacja ale ja i tak się pochwalę Pozdrwaiam wszystkich!!!! Domek wygląda świetnie. Jeszcze raz powiem, że wygląda dużo lepiej niż sam projekt na papierze. Żałuję, że też nie wybrałem okien dwuskrzydłowych..... Szprosy w oknach tarasowych bardzo fajne (inne niż wszędzie, i u nas też ) Co do etapu budowy, to najlepsze dopiero się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 14.03.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witaj Mitmar.Wielkie dzięki za tak miłe słowa na temat naszego domku . Czekam na zdjęcia wnętrz Waszej Magnolii może co nieco mnie zainspiruje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 27 14.03.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 witam wszystkich Kwarcowiczow,my tez z zona myslimy o zakupie tego projektu,mamy jescze jednak sporo przemyslen.czy moglby ktos zamiescic fotki wnetrza domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 14.03.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Hej Iza Co masz na myśli że są asymetryczne na drugim jak i na szóstym zdjęciu jest okno tarasowe są tam szprosy takie marginesy gdzie te małe kwadraty mają wymar 25 na 25 cm. ?! No wlaśnie czyli asymetrycznie Ladnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 14.03.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Cieszę się,że szprosy Wam się podobają. Niby stan surowy zamknięty ale jeszcze drzwi nie mamy bo nie możemy się zdecydować które kupić. Te które są to mąż sam zrobił nie będę pisać że szpecą bo mąż się obrazi ale na nie przymknijcie oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 27 17.03.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 witam.podejscie drugie -) bo pierwsze bez odzewu,skoro moze nie fotki to chociaz napiszczie prosze jakie sa pomieszczenia w srodku domu? czy sa przestronne? czy kuchnia nie jest zbyt mala? czy pokoje na poddaszu nie sa zbyt ciemne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 17.03.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 witam.podejscie drugie -) bo pierwsze bez odzewu,skoro moze nie fotki to chociaz napiszczie prosze jakie sa pomieszczenia w srodku domu? czy sa przestronne? czy kuchnia nie jest zbyt mala? czy pokoje na poddaszu nie sa zbyt ciemne ? Było trochę o tym na początku tego wątku. Polecam również porównanie z podobnym projektem, z MAGNOLIĄ z Horyzontów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 17.03.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Hej Krystian no to ja też się do Ciebie odezwę żeby Cię czasami nie zniechęcić do tego forum. Mitmar ma rację na początku z woj-jurem omawiali wszelkie za i przeciw . Mojej szwagierce też chyba się podoba KWARC śledzą moją budowę no i zamówili bardzo podobny projekt DOM WIERZBA . Podobny do KWaRCA i MAGNOLLI. Pokoje sypialne są bardzo fajne, kuchnia dość mała ale ustawna wprowadziliśmy pewne zmiany salon mamy otwarty połączony z korytarzem góry nie adoptujemy więc schody bedą tylko strychowe. Wc połączyliśmy z kotłownią i wejście z wiatrołapu do kotłowni aby jak najbardziej odizolować piec na eko-groszek od pomieszczeń mieszkalnych . Wszyscy chwalą że jest duży garaż no i że dach się pięknie prezentuje. J tym moim kwarcem jestem zachwycona nawet nie myśle o tym, że jest w nim coś nie tak jest idealny co nie kwarcowicze????No ale dodam żeby nie pominąc rodzinki Mitamara,że Magnolia też jest super no i Iza poszeżyła swojego kwarca i też jest super!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 27 18.03.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 no dzieki Mitmar.faktycznie co nie co juz bylo wczesniej napisane -) . Anito rowniez dziekuje ze wlaczylas mnie do rozmowy -) .fajnie ze wszystko tak b.Ci sie podoba.czyli Kwarc trafiony w 10.ja tez tak uwazam choc przegladalem juz tyle projektow ze az glowa boli a i tak wrocilem do kwarca -).mam zamiar zamowic ten projekt. mysle tez o paru zmianach.chce rowniez polaczyc kotlowniie z wc oraz moze kuchnie z sasiednim pokojem tworzac ieksza kuchnie wraz z jadalnia. chce rowniez przedluzyc garaz o 1m i dolozyc drzwi wyjsciowe w nim na ogrod. no wiecie tak aby po grilla nie pedzic na okolo do garazu -).mysle tez o malej wc na poddaszu. a co dalej to jeszcze czas pokaze. pozdrawim wszystkich Kwarcowiczow. ps.moze juz ma ktos fotki wewnatrz domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 19.03.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 . Pokoje sypialne są bardzo fajne, kuchnia dość mała ale ustawna wprowadziliśmy pewne zmiany salon mamy otwarty połączony z korytarzem góry nie adoptujemy więc schody bedą tylko strychowe. Wc połączyliśmy z kotłownią i wejście z wiatrołapu do kotłowni aby jak najbardziej odizolować piec na eko-groszek od pomieszczeń mieszkalnych . Wszyscy chwalą że jest duży garaż no i że dach się pięknie prezentuje. J tym moim kwarcem jestem zachwycona nawet nie myśle o tym, że jest w nim coś nie tak jest idealny co nie kwarcowicze????No ale dodam żeby nie pominąc rodzinki Mitamara,że Magnolia też jest super no i Iza poszeżyła swojego kwarca i też jest super!!!! Witam - no właśnie - my poszerzyliśmy dom o 90 cm w części środowej czyli- kuchnia-hol i salon. Bo właśnie wydawało mi się, że ta kuchnia będzie za mała - a ja tam chcę zrobić sobie stoliczek - taki kącik kawowy. Chociaż teraz mój mąż mówi, że niepotrzebnie to poszerzaliśmy, bo i bez tego byłoby dobrze. Ale ja uważam, że teraz jest lepiej. Kotłownia też jest powiększona kosztem WC, a na górze będziemy robić łazienkę ze stryszku. Pokoje na górze są wielkie i dzięki tymoknom b. jasne. W jednym pokoju (tym nad salonem) jest wnęka przy łazience i tam jest idealne miejsce na garderobę-która niedługo powstanie (mam nadzieję). Zdjęcia wnętrz wkleję za chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 19.03.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 chce rowniez polaczyc kotlowniie z wc oraz moze kuchnie z sasiednim pokojem tworzac wieksza kuchnie wraz z jadalnia. Obawiam się, że nie możesz połączyć kuchni z sąsiednim pokojem, bo dzieli je ściana nośna - chyba że się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 19.03.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Oto zdjęcia kwarca po tynkowaniu ścian wewnętrznych pokój koło kuchni http://images34.fotosik.pl/184/9888118369615cfdm.jpg garaż http://images31.fotosik.pl/184/285f642966a86167m.jpg widok na korytarz w części sypialnej - a na końcu pokój - sypialnia z wyjściem na taras http://images26.fotosik.pl/179/1ca0e125675307b6m.jpg okno z boku salonu http://images26.fotosik.pl/179/71b6cb9e8afc724cm.jpg widok z holu przy schodach na kotłownie a w oddali na garaż (w garażu ściana z luksferami) http://images27.fotosik.pl/178/94983dbc865608c6m.jpg widok z salonu na hol - a w oddali kuchnia http://images26.fotosik.pl/179/61e84d634c66f854m.jpg No i narazie to wszystko. Dodam jeszcze, że dzięki tym tynkom ten dom zrobił się taki wielki i jasny!!Jest po prostu piękny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 19.03.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 No pięknie Iza piękne te wnętrza!!!! Ale mam z Tobą dobrze bo ja już kilka dni temu widziałam to dzieło co nie ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 19.03.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Dzięki Anitka Po Świętach będzie sanitarka kładziona, a w połowie kwietnia wylewki Mam nadzieję No i wtedy następne fotki do Ciebie dotrą - pod warunkiem, że Ty swoje też będziesz mi wysyłać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 27 19.03.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 no pieknie,kurcze faktycznie z tym polaczeniem kuchni z pokojem moze nie wypalic ale cos jeszcze pomyslimy -). swoja droga ciesze sie ze na forum troche sie ruszylo bo ostatnio tak cos przycichlo a tu prosze..-) prace ida wszedzie na calego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 19.03.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Ano idą - dopóki jest kasa, bo niedługo już będzie krucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaitomek 20.03.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Projekt kupiliśmy rok temu Projekt kwarc spodobał nam się odrazu,jest idealny Mamy załatwione już wszystkie papiery i jest DECYZJA NA BUDOWE!! Zaczynamy po Swiętach Wielkanocnych W domku Kwarc zmian wielkich nie wprowadziliśmy -tylko budujemy go z Silikatów -dachówka ceramiczna Roben,średzka falista kolor miedziany -chyba również zlikwidujemy WC aby powiększyc pomieszczenie gospodarcze -poddasze użytkowe,ale to w przyszłości Myślimy aby zamiast stropu betonowego zrobić strop drewniany,ale każdy nam odradza,poniewaz ma same wady,trzeszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANITA11 20.03.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam i cieszę się,że ktos znowu buduje KWARCA. Życzę Wam powodzenia i samych przyjemności z budowania własnego domku. Zęby zacisnąć i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts