Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zaraz bedzie kilka fotek mojego KWARCA pewnie dla tych co już mieszkają w swoich domkach to taki etap budowy żadna rewelacja ale ja i tak się pochwalę

:wink: Pozdrwaiam wszystkich!!!! :)

Domek wygląda świetnie. Jeszcze raz powiem, że wygląda dużo lepiej niż sam projekt na papierze.

Żałuję, że też nie wybrałem okien dwuskrzydłowych.....

Szprosy w oknach tarasowych bardzo fajne (inne niż wszędzie, i u nas też :) )

Co do etapu budowy, to najlepsze dopiero się zacznie ;)

witam.podejscie drugie -) bo pierwsze bez odzewu,skoro moze nie fotki to chociaz napiszczie prosze jakie sa pomieszczenia w srodku domu? czy sa przestronne? czy kuchnia nie jest zbyt mala? czy pokoje na poddaszu nie sa zbyt ciemne ?

Było trochę o tym na początku tego wątku. Polecam również porównanie z podobnym projektem, z MAGNOLIĄ z Horyzontów. :)

Hej Krystian no to ja też się do Ciebie odezwę żeby Cię czasami nie zniechęcić do tego forum.

Mitmar ma rację na początku z woj-jurem omawiali wszelkie za i przeciw . Mojej szwagierce też chyba się podoba KWARC śledzą moją budowę no i zamówili bardzo podobny projekt DOM WIERZBA . Podobny do KWaRCA i MAGNOLLI.

Pokoje sypialne są bardzo fajne, kuchnia dość mała ale ustawna wprowadziliśmy pewne zmiany salon mamy otwarty połączony z korytarzem góry nie adoptujemy więc schody bedą tylko strychowe. Wc połączyliśmy z kotłownią i wejście z wiatrołapu do kotłowni aby jak najbardziej odizolować piec na eko-groszek od pomieszczeń mieszkalnych . Wszyscy chwalą że jest duży garaż no i że dach się pięknie prezentuje. J tym moim kwarcem jestem zachwycona nawet nie myśle o tym, że jest w nim coś nie tak jest idealny :lol: co nie kwarcowicze????No ale dodam żeby nie pominąc rodzinki Mitamara,że Magnolia też jest super no i Iza poszeżyła swojego kwarca i też jest super!!!! :p

no dzieki Mitmar.faktycznie co nie co juz bylo wczesniej napisane -) . Anito rowniez dziekuje ze wlaczylas mnie do rozmowy -) .fajnie ze wszystko tak b.Ci sie podoba.czyli Kwarc trafiony w 10.ja tez tak uwazam choc przegladalem juz tyle projektow ze az glowa boli a i tak wrocilem do kwarca -).mam zamiar zamowic ten projekt. mysle tez o paru zmianach.chce rowniez polaczyc kotlowniie z wc oraz moze kuchnie z sasiednim pokojem tworzac ieksza kuchnie wraz z jadalnia. chce rowniez przedluzyc garaz o 1m i dolozyc drzwi wyjsciowe w nim na ogrod. no wiecie tak aby po grilla nie pedzic na okolo do garazu -).mysle tez o malej wc na poddaszu. a co dalej to jeszcze czas pokaze. pozdrawim wszystkich Kwarcowiczow. ps.moze juz ma ktos fotki wewnatrz domu?

.

Pokoje sypialne są bardzo fajne, kuchnia dość mała ale ustawna wprowadziliśmy pewne zmiany salon mamy otwarty połączony z korytarzem góry nie adoptujemy więc schody bedą tylko strychowe. Wc połączyliśmy z kotłownią i wejście z wiatrołapu do kotłowni aby jak najbardziej odizolować piec na eko-groszek od pomieszczeń mieszkalnych . Wszyscy chwalą że jest duży garaż no i że dach się pięknie prezentuje. J tym moim kwarcem jestem zachwycona nawet nie myśle o tym, że jest w nim coś nie tak jest idealny :lol: co nie kwarcowicze????No ale dodam żeby nie pominąc rodzinki Mitamara,że Magnolia też jest super no i Iza poszeżyła swojego kwarca i też jest super!!!! :p

Witam - no właśnie - my poszerzyliśmy dom o 90 cm w części środowej czyli- kuchnia-hol i salon. Bo właśnie wydawało mi się, że ta kuchnia będzie za mała - a ja tam chcę zrobić sobie stoliczek - taki kącik kawowy. Chociaż teraz mój mąż mówi, że niepotrzebnie to poszerzaliśmy, bo i bez tego byłoby dobrze. Ale ja uważam, że teraz jest lepiej. Kotłownia też jest powiększona kosztem WC, a na górze będziemy robić łazienkę ze stryszku. Pokoje na górze są wielkie i dzięki tymoknom b. jasne. W jednym pokoju (tym nad salonem) jest wnęka przy łazience i tam jest idealne miejsce na garderobę-która niedługo powstanie :) (mam nadzieję). Zdjęcia wnętrz wkleję za chwilę :wink:

Oto zdjęcia kwarca po tynkowaniu ścian wewnętrznych :lol:

pokój koło kuchni

http://images34.fotosik.pl/184/9888118369615cfdm.jpg

garaż

http://images31.fotosik.pl/184/285f642966a86167m.jpg

widok na korytarz w części sypialnej - a na końcu pokój - sypialnia z wyjściem na taras

http://images26.fotosik.pl/179/1ca0e125675307b6m.jpg

okno z boku salonu

http://images26.fotosik.pl/179/71b6cb9e8afc724cm.jpg

widok z holu przy schodach na kotłownie a w oddali na garaż (w garażu ściana z luksferami)

http://images27.fotosik.pl/178/94983dbc865608c6m.jpg

widok z salonu na hol - a w oddali kuchnia

http://images26.fotosik.pl/179/61e84d634c66f854m.jpg

No i narazie to wszystko. Dodam jeszcze, że dzięki tym tynkom ten dom zrobił się taki wielki i jasny!!Jest po prostu piękny :lol:

Pozdrawiam

Projekt kupiliśmy rok temu

Projekt kwarc spodobał nam się odrazu,jest idealny

Mamy załatwione już wszystkie papiery i jest DECYZJA NA BUDOWE!!

Zaczynamy po Swiętach Wielkanocnych :lol:

W domku Kwarc zmian wielkich nie wprowadziliśmy

-tylko budujemy go z Silikatów

-dachówka ceramiczna Roben,średzka falista kolor miedziany

-chyba również zlikwidujemy WC aby powiększyc pomieszczenie gospodarcze

-poddasze użytkowe,ale to w przyszłości

Myślimy aby zamiast stropu betonowego zrobić strop drewniany,ale każdy nam odradza,poniewaz ma same wady,trzeszczy :roll: