ernest1973 12.10.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Czy Ktoś budował, buduje lub "przymierza" się do budowy domu wg projektu "Sasza" z Archipelagu? Interesują mnie Wasze opinie na temat samego projektu i tego domku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 12.10.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 a mozesz wkleić link do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ernest1973 12.10.2005 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 a mozesz wkleić link do projektu? Oczywiście, oto on: http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 03.02.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Witam. My zbieramy sie do budowy, ale co z tego wyjdzie ciężko powiedzieć. Sasza to nasz faworyt... niepowtarzalny, oryginalny styl, prostota formy, duże przeszklenia, obszerny salon... tylko kominek musimy dostawić, ale architekt powiedział, że to nie problem Planujemy też zabudować mały tarasik przy pomieszczeniu gospodarzcym i zrobić tam łazienkę lekko zmieniajac cały układ tej części domu... tam miałaby być nasza sypialnia Kuchnia przedłużona na pokój z wyspą na srodku... Nie wiemy tylko co począć z tym drewnem na elewacji... ładne... żonie się podoba... ale ile to kosztuje i kto to będzie pielęgnował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.02.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Domek też mi sie podobał , dopiero pare dni temu skasowalam jego rzuty i obrazek z tapety. Archipelag przeslal mi pliki projektu tak,że mogłam sie mu przyjrzec. Jest świetny i gdyby nie ten fakt ,że buduję parterowy to może byłby to ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ernest1973 04.02.2006 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Domek też mi sie podobał , dopiero pare dni temu skasowalam jego rzuty i obrazek z tapety. Archipelag przeslal mi pliki projektu tak,że mogłam sie mu przyjrzec. Jest świetny i gdyby nie ten fakt ,że buduję parterowy to może byłby to ten projekt Oooo... Masz dodatkowe materiały (tutaj. pliki) z Archipelagu o tym domku? A mógłbym o nie prosić? Czy mógłbym je od Ciebie otrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendi 22.08.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 witam wszystkich, po długich przemyśleniach kupiliśmy małą działkę w mieście (21,5 - 27,5m --> 591 m2) , a jako nigdy nie posiadający własnego domu blokersi jesteśmy zadowoleni, czy słusznie czas pokaże. W każdym razie chcemy wybudować średni dom z podwójnym garażem, a przez gabaryty działki jesteśmy nieco ograniczeni. Stąd po przejrzeniu setek projektów wstępnie zdecydowaliśmy się na projekt Sasza z Archipelagu. Planujemy podpiwniczenie domu. Jest nas piątka (a właściwie zaraz będzie ). Bardzo proszę o konstruktywną krytykę, ja nie mam kompletnie żadnego doświadczenia w tej branży. Acha.... chcieliśmy żeby projekt nie był specjalnie skomplikowany żeby zoptymalizować koszty, bierzemy pod uwagę inne wykończenie ścian ze względu na koszty. z ukłonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 22.08.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Przyznam szczerze , że przy kącie nachylenia dachu 30 stopni pomieszczenia na poddaszu będą straszne kichy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_k 22.08.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 nie takie straszne kichy interesowaliśmy się tym projektem, zanim padło na Inez (też z Archipelagu) - po pierwsze 30 stopni mają tylko główne połacie - boczne mają coś koło 40, a po drugie w projekcie jest coś koło metrowej wysokości ścianka stolcowa. generalnie to, co nam się nie podobało - to długi ciąg salon - jadalnia - kuchnia (taka kicha bez żadnych przegród) - ale to się daje łatwo poprawić chociażby przez oddzielenie kuchni od jadalni ścianką z luksferów (taką na szerokość ciągu kuchennego) - i już nie trzeba mieć sterylnego porządku w kuchni, a proporcje salonu też jakieś lepsze. generalnie - mnie się podoba. gdybyśmy nie zachorowali na Inez - pewnie mocno byśmy się nad Saszą zastanawiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendi 22.08.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Przyznam szczerze , że przy kącie nachylenia dachu 30 stopni pomieszczenia na poddaszu będą straszne kichy. nie takie straszne kichy interesowaliśmy się tym projektem, zanim padło na Inez (też z Archipelagu) - po pierwsze 30 stopni mają tylko główne połacie - boczne mają coś koło 40, a po drugie w projekcie jest coś koło metrowej wysokości ścianka stolcowa. hmmm.... zdecydowanie bardziej podoba mi się odpowiedź pitera_k . Ale fakt, że też mnie to zastanawiało muszę zobaczyć przekroje. generalnie to, co nam się nie podobało - to długi ciąg salon - jadalnia - kuchnia (taka kicha bez żadnych przegród) - ale to się daje łatwo poprawić chociażby przez oddzielenie kuchni od jadalni ścianką z luksferów Ja planuję szerokie dwu skrzydłowe drzwi albo coś co będzie pełnić taką funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 23.08.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Kiedys ten projekt byl moim faworytem Ale po dokladnym spojrzeniu zdecydowalem, ze jednak bedzie dla nas za maly. Minusow projektu niestety juz nie pamietam, jedno co sie rzuca w oczy to brak komina dla kominka - jakos tak dziwnie. Trzeba sie zastanowic nad mozliwoscia jego postawienia (jezeli w ogole myslisz nad kominkiem). Poza tym brakuje mi czegos takiego jak spizarnia albo dodatkowe pomieszczenie pod schodami. Wydaje mi sie, ze lazienki sa za male. Co do dwoch samochodow w tym garazu to nie jestem pewien jak sie bedzie otwieralo drzwi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 07.11.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam. Szukam osób, które budują lub mają zamiar budować SZASZĘ z Archipelagu.Interesują mnie wszelkie informacje na temat tego projektu.Mile bedę widziane również uwagi na temat rozkładu pomieszczeń itp. Moim skromnym zdaniem przydałoby sie powiekszyć garaż i pomieszczenie gospodarcze, mozna tez połączyć 2 łazienki na parterze w jedna wiekszą.Troche martwi mnie kat nachylenia dachu Dla zainteresowanych link: http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts