Pyxis 14.03.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Sa kociolki 12kW (jesli juz faktycznie MUSISZ isc w wegiel). Przy pracy praktycznie cala dobe i tak bedzie duzo za duzy Ja grzeje tylko w tanim pradzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 19.03.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Nie chcialem tam juz gmerac a tu jest odpowiednie miejce, ciekawi mnie taka kwestyja: masz tak jak ja na skosach 25cm welny powiedz czy jest problem latem? Czy jak sa upaly to poddasze bardzo przegrzewa, bo mysle ze tego przypilnowales? Pytam bo ruznie gadaja. Ja dalem w krokwie 15cm i w poprzek 10cm, a na plaskich sufitach 30cm i nie wiem czy juz nie odkladac na jakis klimatyzator:eek: Bardzo prosze odpisz Priorytetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.03.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Wiesz, ja mieszkam dopiero od poczatku sierpnia. Wtedy w lecie jeszcze nie mialem rolet na oknach dachowych. Jak dla mnie bylo za cieplo (mialem jak w mieszkaniu w bloku), ale jednak wiekszosc zlego robilo bezposrednio operujace sloneczko. Ja mam klimakonwektor na strychu i nim nieco dochladzam "pasywnie" glikolem z DZ. Jednak w tym roku wstawie tez taki miniklimatyzator. Wole zdecydowanie miec chlodno. Z roletami pewnie bedzie znacznie lepiej. Dodatkowe 5 czy 10cm welny niewiele by tu chyba zmienilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 19.03.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 a ok czyli bez maszyny sie nie obejdzie,to trza pomyslec o puszczeniu kanalow nawiewnych a te roletki masz na zew. czy w srodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 19.03.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 musisz oblac 4500 posta;) zawsze to jakas okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.03.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 a ok czyli bez maszyny sie nie obejdzie,to trza pomyslec o puszczeniu kanalow nawiewnych a te roletki masz na zew. czy w srodku? Wewnetrzne. Takie zaraz przy szybie. Zawsze to cos, a calkowite zaciemnienie poddasza nie wchodzi w gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutttek 29.05.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Coś ucichło na forum więc podnoszę kolejny temat i jak zwykle pytanie do Pyxis. Jestem na etapie układania stropu. Po ułożeniu pustaków nad częścią sypialną ( pokoje i łazienka rozpiętość belek stropowych 450 ) żebro rozdzielcze wychodzi mi 14 cm trochę szerokie. Jak jest u ciebie czy też ci wyszło takie szerokie? Czy tak może być czy docinać plasterki pustaka ( wydaje mi się że przy kruchości materii mało wykonalne ) i zrobić jak zalecają 7 - 10 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaitomek 11.06.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 My w naszym Kwarcu mieszkamy już od 1.5 roku,jesteśmy zadowoleni że wybraliśmy ten projekt.Teraz chcemy zrobić strukturę domu,proszę o jakieś rady,baranek czy kornik jaka firma itd i jaki kolorek pasuje do Kwarca.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.06.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Coś ucichło na forum więc podnoszę kolejny temat i jak zwykle pytanie do Pyxis. Jestem na etapie układania stropu. Po ułożeniu pustaków nad częścią sypialną ( pokoje i łazienka rozpiętość belek stropowych 450 ) żebro rozdzielcze wychodzi mi 14 cm trochę szerokie. Jak jest u ciebie czy też ci wyszło takie szerokie? Czy tak może być czy docinać plasterki pustaka ( wydaje mi się że przy kruchości materii mało wykonalne ) i zrobić jak zalecają 7 - 10 cm? U mnie takie zrobili jakie wychodzilo z wymiarow po ulozeniu pustakow. Ich sie nie docina. Z tego co mi wiadomo, ze szerokosc bedzie tylko dzialala jako dodatkowe wzmocnienie stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutttek 11.06.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Dlaczego się ich nie docina? Ja dociąłem czy to błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.06.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Dlaczego się ich nie docina? Ja dociąłem czy to błąd? Blad pewnie nie, tylko zbedna fatyga, ze tak sie wyraze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.06.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 My w naszym Kwarcu mieszkamy już od 1.5 roku,jesteśmy zadowoleni że wybraliśmy ten projekt.Teraz chcemy zrobić strukturę domu,proszę o jakieś rady,baranek czy kornik jaka firma itd i jaki kolorek pasuje do Kwarca.Pozdrawiam Tez stoje przed wyborem elewacji. To trudny temat. Moze sie pokusze o jakas wizualizacje. BTW: Podziel sie fotkami. Zarowno z zewnatrz jak i wewnatrz domku. Bardzo fajnie popatrzec na alternartywne sposoby rozwiazan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutttek 24.06.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Jeżeli szukasz wizualizacji to znalazłem coś takiego. http://www.quattrodomy.com.pl/Projekt/Koloryzator?id=kwarc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutttek 24.06.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Kolejne pytania do Pyxis. Ile poszło ci betonu na srtop i czy zbrojenie stropu na twoich zdjęciach to efekt końcowy czy jeszcze coś było dozbrajane.Chodzi mi głównie o zbrojenie Płż -1 czy pręty zbrojenia (fi 8 ) zostały zalane tak jak widać na zdjęciach porostu końcówkami wprowadzone do zbrojenia podciągów czy zostały przedłużone i wyprowadzone na pustaki czy może w jakiś inny sposób dodatkowo zakotwione.Pż -1 i Pż - 2 czy zbrojenie (fi 16) poprostu wchodzi w zbrojenie wieńca czy jeszcze dodatkowo zostało zakotwione elkami ( po 50 cm) tak jak łączy się np. narożniki zbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.06.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Jeżeli szukasz wizualizacji to znalazłem coś takiego. http://www.quattrodomy.com.pl/Projekt/Koloryzator?id=kwarc Ja zrobilem to chyba prosciej w programie graficznym: http://szkut.com/dom/DomElewacja.jpg http://szkut.com/dom/DomElewacja2.jpg http://szkut.com/dom/DomElewacja3.jpg http://szkut.com/dom/DomElewacja4.jpg http://szkut.com/dom/DomElewacja5.jpg Co myslicie w sprawie koloru elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.06.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Kolejne pytania do Pyxis. Ile poszło ci betonu na srtop i czy zbrojenie stropu na twoich zdjęciach to efekt końcowy czy jeszcze coś było dozbrajane. Chodzi mi głównie o zbrojenie Płż -1 czy pręty zbrojenia (fi 8 ) zostały zalane tak jak widać na zdjęciach porostu końcówkami wprowadzone do zbrojenia podciągów czy zostały przedłużone i wyprowadzone na pustaki czy może w jakiś inny sposób dodatkowo zakotwione. Pż -1 i Pż - 2 czy zbrojenie (fi 16) poprostu wchodzi w zbrojenie wieńca czy jeszcze dodatkowo zostało zakotwione elkami ( po 50 cm) tak jak łączy się np. narożniki zbrojenia. Niestety nie potrafie teraz juz odpowiedziec na te pytania. Zbrojenioe na zdejeciach raczej jeszcze nie bylo w 100% gotowe (widac, ze jakas "luzna" stal jeszcze lezy na stropie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIELA_212 01.08.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Witam ponownie, my jesteśmy na etapie wylewki stropu i dylematu czy podnosić od stropu o dwa pustaki. Może tak ktoś już ma więc poprosze o jakąś opinię i fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.08.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Masz kupe fotek, tylko sobie zadaj minim trudu na przejrzenie tego watku, skoro budujesz Kwarca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaDarek 31.01.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 WITAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaDarek 31.01.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Do budujacych kwarca ile palet gazobetonu poszło na budowe chodi o wymiar 240x240x590 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts