anna75 13.10.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Mam pytanie jeszcze do kostki brukowej. Kiedy najlepiej układać kostkę brukową? Teraz na jesień czy na wiosnę? Chodzi mi o ceny. Do wszystkich brukarzy, których dzwonię biorą 75 pln za m2. Jak przyjadą na wycenę cena wzrasta do 90 m2. To jest tylko 52 m2. Kostka firmy Bauma - Nostalit. A z tego co przeczytałam na forum to płacili 40-65 pln. Jak to możliwe? anna 75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 13.10.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 W naszym rejonie metr kwadratowy kostki (robocizna z materiałem) to ok. 60zł. Nie sądzę, żeby cena różniła się od pory roku - moim zdaniem może zależeć tylko od tego ile dana firma ma roboty. Kostka jest kładziona przez cały rok (chyba, że śnieg i mróz nie pozwolą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna75 13.10.2005 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 OPASKA WOKÓŁ DOMU - 11M2 I WJAZD PRZED DMEM W LEKKIM ŁUKU. TO WSZYSTKO!ANNA75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadeusz 05.11.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Co to znaczy 75 zł/m2? Czy chodzi tu o samo położenie kostki? Czy w tym mieszczą się także materiały (tzn. sama kostka, piasek na podłoże, cement na chudziak). A co istotne czy te 75 zł obejmuje także krawężnik? W mojej okolicy - owszem facet, który robi bardzo dobrze - zawiera w tej samej cenie 75 zł wspomniane materiały poza krawężnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 23.11.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Ja za samą robociznę płacę 16 zł/m2 i to w Warszawie gdzie średnie ceny samej robocizny to 25 zł/m2.Kostkę Jadara Nostalit kupowałem o kilka złotych taniej niż z cennika Jadaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 02.01.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 robertus Czy mógbyś podzielić sie namiarem na firmę od kostki .I czy dobrze położyli u Ciebie .Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 05.01.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Skoro mówisz, że cena wzrasta po obejrzeniu kostki - nie ma się co dziwić, bo z tego co pamiętam Twój nostalit do najtańszych kostek nie należy i zdaje się brukarze chcą to wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alupin 28.02.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Robertus, ja też proszę o namiar na brukarza... ps. Nie wiesz czy układają granit?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabcia224 27.04.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 mam pytanie odnośnie układania kostki brukowej: jak głęboko wykopac?i jakie są etapy układania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 30.04.2010 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Etapy, korytowanie (usuniecie zbednej ziemi), nawozenie podsypki lub tlucznia i warstwowo zageszczanie, sciagniecie plany (wyrownanie podloza juz pod kostke) ukladanie kostki, dobicie kostki, jesli chodzi o glebokosc wykopu to sadze ze jakie bym wielkosci nie podal to wiele osob by mnie skrytykowalo ze niby jak tak mozna, podaje grubosc orientacyjna samej podbudowy, alejki w ogrodzie okolo10cm, chodniki wjazdy , tam gdzie beda tez auta osobowe jezdzily 20-30cm, dostawcze i wieksze 30 i wiecej cm. ale to tez zalezy od gruntu, jesli nestabilny to glebiej wykopac i uzyc tlucznia a potem podsypke. wymiary ktore podalem sa orientacyjne, prosze jeszcze skonfrontowac je z jakimis innymi wykonawcami, kazde zdanie sie liczypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts