szakal810 23.10.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam! My budujemy kwarca w okolicach Głogowa. Jesteśmy na etapie stan surowy zakmnięty plus elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.10.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 No to mniej wiecej tak samo jak ja. Fotki z Waszej budowy bardzo mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szakal810 24.10.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 No to mniej wiecej tak samo jak ja. Fotki z Waszej budowy bardzo mile widziane jak dojde do tego jak je wrzucic to zapodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 25.10.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) Bardzo fajnie to wyszlo i sasiedztwo tych brzozek .... ech... moje dopiero beda rosly od wiosny. Chyba troszke "zubozyles" bryle rezygnujac z tego daszku nad wiatrolapem, alt jak polozysz dachowke to wtedy bedzie mozna wiecej powiedziec. Ja szykuje sie do hydrauliki i posadzek na poczatku listopada. Mam nadzieje, ze sie uda z pogoda. Masz rację że trochę wygląd domku zepsułem ale kiedy podniosłem ścianę nad stropem musiałem coś zrobić aby deszcz nie zacinał mi na tarasik. Jak tylko się uda to może też chciałbym w tym roku skończyć hydraulikę i elektrykę na parterze. Edytowane 26 Października 2011 przez krajek5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziarom102 27.10.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Super sa wasze domki, tylko pozazdroscic, Ja czekam na pozwolenie na budowe, w projekcje zrobilem troszke zmian, garaz dalem o 1m. w przod i o 1m. w tyl, tak zeby nie stracic bryly dachu, z tylu garazu wyszla mi spora kotlownia,a u gory nad garazem bede mial lazienke i strych, na dole troszke zwiekszylem sypialnie , z malego pokoju zrobilem garderobe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.10.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Tez rozwazalem zostawienie tego uskoku z tylu domu, ale po namysle (na prawde glebokim namysle) postanowielm zrobic w jednej linii. Obawialem sie glownie jak to bedzie wygladalo patrzac z ogrodu. Teraz widze, ze to byla dobra decyzja. Miejsca w kotlowni wiecej a i dach ma jeden kosz mniej i jedna belke narozna mniej. Miejsca pod dachem tez z tej strony bez kosza ogrom. Na dachu i tak wiele sie "dzeje". Ty masz o tyle lepiej, ze to widzisz np u mnie na fotkach, a ja musialem "malowac" w komputerze i uzywac wyobrazni. Dach Kwarca jest i bez tych dodatkowych "atrakcji" drogi. Zreszta zobaczysz sam podczas jego stawiania Taki drobny uskok bedzie Cie per saldo kosztowal po calosci jakies 8-9 tys wiecej w materialech i wykonawstwie niz opcja z jedna plaszczyzna, a okno w salonie i tak bedziesz musial zlikwidowac. Reasumujac: Dlugo i wnikliwie to przemysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip113 29.10.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Witam,Jak się wstawia zdjęcia?? otwiera mi się ikona z http// i co dalej?Mam zdjęcia na komputerze nie na stonie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.10.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Musisz miec zdjecia umieszczone w jakims miescu sieci. To forum nie zapamieta fotek z Twojego komputera. Nie zapisze ich nigdzie. One juz musza byc gdzies w sieci umieszczone. Wlasnie ten adres masz podac we wspomnianym okienku po http:// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 30.10.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Może to być np. fotosik, gdzie też umieściłem swoje fotki a potem musisz skopiować adres zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szakal810 02.11.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 http://http://szakal810.extradom.pl/galeria/fundamenty--326953.aspx http://szakal810.extradom.pl/galeria/okna-sa-p-319451.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szakal810 02.11.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 hmm ale jak wrzucić fotkę bezpośrednio tutaj aby się wyświetlała w poście.. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutttek 16.11.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam. Jestem nowym forumowiczem i noszę się z zamiarem kupna projektu KWARC ale potrzebuję dokładniejszych informacji. Dlatego mam gorącą prośbę. Szukam przekrojów w projekcie KWARC gdzie będę mógł odczytać kąty dachu. W opisie projektu jest podane 36 stopni ale nie wiem czy to się tyczy obydwóch spadów głównych.GG - 35861199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.11.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Nie wiem co to sa "spady glowne", ale w orginalnym projekcie kazda polac dachu ma kat nachylenia 36*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutttek 16.11.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Takie określenie zapisane jest wplanie zagospodarowania przestrzennego i pewnie dlatego się wygłupiłem (świerzaki tak mają ale szybko się uczę).Chodziło mi właśnie o połacie. W planie zagospodarowania napisali że kąt ma wyności od 35 do 45 stopni więc jest chyba ok. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutttek 16.11.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Jako "świerzak" zadam standartowe pytanie. Czy ktoś wybudował lub buduje KWARCA w promienu 100km od Opola (nie Lubelskiego tylko tego co to jest stolicą polskiej piosenki)? Jeżeli tak a byłaby możliwość przeprowadzenia wizji lokalnej w terenie jak sie to ładnie mówi to proszę o cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szakal810 17.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Jako "świerzak" zadam standartowe pytanie. Czy ktoś wybudował lub buduje KWARCA w promienu 100km od Opola (nie Lubelskiego tylko tego co to jest stolicą polskiej piosenki)? Jeżeli tak a byłaby możliwość przeprowadzenia wizji lokalnej w terenie jak sie to ładnie mówi to proszę o cynk. Ja buduję w okolicach Lubin-Polkowice. Jeśli to interesuje to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutttek 23.11.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja buduję w okolicach Lubin-Polkowice. Jeśli to interesuje to zapraszam. Bardzo dziękuję za odzew. Troszkę daleko ale jak będę się wybierał w tamte strony to chętnie zajadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutttek 23.11.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Mam jeszcze jedno pytanie a nawet dwa. Jak rozwiązaliście problem centralnego na palowo stałe? Czy w tak małej kotłowni mieści się piec na eko groszek z podajnikiem?Proszę o fotki kotłowni. I pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutttek 01.12.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Zdecydowałem się i kupiłem projekt KWARC. W opisie podane jest że ściany zewnętrzne należy wykonać z gazobetonu o szerokości 36cm. Na zdjęciach z budowy KWARCA zamieszczonych na forum widać że przeważnie budowane są z porothermu. Przedemną adaptacja projektu więc czas podjąć decyzję z czego budować. Moje pytanie brzmi czy to rozwiązanie jest leprze, tańsze i czy wymaga dodatkowej adaptacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.12.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ja robilem z gazobetonu 36cm + 10 cm styro. Jakos do tego materialu mam wieksze zaufanie. Kotlowienka to sluza garaz-dom. Nic tam nie wstawisz poza piecem wiszacym na gaz. Dzisiaj w koncu odpalilem pompe ciepla. Wrazenia nader pozytywne. Nawet przestalem "oplakiwac" ten nadliczbowy komin co go postawilem z mysla o kotle na ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts