Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 782
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie umarł:)

Ta zbieranina papierów, jeżdżenie i załatwianie... nie mogą tego zrobić w "jednym okienku"???:)

Domek mam naniesiony na mapkę, czekam na uzgodnienia branżowe i składam w końcu pozwolenie na budowę.

Pozmieniałam trochę w projekcie z kotłownią itp a resztę pozmieniam w trakcie budowy:) bez nanoszenia na projekt, bo poprzesuwam tylko ścianki działowe.

Pyxis - nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę takiego etapu budowy!!! Jaką masz pow. działki?

• 2 weeks później...

witam

mamy zamiar kupic ten projekt i naniesc zmiany, ale nie moge nigdzie znalezc rzutów parteru i poddasza z wymiarami, prosze o pomoc, bo bez tego planowanie zmian jest daremne.

gg 9499318 lub [email protected] z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich forumowiczów

p.s. mój etap budowy to nieogrodzona i nieuzbrojona działka ale za to w fantastycznym miejscu

p.s.2 chodzi mi oczywiscie o wymiary projektu oryginalnego

p.s.3 czy ktos ma też działkę z wjazdem od strony południowej czy tylko ja mam to nieszczescie?

Edytowane przez SzczepekP

Mario26:

Zalatwial to moj kierbud i nic nie doplacalem

SzczepekP:

Tutaj masz rzut parteru.

http://szkut.com/dom/KwarcParterRzutOrginalny.jpg

http://szkut.com/dom/KwarcParterRzutOrginalny.jpg

Gory nie ksanowalem (bo tam i tak niewiele jest do pokazania - proste 2 pomieszczenia i stryszek) a nie mam w tej chwili ksera projektu zeby odpiac ta strone. To co mialem rozeszlo sie po wykonawcach a nie kserowalem za duzo bi i tak w sumie tam mam sporo zmian. :-)

BTW:

http://szkut.com/dom/Dom23.jpg

http://szkut.com/dom/Dom24.jpg

http://szkut.com/dom/Dom25.jpg

Edytowane przez Pyxis

witam u mnie narazie formalnosci ale spokojnie bo planuje budowę na następny rok.

Wybrany kwarc ale jeszcze nie kupiony - już niedługo.

Jako że jeszcze z żoną nie widzieliśmy kwarca na żywo - mam prosbę do już zamieszkujących kwarca bądz tych co coś będą wiedzieli na ten temat-

gdzie znąjduję się kwarc w okolicy Koszalina lub na trasie Koszalin - Wrocław.(K-lin - Szczecinek - Piła - Poznań - Leszno - Wroc.)

Witam wszystkich zapalonych kwarcowiczów: welcome: mam ogromną prośbę, czy ktoś może wybudował ten domek na Podkarpaciu? Razem z narzeczoną jesteśmy już w 100% na niego zdecydowani jednakże chcielibśmy obejrzeć to piękne cacko na żywo, w końcu dom to nie byle jaka inwestycja :) Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich:)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Cześć wszystkim zainteresowanym i wybudowanym może ktoś mi przybliżyć jaki jest koszt wybudowania takiego domku jak kwarc mam pozwolenie no i chciałbym zaczynać ale nie wiem jakiej sumy mogę się spodziewać budował może ktoś teraz.Jakby taka możliwość była proszę podać co jak bardzo byłbym zobowiązany pozdrawiam [email protected]

• 2 weeks później...
Witam. Budowę naszego kwarca zaczęliśmy 16 marca 2011r. Stan surowy otwarty (odeskowanie, papa i ściany działowe) - razem 115 tys. materiały i robocizna. Za tydzień kończymy pokrycie dachu (dachówka ceramiczna Roben, rynny pcv Galeco, 1 okno dachowe oraz łaty) - 30 tys. materiały i robocizna. Nie będziemy wykańczać poddasza, więc zamurujemy otwór na schody w holu, a wejście na poddasze mamy w garażu. Zmiany w projekcie to: likwidacja wc i powiększenie pomieszczenia gosp., okno w sypialni 140, a w kuchni powiększone do 140, okno tarasowe 240x230, a małe okno w salonie zlikwidowane. Wejście do pom.gosp. z wiatrołapu. Dodaliśmy 2 murowane kominy wentylacyjne. Dla wygody i niskich kosztów ogrzewanie będzie geotermalne-koszt 36 tys., razem z inst. wodną, CO materiały + robocizna. Domek buduje nam firma i jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni, a "kwarczyk" wygląda coraz ładniej. Pozdrawiam.

• 3 weeks później...
Witam serdecznie kwarcowiczów. U mnie praca idzie małymi kroczkami jestem na etapie szlunków pod płytę. Mam pytanie do tych którzy palą piecem c o zasypowym, czy im sie zmieścił w maleńkiej kotłowni i jakiej firmy bez likwidacji wc ? Myśle ciągle nad piecem , proszę o poradę najlepiej sprawdzoną. Pozdrawiam serdecznie Mariusz.

• 3 weeks później...

Witam

Dzisiaj mój kierownik budowy oświadczył mi, ze przez mój dach będzie przechodziło metalowe wzmocnienie.Pamiętaj jak przy wprowadzaniu zmian architekt o czymś takim wspominał, ale nie powiedział ze to konstrukcja, która trzeba specjalnie projektować o wymiarach 11 m!!!

Co prawda wprowadzałam zmiany na dole ale góra jest bez.Dlatego proszę o jakieś informacje czy w Waszych dachach coś takiego jest.Architekt twierdził, ze konstrukcja dachu jest za słaba i należny zastosować specjalne wzmocnienia.:evil: No ale czegoś takiego się nie spodziewałam.Jeszcze chciałabym wiedzieć czy w tym pomieszczeniu nad garażem macie na środku belkę?

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje, bo szczerze wiadomość o specjalnie konstruowanej metalowej podporze dachu załamała mnie dzisiaj zupełnie.Jeszcze wyszły inne kwiatki ale na dzisiaj i tak wystarczy.