Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kto zna Bel-Pol- PILNE

Monika  Seba

Recommended Posts

• 5 months później...

A ja zamówiłem u nich 5 sztuk drzwi i mam same nieprzyjemne wrażenia: -drzwi, mimo,że byłem z żoną :lol: wybraliśmy w 15 minut,ale potem to już było tylko coraz gorzej:

- zamówienie spisywaliśmy ponad 2 godziny :o tu należą się podziękowania dla mojej małżonki, że wszyscy przeżyli :lol: bo reka sama mi się unosiła

-po kilku dniach poinformowano mnie,że nie ma ościeżnic,które chciałem,chociaż przy spisywaniu zamówienia było to sprawdzane :evil:

- pojechałem zmienić zamówienie-na szczęście odbyło się to szybko :wink:

- po 5 tygodniach oczekiwania-tyle było w umowie-wczoraj zapytano mnie telefonicznie,czy bardzo zależy mi na czasie :o bo drzwi przyszły,ale nie wszystkie :evil: a reklamacja to dalsze 4 tygodnie :-?

Za tydzień planowałem się wprowadzić :evil:

I co mi radzicie?

• 5 years później...

Witam,

Temat stary, ale podzielę się wrażeniami dla osób mniej zorientowanych w kruczkach prawnych.

Procedura firmy jest kuriozalna: biorą 50 zł za pomiar odliczany jeśli się zamówi drzwi, ale przy składaniu zamówienia okazuje się że nie podpisuje się umowy na zamontowanie drzwi tylko PRZEDWSTĘPNĄ umowę, a właściwą umowę zawiera się w momencie wystawienia faktury czyli po tych deklarowanych 6-8 tygodniach, albo i później jak mają opóźnienie.

Co więcej w umowie nic nie ma o zaliczce, którą wymagają (wpłaca się ją odrębnie i nawet na potwierdzeniu nie pisze iż dotyczy naszego zamówienia), firma nie chce aby zaliczkę traktować jako zadatek, czyli jeśli zawalą termin nie możemy odstąpić od umowy i żądać zwrotu zadatku w podwójnej wysokości. W umowie przedwstępnej nic też nie ma o gwarancji. W praktyce, jeśli coś nie wyjdzie z jakością albo terminem to jest się zdanym na ich dobrą wolę bo nawet idąc do sądu można co najwyżej odzyskać zaliczkę, a wyprocesowanie jakiegokolwiek odszkodowania jest mało prawdopodobne.

Możliwe że oprócz tego firma jest solidna i nie budzi wątpliwości, ale jakoś odechciało mi się od nich zamawiać bo jeśli ktoś na dobrą sprawę nic nie gwarantuje to nie można go traktować poważnie.

• 3 years później...