Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piasek kwarcowy czy kopalniany do tynków?

rafal9

Recommended Posts

Co dać na wykończenie tynków tradycyjnych?

Piasek kwarcowy czy kopalniany?

Który z nich da gładszą powierzchnię?

Jeżeli ktoś z okolicy Warszawy ma kontakt, gdzie można kupić taki piasek to będę bardzo wdzięczny :D

Ile tego piasku potrzeba? Bo mój wykonawca coś mówi o paru tonach :o :o :o .

Czy trochę nie przesadził?

Mam porównanie obu. Jeden pokój mam zwykłym piaskiem a resztę kwarcowym i mimo, że zwykły był przesiewany i dobierany to nigdy więcej bym tak nie zrobił. Głównie chodzi o strukturę. Widać różnicę w uziarnieniu. W przypadku kwarcowego jest bardziej rónomierna. A za ile i gdzie? Nie mam pojęcia. Mój tynkarz skąś go brał. Próbowałem załatwić w hucie szkła, ale to za mała ilość by chcieli ze mną rozmawiać.

ja kupowałem w hurtowni pomiędzy pruszkowem a piastowem (przy drodze warszawskiej). sprzedają na worki 50 kg. jak nie zapomnę to jutro wyślę dokładniejsze namiary (wizytówkę mam w domu).

jak jesteś zainteresowany hurtowymi ilościami piasku kwarcowego to też mam namiar (ale w domu ;). mi potrzebne było około 0,5 tony dlatego też nie skorzystałem z usług hurtownika (chociaż wizytówkę zachowałem).

• 5 months później...
ja kupowałem w hurtowni pomiędzy pruszkowem a piastowem (przy drodze warszawskiej). sprzedają na worki 50 kg. jak nie zapomnę to jutro wyślę dokładniejsze namiary (wizytówkę mam w domu).

jak jesteś zainteresowany hurtowymi ilościami piasku kwarcowego to też mam namiar (ale w domu ;). mi potrzebne było około 0,5 tony dlatego też nie skorzystałem z usług hurtownika (chociaż wizytówkę zachowałem).

obserwuję :)