m1arta 12.10.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 No właśnie. Jak w temacie. Podpowiedzcie co dalej się robi (rozprowadza się instalacje, czy coś innego?). Widziałam kiedyś na forum taki link, ale nie mogę go znaleźć. Może ktoś mi pomożePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.10.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Podaj swojego maila to wyślę Ci plik jaki kiedyś dostałam z harmonogramem prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 12.10.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 A ja też bym była chętna na taki plik, jesli można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.10.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Proponuje zajrzec tutaj: http://www.muratordom.pl/6658_9200.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 12.10.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Ja juz mieszkam od roku - wiec dam na prawde dobra rade. Przed "wykanczaniem" nazwa jest nie przypadkowa i troche jak propba sił Wy dom czy on Was -pojedzcie na zasluzony urlop i dobrze wypocznijcie - przede wszystkich psychicznie bo stan surowy to bylo najlatwiejsze i najprzyjemniejsze budopwanie teraz juz tylko nerewy nerwy i caly czas pod gor finansową, dokonywanych wyborów i "fachowców" Pozdrawiam i zycze jak najmniej stresu. Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 12.10.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Proponuje zajrzec tutaj: http://www.muratordom.pl/6658_9200.htm nie rozumiem w tym linku jednego: dlaczego tynkowanie jest przed osadzaniem okien, a posadzki przed tynkami. Coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 12.10.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Podaj swojego maila to wyślę Ci plik jaki kiedyś dostałam z harmonogramem prac. Ja tez poprosze na [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 13.10.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 wysłałam do wszystkich, od których dostałam maila. Mam nadzieję, że wam się przyda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 13.10.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 nie rozumiem w tym linku jednego: dlaczego tynkowanie jest przed osadzaniem okien, a posadzki przed tynkami. Coś nie tak. Co do posadzek to nie wiem, ale z tego co pamietam, to na forum jest bardzo duzo o zaleznosci tynkowanie-okna: problem jest jak okna sa drewniane: tynkowanie oznacza zawilgocenie pomieszczen, a drewno tego nie lubi. Dodatkowo utrudnione jest odparowywanie. Ale tak jak mowie - funkcja szukaj i na pewno tysiace postow na ten temat wyskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 13.10.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 wysłałam do wszystkich, od których dostałam maila. Mam nadzieję, że wam się przyda. Pozdrawiam to ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.10.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Zgadzam się z Fugasem i Wbrat'em. Co do wypowiedzi Fugasa - warto przemyślć na spokojnie co i jak chcesz wykończyć. Jak ruszy kołomyjka to nie będzie czasu na zastanawianie, ważne decyzje trzeba będzie często podejmować od ręki, a lokalizacje podawać do centymetra. Co do kolejności to u mnie wyglądało to tak. 1. Na przełomie luty-marzec wchodzi elektryk (nie mam okien tylko ramy z folią) 2. Prawie z nim (trochę później (marzec)) wchodzi hydraulik. 3. Kwiecień-maj wchodzi tynkarz, po tynkach robi posadzki. 4. Wstawiam okna - wykańczam glify (drobne poprawki bo są wykonane przed oknami) Wbrew pozorom tak można 5. Z oknami wstawiam drzwi tymczasowe (wejściowe) - problemy ze zgraniem (docelowe są po miesiącu), ale przy dobrych wiatrach najlepiej zrobić to jednocześnie. Uwaga - przy pracach można te drzwi uszkodzić więc trzeba je zabezpieczyć. 6 W tym samym czasie brama. 7. płytki i instalacja kotłowni oraz ostateczne próby ciśnieniowe (kompletna instalacja) 8. Malarz 9. BIały montarz. 10 1. Października - mieszkamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 13.10.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 ja też prosze o harmonogram [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 13.10.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 I ja też axle.hax[na]gmail.com i zamiast [na] @. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.10.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 A ja myśle tak - najpierw okna i alarm jednocześnie (żeby nie wiało,sypało i nie ukradli),potem instalacje -najlepiej skonsultować ze sobą hydraulików i elektryków żeby się potem nie pożarli (u hydraulików tylko rurarz). Następnie tynki.Potem znów hydraulicy (podłogowe)i zaraz posadzki (żeby zakryc rury i ustrzec przed zniszczeniem i kradzieżą).Dalej schnie.Potem wykończeniówka-podbitki,malowanie ,wykładziny.Na koniec kotłownia,grzeniki.No i czas na meble...a potem zimne piwko we własnym fotelu przy kominku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek01 13.10.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Ja też poproszę o harmonogram [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzai 14.10.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 I ja też proszę o harmonogram [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 14.10.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Skoro wszyscy to ja tez [email protected] Dziekuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 14.10.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Wysłałam wszystkim, to ostatnio najbardziej chodliwy towar Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 14.10.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Jak w temacie. Podpowiedzcie co dalej się robi (rozprowadza się instalacje, czy coś innego?). Widziałam kiedyś na forum taki link, ale nie mogę go znaleźć. Zobacz w pierwszym poście w wątku Najczęściej zadawane pytania "Kolejność wykonywania prac". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 14.10.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 wysłałam do wszystkich, od których dostałam maila. Mam nadzieję, że wam się przyda. Pozdrawiam to ja też poproszę Otrzymałem Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts